396
Íjak, nyílpuskák
  • RM125
    Köszönöm az infot!Valamelyik klubba lenézek.Hál istennek sikerült még egy két emberkét befűtenem az ijjászkodásra,persze csak hagyományos magyar visszacsapo ijjal.
  • PrasCo
    Itt érdemes kicsit körülnézned, elsősorban az egyesületeknél.
    De magánúton is érdemes jópár rendezvényre elmenni, általában ezeknek is találsz honlapjukat. :)
  • RM125
    Sziasztok!!Nekem is van egy Kassai féle Agár ijjam!Nem tudtok véletlenül egy olyan magyar hagyományörző klubbot akik szerveznek rendes turákat táborokat?
  • PrasCo
    Hát, tradi, Kassai Agár, 40-es, majd holnap lefotózom, de nem nagy durr, meg nem is egy Grózer. De ez van, és lő. Meg hát szép is, na - már külalakra. ^^
    Kárpótlásul belököm a - szintén nem nagy durranás, de azért kicsiny városom legszebb (főleg: legminőségibb) - fa nyílvesszőit is, ezt az ötös bandát múlt héten szereztem, Kerecsen III-as vesszők. Az ágyamban aludnának, komolyan: idegre emelni őket szentségtörés, olyan szépek. :D

• Buci
    kezdésnek rakjál be képet az íjadról :)
  • PrasCo
    Részemről aztán nincs akadálya... :Ð
  • Buci
    vigyük 2en a topicot :D
  • PrasCo
    Egy utolsó reményvesztett próba... :\
  • PrasCo
    Üdv! Gondoltam, felrántom egy kísérlet erejéig a topicot, hátha érdekel még valakit az íjászat, na meg most úgyis jön a jó idő, úgyhogy lehet kezdeni tegezt kefélni. ^^
  • noctlown
    hello!

már régebb óta szeretnék íjászkodni, csak az időm nem engedi, viszont a közeljövőben lesz rá időm. nem tudnátok ajánlani helyet ahol van edzés? köszi szépen.
  • Chaos Mad
    és a nád vesszők? kiváncsi vagyok rájuk! meg hogy hogy csinálod
  • Trade
    Holnap majd ossze is szerelem
  • Chaos Mad
    hogy csinálod? milyen ijjad van? fényképet tudsz rola csinálni ahogy csinálod öket?
  • Trade
    Nekem alu vesszoim vannak.De dragalom nagyon.
    4 db van belole,jo lenne 10-15,szivesen meg is csinalnam magamnak.
    Most nadbol probalom,mar tavaly ota szarad,jo kemeny lett.
    Mar csak ki kellene egyenesiteni,gozben probalom most.
    De kis egyenletlensegek maradnak a vesszon
  • Chaos Mad
    jah 1000-1500, de van drágább is :)
    attól függ alu vagy fa.
  • Trade
    ijvesszo:en 1500 korul veszem
  • Trade
    nekem vannak ket eves nadszalaim es jol megkemenyedtek.
    Nem azzal van gondom hanem azzal hogy nem tudom kiegyenesiteni
  • VRevolver
    sziasztok Íjat szeretnék venni kb 50 fontosat..
    Az mennyibe kerülne nekem és hol lehetne megvenni??
    Valaki segítsen jah meg még azt hogy mennyibe kerül egy íjvessző???
    plz hel
  • David2
    náddal nem lehet sok mindent kezdeni, mert törik, de ha igezán faszát akarsz magadnak, akkor akácfa vesszőt kell kifaragni.
  • Trade
    En nagyon speci nyilvesszot probalok csinalni mert a bolti kicsit draga 10-15 db-t tartani.
    Most naddal probalkozok csak nem tudom hogy lehetne jol kiegyenesiteni.Tud vki jo receptet?
  • Vlala #95
    az nem borjú, hanem bébiboci :-)
  • Cat #94
    Íjjal lőtték ki a borjút

A Zalakarosi Rendőrőrs munkatársai a közelmúltban sikerrel derítették fel egy borjúvágás és lopás gyanúsítottjait, akik az adatok szerint az állatot előzőleg egy számszeríjjal lőtték le.

2005. január 8-án jelentették a Zalakarosi Rendőrőrsre, hogy ismeretlen tettes behatolt egy zalakomári tehenészeti telepre, ahol egy kb. 200 kg tömegű borjút levágott. Az állat combjait kivágta és eltulajdonította, míg további részeit a helyszínen hátrahagyta. Cselekményével mintegy 150.000 forint kárt okozott.

Az eset kapcsán ismeretlen tettes ellen elrendelt nyomozás során a zalakarosi rendőrök olyan információk birtokába jutottak, hogy a cselekményt egy zalakarosi és egy zalakomári férfi követte el, és az állatot íjjal lőtték le. Február végére el is jutottak egy 24 éves zalakarosi és egy 19 éves zalakomári fiatalemberhez, akik kihallgatásuk során a cselekmény elkövetését elismerték. A házkutatások során a rendőrök Zalakomár községben megtalálták, és le is foglalták az elkövetéshez használt eszközt, egy számszeríjat és a hozzá tartozó vesszőket, illetve ugyanitt még néhány 0.22 és 7.62 kaliberű lőszert is találtak. Megállapítást nyert továbbá, hogy a gyanúsítottak és az eltulajdonított hús helyszínről történő elszállításában egy szintén zalakomári fiatalember működött közre gépkocsijával, némi hús ellenében.

Az ügyben a Zalakarosi Rendőrőrsön lopás, orgazdaság és lőszerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást.

• Chaos Mad
    :DDD
  • Bandew
    Király! Én meg tegnap felszálltam a metróra, és mit látok?
    Két srác talpig páncélban felfegyverezve középkori fegyverekkel. :-D

Ott hülyéskedtek, aztán meg leszálltak. :-D
  • PResident Evil
    lol :DDD
  • Chaos Mad
    hehe..
    kb 8-10 nyilvesszö egy embernél, persze menet közben fel is lehet szedni öket meg stb :)
  • The Garrett
    és hány nyil van 1 embernél dm ben pl? :D vagy ellövöd, félóra keresgélés, megint lőssz?
  • Chaos Mad
    ok :DDD
  • Chaos Mad
    mindent szoktunk jáccani; deathmatch, teamdeathmatch, ctf, stb :) 3 vs 3 általában, de van amikor többen vagyunk :)
  • Chaos Mad
    mi is most toljuk az uj fajta játékunkat:
    2 csapat, mint a paintball, csak házi készitésü ijjakkal (kb 50m a hatotávolság :), nád nyilvesszök a végükön pedig kis henger fábol hogy ne üssön nagyot.
    van 2 fasza bázis az erdöben, azt ott toljuk hehehe...
    zöld ruha, sapka stb.. ugy hátbalöttem a havert..wehhehehe... tiszta király!
  • The Garrett
    Hehh 1 ismerősöm vett most a ballagáson összegyűjtött pénzéből 1 íjat és mesélt 1-2 érdekességet.
    Pontosan nem emlékszem hány fontos íj meg ilyenek, de a betonfalba 2-3 centis lyukat ütött, mikor mellélőtt vele. Kezdő még ;) . És a legdurvább hogy még a vadészíjakra se kell fegyvertartási engedély, pedig azzal bőven át lehet lőni akár 2 embert is. :P TEhát simán veszélyes.

Meglentebb írtátok hogy mennyi a lőtáv. NA ezzel fellőtt kb vízszintestól 60 fokban és nem találtuk sehol a kilőtt vesszőt. Szabvány focipálya egyik végéből másik fele.

Nemmondom, énis kedvetkaptam ;) Majd csinálok ősmagyarosnyilazós fényképeket ;)
  • Bandew
    Ne írj semmit, és akkor down lesz. :-D
  • Chaos Mad
    mondom down :DDD
  • PResident Evil
    he? :D
  • Chaos Mad
    nem,
    akkor dáuvn :DDD
  • PResident Evil
    na mivan ? djuice reklám ? :DDD
  • Chaos Mad
    ápp :)
  • Mhosah Myth
    Tudok róla mert én is szoktam lenni... Persze az más kérdés hogy 90 méter az elég gáz ahoz hogy valaki jó pontokat érjen el... :)))
  • Gyadi
    Hivatalos versenyeken max 90 méter a lőtáv, amúgy jóval messzebbre elmegy a vessző, persze íjtól függően.
  • Chaos Mad
    nekem kb 100-120m, legalábbis ezt mondták. :)