3167
-
#2766 neeee, van uj??? :OOOO
1ik kedvenc bandaagom!
#2761: ez a nokturnal sem rossz, so"t! hmmmz :] -
Narusco #2765 új kalmah üt. -
#2764 Új Anaal Nathrakhot hallgatta már valaki?
Érdekelne egy-két ember véleménye. -
#2763 Az utóbbi időben rákaptam a thrashre, ez baszott jó!
Ősidők zenéje!
Az új Heathen is pörög: itte -
Narusco #2762 ez -
Louis Cyphre #2761 Tyűha! Nagyon jól sikerült az új Nokturnal Mortum album.
Nokturnal Mortum - Україна/Ukraine -
Tracklist:
Lukans Renkespill
Belus' Død
Glemselens Elv
Kaimadalthas' Nedstigning
Besøk Til Kelio
Alvenes Dans
Alvegavene
Sverddans
Keliohesten
Morgenrøde
Belus' Tilbakekomst -
#2759 A Burzum Visszatérése
11 év telt el a legutolsó anyag megjelenése óta és most hosszú idő után végre ismét visszatér a Burzum. A régóta várt új lemez címe ’Belus’, mely az ősi Európai napisten után lett elnevezve. Ő volt a fény és az ártatlanság istene. A ’Belus’ nem egy vallásos album és nem is egy anti-vallásos lemez, de mégcsak nem is politikai. Ez egy zenei kísérlet arra, hogy felfedezzük Belus ősi mítoszát és hogy lerántsuk a leplet kulturális örökségünk legmélyebb gyökereiről. Az album Belus halálával foglalkozik, a sötét és komor utazásával a halál birodalmán keresztül, majd a fenséges visszatérésével. Lényegében az album és Belus sztorija egy érdekfeszítő történet akar lenni valamiről, ami egyszer meghatározó szerepet töltött be Európa alakulásában és formálódásában.
„Az album írása közben a szívem és a lelkem vezérelt és nem pedig az, hogy megfeleljek bárkinek az elvárásaihoz. A zene egy bizonyos stílushoz és kategóriához sem köthető, viszont ha hasonlítanom kellene valamihez, akkor a régi Burzum lemezeket említeném meg.” Leginkább az úttörő ’Hvis Lyset Tar Oss’-ra és a ’Filosofem’ atmoszférájára hajaz. Egyedül az imént említett albumok ambient részei tűntek el majdnem teljesen a ’Belus’-ról. „Erre semmilyen konkrét indok nincs azon a véletlen egybeesésen kívül, hogy néha jobb zenéket írok gitáron, mint szintetizátoron.”
Varg Vikernes
„Az album inspirációja változatos forrásokból ered: főleg régi legendákból, tündérmesékből és mítoszokból, klasszikus zenékből, emlékekből melyek egyszer voltak, tradicionális zenékből, a fantáziából, a szélfúvásból és az időjárásból, az erdők mélységéből és a csörgedező patakokból, az égből és a napsütésből, a ködös hegyekből és a fákról hulló elsárgult levelekből.”
„A ’Belus’ írása közben arra törekedtem, hogy valami olyat alkossak, amit én – és remélhetőleg mások is – évekig tudnak majd hallgatni anélkül, hogy beleunjanak. Ugyanakkor a másik célkitűzésem az volt, hogy megosszam Belus felfedezésének az élményét a közönségemmel, mivel őt csak az ősi Európai egyedek tudhatják megközelíteni.” A zene és a szövegek kombinációja különbözővé teszi ezt a tündérmesét mindegyik másiktól és azoknak fog tetszeni, akik szeretik a transzcendentális zenét, valamint szeretnek különböző dolgokat különböző perspektívából szemlélni. „Ha az album hallgatása közben álmodásra tudom késztetni a hallgatót, akkor azt hiszem jó munkát végeztem.”
„Tudatában vagyok a Black Metal és a Burzum neve közötti összefüggésekkel, és nincs is ezzel semmiféle problémám, de személy szerint én nem helyezném a ’Belus’-t semmilyen kategóriába. Úgy gondolom, hogy a ’Belus’ zeneileg felülmúl és túllép minden létező kategóriát, de ha választanom kéne egyet, akkor az egyszerűség kedvéért valószínűleg a Metal kategóriába helyezném.”
A ’Belus’ a Byelobog Productions-on keresztül fog megjelenni világszerte, 2010 március 8-án.
-
#2758 Az egyik legenda visszatért:
-
#2757 Na ez télleg extrém :) -
#2756 biztos ismeritek, de OMG:
Caninus -
#2755 Az utolsó album fényében, mely a legfényesebben ragyog honi Black Metal egén,rossz hír, hogy ketté szakadt a Sear Bliss. Az alapító Nagy András viszi tovább a bandát, amiben csupa régi és ős tag kapott helyet. Ennek fényében remélem nem lesz a következő album kisiklás, főleg, hogy visszatért az alapító Csejtei-Barbarics gitár páros.
Az kiváltak is Necó-Söni-PZ sem tétlenkedtek, összehoztak egy hasonló stílusú csapatot, I Divine néven, kiegészülve a Tesstimony front emberével. -
Narusco #2754 Chthonic - 49 Theurgy Chains -
#2753 Húha -
#2752 Fear Factory friss + új szám -
Narusco #2751 érdekel valakit a Wintersunos Jari Maenpaa régi, még ensifeurm előtti "zenekarának" 5 felvétele? ha igen akkor linkelem, amugy lusta vagyok visszakeresni (ugyanolyan jó kb mint egy wintersun szám.) -
lackaized #2750 :]
még 1-2 album és igazi halálhörgések lesznek a dalokban.. hány évesek ezek? 80 körül? -
#2749 Pont témába vág:D -
zsofitatai #2748 Október 15-e van, a ZZ Top napja. Mint megtudtuk, a hot rodos, időutazó, húszlemezes, nőcsábász zenekar limuzin nélkül közlekedik majd Budapesten, tehát tessék koncentrálni a Sportaréna felé vezető metró-, busz- és villamosvonalakon, lehet, hogy Dusty Hillnek kell átadni a helyet.
Az előzenekar hazánk rockabilly-kultúrájának legkiemelkedőbb csapata, a Mystey Gang lesz.
A négylemezes, tizenegy éves magyar trió ritkán tapasztalt amerikai rock and roll-hangzással tört be a zenepiacra, így nem meglepő, hogy már a filmipar is megkörnyékezte őket. Kitűnő előétel a Texas-fogáshoz.
Érdekfeszítő videók, fotók és zene, zene, zene -
#2747 kösz mindkettőtöknek -
#2746 Erre gondoltál? -
#2745 és egyben keresném is, ha esetleg van valakinek -
xDenyx #2744 Szegedi Buried Remains Metal zenekar első ep-je letölthető
http://www.mediafire.com/download.php?4m5tyrdgoz2
A zenekar oldala: http://myspace.com/buriedfuckinremains -
geo91 #2743 ez is fasza még a disztraktortól:
-
geo91 #2742 neszenektek! igazi agrármetál!
-
#2741 kis érdekesség:
http://www.myspace.com/slytract -
#2740 Erre,de megvan. -
#2739 Varg_-_Wolfszeit-Ltd.Ed._Digipak-DE-2007-TRVE
erre gondolsz? -
#2738 Megvan, kössz. -
#2737 Varg-Live Am Wolfszeit Festival-2008-
de ez dvd a románoknál -
#2736 Varg - Wolfszeit
valakinek? -
#2735 Véleményem szerint a hivatalos oldalukon letölthető:
Itt!
Google for president :D -
Narusco #2734 Medicated - Magnum For Amen
ez az EP kéne nekem. valakinek esetleg nincs meg, vagy nem tud egy "boltot?" -
#2733 cseppet Zimmers Hole-s, de van benne minden -
Narusco #2732 -
#2731 Azért túlzásokba nem kell esni :) -
lackaized #2730 Haller!
Új Nile-t aki még nem hallotta, az pótolja gyorsan, mert évalbuma gyanús. :) Isszonyat!! -
#2729 Keeper of Dreams néven nyomul itthon egy kecskeméti technikás Death metal csapat. Eléggé Death-es az egész és ez jó.
ITTE -
#2728 Immo van ott germániában, Nílus is de az nem mozdul. -
#2727 Ok, elolvasom:D