4278
-
Nadi #1664 Így már lehet mégiscsak kéne egy csatár:(( -
Nadi #1663 A támadó a Manchester United elleni meccset követően, csütörtökön délután indul Tilburgba, hogy az ügyeit intézhesse.
Támadónk már a DVSC-AVE Ásványvíz - Manchester United Bajnokok Ligája-selejtezőt követően elutazik új csapatához, a holland Willem II együtteséhez, hogy ügyeit intézze.
- Nehéz egy ilyen jó közösséget itt hagyni, Debrecen minden szempontból ideális, és szerettem ezt a város, éppen ezért alaposan átgondoltam a lehetőségeimet a jövőmet illetően - nyilatkozta honlapunknak Kerekes Zsombor.- Az anyagiak döntöttek a távozás mellett, hiszen 32 éves vagyok, be szeretném biztosítani a jövőmet. Kétéves szerződést írtam alá a hollandokhoz, így elképzelhető, hogy visszatérek még Debrecenbe, amennyiben számítanak rám a DVSC vezetői. A Manchester United elleni meccset követően, csütörtökön délután indulok Tilburgba, ahol az ügyeimet intézem majd, de előfordulhat, hogy nem sokáig maradok, ha kapok meghívót a Málta elleni VB-selejtezőre, még szeptemberben visszatérek Magyarországra. Egyébként élő szerződésem volt a DVSC-vel, az eredeti megállapodásban rögzítettek szerint szinte ingyen vihettek volna el a hollandok, ám tekintettel arra, hogy sokat köszönhetek a Loki vezetőinek, írtunk egy módosított szerződést, amellyel már a DVSC sem jár rosszul. Szerencsére a tilburgiak belementek az üzletbe, így elmondhatom magamról, hogy már második alkalommal adott el a Debrecen. -
Rudee #1662 20-30 milliót biztos kaptak érte. -
Nadi #1661 A DVSC-AVE Ásványvíz támadója szeptember 1-jétől a holland elsőosztályú Willem II csapatát erősíti.
Kerekes Zsombor két évre kötelezte el magát a holland elsőosztályú Willem II gárdájához. A Loki-szurkolók nagy kedvence szeptember 1-jén kezdi meg a munkát új csapatánál, így a csatárra holnap, az MTK elleni mérkőzésen, valamint a Manchester elleni visszavágón még számíthat Supka Attila vezetőedző. A Willem szeptember 10-én az Ajax együttesével találkozik, tehát Kerekes a Manchester, a Real Madrid és az Argentin válogatott után hamarosan újabb világsztár csapattal mérkőzhet meg. -
#1660 Supka Attila: A győzelem megszerzése az elsődleges szempont
2005. 08. 18. 16:00
A honi pontvadászat jelenlegi éllovasa, az MTK Budapest látogat a bajnokcsapathoz.
A jövő heti Bajnokok Ligája selejtező-mérkőzés előtt egy igen fontos bajnoki rangadó vár a DVSC-AVE Ásványvíz bajnokcsapatára, hiszen szombaton 19 órától a jelenlegi éllovas, az MTK Budapest látogat az Oláh Gábor utcai stadionba.
– Nagyon jól ismerjük az MTK-t, éppen ezért tudjuk, hogy pontért, pontokért jönnek Debrecenbe, de természetesen ebbéli szándékukban meg akarjuk akadályozni a fővárosiakat – nyilatkozta a Naplónak Supka Attila, a Loki szakvezetője. – Mi arra törekszünk, hogy a hazai pályán megszokott teljesítményünket nyújtsuk, amellett, hogy rá kell erőltetnünk az akaratunkat az MTK-ra, eredményesnek is kívánunk lenni. A mögöttünk lévő időszakban regenerálódtak, illetve megfelelő munka mellett formában maradtak a játékosok, ezért is mindenképpen győzelmet várok a szombat esti találkozón. Szerencsére Ronald Habin kívül mindenkire számíthatok, de az, hogy kik lépnek pályára a bajnokin, az csak a pénteki edzést követően dől majd el, hiszen még nem tudjuk, hogy a válogatottjaink milyen erőállapotban tértek vissza a csapathoz. A kezdőcsapat összeállításakor figyelembe vesszük majd a közelgő Manchester United elleni találkozót is, de bármilyen gárda is fut ki a gyepre, a győzelem megszerzése az elsődleges szempont. -
Nadi #1659 Védőnk végigjátszotta a tegnapi Magyarország – Argentína válogatott mérkőzést. Jelenleg csak a pihenéssel, a regenerálódással foglalkozik, hiszen szombaton szeretne pályára lépni az MTK ellen.
A tegnapi Magyarország – Argentína válogatott mérkőzést követően még az éjszaka folyamán útra kelt a DVSC-AVE Ásványvíz különítménye, hogy minél hamarabb visszatérhessen Debrecenbe. Éger László – csakúgy, mint csapattársai – remekül helytállt a világ második legjobbjaként jegyzett argentin válogatott ellen. Középső védőnk ellentétben debreceni csapattársaival, végigjátszotta a találkozót.
- A mai nap a regenerálódás jegyében telik, most csak a pihenéssel foglalkozom, mivel a hétvégi, MTK elleni bajnoki mérkőzésen szeretnék játszani - mondta Éger. - Ami a tegnapi összecsapást illeti, az argentinok válogatottját rendkívül jó játékosok alkotják, nagyon erős csapat. Tegnap együttesünkből mindenki a maximumot nyújtotta, kiadtunk magunkból mindent. Bosszantó, hogy végül mégis vereséget szenvedtünk, mert elkerülhető gólokat kaptunk. A pálya talaja nem volt a legjobb, a Real Madrid ellen kemény volt a játéktér, tegnap az eső után pedig úgy felázott, hogy könnyen kifordult a lábunk alól a gyep. Ha választani lehetne a jövő heti Bajnokok Ligája-selejtezőre, inkább a vizes talajon szeretnék futballozni.
A közelgő, Manchester United elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágón csapatunk háromgólos hátrányból indul a világ egyik legjobb csapata ellen, és ez cseppet sem ígérkezik könnyű feladatnak. - Ha a meccs végén egymás szemébe tudunk nézni, akkor azt mondom, én elégedett leszek, mert mindent megtettünk, amit csak lehetett. -
Nadi #1658 A honi pontvadászat jelenlegi éllovasa, az MTK Budapest látogat a bajnokcsapathoz.
A jövő heti Bajnokok Ligája selejtező-mérkőzés előtt egy igen fontos bajnoki rangadó vár a DVSC-AVE Ásványvíz bajnokcsapatára, hiszen szombaton 19 órától a jelenlegi éllovas, az MTK Budapest látogat az Oláh Gábor utcai stadionba.
– Nagyon jól ismerjük az MTK-t, éppen ezért tudjuk, hogy pontért, pontokért jönnek Debrecenbe, de természetesen ebbéli szándékukban meg akarjuk akadályozni a fővárosiakat – nyilatkozta a Naplónak Supka Attila, a Loki szakvezetője. – Mi arra törekszünk, hogy a hazai pályán megszokott teljesítményünket nyújtsuk, amellett, hogy rá kell erőltetnünk az akaratunkat az MTK-ra, eredményesnek is kívánunk lenni. A mögöttünk lévő időszakban regenerálódtak, illetve megfelelő munka mellett formában maradtak a játékosok, ezért is mindenképpen győzelmet várok a szombat esti találkozón. Szerencsére Ronald Habin kívül mindenkire számíthatok, de az, hogy kik lépnek pályára a bajnokin, az csak a pénteki edzést követően dől majd el, hiszen még nem tudjuk, hogy a válogatottjaink milyen erőállapotban tértek vissza a csapathoz. A kezdőcsapat összeállításakor figyelembe vesszük majd a közelgő Manchester United elleni találkozót is, de bármilyen gárda is fut ki a gyepre, a győzelem megszerzése az elsődleges szempont. -
#1657 Komlósi küzd a csapatba kerülésért
2005. 08. 17. 17:25
A Real Madrid ellen a Puskás Ferenc válogatottban kezdő Komlósi Ádám jól ismeri a Loki szombati ellenfelét, az MTK-t.
A DVSC-AVE Ásványvíz csapatának belső védője, Komlósi Ádám felejthetetlen emlékekkel gazdagodott az elmúlt hét végén.
– Remek volt, hogy testközelből tapasztalhattuk meg, milyen az igazi világsztárok ellen futballozni. Annak ellenére, hogy már több jónevű klasszissal kerültem szembe, mindig nagyon jó érzés ilyen zsenikkel megmérkőzni – nyilatkozta a Naplónak Komlósi Ádám. – A Real most is bizonyította, hogy miért a világ egyik legjobb alakulata. Egyet sajnálok nagyon, hogy az egyik kedvenc labdarúgómmal nem léphettem pályára, ugyanis Samuel nyáron eligazolt Madridból.
A Galaktikusok után szombaton 19 órától következik az az MTK, ahol Komlósi a honi élvonal meghatározó játékosává nőtte ki magát. – A fővárosiak mesterét Garami Józsefet, és az egyik kulcsjátékost, Juhász Rolandot nagyon jól ismerem, s tudom, mire számíthatunk tőlük a hét végén. Tiszteljük az MTK-t, s annak ellenére, hogy nem becsüljük le őket, csakis a Loki-győzelmet tartom elfogadható eredménynek – mondta a védő, aki mindent elkövet azért, hogy minél hamarabb visszakerüljön a DVSC kezdőcsapatába. -
#1656 Ronaldo megsérült, de játszik a Loki ellen
2005. 08. 17. 14:30
Bokasérülés miatt nem lép pályára az Egyiptom elleni szerdai hazai barátságos labdarúgó-mérkőzésen Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott, illetve a - Bajnokok Ligája-selejtezőben a Debrecennel játszó - Manchester United csatára.
A 20 éves futballista - aki a múlt keddi BL-összecsapáson beállította a 3-0-s végeredményt - Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány döntése alapján hagyja ki az összecsapást, noha Henrique Jones csapatorvos szerint harcra kész lenne.
Utóbbi megállapításból egyben következik, hogy a jövő heti BL-találkozón Ronaldo már szerepelhet a magyar gárda ellen.
A vb-selejtezős csoportját vezető Európa-bajnoki második portugál együttes szeptember 3-án Luxemburg ellen játssza következő tétmérkőzését. -
#1655 Na ezzel én is így vagyok, ez meg nem az a topik, ahol ezért elítélne bárki is. :) -
#1654 nekem sincs semmi kötődésem Debrecenhez de mikor lennt voltunk (még focizni '99-ben) és nagyon megtetszett a légkör meg a csapat meg minden :).
idén nyáron sikerült megnézni a Denrecen - Békéscsaba meccset és ez a csapat mégjobban belopta magát a szivembe. -
#1653 Én pesti vagyok ne ítéljetek el pls. :)
Ferencvárosban lakok és ferencvárosi a szívem de nem vagyok elfogult mint a többi tahó agyatlan fradista akik szerint ez jó csapat. Mert a mostani egy fos.
Sztem csak úgy lehetne javítani, ha a fradi kiesne az nb1-ből és megtanulná, hogy kell HARCOLNI-KÜZDENI. Anélkül semmit nem ér a csapat.
Másik oldalon ott a DVSC semmilyen kötödésem nincs hozzá mármint térképileg vagy rokonilag MÉGIS egy nagyon szimpatikus - és harcos csapat. A magyar foci ahelyett, hogy azt mondogatná "majd meglátjuk mire jut a DVSC az MU ellen" követné ezt a magas fokú alázatot,harcot és munkásságot ami a lokiban van.
-
#1652 hát itt nincs harc egyenlőre és nem is lesz :DDD (reméljük) -
#1651 ...kal <> ...ból ;] -
#1650 Hát lokálpatriótaként leégne a pofámről a bőr, ha nem Loki drukker lennék minden fronton ;] Szoktam olvasgatni a fórumot - kíváncsi vagyok mások véleményére -
, de az esetek 99%ban ismerősökkel szoktam hetente kitárgyalni, miújság a Lokival, és csak nagy ritkán szólok hozzá fórumokban (nem kérek azokból a primitív fórumharcosokkal, akik minden médiumban anyázzák a többi drukkert a tévé előtt ülve - szerencsére itt nyugalom van egyelőre) Szal én csak olvasok ;] -
#1649 te is DVSC fan vagy? mert még nem láttalak erre :) -
#1648 Pedig nagy veszteség. Zsombi olyan mint Ilea volt régebben, bármikor fejében volt egy gól, akár a 94. percben is... És azért a labdatartásból sem volt rossz, mégha nem is a legtechnikásabb játékos a világon ;] De tény, hogy a nyári nagy csatárkeresés után van alternatíva a pótlására, kiderül hogy a két légiós mire képes Igor mellett... Bízok bennük, de sajnálom (és teljesen megértem) Zsombort hogy elmegy. -
#1647 én sajnálom -
#1646 Én nem érzem nagy veszteségnek Kerekes távozását. Sidibe és a Brnovics is elég ügyes. -
#1645 Budapest, augusztus 16., 20.50 Az UEFA-kupára már nem marad a debreceniek válogatott csatára.
Jelenleg a válogatottal készül Kerekes Zsombor, aki most még Debrecenből érkezett a Real Madrid és az Argentína elleni mérkőzésekre. Amennyiben ugyanis Lothar Matthäus szövetségi kapitány a két szeptemberi vb-selejtezőre is meghívja majd csatárt, arra már minden valószínűség szerint Hollandiából, egész pontosan Tilburgból futhatna be, Kerekest ugyanis a Willem II csapata vinné.
- Folynak a tárgyalások a két csapat között, jelenleg azt mondhatom, hogy amennyiben a BL-től elbúcsúzunk, úgy szeptember 1-től a Willem játékosa leszek - fogalmazott a 32 éves csatár, aki kitért a korára is. - Nem vagyok már mai gyerek, azt hiszem, hogy ez utolsó lehetőségem, hogy egy komoly bajnokságba igazoljak. Ezt szerencsére a Debrecen vezetői is megértették és elfogadták, így az UEFA-kupa mérkőzéseire már nem maradok a Lokinál. -
#1644 Halmosi Péter: Bírnunk kell a terhelést!
2005. 08. 16. 16:00
A Real Madrid után máris újabb komoly feladat vár nemzeti válogatottunkra, hiszen Lothar Matthäus együttese szerdán Argentína ellen lép pályára. A magyar keret tagja Halmosi Péter, a DVSC-AVE Ásványvíz csapatának labdarúgója is.
Nemzeti együttesünk debreceni játékosai az utóbbi hetekben sorozatosan világhírű csapatok ellen szerepelhetnek, hiszen míg a Loki a Hajduk Split, majd a Manchester United ellen játszott, addig a válogatott előbb a Real Madriddal, holnap pedig az argentin válogatottal találkozik. Halmosi Péter egyike azoknak a játékosoknak, akik az említett csapatok ellen pályára léptek (és minden bizonnyal az argentinok ellen sem lesz ez másképpen).
- Bírnunk kell a terhelést – kezdte mondandóját Halmosi Péter. - A meccsek után ugyan fáradtak vagyunk, de a profi világban ez a megszokott. Természetesen nagy élményt jelentett számomra a manchesteri Bajnokok Ligája-selejtező, és a vasárnapi gálamérkőzés is, a két találkozó azonban jellegét tekintve teljesen eltérő volt, hiszen a Manchester United ellen a Bajnokok Ligája csoportkörébe kerülésért futballoztunk. Sajnálom, hogy nem adták meg az Old Trafford-stadionban lőtt gólomat, a csapat számára is sokat jelenthetett volna, és persze nekem is. Az itthoni mérkőzés légköre teljesen más lesz, mint amilyen az első összecsapáson volt, bizonyára 40-50000 néző drukkol majd nekünk a Puskás Ferenc-stadionban.
Előtte azonban még hátravan egy találkozó, ráadásul nem is akármilyen, hiszen a magyar nemzeti együttes szerdán az argentin válogatottat látja vendégül. - A Real Madrid ellen sem játszottunk rosszul, ezt az is bizonyítja, hogy sok pozitív visszajelzést kaptunk a gálameccs kapcsán. Remélem szerdán sem lesz ez másként, szóval bízom a jó játékban. Amint azt Lothar Matthäus szövetségi kapitány is elmondta, az argentin válogatott nagyon erős, és nem csak a játékosok tekintetében, hanem csapategységben is. Ettől függetlenül természetesen bízom a győzelemben. -
#1643 A játékvezető befolyásolta a mérkőzés eredményét?
2005. 08. 16. 14:05
Honlapunk Látogatói szerint nem tudhatjuk, hogy mi lett volna, ha Manchesterben a spanyol játékvezető kiállítja Keane-t és megadja Halmosi szabályos gólját.
Ismét megszavaztattuk a dvsc.hu Olvasóit. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire befolyásolták a játékvezető tévedései a manchesteri mérkőzés eredményét. A voksok 43 százaléka szerint soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha a bíró kiállítja a sorozatban szabálytalankodó csapatkapitányt, Roy Keane-t, valamint megadja Halmosi szabályos gólját. Harminckét százalék viszont állítja, hogy a spanyol sípmester jelentősen befolyásolta a mérkőzés eredményét, és a tévedései elvették azt a kis továbbjutási esélyünket is, ami volt. Tizenkét százalék úgy véli, a sporinak valóban voltak rossz ítéletei, de ezt a vereséget nem lehet a nyakába varrni, míg tíz százalék állítja: eléggé "lejtett a pálya", de ez a kiscsapatok sorsa, ha egy sztár együttessel találkoznak. Mindössze három százalék véli úgy, hogy a játékvezetőnek nem voltak mérkőzést befolyásoló hibás döntései. -
#1642 Mars akció - Loki bérlettel!
2005. 08. 16. 13:00
DVSC labdarúgó éves bérletet kapnak ajándékba, azok az új előfizetők, akik a Mars csomagra szerződést kötnek a DMCC Kommunikációs Rt.-vel.
A kedvezmény a 2005. augusztus 15. és szeptember 30. közötti új bekötésekre érvényes. Az Internet és kábeltelevíziós Mars csomag ára havi 7990 forint.
További információk: DMCC Rt., Debrecen, Ibolya u. 19 és Kishegyesi út 38.
Telefon: 533-600, Fax: 533-608
E-mail: [email protected]
Honlap: www.dmcc.hu -
#1641 Éger többet várt a Realtól
2005. 08. 16. 10:00
A BL-induló Debrecen védője, Éger László szerint a Manchester United elleni mérkőzés jóval nagyobb kihívást jelentett a számára. (Fotó: magyarvalogatott.hu)
Többet várt a vasárnapi mérkőzéstől és az ellenféltől a Bajnokok Ligájában induló Debrecen egyik vezéregyénisége, Éger László, aki szerint múlt kedden az Old Traffordon sokkal nehezebb találkozón kellett helytállnia.
- A Manchester United játékosai a kezdés után azonnal nekünk estek, letámadtak, míg a madridiak végig kényelmesen játszottak. Látszott rajtuk, hogy nagyon fáradtak, kemény terhelésen vannak túl. Mindenesetre így is csodálatos élménnyel gazdagodtunk, számomra Zidane játéka jelentette a legnagyobb élményt - mondta az MTI-nek a debreceni védő, aki szívesen szerepelne szerdán az argentinok ellen is, de tudja, ez Lothar Matthäus szövetségi kapitánytól függ. -
#1640 Matthäus szűkítette a magyar keretet
2005. 08. 15. 16:40
A szövetségi kapitány továbbra is számít Böőr Zoltánra, Halmosi Péterre, Kerekes Zsomborra és Éger Lászlóra.
A Real Madrid elleni gálameccset követően az argentin válogatott elleni szerdai barátságos összecsapásra készül a Lothar Matthäus vezette nemzeti együttes. A ma délelőtti tréninget követően a kapitány több játékosnak megköszönte eddigi munkáját, így elhagyta az edzőtábort többek között Komlósi Ádám és Nikolov Balázs. Ugyanakkor teljes értékű edzésmunkát végzett Böőr Zoltán, akinek - mint arról nemrég beszámoltunk - nem tört el a csontja, és így várhatóan pályára lép szerdán 17 óra 30 perckor a Puskás Ferenc Stadionban.
-
#1639 Szombaton ismét bajnoki
2005. 08. 15. 13:00
Az NBI harmadik fordulójában az MTK együttese látogat Debrecenbe.
Ez a hét az MTK elleni bajnoki felkészülés jegyében zajlik. Játékosaink ma délelőtt erőnléti tesztet végeztek Jámbor László vezetésével, majd délután 18 órakor edzésre gyűlnek össze ismét labdarúgóink. Holnap két tréning szerepel a programban, míg szerdán 18 órakor, csütörtökön délelőtt 9 órakor edz csapatunk. Pénteken a mérkőzés időpontjában, azaz 19 órakor tart tréninget Supka Attila tanítványainak. Ezúttal vasárnap nem pihenhetnek labdarúgóink, ugyanis a jövő hét szerdán a Puskás Ferenc-stadionban már a Manchestert fogadják. -
#1638 Böőr Zoltán: csak zúzódás
2005. 08. 15. 14:00
Az első diagnózisokkal ellentétben nincs eltörve a debreceni középpályásnak, Böőr Zoltánnak az orra.
(Fotó: origo.hu)
Szerencsére az első diagnózisokkal ellentétben nincs eltörve Böőr Zoltánnak az orra, így valószínűleg pályára léphet az argentinok ellen - írja a nemzetisport.hu.
A 26 éves futballista a Puskás Ferenc-válogatott színeiben a Real Madrid ellen játszott mérkőzésen sérült meg egy ütközés után, és 14 perc elteltével el kellett hagynia a pályát. -
#1637 Debrecen, augusztus 15., 14.15 Már tízezer belépő elkelt a BL visszavágóra.
Jól fogynak a jegyek az augusztus 24-ei, Puskás Ferenc Stadionban esedékes DVSC-AVE Ásványvíz-Manchester United Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóra.
A hét végén becslések szerint 10 ezer belépő kelt. Akik még nem jutottak jegyhez, nem maradtak le semmiről, ugyanis hétfőn 9 órától folytatódik a jegyárusítás három helyen: az Oláh Gábor utcai VIP-teremben, a Royal Casinóban és a Debrecen Plaza emeletén található DVSC Ajándékboltban.
A Loki Szurkolók Egyesülete és a MÁV Rt. chartervonatot indít a BL-selejtező visszavágójára. Jelentkezni lehet augusztus 16-án, kedden 12 órától a Kövér Egér Kávézóban (Péterfia u. 46., tel.: (52) 412-902). A vonat Debrecenből indul augusztus 24-én, 15 óra 30 perckor, érkezik Budapest Keleti pályaudvarra 18 órakor. Visszaút: augusztus 24-én, 23 óra 30 perckor. -
#1636 Vagy nem, ha feldagad azonnal. Na mindegy, nyilván nem seggfejek ülnek ott. -
Rudee #1635 Még ha a lábával lett volna valami, akkor jó, nincs a pálya szélén röntgen de az orron lehet látni is ha el van törve. -
#1634 Hogy osztod ma az észt! :D
Azért ezt nehéz lehet 5 mp alatt megállapítani, ha bedagad, mint az állat és mocskosul fáj. -
Rudee #1633 Böőrnek nem is tört el az orra, a válogatott orvosai is királyak. -
#1632 tudom h nem direkt volt -
Rudee #1631 Gondolhatod mennyire volt szándékos. -
Rudee #1630 Nem, az a másik aki a kispadoknál garázdálkodott. Asszem NB1es mecsen is ő szokta basztatni az edzőket meccs közbe. -
#1629 hát nem :DDDDDDDDDDDDDD -
#1628 Hát jah...Ahhoz képest, hogy gálameccs volt nem lett döntetlen :D -
#1627 nekem 8 ki volt.. de nem volt szép tőle -
#1626 Én pedig Zidanet láttam no mindegy.
-
#1625 Böőr Zoltánnak eltört az orra
2005. 08. 15. 09:35
Középpályásunk a Puskás Ferenc gálamérkőzésen mindössze 14 percet tölthetett a pályán.
Böőr Zoltán a tegnapi, Real Madrid elleni gálamérkőzés 14. percében Graevesen mellett felugrott fejelni, amikor a dán középpályás lekönyökölte játékosunkat, akinek ettől eltört az orra. Böőr a mérkőzés közben elmondta, hogy egy ilyen sérülés benne van a fociban, és bár szívesen folytatta volna a játékot, nagyon megszédült, ezért az orvosok tanácsára a kispadon maradt. Válogatott játékosunk úgy gondolja, hogy sérülése nem veszélyezteti a jövő szerdán esedékes Manchester elleni BL-selejtező pályára lépését.
itt is Gravesent ír...