4278
banner_0.jpg

• Nadi
    FootballTOP21 cikk:
    Bajnokok Ligája mérkőzés Budapesten

Biztosan, látványos győzelmet aratva jutott a „főtáblára” a Manchester a Debrecen ellen. A jelentős gólkülönbség ellenére mégis élvezetes, hangulatos, mi több örömteli mérkőzést láthattunk.
    Mi lehet ennek az oka?

A hajdúsági szurkolók között ülve az ember úgy érezte, mintha a leghíresebb profi csapatok stadionjában lenne. Vidám, kellemes, az ellengólok után sem gyűlölettől eltorzult arcú embereket láttunk.
    Örültek, hogy ott lehettek, sörrel a kezükben, „Lokis” sállal a nyakukban, debreceni színekben pompázva, élvezték az estét. Csapatuk megtette, amit megtehetett.
    Már az elején két óriási gólhelyzet hagytak ki. Ennek ellenére nem a nyűgös, borúlátó - divatos, belénk nevelt - hangulat lett úrrá. A fő téma nem az volt, hogy ha a ziccerek bemennek, minden másképp alakul. Buzdítottak tovább. Boldogok voltak, hogy ők, kedvenceikkel együtt itt vannak. Más emberek, más szurkolók. Nyoma sincs a fejhangú hőzöngésnek, az átgondolatlanul dobott szitkoknak, az edző, a játékosok ócsárlásának.

Mi ez a magyar pályáktól teljesen elütő miliő? A Loki aréna hangulatát élhettük át a Puskás stadionban

Talán itt nem olvassák a hivatásos rombolók lapjait? Nem figyelnek oda a népes szakértői gárda kis stílű okoskodásaira? Hogy így kellett volna, meg úgy, hát ez így nem fog menni, váltsák le ezt, rúgják ki azt. A futball mocskolására építő média teljes csődje volt a vereség ellenére debreceni – magyar – örömest.

Már az elején nagyon jól indult. A törzsszurkolók váratlanul elénekelték a magyar Himnuszt.
    Nem volt a programban, a hivatalos felelősök nem tudtak mit kezdeni vele. Egyszerűen jól esett minden stadionban lévőnek. Meghatódtunk.
    Még a nem debreceniek is azonnal úgy érezték, ez az ő csapatuk!

Élvezetes volt a játék, bírta ritmussal a magyar bajnok.
    A kihagyott helyzetek után érződött: az angolok az első lehetőséget kihasználják majd.
    Ez a futball törvénye, na meg a világ egyik legjobb csapata volt az ellenfél. Heinzének Budapest örömvárossá vált. Harmadik gólját fejelte a Puskás stadionban.
    Elkerülhető lett volna? Ez most nem bosszantotta a tömeget.
    Fergetegesen buzdították végig csapatukat, vastapssal köszöntötték a pályáról lejövőket.
    Ez a Magyarországon szokatlan hangulat szinte sokkolta a csupán érdeklődésből kilátogatókat.
    Olyan volt ez, mint egy tüntetés.
    Pozitív válasz a csak hőbörgésre és szidalmakra építő hangulatkeltésre. Az örök acsarkodásra ingerlők viselkedésére.

A sportág elemi erejű válasza volt ez a felszínes okoskodásokra, cinizmusra, közönyre és lenézésre.

Ezt Budapest nem tudta volna megtenni.
    Itt más a módi.
    Ehhez kellett ez a jó szándékú, szimpatikus vidéki mentalitás, ez a sajátos cívis tartás. Egy város szellemiségét hozták a Puskás stadionba, tiszta belső tartással és feltétel nélküli támogató alapállással.

Szeretik városukat, annak csapatát, vezetőit, egymást, a Loki szurkolókat. Reményt adtak mindnyájunknak példamutatásukkal.
    Becsülni és szeretni nem csak a győzteseket lehet.
    Az esetenként botladozó, de őszinte odaadással tenni akaró embert is. Emlékeztettek: a vesztest is lehet tisztelni és elismerni.
    Valami olyant adtak, ami hiánycikk ebben az országban!
  • Kaplan
    Tudjuk , hogy nem lesz könnyű. De ha olyan felszabadúltan tudnak játszani mint a Hajduk ellen akkor verhetőek.
  • Taranov
    Az ukrán, orosz csapatoktól mindig félni kell, mert nagyon nagy részüket megvette egy-egy milliárdos, akik majdnem olyan költségvetéssel működtetik őket, mint amekkora a manchesteré.
    Szóval én már nem bíznám el magam, ahogy tettem a hajduk után.
  • Nh Shevits
    persze ha az Oláh Gabin lesz a meccs...
  • Nh Shevits
    A Manchester rendesen megizzadt volna a Doneck ellen ez biztos... azonkívül nézd meg milyen formában vannak...
  • Petyus_
    Azért a Donyeck nem a Man United.. kint vigyázni kell, plusz egy gólocskát bepréselni, az Oláh Gabin meg bedaráljuk őket. =)
  • Taranov
    A Sahtartól simán kikapunk, kár szerintem "ha továbbjutunk" kezdetű mondatokat írni, a Hajduk ellen nagyon jó volt a DVSC, de ez nem folytatódik a szerencsétlen sorsolás miatt.
    Ha pl. a BL-ben az Artmedia Bratislavát kapjuk, akkor lett volna esély, de a Manchester és a Sahtar ellen már nem nagyon.
  • Sheva
    Továbbra is veretlen a Sahtar

2005. 08. 29. 10:45

UEFA-kupa ellenfelünk az ukrán bajnokság hetedik fordulójában hazai pályán magabiztosan verte a Metalurh Zaporizhya együttesét.

Vasárnap a Sahtar Doneck a Metalurh Zaporizhya gárdáját fogadta és magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott. A hazaiak Byelik duplájával és Elano büntetőjével elhúztak 3-0-ra, majd a vendégek az utolsó percben szépítettek. Ezzel a győzelemmel a donyeckiek továbbra is százszázalékosan vezetik a tabellát.
    Ukrán ellenfelünkkel kapcsolatos hír még, hogy horvát kapusuk, Stipe Pletikosa nagy valószínűséggel egy évre kölcsönbe visszamegy nevelőegyesületéhez, a Hajdukhoz, már csak bizonyos technikai részletekben kell megegyeznie a két klubnak.

• Rudee
    Magyarok nem szokták közzétenni a vételárat, legalább így is tudnak sikkasztani.
  • Sheva
    Az UEFA kifogása

2005. 08. 29. 09:20

Amennyiben a csapat bejut az UEFA csoportkörébe, a mérkőzéseket – csakúgy mint a Manchester United esetén - nem lehetne megtartani az Oláh Gábor utcai stadionban annak alkalmatlansága miatt.

Számtalan Olvasónk érdeklődött afelől, hogy a Loki miért nem fogadhatta az Oláh Gábor utcai stadionban a Manchester United együttesét. Mint arról korábban beszámoltunk, az Európai Labdarúgó Szövetség illetékesei a BL selejtező harmadik körének lejátszása előtt Debrecenben jártak, hogy megtekintsék a helyszínt. Ezt követően hoztak egy döntést, amelyről írásban is értesítették klubunkat. A végzésben közölték, hogy a nézők kényelmét figyelembe véve a kevés férőhely miatt nem tarthat mérkőzéseket a DVSC a debreceni stadionban, ha nagycsapattal kerül össze. Mivel a Manchester United az UEFA szerint olyan kaliberű gárda, amelynek fogadására nem alkalmas az Oláh Gábor utcai létesítmény, ezért a Puskás Ferenc Stadionba kellett vinni a mérkőzést. „Értékelésünket a stadion általánosan vett alacsony minőségű infrastruktúrájára alapoztuk” – áll a végzésben. „Ezek alapján vegyék tudomásul a fent említetteket és tájékoztassák az UEFA adminisztrációt egy másik pálya megjelölésével”.
    A döntés az UEFA-kupa csoportmérkőzéseire is vonatkozik. Amennyiben a csapat a csoportkörbe jutna a következő intézkedéseket kellene megtenni:
    - Fejleszteni a sajtó részére szánt tereket
    - A lelátó beton alapzatát felújítani
    - Irányítószobát megfelelően felszerelni
    - Fixen bekamerázni a stadion egész területét
    Az Európai Labdarúgó Szövetség a végzést a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének mérkőzéséig (tehát csak a Hajduk Split elleni mérkőzésig) és az UEFA-kupa 1. köréig hagyta jóvá.
    Szilágyi Sándor cégvezető honlapunknak a következőket mondta: - A döntés ellenére klubunk a lehetőségek határain belül megpróbálja elhárítani az akadályokat, majd – ha továbbjut a csapat - ismét UEFA engedélyt kérünk ahhoz, hogy a csoportmérkőzéseket itthon játszhassuk.
  • Sheva
    Halmosi a sztárok között

2005. 08. 29. 12:00

A Horvátországban nagyon népszerű Nogomet című szaklap frissen megjelent szeptemberi számában a hagyományoknak megfelelően elkészítette augusztusi Top 11 játékosranglistáját.

Halmosi Pétert, a DVSC labdarúgóját az újság a 11. helyre rangsorolta az alábbi magyarázattal: a középpályás a Hajduk elleni BL-selejtező mindkét öszszecsapásán az őrületbe kergette a splitiek jobb oldalát, s az ő teljesítményének is nagyban köszönhető volt az, hogy a magyar bajnok keresztülrohant a horvátokon. Halmosi Péter olyan illusztris társaságba került, mint Steven Gerrard, John Carew, Robinho, Kevin Kuranyi vagy éppen Michael Ballack.
  • Sheva
    én sem tudom mert sehol sem írták ahol néztem
  • Nh Shevits
    Szót nem szólok ha a Trabzonsporhoz igazol, esetleg a nagycsapatok egyikéhez. de könyöröm: Manisaspor. Tud róla valaki valamit? Biztos jóval több fizetést kap mint Debrecenben, különben nem érteném a döntését. Nagyon remélem hogy nem tölt el ott 1 évnél többet és minél előbb máshova szerződik. Jobb csapatba! Apropó mennyit fizettek érte? Erről mintha nem olvastam volna.
  • Kaplan
    Eléggé erre a véleményre hajlok!
  • EqUiNoX
    Sebaj, majd visszajön télen...
  • Sheva
    most már mind1 elment akkor elment
  • JackDaniels #2050
    Ezzel, hogy Böőr ahogyan eligazolt kiállította saját magáról és a magyar fociról is(ismét) a szegénységi bizonyítványt. Azt nyilatkozták, hogy a szerződésében volt egy olyan záradék, hogyha olyan külfökldi ajánlatot kap, ahol biztosítva van a tovább fejlődése, akkor a klubnak el kell engednie. Nah, azért nem hiszem hogy egy ilyen semmilyen csapatra gondoltak, de ezek szerint a törökök is sokkalta előttünk vannak, ha egy ilyen semmilyen csapatukban is tud még fejlődni egy többszörös válogatott futballistánk. Gratulálok! Én szerettem a Böőr Zolit, teccett a játéka, de most nagyon nagyot csalódtam benne. A Gera-féle W.B.A.-ba történő igazoláshoz pedig nem nagyon kellene hasonlítgatni, mert a két dolog fényévekre van egymástól.
  • Sheva
  • Petyus_
    Lesz még a Loki csk-ja Böőr Zoli.

Nagyon sok sikert Neki és Zsombinak is!
  • Nadi
    Erre nem mondok semmit....
  • Sheva
  • Taranov
    Igen, jót tett neki, hogy elment, de rá azt mondom, hogy igazi fradista volt.
    Viszont Böőr az eligazolása miatt nem igazi debreceni :(
  • Sheva
    de Gera a WBA-ba nem is kicsit fejlődött
  • Taranov
    Azon sem csodálkoznék, ha nem lenne ilyen játékos egész Magyarországon.
    Még az általam nagyon nem kedvelt fradi a legerősebb ilyen szempontból, mert ott Lipcsei és Gera szereti/szerette a csapatot.
  • Sheva
    így van az a lényeg h a 3 pont itt van a zsebbe :D
  • Kaplan
    Mellesleg a meccs botrányosan rossz volt de legalább nyertünk :P
  • Kaplan
    Ezzel teljesen egyetértek kíváncsi vagyok ki igazán DVSC játékos a csapatból mert, ahogy egyből egy magyar klub csapat jobb lesz és nemzetközi szerepléshez jut. Azonnal felfigyelnek a játlékosokra a csapatból. A játékos meg egyből elfogadja mert beszarik az első ajánlattól.... Szóval itt jön ki ki szereti igazán azt a csapatot ahol van Sztem.
  • Taranov
    Azért Törökországban magasabb a foci színvonala.
  • Sheva
    ez van sajnos remélem azért még látjuk DVSC-s mezbe
  • Nh Shevits
    MI A FRANCÉRT MENT EL MAGYAR BAJNOKCSAPATTÓL EGY TÖRÖK NEVE-NINCS CSAPATHOZ???
    Rettenet ideg vagyok!!! Pályafutása szempontjából semmivel sincs előrébb sőt... Dehát pénz beszél, kutya ugat... ügye? Nem is értem az egészet...
  • Sheva
    így van és jó úton haladunk a célunk felé :)
  • Nadi
    Még mindig nekünk van a legerősebb játékosállományunk, bajnokságot kell nyerni.
  • Sheva
    hát látod sajna ez van
    Kerekest megértem ő már benne van a korban de Böőr még maradhatott volna
  • Taranov
    A Debrecen bajnok lett, és máris mennek szét a játékosok :(
    Nem akarnak elérni mégegy bajnoki címet, BL-szereplést stb.
    Legalábbis egy évig nem hajlandók várni rá.
  • Sheva
    egyik kedvenc játékosom még most is
  • Sheva
    na őt nagyon sajnáltam h elment
  • Taranov
    Böőrt ki ne felejtsd.
  • Sheva
    hát jah
    mondjuk ettől csak jobban játszhat
  • Nadi
    Mindenkinek vannak gyengébb meccsei, fog ő még jobban is játszani.
  • Sheva
    Sidibe nagyon gyenge volt