4278
-
#2386 hát sajna már nem azok vagyunk akik tavaly voltunk :(((
De HAJRÁ LOKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#2385 Pontvesztések az utolsó percben
2005. 10. 03. 20:05
A Borsodi Liga hetedik fordulójának zárómérkőzésén a DVSC-AVE Ásványvíz a Vasast látta vendégül. A találkozón 2-2-es döntetlen született.
A lelátón helyet foglaló mintegy hatezer ember abban reménykedett, hogy a Loki a csütörtöki UEFA-kupa kiesés után összeszedi magát, és egy győzelem mellett jó játékkal is megörvendezteti a szurkolókat. Nos, kérésük meghallgatásra talált, hiszen remekül kezdett a Debrecen, Halmosiék lerohanták ellenfelüket, és szebbnél szebb akciókat dolgoztak ki. Egy ilyen támadás végén Sidibe már a 12. percben megszerezte a vezetést. Sajnos, aki a lendületes kezdés után azt hitte, hogy remek mérkőzés elé nézünk, tévedett, hiszen a gól után visszaesett az iram, többnyire a Vasas térfelén folyt a játék, igaz, Gyánóék nem dolgoztatták meg Csernyánszkit. Supka Attila már a 35. percben frissített, Szatmári helyett Dzsudzsák Balázst küldte pályára. Közben Fábián borzolta a nézők idegeit, mivel minden apróbb hazai szabálytalanságot lefújt, ám a túloldalon a piros-kékek nyugodtan ráncigálhatták játékosaink mezét. Labdarúgóink éppen a játékvezetővel voltak elfoglalva, amikor egy szabadrúgás után Janjic - kihasználva, hogy védőink a kapu előtt alszanak - kiegyenlítette az állást. Pár perccel később Lázok akár növelhette is volna az előnyt, de elpuskázta a kínálkozó lehetőséget.
A DVSC úgy kezdte a második félidőt, ahogy az elsőt: nagy elánnal és egy góllal, amely Brnovics nevéhez fűződik. Az előny után többnyire csak a középpályán folyt a játék. Közben Sidibe helyett bejött Georgi Hrisztov, aki első alkalommal kapott szerepet a Loki színeiben, majd pár perccel később a megsérült Bronvicsot Hegedűs váltotta, így az eddig a jobbhátvéd posztját betöltő Kiss Zoli lépett előre csatárnak. Mezőnyfölényben játszott csapatunk, a vendégek pedig ellentámadással kíséreltek meg veszélyt okozni. Próbálkozásaik eredményre vezettek, hiszen Gyánó az utolsó percben egyenlíteni tudott, és mindez a Loki két pontjába került. -
#2384 Már rég lement a meccs de egy komment se jött.
Talán a nagy csodálkozás miatt?
2-2 hát ez a DVSC már nem az igazi :( -
#2383 jaja sajna nem megy most meg a fél csapat sérült -
#2382 Nyerni kell mindenképp, mert nagyon rossz helyen állunk. :( -
#2381 na ma 18:00-tól a vasa ellen játszunk
NYERNI KELL!!! -
#2380 semmi gond, ha az én kommentjeimet nem nézzük talán a legértelmesebb hsz az oldalon :) -
#2379 Na igen. Kissé elvonatkoztatva a dolgot...
...mindenki játszott már szerencsejátékot, legyen az póker, lottó/totó, félkarú rabló, stb. Biztos volt olyan alkalom, amikor mondjuk 2szer egymás után is nyertél, mondjuk 20 percen belül kétszer is kipörgött a 7-7-7. Örül ám ilyenkor mindenki, és az egész világot a keblére ölelné. Ilyenkor szokás meghívni a haverokat, ilyenkor szokás dupla borravalót adni a felszolgálónak, stb. Ilyenkor mindenkire mosolygunk, és büszkék vagyunk...
...aztán jön a másnap. "Jön a viszketés". A pénz miatt. Mert ugye ha egyszer sikerült, akkor másodjára miért ne sikerülne? Nosza irány ismét a kaszinó....
...és harmadnap jön a felismerés, a fájdalmas felismerés. Minden eddigi nyeremény ugrott - ha hülyék vagyunk, a házunk is ;] - és kezdhetsz előlről midnent.
MIÉRT?
Nyertél? Igen. Jobb ember lettél? Nem. Megváltozott bármi is? Nem. Pusztán szerencse volt? Igen. Ha egyszer nyersz, az azt jelenti, hogy ezentúl neked csak nyerni szabad? Na itt nem folytatnám...
A magyar foci, a magyar foci mentalitás, és a drukkerek 90%ának az a legnagyobb baja, hogy ha valaki kétszer egymás után egyeneset tud rúgni a labdában, már kész tényként veszi, hogy eljött az idő a világmegváltásra. Jó csapat a Loki, szeretem, tisztelem és becsülöm - nomeg helyi vagyok ;] Jó csapat. De nem Európában. Még nem. A Hajduk ellen nagyon kijött minden, meglett a 7-7-7 kétszer is. Ez a kis siker pont elég volt ahhoz, hogy ismét elvakuljon a közönség, és büszkén mondhassa: "ide nekünk Európát!" Sok ember lesajnálta az ukránokat, lévén hogy "ukránok", még keletebbre vannak, biztos bóvli csapat... Hát nem, kéremszépen ;]
És ugyanez van a válogatottal is. Két évente megy a hype, hogy na most, most van esély, most majd kijutunk stb. Aztán felnő egy újabb generáció anélkül, hogy nemzetközi tornán hallja a Himnuszt. Abban a percben, ahogy a drukkerek - de főleg a média és a nyomorult analfabéta szakértői!!! - elfogadják, hogy ez a foci oylan mint Pelikán magyar narancsa, mindjárt jobb lesz a közérzet. Mert hát tudja ezt mindenki, de két nyilatkozat, két cikk, és az egész ország a tévé előtt ül, bízva benne, hogy na most, mert most van esélyünk... Van esélyünk? Nincs, csak pár ember szerint...
Én lennék a legboldogabb, ha végre elmozdulnánk ebből a pöcegödörből, amelyben a magyar foci van, klub és válogatott szinten. De addig is ott leszek minden meccsen, de ne várja senki, hogy a mellem döngetve kiabálja a meccsek előtt, hogy "jaj ti szegény bolgárok, hogy megverünk ma este benneteket!" ;]
(bocs a hosszú kommentért) -
#2378 Mert nem látod tisztán a helyzetet.
A Shakhtar alig van lemaradva az élvonaltól. -
#2377 magyar focira az jellemző: ha valami jól megy , eladható, rontsuk el nagyon gyorsan..... -
#2376 "Én a Sahtart még Európa középvonalábának SE sorolnám..." - döntsd már el.
Mindegy, amúgy is az elitben a helyük. Ha nem az Intert kapják a selejtezőben, már megint vígan a BL-ben tugdossák a labdát. -
#2375 -
#2374 Pont hogy oda sorolom (középmezőny), de messze nem az elitbe valók.... -
#2373 szerintem túlzás nélkül kijelenthető hogy ennek a Shaktarnak ezzel a kerettel helye van a BL legjobb 16 csapata között, de minimum a 32 között...
a Debrecennek a jelenlegi keretével pedig egy kiizzadt bajnoki cím esetleg dobogó a magyar bajnokságban... és még mondták a Hajduk-verés idején hogy a Loki kinőtte a magyar bajnokságot... meglátjuk mert én nem így látom. ez egy nagyon legyengült Loki és Halmosi, Éger, Máté triónak is 1évet adok max ebben a csapatban aztán irány külföld. aztán kiöregszik Sándor Tamás és Dombi Tibi is már lassan szóval kiváncsi vagyok hogy oldják meg a dolgot.... -
#2372 hát ha Te ezeket még oda se sorolod, akkor megnyugodtam, mert biztos, hogy nem bennünk van a hiba... -
#2371 középvonalának :) -
#2370 Miért jöttök már a horvátokkal? Olyan gyenge csapatuk van, a ukránok ellen bebizonyosodott, hogy nem a Loki volt az erős, hanem a Split a gyenge... Én a Sahtart még Európa középvonalábának se sorolnám az elitjébe (remélem érthető volt :DDD) -
#2369 Hát nagyon szomorú vagyok! :(
Hol az a LOKI aki 8:0 ra elverte a horvát csapatot?:(
Nyah mindegy. HAJRÁ LOKI! -
#2368 hát jah
de akkor is HAJRÁ DEBRECEN!!! -
Nadi #2367 Kíváncsi leszek, a Vasas ellen hányan leszünk:D
Sok divat nem jön:P -
#2366 a második félidő feléig bírtam de utána kikapcsoltam egyszerűen nem bírtam nézni ezt a játékot -
Nadi #2365 Engem sem az zavar, hogy kikaptunk, hanem, hogy milyen játékkal. Semmi akarat, semmi elképzelés.
Hol a csapatunk?
A végén kb. a B közép fele kivonult. Adjatok el minket is! -
#2364 Egyébként nem tudom miért vagytok annyira oda, természetes, hogy a Shaktar elveri a Lokit.
Engem csak az bánt, hogy elment egy csomó játékos, amint bejutottak a BL-selejtezőkbe, illetve aggasztó, hogy a Borsodi Ligában is viszonylag gyenge a Loki. -
#2363 A fradi még itt van :D -
Kanál #2362 na egy 4-est ma is kaptok -
#2361 kizárták a Honvédot, lealázzák a Lokit.....magyar foci végleg R.I.P. -
#2360 vazatnek az ukránok 0:2-re
csak ne kapjunk sok gólt :( -
#2359 :DD -
Nadi #2358 Ez már nevetséges...
A fegyelmi bizottság a jövő kedden tárgyalja a hétfő esti mérkőzésen történt szurkolói rendbontást (információink szerint Vámos Tibor partjelzőt a lelátóról a mérkőzés lefújását követően megdobták egy szotyolászacskóval - ami errefelé nem először fordult elő, anno mérkőzés is félbeszakadt emiatt), ugyanakkor a grémium már döntött Halmosi Péter ügyében: a piros lapot kapó szélsőnek egy mérkőzést kell kihagynia.
-
Nadi #2357 Középpályásunkat az Újpest elleni találkozó hosszabbításában, a labdarúgó megítélése szerint is jogtalanul állította ki Bede Ferenc játékvezető.
A hétfői DVSC-AVE Ásványvíz – Újpest FC bajnoki labdarúgó-mérkőzés még ma is témát szolgáltat a médiáknak. Bede Ferenc játékvezető végeredményt befolyásoló tévedései közül az egyik Halmosi Péter kiállítása volt. A történtekről az egyik legilletékesebbel beszélgettünk.
- Mit mondtál Bede Ferenc játékvezetőnek, amiért piros lappal kellett bűnhődnöd?
- Semmit! Nyugodtan leírhatod, hogy nem mondtam neki semmit! Talán annyit kérdeztem tőle: most mit fújt? Amúgy sem hallhatta, mert méterekre álltam tőle. Egyébként a mérkőzés után Szima Gábor elnök úr megkérdezte a játékvezetőtől, hogy mit mondtam, amiért ki kellett állítania, amire Bede Ferenc azt válaszolta, nem tudja, mert ilyen hangzavarban nem hallott semmit. Ezek után persze az elnök úr szerette volna tudni, hogy végül miért is kaptam piros lapot, a válasz az volt: azért, mert felé futottam. Ez volt az élvonalban az első kiállításom, még hat-hét évvel ezelőtt a Haladásban kaptam piros lapot, de az a másodosztályban volt, szóval nem vagyok az a típusú játékos, akivel fegyelmezési problémák fordulnak elő, vagy akire a bíróknak rá kellene szállnia a viselkedése miatt.
- A lelátóról is úgy tűnt, hogy alaptalanul kaptál piros lapot, ami azért is bosszantó, és igazságtalan, mert az újpesti labdarúgók viszont a találkozó alatt folyamatosan vitáztak a bíróval.
- Ez így van. A mérkőzés után doppingvizsgálatra kellett mennem, akárcsak Tóth Norbertnek és Kovács Zoltánnak. A teszt során a kiállításomról is beszélgettem velük, és őszintén elismerték, hogy ők végig beszéltek a játékvezetőnek, folyamatosan kommentálták a meccset.
- Hogy lehet egy ilyen jogtalan döntést kezelni, mi zajlik le ilyen, és hasonló esetben a labdarúgókban?
- Nem érzem magam hibásnak, és ezért nehéz feldolgozni a történteket, sajnálom, hogy nem segíthetek a csapatnak a Diósgyőr elleni meccsen. Az érem másik oldala, hogy az utóbbi időben igen sok mérkőzésen szerepeltem, gondolok itt a válogatottra, az UEFA-kupára és a bajnokságra, és ha már így alakult, akkor igyekszem az előttem álló, remélhetőleg rövid időszakot pihenéssel tölteni.
- Biztos, hogy kihagyod a Diósgyőr elleni meccset? Nem lehet, hogy a Fegyelmi Bizottság mérlegel majd, és végül nem kapsz büntetést?
- Ha egy másik csapatban játszanék, akkor talán még erre is lehetne esélyem…
- A vitatható ítéletektől függetlenül, hétfőn nem brillírozott a csapat, a játék képe alapján a döntetlen reálisnak mondható…
- Nem nyújtottuk azt, amit a drukkerek megszokhattak tőlünk, ugyanakkor azt is látni kell, hogy ez nem az az összeszokott csapat, amelyik két évig együtt játszott, az új csatároknak még be kell épülnie az együttesbe. Hogy reális-e a döntetlen? Én inkább úgy fogalmaznék, valós tudásunkhoz képest nem játszottunk jól, ezért nem biztos, hogy győzelmet érdemeltünk. Nem mondom, hogy az Újpest jobb volt nálunk, vagy megérdemelte az egy pontot, mert nehéz elvonatkoztatni a történtektől, ha nincsenek a tévedések, akkor ezt a meccset megnyertük volna. Persze a bíró is hibázhat, hiszen ő is ember, és a találkozó során természetesen vétettünk mi is, így nem akarom a játékvezető nyakába varrni ezt a döntetlent.
- Ha létrejött volna az angliai szerződésed, most bizonyára nem a kiállításodról beszélgetnénk. Tudomásom szerint a Blackburn, a Bolton, és az Everton is élénken érdeklődött irántad. Miért nem született meg a megállapodás?
- Leszögezném, hogy én sohasem állítottam, hogy ezek a csapatok érdeklődnek irántam.
- Azért csak kiszivárgott.
- Igen, ezt én is tapasztaltam. Arra azonban nem tudok válaszolni, hogy miért is nem jött össze a szerződés, ebben a kérdésben a klub vezetői az illetékesek. Annyit tudok, hogy kevés volt az idő az üzlet lebonyolításához. Jelenleg már nem foglalkoztat a téma, bár az angol élvonalban mindenki szívesen futballozna, és én sem vagyok kivétel. Immár csak a Debrecen érdekel.
- A hétfői kiállításodtól függetlenül a Sahtar ellen bizonyosan pályára léphetsz. Nagy a hátrányunk, viszont a fővárosi kitérő után ismét az Oláh Gábor utcai stadionban léphet pályára a csapat.
- Én azt mondom, továbbjutunk! Persze más felfogásban fölösleges lenne lejátszani a meccset. Tudom, hogy a csapatunk képes a továbbjutás kiharcolására, maradéktalanul átérezzük a mérkőzés fontosságát, szóval rajtunk semmi sem fog múlni! A találkozó helyszíne egy nagyon fontos tényező, biztos nem vagyok vele egyedül, de nagyon szeretek Debrecenben játszani. Tapasztalatból tudjuk, hogy szurkolóink rengeteget segítenek majd nekünk folyamatos buzdításukkal. -
#2356 Egyébként én bíró lennék legkevésbé, mert annak macerás a munkája, nagyobb figyelmet igényel szerintem, mint a játékosoké. -
#2355 :DDDDDDD -
#2354 És fussak 90 percet? Ezt max. viccnek szánhatod :D -
#2353 Akkor váltsuk le az összes bírot s legyünk mi azok :D -
#2352 Nincsenek nagyobb bírói hibák, mint külföldön.
Csak pár példa:
1. A konföderációs kupán többször újrarugatott mexikói 11-es (Brazília ellen), amiből azért nem lett gól, mert a bíró elszórakozta az egészet.
2. A Celta Vigo - Real meccs, ahol a kapufáról nem bepattanó "gólt" megadta a játékvezető. Mondjuk örültem neki, legalább a Celta nyert.
3. Még a 2003/2004-es BL-ben Roberto Carlos pofonja (Bayern - Real meccs), ahol ki kellett volna állitani Carlost, de nem tette meg a bíró, így később ő gólt rúgótt.
4. A magyar-svéd meccs, ahol Ibrahimovicot lazán ki lehetett volna állítani.
A hibás lesek meg mindennaposak a fociban bírótól függetlenül. -
#2351 Hát a magyar bírok sajnos eléggé nullán vannak :(
-
#2350 VIlágos. De ha az én lányomnak töri el valaki a kezét, akkor arra másként reagálok, mintha a szomszédasszonyom kisfia sérül meg... Mindkettő sajnálatos, de a saját gyerekem esetét nem fogom szó nélkül hagyni. Így van ez a focival is, ez van a szemem előtt, ez az én csapatom, és ha az én csapatom ellen tevékenykedik valaki, akkor felháborodok, és szeméyles sértésnek veszem.
De nem fogom azt mondain, hogy csak a Lokit szívatják, mert az durva lenne, és mert szeretnék hinni abban a kis rózsaszín álmomban, hogy nem pikkelnek ránk a bírók, és a vezetés sem szeretné visszasüllyeszteni a Lokit az általános magyar posványba. De én csak ezt látom, a többit nem, ezért ez esik rosszul, a többi nem... -
Rudee #2349 Ellenetek is tévedhetnek egyszer, tavaly Sándor T. Pápa elleni kapufájánál senki se reklamált hogy nem volt gól. -
Nadi #2348 Elég jó cikk:
"Az időjárás nem kedvezett a találkozónak - mint ahogy a játékvezető személye sem - mégis nagyon sokan voltak kíváncsiak a forduló rangadójára. Jó iramú, fordulatos mérkőzést láthattak a kitartó drukkerek. Igazi rangadó volt, mindkét csapat veszélyeztette ellenfele kapuját, egy perc üresjárat sem volt a mérkőzésen.
Talán a hazai nézők számára könnyebben megemészthető lett volna, hogy végül döntetlennel zárult a találkozó, ha nem kellene az eredményt a játékvezető ténykedésének végtermékeként aposztrofálni. Bátor ember Bede Ferenc, mert a mérkőzés végére hétezer, már felbőszült debreceni drukker szemeláttára állította ki Halmosit. Bátor, mert előzőleg bemert fújni egy kamutizenegyest a vendégeknek, de még bátrabb, hogy percekkel később Brnovics letaglózásáért viszont nem ítélt büntetőt a másik oldalon. A csatárt az esetet követően hordágyon vitték az öltözőbe. Szóval bátor. Vagy inkább korlátolt?! Nem valószínű. Egy korlátolt ember ugyanis nem rendelkezik olyan mélységes büszkeséggel és önérzettel, mint Bede Ferenc. Az újpesti labdarúgók mégis magukból kikelve üvöltöztek vele, de tehették. Halmosi viszont más. Ő csak egy debreceni… hopsz a piros!
Bírói tévedések minden meccsen elfordulnak. A rosszindulat viszont más kategóriába sorolandó. Hétezer megázott, összefagyott embert ma este becsaptak... Történt már ilyen máskor is. Mégis más olvasni róla, és személyesen átélni."
www.futball-laz.hu -
#2347 Hát nekem mint laikus, tetszik a látvány. Nem túl nagy, de nem is kicsi, nem is bonyolult de nem egyszerű - szerintem tökéletes lenne nekünk. Ha rajtam múlna, már most lehetne kiosztani a lapátokat ;] De nem rajtam múlik....