A tudósok nevetségesnek tartják az új jégkorszakot
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bár a grafitrudak és a nehézvíztartály megsérültek, nem csak az összeállt tömegrõl van szó.
A VI Lenin Erõmûben az U-235 csak 4-5% ra volt dúsítva, a gyors-tenyésztõreaktorokban is csak 20-30%, míg a bombában közel 100% van. Volt persze (már bomlás után) Plútónium is, de abból sem állhat össze bomba.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Egy atomreaktorban gyakorlatilag lehetetlen, hogy atomrobbanás történjen, ugyanis jóval a kritikus tömeg alatt tárolják a hasadóanyagot.
amúgy Csernobilban zóna-leolvadás történt.
És a válasz egyértelmû: NEM LESZ SEMMI...:)))
\"A book is a book\" Clive Barker
Én egyébként úgy gondolom, hogy az ember van annnyira alkalmazkodó élõlény, termelékenysége elrugaszkodott annyira a környezeti feltételektõl, hogy gyakorlatilag nincs olyan éghajlati változás ami az emberi társadalom teljes összeomlását okozhatná. Gondoljatok Csernobilra: Ukrajna állítólag nemzeti össztermékének jelentõs százalékát költi a katasztrófa következményeinek kezelésére, mégis létezõ, mûködõ ország, növekvõ GDP-vel. Ha most Norvégiában a klimatikus változások miatt ezentúl fûteni kell minden utat hogy járható legyen, az USA-ban pedig az új sivatagokat öntözni kell és a házakat viharállóra építeni, elég gazdagok lesznek ahhoz, hogy kifizessék.
Azt korábban már én is kifejettem, hogy egységes klima-jövõkép nincs, mivel nem ismerjük eléggé a földet (#16-os hozzászólás)......
Én konkrétan csak azt írtam, hogy az Aral-tó esete azért nem jó példa, mert az teljes egészében az ember mûve. De a globális klimaváltozás ennél sokkal, de sokkal összetettebb dolog.
Az, hogy az ember nagyban felelõs a klimaváltozásért, sose kérdõjeleztem meg...

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
A dolog Komolytalan #27-es hozzászólásától kezdõdik, miszerint kifigurázza, hogy a szakember (itt: Kis-Bob profeszora) mit mond. Én ez esetben azt itélem el, hogy megfelelõ háttértudás nélkül nekiálljunk a sárdobálásnak - olyan emberek ellen, akiknek ez a munkájuk.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az egy dolog hogy a fene nagy "intelligenciánknak" köszönhetõen sokáig megmaradunk a többi fajjal szemben akik elég érzékenyel reagálnak pár fokos eltérésére is +nyomás és páratartalom változás...Ami valljuk be már most tapasztalható különbségekben mérhetõ...
Pl ott vannak az északi sarki állatok... a legtöbbnek mind szükséges hogy legyen kemény jégréteg a párzási idõszakkor vagy vadászatra... Ellenben mostanában már sokkal gyakrabban egyre délebben van a jégzajlás határa...
Akkor vonjuk ehhez azt hogy sajnos a mostani tanulmányok nehezen szímítják bele szerintem Kína exponenciálisan fejlõdõ Szén-dioxid kibocsájtását...Ott már most hemzsegnek az ökológiai katasztrófák(elég a Jangce legutóbbi oriási áradására gondolni)
De nem tudom mikor figunk bármit is itenni az ellen hogy változtassunk a mostani rendszeren... vagy tényleg leszünk olyan hülyék Homo Sapiens Sapiens-ként(ugyebár gondolkodó ember)kiirtani módszeresen a környezetünket és aztán lassan halálra ítélni magunkat...

Az Aral-tó azért szárad ki, mivel az öntözésre elvonták a vizet az Amur-Darja folyóból. Miután az egész ökoszisztéma összeomlott ennek köszönhetõen, csak akkor indult meg a visszafordíthatattlan apadás. Ha az Amur-Darját nem abajgatják, akkor az Aral-tó akár még évezredekig is húzhatta volna...
A két dolog csak nagyon távoli kapcsolatban van egymással - az Aral-tó tisztán emberi gyarlóságból apad, míg az itt is emlegetett jégkorszak már jópárszor elõfordult a föld történelmében, max. az emberi hatások felgyorsítják az eljövetelét némileg...
Ezt a baromságot hol olvastad?

Bar az altalanos mentalitas az, hogy az unokakat mar leszarjuk. Majd csinalnak maguknak urhajot, meg viz alatti varosokat, meg alternativ eroforrasokat.
2., Akkor ez mi?
Nem tartom kizártnak azt, h az állítólagos jelentés a hadsereg részére, csak a filmnek megrendezett reklám.
- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?
- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?
De ha hiszed ha nem, jelenleg a Klímakutatók is ilyesmiken vitáznak. Döbbenetes, de egyenlõre a föld klímájának összegfüggéseit sem ismerjük eléggé ahoz, hogy az ilyen kérdésekre biztos választ adhassunk.
Ami biztos a klímakutatók szerint, hogy komoly változások lehetnek a föld klímájában, de ez csak 50-100 éven belül várható, és nem 2020-ra...
Totál hülyeség az egész, de még mi is errõl beszélünk, sõt a szakember is bejelentette, hogy megnézi a filmet. Hát ilyen robottá tesz minket a komplex marketingnek nevezett agymosás. És még csak skizoid-üldözési mániám sincs mint mulder rókának;)
Amúgy tiszta jó hogy berakták ezt a mûhold képet. Mert ugyanis ha leáll az Atlanti áramlási rendszer, akkor valszeg a Labrador áramlat se fogja hûteni tovább É-Amerika partjait (kék paca a képen). Nos akkor viszont mint józan paraszt azt gondolom elég meleg és száraz idõjárás várható a Miaimi - Wasington közötti térségben - kb a Szaharával van egy szélességi körön. Szal ha Európa hûl 1-2 fokkal Amerika legalább annyival fog melegedni, de nem vagyok sem éghajlat kutató sem csúcsmanegér.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A Pentagon rendelt egy tanulmányt, amely a közeljövõre egy nagy jégkorszakot prognosztizál. A klímakutatók ezt támadják.
Közben hollywoodban készül egy katasztrófafilm, aminek jót tesz a Pentagon-féle hírkeltés...
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezõgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengõhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Ha csökken a környezetszennyezés, akkor csökken a szennyezõanyagkibocsátás, és lassul a globális felmelegedés, ezáltal az északi sark nem olvad le, nem jut édesviz a golf áramlatba, és az nem áll le
az amerikai gazdaság 2-3%os növekedése mint minden ipari növekedés az olaj és más környezetszennyezõ anyagok használatához kötödik, tehát ha csökkentenék a szennyezõanyagkibocsátást, akkor lassulna vagy akár meg is állna a növekedés, a vállalatoknak pluszköltség lenne a kvóták vásárlása a szegény országoktól, ezáltal csökkenne a nyereségük, a tõzsdeárfolyamok emiatt szintén esnének, ezáltal a vállalatok nem tudnak olcsón pénzhez jutni, kevesebb lenne a befetetés, ami még tovább lassítaná a fejlõdésüket
ha nincs növekedés, akkor a cégek embereket rugnak ki, nem kapnak a cégvezetõk prémiumot, és nem támogatják a politikai pártokat stb. stb. stb...
Cat:
Szerintem tévedsz, ugyanis a tanulmány nem a környezetszennyezéssel foglalkozik, szinte csak érintõlegesen említi meg, ok-okozat szonten. Az egész arra megy ki, hogy hú, de szörnyû jövõkép vár ránk, miszerint az államok keleti-parti része és szinte egész Európa sz@rráfagy, meg komoly viharok várhatóak, és a többi és a többi.
A DoD-nak nem érdeke, hogy a környezetszennyezést felhozza, hiszen az amerikai fegyveres erõkre vonatkozó szabályok amúgy is elég lazák ezen a téren...
remélem ha kerry lesz az elnök õ aláirja
Nem csoda, ha a klimatológiával foglalkozó tudósokban felment a pumpa, hiszen ordít, hogy messze nem tudományos értekezletett vártak a Pentagonban, hanem egy katasztrófákat elõrevetítõ rémképet, amelyre majd lehet mutogatni, ha a költségvetési bizotság elött pénzért kujtorognak...