541
Kutyák, minden ami kutya és kutyatartás!
-
kisdaru #218 Raktam képet a kutyámról a galériába, ha gondoljátok nézzétek meg. -
#217 1. akkorákat röhögtem azon amit írtál és ahogy leírtad hogy beleremegett a ház is :DDDD
2. szerintem ezek a kutyák azért ilyenek, mert kicsi koruktól kezdve el vannak hanyagolva, olyan tekintetben hogy nem járt velük ember sétálni. Nincsenek hozzászokva a mozgáshoz. A sok fekvéstől fekélyesedik ki a testük. Túl vannak etetve, kövérek és valószínű a szívük sem lehet egészséges azért hallod úgy hogy röfögnek. Az egyik szomszédomnak is bullmasztiff-je van nem is egy de azok kint vannak az udvaron télen-nyáron és semmi bajuk. Kertesházban vannak és mégis elviszik őket sétálni, mert egy ilyen kutyának van ám mozgásigénye. Szerintem ez a két kutya akiről te "rövid" ismertetőt írtál szenved, és addig szenvedni is fog amíg valaki el nem kezd velük normálisan foglalkozni. Lehet az lenne jó mindkét fél számára (gazdi-kutya) ha elaltatnátok őket az állatorvossal. Még az is emberségesebb mint így kutyát tartani. Na én röviden csak ennyit mondanék ezzel kapcsolatosan. -
#216 kicsit hosszu lett de olvassatok el... -
#215 itt a sztorim
van a baratnomnek ket kutyaja... a tenyeszto el akarta oket altatni mar kiskorukba mert bajnoksagot nem nyernenek a kutyak.. jo megertem, ez kegyetlen dolog, tenyleg geciseg! Baratnom befogadta a ket fiu kutyat.
Ket bullmastiff-t.
A ket kutya immaron 8 ev korul vannak es fogalmam sincs, hogy minek tartjuk oket. Mar elnezest...de komolyan.
8 evesek, lakasban tartjuk oket, mert nincs kerteshazunk, ha kerteshazunk is lenne se lennenek odakint a kutyak mert floridaban ubermeleg van es ez a ket kutya meg akkor is liheg mikor 24 fok van a legkondis lakasban.
Tehat a ket kutya a lakasban... eletukben nem jatszottak..halvany lila fingjuk nincs arrol, hogy mi az a bot es mit jelent az a kifejezes hogy "hozzd vissza"! [nah ez most ket d vel kene irni? mindegy]
A kutyak 3 dolgot csinalnak minden nap:
1) a nap legnagyobb reszet fekszik/alszanak
2) esznek /szarazkajat de csak ugy magaban NEM eszik meg! bele kell keverni nekik konzerv kajat is!
3)szarnak, hugyoznak /neha a lakasba neha odakint!
semmi tobbet nem tudnak a kutyak.. a szoruk hullik mint allat, az egyik kutyanak borbetegsege van, allandoan kisebesedik, osszeverzi a csempet a falakat az ajtokat a szonyeget meerthat csak fexenek egesz nap.
a borbeteg kutya meg csak csak tud futni egy kicsit,de nem jatekos kutya.
de a masik annyira elo/halott hogy el se hinnetek!
ha szolsz neki nem figyel, nem jon, bagozik rank, horkol mint atom, minden alkalomkor mikor alszik rangatozik, meg ugat magaban meg nyuszit igaz ezeket halkan... ha szolsz neki hogy most akkor menjunk ki setalni akkor nem hallgat odamesz rancigalod a kutyat es nem all fel.. futyulsz, tapsolsz, de hiaba!! baszik rad!! csovalja a farkat es eldol ha eddig hason fekudt..
raadom a nyakorvet es akkor is ugy kell szinte vegighuzni az egesz lakason mire feltapaszkodik.. setalni alig tud a ket hasto labat huzza szinte mindket kutya 5 meter utan ki vann fulladva. lihegnek, zihalnak... es ez a lusta nemhogy futni keptelen de 100% osan allandoan ugy van huzva a kutya, mert amugy ha nincs huzva a porazon akkor megall es lefexik BARHOL!
ezenkivul minden masodik heten .. najo.. van hogy 1 honapbol csak az egyik heten valamelyikre rajon a fosas!!! nemtudom miert.. nem kapnak semmi olyan etelt.. ha cserelni probalunk valami mas tapra akkor azt nem eszik meg. szal csak pedigree szarazkutyakaja meg a pedigre konzerv... es vmelyikre, altalaban a lustara rajon a fosas es akkor allandoan odafosik vhova, reggel delben este!!!
ezenkivul mindketto ugy eszik mint egy diszno... hajnalban rajuk jon a zabalhatnak es nem tudok miattuk aludni 10 percig mert u gy csamcsognak, meg hangosan nyelik a kajat hogy keptelen vagyok aludni.. erre bejonnek lefexenek es meg nyalakodnak, rofognek mert lelegezni alig birnak, vakarozast csak ugy tudnak vegrehajtani ha seggel nekitamszkodnak a falnak mert amugy elcsuszik a segguk.... ja es minden nap OLYAN budoseket finganak hogy nemigaz... tokmindegy hogy eppen eszel, vagy eppen az asszonyon elvezkedek... = gusztustalan!
a borhibas meg csak csak kimegy ha szolok neki de a lustat egy granattal se lehet rabirni hogy kivonszolja a segget a tersegbol....
szal a ket kutya semmire nem jo... a baratnom sajna meg az a tipus hogy a kutyakra milliokat koltene ha mondjuk szivmutet kene nekik.. hiaba haldoklanak.. o elobb koltene a kutyakra mint kajara.. elobb koltene ket haldoklo kutyara hogy meg eljenek.. meg szenvedjenek par honapot de legalabb itt vannak velunk.......
ezt a hozzaallast megertem ha a sajat anyadrol, gyerekedrol van szo... nahde ez a k et kutya meg eletukben nem tettek annyit ertem vagy a baratnomert mint a szomszed 5 eves kiscsaj!! az legalabb rajzolt ket karikat egy lapra mikor szulinapom volt...
volt kutyam, szerettem. levittem ide oda.. jatszottunk, stb. nahde ez a ket kutya... borzaszto!
szarnak alakasba, finganak minden na..csak fexenek, idegesitenek a csamcsogasukkal, mar attol irtozom mikor a pofajukat kinyitjak es olyan csamcsogo hangja van a husos pofazacskolyuknak.. blah!
szerintem ez allatkinzas...
fizikailag es szellemileg nulla a ket kutya.. najo a borhibas csak 80% ban nulla. mert az neha odajon hozzam es felrakja a pracnijat a combomra amivel faszan osszekaristolja a borom es faj mint atom... hurra!!!!
arrol nem is beszelve hogy a lakasban non stop BUDOS van!
nah ti erre mit mondtok??? de most komolyan! a kutyakhoz hozzabujni nem lehet mert budosek. ha megmossuk oket masnap mar a kozelukbe se lehet menni. par hete egy havert meglattam egy fel eves boxerral.. a kutyat osszecsokoltam a pofajan, hagytam hogy nyalogassa az arcom. isteni kiskutya volt.. de ez a ket kutya.. no comment...
-
mod #214 -
#213 köszi a tippet -
#212 Jan Fennel - Kutyapszichológia
Ezt keresd meg. -
#211 "sziasztok! nincs kutyás könyv e-bookban? mostanság szeretnék venni 1 szibériai husky-t és beidomítanáb a legegyszerűbb dolgokra. és jó lenne könyvjellegű segítség hozzá."
írtam már másik topicba is,de látom itt más személyek vannak... ha nem bánja senki minden kutyás topicba bemásolom,mert fontos lenne számomra a könyv. megértést köszönöm... -
#210 Szerintem megéri. -
hidropumpa #209 van érted 50 ezerért is csak ha már hosszú távra ( 10 év ) akkor már minőségibb legyen azt mondom. Persze így soknak tűnik a 100 000 egyszerre de ha úgy nézzük havonta egy ezres majdnem :d -
#208 Én ugyanennyit fizettem az ír szetteremért és még nem bántam meg. De végül is te tudod. Igazából ha egy bizonyos fajtához kötődsz ,jobb ha olyan kutyát veszel még ha ritka és drága is. -
hidropumpa #207 Szerintetek megéri kiadni 100 000 ft-ot egy angol bullterrierért? Ilyen kutyám volt és most szeretnék, de minőségit. Ez a kutya Magyarország egyik lejobb kenneljéből való.
Nagyon gondolkodok :\ -
mod #206 Erről beszélek tulajdonképpen:
Ha van valami kérdésetek a fajtával kapcsolatban, kérdezzetek bátran!!! -
mod #205 Hy!
Ha kutyavásárlás előtt álltok, nem döntöttétek el, milyen kutyát szeretnétek, EZT A FAJTÁT tudom a legjobban ajánlani! Olvassátok el a jellemzőit, nekünk már volt egy ilyen kutyánk, 10 évig élt, és van egy második, ő most 3 éves...
Szavakkal nem lehet kifejezni, hogy milyen kutya is ez, az biztos, hogy más fajtát nem fogunk venni, mert nagyon bevált, sőt!!!
-
#204 Szia.Én ugy tudom hogy Ody az keverék kutyus:) -
#203 Na hali! nekem egy Németjuhász keverék kutyosom van 3 és fél hónapos:)
Elötte volt egy törzskönyvezet fajtiszta németjuhász kutyám...többszörös díjnyertes:)
Elötte pedig egy tacskó és dalmata keverék XD na az egy kész kutya vol:)
Na itt lenne mostani kutyim:
-
#202 Hello, nem tudjavalaki, hogy ez milyen fajta kutya ? (a Garfield című filmben láttam és ilyet szeretnék)
http://www.ecranlarge.com/images/cinema/fiches/galeries/full/2352a1bdbc1f830d67cd2832129a481e.jpg -
#201 kedvenceim:
Golden Retriver:
Alaszkai Malamut:
Belga Juhász:
Samoyed:
-
iszakos #200 Hy all!
Ha tud vki eladó csivavát,yorkshire teriert,westiet,kérem irja meg telszámát.
Előre is köszönöm! -
FerencFarkase #199 Sziasztok vannak mopsz kiskutyák eladók. Fajtatiszták ,11 hetesek, érdeklödni lehet a
0630 32 888 69 es számon
-
csgj #198 ha minden jól alakul, hamarosan lesz egy Beagle kutyám!!!!!!!! -
Thief55 #197 Sztem inkább vegyél kutyás újságokat, meg neten nézegessél oldalakat, itt nem hiszem, hogy bárki is meg fog téged keresni... -
doki11 #196 ELADÓ DOBERMANN KISKUTYÁT SZERETNÉK VÁSÁROLNI LEHETŐLEG HAJDÚ - BIHAR Megye, SZABOLCS - SZATMÁR - BEREG Megye és BORSOD - ABAÚJ - ZEMPLÉN Megye környékén!!!!!!
MAX:10 HÉT ÉS TÖRZSKÖNYV
Kérlek küldjetek emailt: [email protected] címre -
#195 HjCH-Hungária Junior Champion
HCH-Hungária Champion
A harmadikat nem ismerem én sem! -
#194 HjCh., Hch.,Hgr.Ch Berboss
Ezek mit jelentenek?? -
#193 Aham..értem..végül is jó lett:))
-
#192 Látom nem érted mire célóztam -
#187 khmm.. igazán nem akarok szemét lenni de ne a primitív szó elé írd két gy-vel az egyet -
#186 A Border Collie-ról sok helyen lehet hallani, hogy a világ legokosabb kutyája. Van valakinek valamilyen személyes tapasztalata erről??
-
#185 tök aranyos, de mi a vége egész pontosan??
-
#183 Sziasztok! Nagyon nagy segítségre lenne szükségem. Találtam a neten egy képet amin egy gyönyörű kutyus van, a családnak is nagyon tetszik, és szeretnénk egy ilyet szerezni valahonnan, de fogalmunk sincs milyen fajta. Itt a képe: http://www.gumicsizma.hu/picture/n_1105300140.jpg
Aki esetleg tudja a fajtáját LÉGYSZI ÍRJA MEG!!!! KÖSZÖNÖM ELŐRE IS
LÉGYSZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#182 Nna vajon mi volt annyira vérlázító a #178-as hsz.-emben, hogy törölni kellett? úgy látom a #179 is így járt. Legalább nem vagyok egyedül -
#181 Itt megtalálod:
Robustaff Bonnie
A törzskönyve otthon van, ott fel vannak tüntetve a kiállításon elért eredmények stb, ha gondolod bescannelem.
Amúgy Tőlük vettem a kutyut,
-
#180 huh de ismeros ez a kutya nekem
Milyen vervonalu? -
#177 Városi kutya esete a tenénnel és a lóval:
1. A tehén észlelése. "Jé, milyen nagy játszótárs."
2. A tehé nagy sebességgel való megközelítése. "Gyerünk játszani gyorsan."
3. Utolsó pillanatban megfutamodás. "Ez lehet, hogy nem akar velem ugrándozni"
4. Visszasunnyogás a gazdihoz. "Ez a nagyméretű kutya lehet, hogy mégse kutya."
5. Találkozás a lóval.
-
#176 :-( -
#175 ez nem kutya, hanem hörcsög!!!
asszép : DDD -
#173 Nekem volt német juhászom most labradorom van szerintem is tanulékonyabb a juhász a labi az eléggé komolytalan de azért okos ő is csak sokkal játékosabb lehet keményebben kellene vele bánni de nem tudok túl lágyszívű vagyok :( -
#172 Nekem nincs, de egy ismerősömnek az van, meg a főnököm is tenyésztette régebben. Ha valami érdekel megkérdezhetem tőle. Én annyit tudok, hogy a bezártságot nagyon nem szereti, még a vas ketrecet is szétszedi. -
waracsk #171 valakinek van tapasztalata huskykkal?:)
sokan mondják h baromi nagy a mozgásigénye,de ez jó is mert gyakran járok futni :)