541
Kutyák, minden ami kutya és kutyatartás!
-
kismocsokka #258 hello!
hallottam én is erről sztem. ez nagy előrelépés és pontosan tudom hogy milyen érzés ha elszökik tőlünk a kutya. nekünk egy westink volt és sajnos nem lett meg . 3 éve történt, de még mindig bánt a dolog...
novemberben lesz megint kutyánk és szetm jobban utánanézek ennek a chip dolognak és a bejárati ajtót is rendszeresen ellenőrzöm :D
tudsz valami oldalt ahol utána lehetne nézni jobban??? -
#257 Sajnos sokan nem veszik komolyan ezt a témát, csak úgy tartják a kutyát/macskát stb mert az mekkora poén, de azzal már nem foglalkoznak hogy az az állat hogyan él.
Múltkor tőlünk elszökött az Arnold (a kutya :), szegény már vágyott egy kis szabadságra, 2 nap (!) volt mire megtaláltuk őt, itt szenvedett a játszótéren. Most ilyen chip-et szeretnénk beültetni neki, mert hogyha mégegyszer elszökik, talán nem lesz ekkora szerencsénk, viszont ha megtalálja vki, akkor így tudják azonosítani... v vmi ilyesmi. remélem nem túl drága -
#256 köszike -
Izgága1 #255 Megtaláltam. Advocate a neve. -
#254 köszi szépen, fontos lenne -
Izgága1 #253 Hűű, megpróbálok neked utánanézni, most így nem ugrik be, de szerintem még valahol megtalálom... -
#252 És mi volt a szer neve ? -
Izgága1 #251 Lehet bizony! Mi valami olyat használtunk amit a nyakára kellett cseppenteni. Orvos írta föl. -
#250 Féregteleníteni otthon is lehet, csak vigyázni kell, hogy ne köpje ki.
Az ételébe soha ne tegyük bele. Vannak ízesített tabletták is, amik elősegítik, hogy a kutya megegye. -
taminea #249 Sziasztok!
"a legtöbb féregírtó csak a már kifejlett bélcsatornában levő férgeket írtja ki"
Mmint a felnőtt kutya bélcsatornájában lévőket, vagy a kifejlett férgeket?
Kezdő gazdi vagyok, és egyre több dologra jövök rá, amiben még minden tiszta homály...:(
Féregteleníteni csak állatorvos tud, vagy én is otthon? Ha az előbbi, akkor kiválaszthatom, melyik gyógyszert kapja a kutyi?
Személyes, elfogulatlan tapasztalatokra vagyok kíváncsi...
Köszi szépen!
-
#248 Ez így igaz, de ezenkívül még fontos hogy rendszeresen vigyed, ha kiskutyád van érdemes kéthetente vinni egy ideig a biztonság kedvéért, mert egyrészt a köztes időszakban ujrafertőződhet, másrészt a legtöbb féregírtó csak a már kifejlett bélcsatornában levő férgeket írtja ki! -
cukorborsoka #247 igen nekem már votl menj el álltaorvoshoz ir fel gyógyszert a kutyának v kenőcsöt.De ne halogasd a dolgot mert te is elkaphatod és annak csúnya vége lenne:/ -
peterattis #246 Hali! Volt már vkinek bélférges a kutyája? Milyen gyakran kéne féregteleníttetni? -
#245 Hi, a laza pórázon sétálást a legegyszerűbben, egysoros felvezetőláncal lehet megtanítani neki.
A szemkontaktus az kicsit nehezebb, bár van olyan kutya is akinek nem kell tanítani:
először is feltételezem hogy a kutyának van labdája, nos, amikor sétáltatod akkor egyik kezedbe a tartod a labdát szorosan a mellkasod elött, és elöbb utóbb fel fog neki tűnni hogy "jééé, ott a labdám" na ilyenkor "véletlenül" leejted neki, és ezt folyamatosan, úgy hogy egyre kevesebbet ejted le a labdát
(még fontos hogy olyan labda legyen amit csak akkor kap meg amikor "ügyes" volt, azaz jutalomnak, máskor legyen elrakva)
Esetleg ha nem az a labdázós típusú kutya, akkor sajt a nyerő, kicsi kockákra vágva -
#244 üdvözlet mindenkine!(:
abban kérnék segítséget tőletek,hogy hogy szoktassam meg a kutyámat a laza pórázon való haladásra.13 hetes golden retriver, most van nálam egy hete,a hámot már tűri magán,de mikor fölcsatolom a a pórázt az istenért sem nézne rám, a pórázra rákap és harapdálja..:( a kutya.hu-n elég jól levan sztem írva h hogy lehet megtanítani erre a roppant kényes műveletre,de eza szemkontaktus felvétele nemmegy -
#243 sziasztok! egy elég fontos kérdésem lenne:
Jelenleg van egy Bichon Bolognese fajtájú kan szobakutyánk,de mivel kertes családi házban lakunk sokat van kint az udvaron (később lesz fontos).
Szeretnénk egy "kinti" (azaz nem jöhetne be a házba) kutyust,
a kiválasztott fajta egy cocker spániel lenne (kan). A kicsit nemsokára haza hoznánk, viszont aggódunk, hogy a Bolognese nem igazán szívlelné a másik kan kiskutyát.
Mi a véleményetek erről?
Esetleg van vkinek tapasztalata, illetve tudnátok jótanácsot adni ezzel kapcsolatban, hogy hogyan lehetne egymáshoz szoktatni őket, nehogy a "nagy" kutya bántsa a kicsit?!
Gondolom lenne az elején rivalizálás (elsősorban a Bolognese részéről)...
Szerintetek hosszú távon megoldható lesz a két kan kutya tartása?
Nem szeretnénk nőstényt, mert a Bolognese így is elég "kanos" (a macskákat nyöszteti állandóan...:-) ), nem szeretnénk ilyen keverék kiskutyákat!
Előre is köszönöm mindenki válaszát és javaslatait! -
#242 Valószínű, hogy keverék. -
civic4ever #241 tudna valaki segíteni???????????
-
#240 8-10 hetesen szokták odaadni a tenyésztők. Ha lelkiismeretes, akkor leül előtte beszélgetni veled, kicsit megismerni, hogy milyen ember is az új gazdija a "gyerekének". Ha csak szaporító, akkor odaggya osztjóvan. -
civic4ever #239
valaki megtudja mondani hogy milyen fajta kutya ez?
-
#238 Hali!Egy labradort szeretnek venni és azt akkarom kérdezni hogy mikortól érdemes elhozni hány hónaposan? -
#237 Üdv! Érdeklődnék, hogy még mennyit nőhet egy németjuhász szuka, ami május végén lesz kettő éves? Vennék neki vezető-hámot, de két méret közül nem tudok dönteni. Az egyik 60-80 centis mellkaskörfogatra jó, a másik 70-90 cm-ig. A kutyám jelenleg 71-72 cm-es mellkaskörfogattal rendelkezik. -
#236 az én rotimnak is volt egy csúnya sebe nyáron,v 3-4 centis vágás, naponta párszor betadinnal ki kellett törölni, lefújni vmi sprayvel(valszeg az a sóoldat, amit lentebb írtál) és pár hét alatt összefort, 2 hónap után már alig látszott
persze előtte a helyi állatorvos összevarta a sebet, bekötötte.. mondanom sem kell, sz.rt sem ért -
#235 állatorvos + betadin sebfertőtlenítővel és só oldattal átmosni hogy ne fertőzödjön el. -
#234 Hello!
A kutyám szerzett valahol egy sebet, ami nem akar begyógyulni...mikor elkezd varasodni a seb, akkor ő lakaparja. A fejével nem éri el, ezért nem tudja magának "kinyalni" a sebet. Bekötni próbáltuk, de nem tűri magán...szerintetek mit lehet tenni ???
Előre is kössz! -
yorkikennel #233 hát nem azt hiszik hogy igy könyeben elviszilk..
mindent lehet-sálálá.. én biztos nem tartannék amiket halok :) meg multkor volt az ebugatta adásában is hogy milyért nem jo a 2 álatot együtt tartni.. milyen férgek vanak a macskéba amik a kutyára veszélyesek lehetnek.. ha be van olvta akor is.. egy játékbol is kikerülhetnek csunyán :S mint mondtam a macska ki karmolta a yorki szemét.. egy labradoral bizti nem félteném ha kinn lene az udvarban de a lakásban..egy yorkival.. -
Dave0092 #232 de lehet tartani. unokatesom egy perzsát meg egy yorkit tart együtt, ha megismerik egymást nemfogják egymást bántani...
nem 8 hetes yorkira irják hogy szobatiszta, én neten oyannal talákszok ami 4 honapos, gondolom senkinek nem kellet -
yorkikennel #231 Sziasztok!
Szerintem kutyát és macskát együtt tartani nem egézséges föleg yorkivAL a macskának csomo olyan betegsége van ami a kutyára veszélyes..(utálom a macskákat :) ) halottam már olyanrol is hogy a macska ki karmolta a yorki szemét miközbe játszottak..
Amikor veszel kiskutyát mondjuk Yorkit. Van ahol oda irják hogy szobatiszta.. ezt persze sokan beveszik hogy lehetne szoba tizsta egy tenyészetbe mikor van 6 kutya.. kérdem én hogy tudják meg tanítani? mert az nekünk is segithetne :) hiába van minden szobába pelenka és nincs egy szönyeg se a lakásba és a kutya szobábol ki tudnak meni az udvara akor is van aki bent végzi a dolgát..Ez van 6 yorkinál.. persze egyet belehet tanitani.. de mindig lesz olyan hogy becsuzsik egy pisi meg kaki..
szerintem amig nincs meg a 3 om oltása adig nem kéne a macska közelébe engedni ;) -
kisdaru #230 Köszi, akkor megnyugodtam. Egy kicsit félek, hogy mi lesz, ha a kutyát nem tudjuk megtanítani a szobatisztaságra, mert ugyebár kidobunk egy rakás pénzt a kutyáért és ráadásul akkor még szagolhatjuk is a terméket. -
#229 elore sajnalom a yorkit... nagyon el lesz verve:D:D amugy ossze lehet szoktatni oket siman.
mi ket macskank is osszeszokott a ket bullmastiffal -
kisdaru #228 A macskám már egy éve nálunk van, állandóan bent tartjuk, de most a párom kitalálta, hogy szeretne egy Yorkit, szerintetek össze lehetne szoktatni őket? Tudnának együtt élni? -
#227 Hehe, hát nemtom. A miénk is megevett régebben szinte mindent, amit a földön talált. Emberi ürüléktől kezdve, a másik kutya ürülékén át a nemzeti színű húsig, amit el tudsz képzelni, sőt egy brutálbuli után még egy lány hányását is!
Ezekről szerencsére már leszokott. Bár a vadász-ösztön, hogy belefetrengjen minden büdös dologba, ami a földön hever, még nem szokott le, és szerintem nem is fog. Döglött béka, oszló madártetem, stb. szóval minél undorítóbb, anál jobban szeret hemperegni benne.
Aztán meg büszkén jön-megy, hogy ő milyen jól álcázza a saját szagát... -
#226 Hát szerintem a túletetés a mozgással is összefüggésben van. Ha nem mozog, akkor egyen kevesebbet. Ha sokat mozog, akkor ehet többet. Mivel ők nem mozognak, így a kevés kaja is sok. De akkor tényleg csak az marad, hogy ki kell találni, hogy lehet rábírni őket a mozgásra. Egy egészséges kutyának mindig jó dolog a séta. Meg kéne vizsgáltatni orvossal, hogy az ízületeikkel nincs-e probléma. Mert lehet, hogy fáj nekik a mozgás.
"a tenyeszto el akarta oket altatni mar kiskorukba mert bajnoksagot nem nyernenek a kutyak.." --- mondjuk ez így szerintem hülyeség a tenyésztő részéről. Attól, hogy nem nyer egy kutya még lehet második, harmadik, tehát érhet el jó helyezést versenyen. Ezért még nem kéne elaltatni. Arra gondolok inkább, hogy az állatorvos (aki megnézte a kiskutyákat), azt mondta a tenyésztőnek, hogy ezekkel a kutyákkal még sok gond lesz. Olyanért, ha pl harapáshibás (amivel már nem is indulhat versenyen) nem altatnak el egy kiskutyát. -
kisdaru #225 Ez egy kicsit undorító lesz, de miért van az, hogy a kutyám ha hány, akkor azt megeszi? Nagyon gusztustalan! A Ti kutyátok is ezt csinálja?Vagy csak az enyémnek van ilyen jó szokása? -
#224 a kutyak nincsenek tuletetve, egyik se kover.. nem mondom hogy be van esve a hasuk de azonkivul hogy nagyon csontosak es nagydarabok ( akkora fejuk van megnyakuk mint egy tehennek) de a hasuk egyaltalan nem nagy..
-
kisdaru #223 Köszi.Nagyon hiperaktív, állandóan ugrál, szaladgál stb. Először félt a kutyától a macsek, de már megbarátkozott vele, olyan szinten, hogy sokszor a macska kergeti a kutyát. Amikor beengedem a kutyát a házba, látszik a cica fején, hogy örül neki, rögtön incselkedik vele. Egyébként a cicát bent tartom a házban, a kutyust az udvaron. -
#222 Meg kéne zabálni!!!!
Azért a macska se semmi...hogy viseli a kutyád társaságát? Nem túl hebrencs a kutya? -
#221 7-8 hónaposan szokták ajánlani a kutyaiskolát. Addig nem tud figyelni rád, mert sok egyéb - még új - inger éri a környezetében.
Később majd nagyon gyorsan megy a tanulás. Nem kell addig erőltetni, próbálgatni persze próbálgathatod az ültetést, a helyben maradást, a fektetést, de erőltetni nem kell. -
#220 Hát igen, a túlzott szeretet sajnos állatkínzássá változik (ha nem is a szó klasszikus értelmében, tehát nem direkt módon). A kutyák hedonisták! Halálra tudnák enni magukat. De akkor jó egy kutyának, ha kicsit mindig éhes. Amúgy megennék a tápot is második napon.
Az, hogy nem játékos egy kutya, nem baj, de legalább mozogni szeretne. :(
Jah, és 8 éves kor körül egy ilyen állapotban lévő kutya nem biztos, hogy sokáig húzza már. :(
Én egyszer egy elővárosi részben laktam, ahol a tulaj kutyája valami nagyon öreg fekete kutyus volt. És mivel arrafelé a népek nem nagyon szoktak futni, hát gondoltam, elviszem magammal Spencer-t. Nyáron ott a napon cirka 35 fok volt, ezért mindig vittem vizet is a kutyának (én valahogy jobban bírtam hehe). Hát a második hónap végére olyan jó kondiban lett az öreg kutty, hogy nem akartam elhinni. Eleinte jó ha bírt (nagyon lassú ügetéssel, amolyan baktatással) száz métert. Aztán a végére 40 perc futás simán ment neki. Persze lazán, nekem kocogó tempóban, de a kutyákat az egyenletes hosszú futás sokkal jobban kikészíti, mint a sok sprint.
Viszont ott a gazdi nem adott annyi kaját a kutyájának, hogy az káros lehessen a szervezetére.
Ha a barátnődéket nem tudod meggyőzni arról, hogy a kutyának ártanak ezzel, és nem tudod rávenni őket a kisebb porciókra kaja terén, akkor szegény kutyák már ilyenek maradnak életük végéig. Viszont jobb, ha már most elkezded győzködni őket minden a kutyák egészségével kapcsolatos betartandó dologról, mivel ha legközelebb is hozzájutnak valamilyen kutyához, akkor ott keményen kell fogni (a gazdát). Hogy mozgassa sokat az állatot, továbbá keveset, és egészségeset adjon enni neki. -
kisdaru #219 Tényleg vannak olyan kutyák, akikkel akármennyit foglalkozhatsz, tanítgathatod őket, nem képesek megtanulni, amit akarsz. Szerintem az én kutyám is ilyen, 8 hetes korától próbálom megtanítani egy-két dologra, de képtelenség, most már kb. 16 hetes, pedig állítólag ebben a korban a legfogékonyabbak a kutyák ezekre a dolgokra. De azt nem állítom, hogy egyik kutyát sem lehet, vannak nagyon értelmes és könnyen tanítható kutyák is, sajnos szerintem az enyém nem ilyen.