Kutya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bally
Hali!Egy labradort szeretnek venni és azt akkarom kérdezni hogy mikortól érdemes elhozni hány hónaposan?

SgtChris
Üdv! Érdeklõdnék, hogy még mennyit nõhet egy németjuhász szuka, ami május végén lesz kettõ éves? Vennék neki vezetõ-hámot, de két méret közül nem tudok dönteni. Az egyik 60-80 centis mellkaskörfogatra jó, a másik 70-90 cm-ig. A kutyám jelenleg 71-72 cm-es mellkaskörfogattal rendelkezik. [/img]

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

LiPTON
az én rotimnak is volt egy csúnya sebe nyáron,v 3-4 centis vágás, naponta párszor betadinnal ki kellett törölni, lefújni vmi sprayvel(valszeg az a sóoldat, amit lentebb írtál) és pár hét alatt összefort, 2 hónap után már alig látszott
persze elõtte a helyi állatorvos összevarta a sebet, bekötötte.. mondanom sem kell, sz.rt sem ért

Punker
állatorvos + betadin sebfertõtlenítõvel és só oldattal átmosni hogy ne fertõzödjön el.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Japep
Hello!
A kutyám szerzett valahol egy sebet, ami nem akar begyógyulni...mikor elkezd varasodni a seb, akkor õ lakaparja. A fejével nem éri el, ezért nem tudja magának "kinyalni" a sebet. Bekötni próbáltuk, de nem tûri magán...szerintetek mit lehet tenni ???

Elõre is kössz!

CHELSEA FOOTBALL CLUB

hát nem azt hiszik hogy igy könyeben elviszilk..
mindent lehet-sálálá.. én biztos nem tartannék amiket halok 😊 meg multkor volt az ebugatta adásában is hogy milyért nem jo a 2 álatot együtt tartni.. milyen férgek vanak a macskéba amik a kutyára veszélyesek lehetnek.. ha be van olvta akor is.. egy játékbol is kikerülhetnek csunyán :S mint mondtam a macska ki karmolta a yorki szemét.. egy labradoral bizti nem félteném ha kinn lene az udvarban de a lakásban..egy yorkival..
de lehet tartani. unokatesom egy perzsát meg egy yorkit tart együtt, ha megismerik egymást nemfogják egymást bántani...
nem 8 hetes yorkira irják hogy szobatiszta, én neten oyannal talákszok ami 4 honapos, gondolom senkinek nem kellet

Sziasztok!

Szerintem kutyát és macskát együtt tartani nem egézséges föleg yorkivAL a macskának csomo olyan betegsége van ami a kutyára veszélyes..(utálom a macskákat 😊 ) halottam már olyanrol is hogy a macska ki karmolta a yorki szemét miközbe játszottak..

Amikor veszel kiskutyát mondjuk Yorkit. Van ahol oda irják hogy szobatiszta.. ezt persze sokan beveszik hogy lehetne szoba tizsta egy tenyészetbe mikor van 6 kutya.. kérdem én hogy tudják meg tanítani? mert az nekünk is segithetne 😊 hiába van minden szobába pelenka és nincs egy szönyeg se a lakásba és a kutya szobábol ki tudnak meni az udvara akor is van aki bent végzi a dolgát..Ez van 6 yorkinál.. persze egyet belehet tanitani.. de mindig lesz olyan hogy becsuzsik egy pisi meg kaki..

szerintem amig nincs meg a 3 om oltása adig nem kéne a macska közelébe engedni 😉
Köszi, akkor megnyugodtam. Egy kicsit félek, hogy mi lesz, ha a kutyát nem tudjuk megtanítani a szobatisztaságra, mert ugyebár kidobunk egy rakás pénzt a kutyáért és ráadásul akkor még szagolhatjuk is a terméket.

CSOCSO
elore sajnalom a yorkit... nagyon el lesz verve😄😄 amugy ossze lehet szoktatni oket siman.

mi ket macskank is osszeszokott a ket bullmastiffal
A macskám már egy éve nálunk van, állandóan bent tartjuk, de most a párom kitalálta, hogy szeretne egy Yorkit, szerintetek össze lehetne szoktatni õket? Tudnának együtt élni?

Z
Hehe, hát nemtom. A miénk is megevett régebben szinte mindent, amit a földön talált. Emberi ürüléktõl kezdve, a másik kutya ürülékén át a nemzeti színû húsig, amit el tudsz képzelni, sõt egy brutálbuli után még egy lány hányását is! <#idiota>

Ezekrõl szerencsére már leszokott. Bár a vadász-ösztön, hogy belefetrengjen minden büdös dologba, ami a földön hever, még nem szokott le, és szerintem nem is fog. Döglött béka, oszló madártetem, stb. szóval minél undorítóbb, anál jobban szeret hemperegni benne. <#zavart2>

Aztán meg büszkén jön-megy, hogy õ milyen jól álcázza a saját szagát...

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
Hát szerintem a túletetés a mozgással is összefüggésben van. Ha nem mozog, akkor egyen kevesebbet. Ha sokat mozog, akkor ehet többet. Mivel õk nem mozognak, így a kevés kaja is sok. De akkor tényleg csak az marad, hogy ki kell találni, hogy lehet rábírni õket a mozgásra. Egy egészséges kutyának mindig jó dolog a séta. Meg kéne vizsgáltatni orvossal, hogy az ízületeikkel nincs-e probléma. Mert lehet, hogy fáj nekik a mozgás.

"a tenyeszto el akarta oket altatni mar kiskorukba mert bajnoksagot nem nyernenek a kutyak.." --- mondjuk ez így szerintem hülyeség a tenyésztõ részérõl. Attól, hogy nem nyer egy kutya még lehet második, harmadik, tehát érhet el jó helyezést versenyen. Ezért még nem kéne elaltatni. Arra gondolok inkább, hogy az állatorvos (aki megnézte a kiskutyákat), azt mondta a tenyésztõnek, hogy ezekkel a kutyákkal még sok gond lesz. Olyanért, ha pl harapáshibás (amivel már nem is indulhat versenyen) nem altatnak el egy kiskutyát.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Ez egy kicsit undorító lesz, de miért van az, hogy a kutyám ha hány, akkor azt megeszi? Nagyon gusztustalan! A Ti kutyátok is ezt csinálja?Vagy csak az enyémnek van ilyen jó szokása?

CSOCSO
a kutyak nincsenek tuletetve, egyik se kover.. nem mondom hogy be van esve a hasuk de azonkivul hogy nagyon csontosak es nagydarabok ( akkora fejuk van megnyakuk mint egy tehennek) de a hasuk egyaltalan nem nagy..
Köszi.Nagyon hiperaktív, állandóan ugrál, szaladgál stb. Elõször félt a kutyától a macsek, de már megbarátkozott vele, olyan szinten, hogy sokszor a macska kergeti a kutyát. Amikor beengedem a kutyát a házba, látszik a cica fején, hogy örül neki, rögtön incselkedik vele. Egyébként a cicát bent tartom a házban, a kutyust az udvaron.

Z
<#buck><#puszis><#szeret> Meg kéne zabálni!!!!

Azért a macska se semmi...hogy viseli a kutyád társaságát? Nem túl hebrencs a kutya?

Z
7-8 hónaposan szokták ajánlani a kutyaiskolát. Addig nem tud figyelni rád, mert sok egyéb - még új - inger éri a környezetében.

Késõbb majd nagyon gyorsan megy a tanulás. Nem kell addig erõltetni, próbálgatni persze próbálgathatod az ültetést, a helyben maradást, a fektetést, de erõltetni nem kell.

Z
Hát igen, a túlzott szeretet sajnos állatkínzássá változik (ha nem is a szó klasszikus értelmében, tehát nem direkt módon). A kutyák hedonisták! Halálra tudnák enni magukat. De akkor jó egy kutyának, ha kicsit mindig éhes. Amúgy megennék a tápot is második napon.

Az, hogy nem játékos egy kutya, nem baj, de legalább mozogni szeretne. 😞

Jah, és 8 éves kor körül egy ilyen állapotban lévõ kutya nem biztos, hogy sokáig húzza már. 😞

Én egyszer egy elõvárosi részben laktam, ahol a tulaj kutyája valami nagyon öreg fekete kutyus volt. És mivel arrafelé a népek nem nagyon szoktak futni, hát gondoltam, elviszem magammal Spencer-t. Nyáron ott a napon cirka 35 fok volt, ezért mindig vittem vizet is a kutyának (én valahogy jobban bírtam hehe). Hát a második hónap végére olyan jó kondiban lett az öreg kutty, hogy nem akartam elhinni. Eleinte jó ha bírt (nagyon lassú ügetéssel, amolyan baktatással) száz métert. Aztán a végére 40 perc futás simán ment neki. Persze lazán, nekem kocogó tempóban, de a kutyákat az egyenletes hosszú futás sokkal jobban kikészíti, mint a sok sprint.

Viszont ott a gazdi nem adott annyi kaját a kutyájának, hogy az káros lehessen a szervezetére.

Ha a barátnõdéket nem tudod meggyõzni arról, hogy a kutyának ártanak ezzel, és nem tudod rávenni õket a kisebb porciókra kaja terén, akkor szegény kutyák már ilyenek maradnak életük végéig. Viszont jobb, ha már most elkezded gyõzködni õket minden a kutyák egészségével kapcsolatos betartandó dologról, mivel ha legközelebb is hozzájutnak valamilyen kutyához, akkor ott keményen kell fogni (a gazdát). Hogy mozgassa sokat az állatot, továbbá keveset, és egészségeset adjon enni neki.

Tényleg vannak olyan kutyák, akikkel akármennyit foglalkozhatsz, tanítgathatod õket, nem képesek megtanulni, amit akarsz. Szerintem az én kutyám is ilyen, 8 hetes korától próbálom megtanítani egy-két dologra, de képtelenség, most már kb. 16 hetes, pedig állítólag ebben a korban a legfogékonyabbak a kutyák ezekre a dolgokra. De azt nem állítom, hogy egyik kutyát sem lehet, vannak nagyon értelmes és könnyen tanítható kutyák is, sajnos szerintem az enyém nem ilyen.

Raktam képet a kutyámról a galériába, ha gondoljátok nézzétek meg.

vica2
1. akkorákat röhögtem azon amit írtál és ahogy leírtad hogy beleremegett a ház is 😄DDD
2. szerintem ezek a kutyák azért ilyenek, mert kicsi koruktól kezdve el vannak hanyagolva, olyan tekintetben hogy nem járt velük ember sétálni. Nincsenek hozzászokva a mozgáshoz. A sok fekvéstõl fekélyesedik ki a testük. Túl vannak etetve, kövérek és valószínû a szívük sem lehet egészséges azért hallod úgy hogy röfögnek. Az egyik szomszédomnak is bullmasztiff-je van nem is egy de azok kint vannak az udvaron télen-nyáron és semmi bajuk. Kertesházban vannak és mégis elviszik õket sétálni, mert egy ilyen kutyának van ám mozgásigénye. Szerintem ez a két kutya akirõl te "rövid" ismertetõt írtál szenved, és addig szenvedni is fog amíg valaki el nem kezd velük normálisan foglalkozni. Lehet az lenne jó mindkét fél számára (gazdi-kutya) ha elaltatnátok õket az állatorvossal. Még az is emberségesebb mint így kutyát tartani. Na én röviden csak ennyit mondanék ezzel kapcsolatosan.

CSOCSO
kicsit hosszu lett de olvassatok el...
CSOCSO
itt a sztorim

van a baratnomnek ket kutyaja... a tenyeszto el akarta oket altatni mar kiskorukba mert bajnoksagot nem nyernenek a kutyak.. jo megertem, ez kegyetlen dolog, tenyleg geciseg! Baratnom befogadta a ket fiu kutyat.
Ket bullmastiff-t.
A ket kutya immaron 8 ev korul vannak es fogalmam sincs, hogy minek tartjuk oket. Mar elnezest...de komolyan.
8 evesek, lakasban tartjuk oket, mert nincs kerteshazunk, ha kerteshazunk is lenne se lennenek odakint a kutyak mert floridaban ubermeleg van es ez a ket kutya meg akkor is liheg mikor 24 fok van a legkondis lakasban.
Tehat a ket kutya a lakasban... eletukben nem jatszottak..halvany lila fingjuk nincs arrol, hogy mi az a bot es mit jelent az a kifejezes hogy "hozzd vissza"!
A kutyak 3 dolgot csinalnak minden nap:

1) a nap legnagyobb reszet fekszik/alszanak
2) esznek /szarazkajat de csak ugy magaban NEM eszik meg! bele kell keverni nekik konzerv kajat is!
3)szarnak, hugyoznak /neha a lakasba neha odakint!

semmi tobbet nem tudnak a kutyak.. a szoruk hullik mint allat, az egyik kutyanak borbetegsege van, allandoan kisebesedik, osszeverzi a csempet a falakat az ajtokat a szonyeget meerthat csak fexenek egesz nap.

a borbeteg kutya meg csak csak tud futni egy kicsit,de nem jatekos kutya.
de a masik annyira elo/halott hogy el se hinnetek!

ha szolsz neki nem figyel, nem jon, bagozik rank, horkol mint atom, minden alkalomkor mikor alszik rangatozik, meg ugat magaban meg nyuszit igaz ezeket halkan... ha szolsz neki hogy most akkor menjunk ki setalni akkor nem hallgat odamesz rancigalod a kutyat es nem all fel.. futyulsz, tapsolsz, de hiaba!! baszik rad!! csovalja a farkat es eldol ha eddig hason fekudt..
raadom a nyakorvet es akkor is ugy kell szinte vegighuzni az egesz lakason mire feltapaszkodik.. setalni alig tud a ket hasto labat huzza szinte mindket kutya 5 meter utan ki vann fulladva. lihegnek, zihalnak... es ez a lusta nemhogy futni keptelen de 100% osan allandoan ugy van huzva a kutya, mert amugy ha nincs huzva a porazon akkor megall es lefexik BARHOL!

ezenkivul minden masodik heten .. najo.. van hogy 1 honapbol csak az egyik heten valamelyikre rajon a fosas!!! nemtudom miert.. nem kapnak semmi olyan etelt.. ha cserelni probalunk valami mas tapra akkor azt nem eszik meg. szal csak pedigree szarazkutyakaja meg a pedigre konzerv... es vmelyikre, altalaban a lustara rajon a fosas es akkor allandoan odafosik vhova, reggel delben este!!!

ezenkivul mindketto ugy eszik mint egy diszno... hajnalban rajuk jon a zabalhatnak es nem tudok miattuk aludni 10 percig mert u gy csamcsognak, meg hangosan nyelik a kajat hogy keptelen vagyok aludni.. erre bejonnek lefexenek es meg nyalakodnak, rofognek mert lelegezni alig birnak, vakarozast csak ugy tudnak vegrehajtani ha seggel nekitamszkodnak a falnak mert amugy elcsuszik a segguk.... ja es minden nap OLYAN budoseket finganak hogy nemigaz... tokmindegy hogy eppen eszel, vagy eppen az asszonyon elvezkedek... = gusztustalan!
a borhibas meg csak csak kimegy ha szolok neki de a lustat egy granattal se lehet rabirni hogy kivonszolja a segget a tersegbol....

szal a ket kutya semmire nem jo... a baratnom sajna meg az a tipus hogy a kutyakra milliokat koltene ha mondjuk szivmutet kene nekik.. hiaba haldoklanak.. o elobb koltene a kutyakra mint kajara.. elobb koltene ket haldoklo kutyara hogy meg eljenek.. meg szenvedjenek par honapot de legalabb itt vannak velunk.......

ezt a hozzaallast megertem ha a sajat anyadrol, gyerekedrol van szo... nahde ez a k et kutya meg eletukben nem tettek annyit ertem vagy a baratnomert mint a szomszed 5 eves kiscsaj!! az legalabb rajzolt ket karikat egy lapra mikor szulinapom volt...

volt kutyam, szerettem. levittem ide oda.. jatszottunk, stb. nahde ez a ket kutya... borzaszto!

szarnak alakasba, finganak minden na..csak fexenek, idegesitenek a csamcsogasukkal, mar attol irtozom mikor a pofajukat kinyitjak es olyan csamcsogo hangja van a husos pofazacskolyuknak.. blah!

szerintem ez allatkinzas...
fizikailag es szellemileg nulla a ket kutya.. najo a borhibas csak 80% ban nulla. mert az neha odajon hozzam es felrakja a pracnijat a combomra amivel faszan osszekaristolja a borom es faj mint atom... hurra!!!!

arrol nem is beszelve hogy a lakasban non stop BUDOS van!

nah ti erre mit mondtok??? de most komolyan! a kutyakhoz hozzabujni nem lehet mert budosek. ha megmossuk oket masnap mar a kozelukbe se lehet menni. par hete egy havert meglattam egy fel eves boxerral.. a kutyat osszecsokoltam a pofajan, hagytam hogy nyalogassa az arcom. isteni kiskutya volt.. de ez a ket kutya.. no comment...

Palinko
köszi a tippet
Z
Jan Fennel - Kutyapszichológia

Ezt keresd meg.

Palinko
"sziasztok! nincs kutyás könyv e-bookban? mostanság szeretnék venni 1 szibériai husky-t és beidomítanáb a legegyszerûbb dolgokra. és jó lenne könyvjellegû segítség hozzá."
írtam már másik topicba is,de látom itt más személyek vannak... ha nem bánja senki minden kutyás topicba bemásolom,mert fontos lenne számomra a könyv. megértést köszönöm...
Adam II
Szerintem megéri.

van érted 50 ezerért is csak ha már hosszú távra ( 10 év ) akkor már minõségibb legyen azt mondom. Persze így soknak tûnik a 100 000 egyszerre de ha úgy nézzük havonta egy ezres majdnem :d
Adam II
Én ugyanennyit fizettem az ír szetteremért és még nem bántam meg. De végül is te tudod. Igazából ha egy bizonyos fajtához kötõdsz ,jobb ha olyan kutyát veszel még ha ritka és drága is.

Szerintetek megéri kiadni 100 000 ft-ot egy angol bullterrierért? Ilyen kutyám volt és most szeretnék, de minõségit. Ez a kutya Magyarország egyik lejobb kenneljébõl való.

Nagyon gondolkodok :\
Errõl beszélek tulajdonképpen:

Ha van valami kérdésetek a fajtával kapcsolatban, kérdezzetek bátran!!!

Hy!

Ha kutyavásárlás elõtt álltok, nem döntöttétek el, milyen kutyát szeretnétek, EZT A FAJTÁT tudom a legjobban ajánlani! Olvassátok el a jellemzõit, nekünk már volt egy ilyen kutyánk, 10 évig élt, és van egy második, õ most 3 éves...

Szavakkal nem lehet kifejezni, hogy milyen kutya is ez, az biztos, hogy más fajtát nem fogunk venni, mert nagyon bevált, sõt!!!

Csibusz
Szia.Én ugy tudom hogy Ody az keverék kutyus😊
Csibusz
Na hali! nekem egy Németjuhász keverék kutyosom van 3 és fél hónapos😊
Elötte volt egy törzskönyvezet fajtiszta németjuhász kutyám...többszörös díjnyertes😊
Elötte pedig egy tacskó és dalmata keverék XD na az egy kész kutya vol😊
Na itt lenne mostani kutyim:

Grievous
Hello, nem tudjavalaki, hogy ez milyen fajta kutya ? (a Garfield címû filmben láttam és ilyet szeretnék)
http://www.ecranlarge.com/images/cinema/fiches/galeries/full/2352a1bdbc1f830d67cd2832129a481e.jpg

Zillo
kedvenceim:

Golden Retriver:

Alaszkai Malamut:

Belga Juhász:

Samoyed:

Alah Alik Ya Sidi!

Hy all!
Ha tud vki eladó csivavát,yorkshire teriert,westiet,kérem irja meg telszámát.
Elõre is köszönöm!

Sziasztok vannak mopsz kiskutyák eladók. Fajtatiszták ,11 hetesek, érdeklödni lehet a
0630 32 888 69 es számon

ha minden jól alakul, hamarosan lesz egy Beagle kutyám!!!!!!!!
Sztem inkább vegyél kutyás újságokat, meg neten nézegessél oldalakat, itt nem hiszem, hogy bárki is meg fog téged keresni...
ELADÓ DOBERMANN KISKUTYÁT SZERETNÉK VÁSÁROLNI LEHETÕLEG HAJDÚ - BIHAR Megye, SZABOLCS - SZATMÁR - BEREG Megye és BORSOD - ABAÚJ - ZEMPLÉN Megye környékén!!!!!!
MAX:10 HÉT ÉS TÖRZSKÖNYV
Kérlek küldjetek emailt: [email protected] címre
sniper01
HjCH-Hungária Junior Champion
HCH-Hungária Champion
A harmadikat nem ismerem én sem!

Egy Canon 5D az álmom!

Adam II
HjCh., Hch.,Hgr.Ch Berboss
Ezek mit jelentenek??

Mincsi
Aham..értem..végül is jó lett😊)

Rush!

Adam II
Látom nem érted mire célóztam

Adam II
khmm.. igazán nem akarok szemét lenni de ne a primitív szó elé írd két gy-vel az egyet<#idiota>

DJ Bee18
A Border Collie-ról sok helyen lehet hallani, hogy a világ legokosabb kutyája. Van valakinek valamilyen személyes tapasztalata errõl??

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Mincsi
tök aranyos, de mi a vége egész pontosan??

Rush!