649
,no nem kétbalkezes, de a balkezesek is leírhatják ide tapasztalataikat az életről.
  • Prank
    nekem pl jobbkezes monitorom van...
  • Z
    tényleg! azt tudtátok, hogy balkezed ergonómikus egér nincs is?
  • Emmegki
    #168 kihagytál
  • LittleL
    Ok. Akkor hólnap megyünk a Pallament elé tüntetni, a balkezesek egyenjogúságáért.

Balkezes ollót mindenkinek. Jee.
    Minden egeret kalibráljanak bal kézre. DD
  • Z
    BALKÉZ POUWA!!!
  • Prank
    holnap tüntetés lesz a Parlament előtt a jobbkezesek jogaiért,
    szeretettel várunk...
  • Z
    MEGALOL!!!

Amúgy igazából az a diszkrimináló, amit a jobbkezesek velünk művelnek...elveszik a kést, ollót, stb. olyan ürüggyel, hogy elvágjuk a kezünket. Valójában csak el akarnak minket lehetetleníteni, mert irigyek ránk. Ti. a balkezesség kuriózum...

Mike: a nap hozzászólása díjat elnyerted tőlem!
  • LSL
    A számítógép elé viszont annak idején is úgy ültem le h az egeret jobb kézzel vettem kézbe és így is szoktam meg. De minden mást bal kézzel kezelek:)
  • Breki33
    nem mi akartuk betiltani a jobbkézszabályt
  • Mike
    ez a topik kirekesztő és rasszista
  • Z
    hogyhogy melyikkel?

Nincs is szükséged mind a kettőre?
  • Voltan
    Én váltott kézzel. Minden alakalommal a másik kézé a megtiszteltetés.
  • dieselG
    Hali!

Jobbkezes vagyok, de bal kézzel fogom a kést és a jobbomon a villát, úgy eszem, úgy vágom a kenyeret, meg ilyenek.. meg például szegény anyum mindig elveszi tőlem a konzervnyitót, mikor meglátja hogy úgy próbálom felnyitni a konzervet hogy jobb kezemmel fogom a nyitót és a bal kezemmel próbálom felcsavarni..
    Egyébként a tesóm pedig balkezes, de ő már jobb kézzel fogja a kést, meg sok más dologban pont úgy mint a jobbkezesek ;)
    Szal jól kiegészítjük egymást!
  • oneal1
    :D
  • Dani20
    bazeg kéccer küldtem el, sorry de 2balkezes voltam már megin :D
  • oneal1
    egyébként jobbkezes vagyok:DD
    csakhamár megkérdezted hogy melyikkel vakarom:DDD
  • oneal1
    LOL
  • oneal1
    ááá:DDD
  • Dani20
    csatlakozom a balkezesek táborához...
    én balkézzel irok,eszek,azzal teniszezek,billiárdozok,de jobb kézzel dobom a labdát.. viszont a seggemet balkézzel törlöm.. esetleg papirral :DDD
  • Dani20
    csatlakozom a balkezesek táborához...
    én balkézzel irok,eszek,azzal teniszezek,billiárdozok,de jobb kézzel dobom a labdát.. viszont a s@ggemet balkézzel törlöm.. esetleg papirral :DDD
  • LittleL
    én ballal, Lol!
  • oneal1
    jobbal:)
  • oneal1
    LOL
  • LittleL
    Ja, és még egy fontos dolog:
    A jobb kezesek melyik kezükkel v***k a f******t ?
    Nem elhanyagolandó momentum.
  • oneal1
    kéne csinálni egy zsavazást
  • LittleL
    Na tényleg elég sokan vagyunk már.
    Vajon a fórumozók hány százaléka lehet balkezes ?

• The Hedgehog
    sehogy! engem tapsolnak :D
  • Breki33
    akkor hogy tapsolsz? P

• The Hedgehog
    Én is bal kezes vagyok csak a jobb oldalon van :D
  • Loál János #172
    :D
  • Breki33
    na a te bal kezed nézd
  • Loál János #170
    SUTÁK!
  • Breki33
    lasan át kell vennünk a hatalmat P
  • FtranX
    Akkor a friss lista: :)

Aspyrin
    Breki33
    Cat
    Cenobite
    [NST]Cifu
    Depresszyo
    Dzsini
    Fluga
    Ftranx
    Gandibá
    Gyadi
    I.C.Ram
    LittleL
    LSL
    Mighty
    Oppika
    Pretorian
    Takigabi
    The Garrett
    Tikal
    Tinxtu
    Voltan
    Z

• Z
    Hali!

Nos én is balkezes vagyok. Csak az én esetem már más egy kicsit. Ugyanis én nem születtem balkezesnek, hanem egy baleset miatt lettem azzá. Két éves koromban megsérült a jobb tenyerem, és meg kellett műteni. Sokáig be volt kötve+gipszből sín volt rajta. Így hát csak bal kézzel tudtam "dolgozni". Amúgy én vagyok az egyetlen, aki bal kézzel egerezik? :))

A késes dolog nálam is igaz, szörnyülködnek a jobbkezesek, amikor vágom a kenyeret. Öttusában viszont jobb kézzel lőttem, és vívtam.

Amúgy pedig a két kézzel való élet erőltetése szerintem nem hülyeség. Ugyanúgy, mint ahogy pl fociban: ha a gyengébbik lábaddal erőlteted a játékot, és nem érsz a labdához az ügyesebb lábaddal, akkor is fejlődik az ügyesebb lábad (is). Szóval szerintem a jobb kézzel való gyakorlás nem árt akkor, ha nem CSAK a jobb kezét használja a balkezes ember.

Csákány
  • zoli80
    ja szeletelés is jobb és pl. bal kézzel egyaltalán nem tudok vágni,sem körmöt sem papirt.érdekes dolog,engem kiskoromban le akartak szoktatni róla,persze nem a szuleim hanem a tanáraim amikor kispöcs voltam,lehet hogy azzal kavartak meg a marhak.irtozatosan rondan irok.a leszoktatás nem itt történt,erdélyben szulettem és akkoiban ott az a tévhit uralkodott hogy a szerencsétlen balkezest át kell szoktatni.
  • LittleL
    a kenyér szeletelésnél is a jobb kezedben van a kés ?

Úgy látszik nincs éles határvonal a jobb és a balkezesség között, sok múlik a megszokás -on is,
    hogy egy tevékenységet melyik kezeddel kezded el csinálni, és az válik megszokottá.
  • Emmegki
    Én is balkezes vagyok. Csak az egeret fogom jobb kézzel, minden mást ballal csinálok. #121 Ha a rovásírást tanítanák vele, nem lenne baj :-)
  • zoli80
    én is csak elég furán,bal kézzel irok de mas egyebet szinte kivétel nélkul jobb kézzel végzek.azt hiszem ez érdekes.még nem találkoztam hozzám hasonló balkezessel:)
  • Unknow
    Én is balkezes vagyok:)