Nintendo DS/DS Lite

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sheltem
Ez igaz 😊 Én sajna nem játszottam velük, jófajták ?

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Petyus_
"és nem lehet tudni mi sül majd ki a 3D s Primeból"

Õööö.. már volt kettõ darab 3D-s Prime GC-n. =)

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Sheltem
Nem tudhatod elõre fog e tetszeni a Metroid, sokan mondják , hogy a 2D -s metroidok hangulata az etalon és nem lehet tudni mi sül majd ki a 3D s Primeból.

ui.: Ne állj le szerintem vitatkozni olyannal akinek még a nickje is ilyen ostoba, jobban jársz.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Animefox
Sõt a GC-t is eladom így nem lesz mostmár konzolom...

Animefox
Én most fogom eladni a DS-em...

koryne
Drága!

Nem állt szádékomban olajat öntögetni, inkább a vita befejezését indítványoztam elõzõ hsz-emmel 😊 Ha Sheltem megharagszik, az az Õ baja...
Abban igazad van, hogy örülök, hogy kisebb, ezzel együtt kicsit könnyebb is. Ugyanis hallottam, hogy Metroid közben könnyen elfárad az ember ujja, mert nehéz tartani (sajnos személyes tapasztalataim még a demoval sincsenek, de hiszek a többségnek 😊). Nekem viszont pont az a lényeg, hogy jó sokat tudjak majd rajta M-ozni és lehet, hogy nem lesz mindig "kéznél" egy asztal, amire rárakhatom a DS-t 😊

Xbox Live gamertag: kilencnad

nyaSGem
Édes!

Te csak ne öntögesd itt az olajat a tûzre, mert Sheltem pajtás rád is megharagszik, aztán te meg jól megminõsíted magad a szemében... <#buck>
A végén még bevágja a durcát és világgá megy. <#nyes>

Egyébként gondolom te azért is örülsz az újnak, mert pici, nõies kezedben kényelmesebben és kecsesebben fog mutatni. Nemde?<#papakacsint>

koryne
Mit ki nem tud hozni egyesekbõl egy új design bejelentés...
Nem értem, ezen mit kell vitázni? Akinek tetszik, az vesz Lite-ot, akinek nem az marad a réginél/örül, mert a réginek valószínûleg lemegy az ára és olcsóbban vehet. Attól még kompatibilis marad egymással a kettõ, tehát nem lesz olyan, hogy egy játéknak Lite kell. Semmi sem erõszak, csak néhányan örülünk, mert jobban tetszik a réginél, ennyi.

Sheltem
Asszem erre nem reagálok minõsítetted magad. Ha elmúlt ez a DS vs DS lite vita visszanézek.

nyaSGem
Te mirõl beszélsz???
És kivel?? Fõleg így te kis együgyü???

Mit pattogsz te itt, mint a nikkelbolha?? Mindenki normálisan kommentezik, te meg idagbajosan puffogsz mint egy veszett hörcsög.
Kapd össze magad, mert úgy viselkedsz mint egy 12 éves hisztis tökfilkó, nem pedig úgy, mint egy 28 éves felnõtt ember.

Na MOST mondhatod, hogy személyeskedtem... <#action>

Kápíse??

Sheltem
Ne személyeskedj ettõl nem leszel nagyobb arc kisgyerek. Kár hogy fórumon nem lehet ignorálni <#wilting>

nyaSGem

Én szívesen rágcsálnám a mamut húst, de közben kipróbálom a legújabb cuccokat.
De te a saját elveidet se követed vazze, mert ha azt tennéd, akkor még mindig a hintalovadon csücsülnél....

Sheltem
Nem szereted a mamuthúst? Nem is tudod mi a jó <#mf1><#violent><#kocsog><#levele><#duhos2><#boxer>

DanielT
Én pedig azt mondom, hogy ha megelégszünk azzal ami van, akkor még mindig a tûz körül ücsörgünk és sütögetjük a mammuthúst.

Nekem igényem van rá, hogy amibõl megtehetem, a lehetõ legjobb legyen.
Sheltem
Amúgy mind1 ne vitázzunk / érveljünk beszéljünk inkább a játékokról 😉

Sheltem
Ja és nem állítom, hogy a DS lite nem jobb, aki most fog venni DS -t és Liteot vesz megértem, de ilyen apró újításokért lecserélni a jelenlegi DS -t...hát nem tudom.

Sheltem
Nem kell magyarázni. Én csak nem csípem az olyan embereket akik mindig többet, jobbat akarnak és nem tudnak megelégedni azzal ami van. Lehet ezért szeretem jobban az állatokat 😉 Az ember mohó, elégedetlen, törtetõ.
Én szeretem az alap DS emet és valóban fehér képernyõnél látszanak halvány foltok ahol nem egyenletes a háttérvilágítás, de van olyan játék aminél hófehér a háttér? Nincs

Petyus_
A Nintendo válaszolt a "vásárlói elégedettség" felmérés eredményekre, és orvosolja az ottani problémákat a kisebb mérettel. A háttérvilágítás terén nem a régi SP-hez hasonlítom, hanem az új SP+-hoz és a Microhoz, mindkettõ sokkal jobb ezen a téren. A D-Pad és a gombok is jobbak lesznek a Microból kiindulva, és a régi (bár én is nagyon szeretem) bumszli helyett lesz egy kisebb, divatosabb valami, ami ráadásul illeszkedik a Revolution formatervéhez is, egységes (és a piaci igényeknek a GC-nél és a DS-nél sokkal jobban megfelelõ) új Nintendo irányzatot követve.

Ezzel szerezhet új vásárlókat (DanielT, és sokan mások), de ez nem jelenti azt, hogy a régi DS-ek semmirevaló ócsakvasak. =)

DanielT
Én eddig a kinézete és a képernyõje miatt nem vettem. Érdekes módon ezt a kettõt változtatták meg! Éljen! 😊
koryne
Játékgépet, de miért baj, ha az közben ékszer is? 😊

koryne
3:2, mert én is azt mondtam, h nekem jobban bejön 😊 Sõt, Petyus_ is, tehát 3:3...
Egyébként nekem pl nem tetszett annyira a régi design, ha vettem volna, akkor nem a kinézete miatt. De ezt már kifejezetten szépnek tartom, és ha már van választás, inkább azt választom 😊

nyaSGem
No azért álljunk meg egy kicsit!
Elõször is. Aki azt állítja, hogy a DS-ének a háttérvilágítása fehér képernyõ esetén egyenletes, az vagy hazudik, vagy szarúl lát. Tovább menve, ha kicsit változtat a DS dölés szögén, az a terület ami sötétebb kivilágosodik és fordítva. Ez a kijelzõ felépítésének, megvilágításának köszönhetõ. Minden LCD így mûködik. Ezt meg kell szokni és meg is lehet, nem kell vele foglalkozni.

A 4 féle háttérvilágítás nagyon jó dolog. Nem mindegy, hogy egy teljesen sötét szobában játszol, vagy kint a szabadban egy kellemes tavaszi, reggeli napsütésben. Nyilvánvaló, hogy nagyobb környezeti fény esetén erõsebb képernyõ megvilágítás kell ahoz, hogy jol lásd a képernyõ tartalmát, míg egy sötét szobában egyenesen zavaró a képernyõ túlzott háttérvilágítása. Szerintem a DS-nek sikerült eltalálni egy aránylag optimális háttérvilágítást, bár déli napsütésben nem igen fogsz tudni vele játszani, de ki az a hülye, aki 30 fokban kint a napon ülve játszik??? Olyankor inkább csajozni kell a strandon gyerekek!

Végül tudomásul kell venni, hogy minden eszköz hardverileg és szoftverileg is fejlõdik. Van amikor a fejlesztés valóban fejlõdéssel jár, van amikor az új verzióban alaposan elcsesznek valamit. Ez egyénfüggõ. Akinek pici a keze, biztos, hogy jobban fog boldogulni az új DS-el és olyat fog vásárolni....
De mért kell ezt magyarázni....?<#crazya>

DanielT
Játékgépet. És ha van választás akkor azt ami szebb 😊
Sheltem
Te ékszert akarsz venni vagy játékgépet? Úgy írod mintha a jelenlegi DS el bármi probléma is lenne. Azért GBA -> GBA SP között kolosszális különbség volt kinézetben ott tényleg gondolkodás nélkül átállt az ember SP re,de itt?
A 10-15mm amivel keskenyebb, nem kívánom kommentálni. Az hogy 4 féle háttérvilágítás van? Mi a f*sznak? Szerintem a default ami van a DS ben 2szer jobb mint az SP ben(volt azis nekem 1 évig). Minek állítgatni aztis? Kicsit csalódtam a nintendoban azt hittem jelentõsebb változás lesz.

Sheltem
Én nem bánom, hogy 1gbit es játékok jönnek. 128mbyte ba már bele lehet rakni mindent ilyen kis képernyõnél.

DanielT
Majd akkor nézzük meg az arányokat, amikor egymás mellett lesz kapható a 2 gép 😊 Most a jelenleg DS tulajdonosok dacos reizisztanciája az uralkodó, hisz tudják, hogy "affene, kisebb, könnyebb, háttérvilágítás, valszeg nem is csúnyább) 😊 De felesleges aggódni, simán túladnak a DS -en és kis bukással, de simán meg lehet venni az új jövevényt.
kisgabo
2 Movie Player

ebbõl nem sózol el egyet?

Sima DS - DS lite 3:1

Én már a ps two-val is megszívtam😊

Konzol: GB, GBA, SEGA MD, PSP 5.50 M33, NDS, X360&PS3@100\":D

Super Mario
Most kaptam hírlevélben, hogy a Nintendo DS-bõl világszerte már több, mint 13 milliót adtak el!!! És a legeladottabb játék a Mario Kart DS, és a NintenDogs, CSAK Angliában 1 millió eladott példány!

https://supermario4ever.wordpress.com

radeer
Jah kijött...pff...1Gbites én is néztem, úgy látszik ez lesz a tendencia.

Én már eleget költöttem DS-re meg még eljén NEO kártyára ( 512 Mbites) 47e-t + DS. Szóval vettem WiFi-hez is dolgokat tudjak MArio Kartozni, lehet megszabadulok egy barátságos árral az egésztõl mert kezd tele lenni a hócipõm ezzel az egésszel, hogy erre is csak költhetek.

Pedig aztán nem semmi cuccom van. 2 Movie Player 2 db 512-es CF kártyával, NeoFlash 512-es kártya, meg a DS + Gigabyte WLAN kártya ( netes Mariohoz).

www.chipsandcola.hu ( LIVE stream oldal ) - Skype : radeer_2008

Sheltem
Méghozzá 1gbites a "kicsike" <#bohoc>
Tegnap este alaposan szemügyre vettem a DS emet és úgy döntöttem semmi szükségem lecserélni DS litera úgy tökéletes ahogy van, részemrõl DS lite téma lezárva.

Kijött egy Paintballos játék az USÁban állítólag jobb mint a GoldenEye 😊
Nekem is tetszik a "régi" DS -em

Petyus_
Elvileg összesen három színben fog kijönni Japánban március 2-án (ekkor jön ki a Children of Mana is ott), a további színekrõl még nincs info. A Nintendo of America is bejelentette, hogy idén tavasszal valamikor az USÁban is megjelenik. Európai megjelenésrõl természetesen még nincsen szó. Nekem az alap DS-em sötétkék, nem igazán kellemes szerintem a szemnek a sötét káva (PC-ben sem tetszik a fekete monitor, fekete billentyûzet divat 😛), de egy szép fekete felülettel (amilyen a fekete Revoé a képeken) tényleg jó lenne. =) De nekem fehér kell, eredetileg sima DS-bõl is fehér Japán modellt akartam. Ára valószínúleg úgy alakul, hogy a DSL 150 USD/EUR lesz, a sima meg marad 130 USD/EUR.

Super Mario
2-1, mert én régi-párti vagyok. :-)

https://supermario4ever.wordpress.com

Csibe001
Hm, úgy látom 1 - 1 😊

DanielT
Persze, biztosan azért csinálták az újat, mert mindenki tökéletesen elégedett volt.
Csibe001
Nem véletlenül??!!Eddig én nagyon kevés embertõl hallottam, hogy nem tetszik a DS design.Szerintem egyenesen csúnya az ÚJ design...

DanielT
Nos, ez a Lite mindent üt, egyszerûen csodálatos. Az alap abszolút nem tetszik, nem véletlen változtattak rajta ebbe az irányba hála a magasságos Mario-nak.
Nekem mindenhol egyenletes. Vagy lehet hogy rosz a szemem 😊
(Természetesen most nem akart kifagyni semmi sem fehér képernyõvel...)

koryne
WOW!!! Lesz ilyen feketében is??? Ugye lesz?! Bár a fehér sem csúnya 😊 Asszem nekem ilyen kell majd ^^
Megnéztem Lik-sangon, ott 170 dolcsi lesz, szóval annyira nem drága (~38000 Ft). Persze Mo-n szokás szerint egekbe szökik majd az ára...

Nekem se egyenletes, az alsó képernyõ bal oldala kb fele annyira világos mint a jobb...

Csibe001
Mi ez az új hullám DS terén?!Szerintem sokkal jobb az alap DS, nkm pontosan az tetszett meg benne, hogy olyan retro stílusa van.Nkm nagyon nem tetszik ez a lite...

Csibe001
Hmm, kiváncsi leszek erre.

Petyus_
Tao's Adventure: Curse of the Demon Seal, RPG a Konamitól. Márciusban USA rilíz. Eljött az én idõm. =) Így is imádom a DS-emet, ha lesz majd kis fehérem sok-sok JRPG-vel nem tudom mi lesz. 😄

Csibe001
Petyus ez mi a csuda?Hmm?

Sheltem
Többieknek ?

Petyus_

<#finom>

Csibe001
Nkm az alsó képernyõ bal sarkában de felül nincs 😊

Petyus_
Az enyém is olyan, de elvileg van olyan, aminek egyenletes a világítása. =)

Sheltem
Semmi baj nincs a "rendes" ds -el nyugi.. Nekem lassan 1 hónapja van meg de imádom és nem látok hibát benne.
1 dolog zavar kicsit, hófehér képnél az alsó képernyõ bal alsó sarkában, a felsõ képernyõ jobb oldalán kis szürke folt(gondolom ott gyengébb a világítás) látható. De hangsúlyozom csak hófehér képernyõnél.
Amúgy másnál is így van? Pls válaszoljatok!