24434
Nintendo DS/DS Lite
  • Vladis
    Újabb kérdésem lenne.
    Sega Megadrive-os cuccokat futtatnék a DS-en. Megy is minden faszán (thx to PictoDriveDS), csak nincs hangja a játékoknak. Én csináltam vmit rosszul, vagy csak az emulátor nem tudja megszólaltani a régi cuccokat? Van olyan emu, ami képes erre?
    Előre is köszi!
  • Tomek83
    BoulderBash-t én is sokat nyomtam Commodore-on,meg a GBA verzió is elég jó volt.
  • Tyler Durden
    C-64es korszakban eszméletlen sokat játszottam vele, ahogy nézem DS-en sem fog csalódást okozni (:
  • Sheltem
    Front mission vidijó:

Megjelenés: Október 23
  • Sheltem
    Emlékeztek még a Boulder Dash játékokra? Én imádtam.Jön a drágaszágunkra is:

Boulder Dash: Rocks

Megjelenés: November
    Ez egy elég brutál október/november idén ds játékok szempontjából.
  • butyokanime
    Én mondjuk sose szerettem a zeldát, kis hülyeségnek tartottam de úgy voltam vele hogy ezt most kipróbálom, és azt kell mondjam nem bántam meg.Iszonyatosan jójáték tényleg, nemhittem volna :) grafika is nagyon üt a játékélményről nem is beszélve, jó minden.Most értem át a köd-ön :) nemtom mennyi van még onnan a végéig de asszem még a felénél se járok :) remélem nem spoiler amit írtam :) ha elakadok írok ^^
  • james69holden
    az éjjel sikeresen végigvittem a zeldát!
    ilyen fasza, izgalmas, fordulatos játékkal még nem játszottam DS-en
    egyszerűen must have cucc, mindenki próbálja ki!
    vége felé volt 1-2 dolog ami eléggé megizzasztott, de összességében a nehézségi szint erős közepes, vagy mondhatni pont ideális.
    fegyverek, puzzle-k mind mind kurva jók, talán lehetett volna még benn több fajta ellenfél (főleg a tempblomban)
    végső boss fight is tetszett, jó hosszú és fordulatokkal teli volt
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egy dolog bánt, h miután vége a játéknak nem lehet újra kimenni hajókázni, kincseket vadászni
    (betöltésnél újra a boss figt előttre dob)

remélem lesz még folytatása!

ui. ha valaki elakadt valahol, nyugodtan kérdezzen
  • Herczi
    Hát nem is használt nem is új, nem látszik rajta semmi, és még van rá egy nagy csomó gari.
  • koryne
    Már csak a boxart miatt is must buy! (És ha belegondolok, hogy kedvesem hogy fog reagálni, ha meglátja... :))
  • Anubys
    Eeeeeeeez keeeellll nekem!
    (itt nincs recskázós smiley?)
  • james69holden
    a jobb oldali lyukat eltorlaszolod, majd lemész és megvárod míg az egér átfut bal lyukból a jobbik felé, és mivel eltorlaszoltad azonnal visszafordul... nah ekkor csapj le rá

ha már egy ilyen nehézségeket okoz, mi lesz később? :)
  • vbence13
    én behalok ezen a játékon.
    Hogyan kell a fantomhorgászban a barlangban, azta futkosó kulcsosegeret kinyírni?????vááá
  • vbence13
    hogy csináltad, ráégetted a feliratot és utána konvertáltad? mert érdekelne a trükk:D
  • vegytek
    Vladis újat akar venni

te használtan vetted?
  • Herczi
    Én csütörtökön vettem 20-ért, ne kapkod el a vásárlást.
  • vegytek
    itt sima:27K, lite:32K
  • james69holden
    20-25 körül találsz már, nézz körül aproneten v. vaterán
  • Borgi
    lájt
  • vegytek
    lite vagy sima?
  • Vladis
    Nem tudjátok véletlenül Pesten hol lehet Hori kijelzővédő fóliát venni? Meg az is étrdekelne, h megéri-e egyáltalán, mert már használom a DS-em egy ideje, de negyon látom, h karcolódna.
  • orkenyid
    Ha beleerőlteted tönkremegy a kazi, szóval inkább ne tedd :)
  • snoopy66
    értem ,köszi
  • PHM
    A Sima Gameboy/Color játékok nem jók a DS-be, és a GBMicro-ba sem!
    Jobb nem is erőltetni. :)
    (Ha bele tudnád rakni, sem működnének, hiszen az említett 2 gépben már nincs Z80-as proci, amivel futtathatná a régi játékokat.)
  • kisgabo
    www.hwsw.hu

5200 ft a 2 gigás japán micro sd.
  • frnckss
    Kingston 1 gb-os microsd-t a Pecsában 3500 Huf-ért lehet venni. 4 hónapja használom én is, semmi probléma nem volt eddig vele. A "válogatós" játékok (castlevania-k)is simán bírják.
  • snoopy66
    jah még annyit hogy a sima game boy játék jo a ds-be mert én probáltam beletenni de nem ment bele és nem akartam beleeröltetni
  • snoopy66
    értem köszi
  • PHM
    Pokemon Diamond, vagy Pearl.
    A legjobb tudomásom szerint ezeket lehet összekötni a Wiis Pokemon játékkal.
  • snoopy66
    Hellosztok mától énis ds lite(fehér) tulaj vagyok , elsöre nagyon jo kis gépnek tűnik(volt psp-ém 1 évig de meguntam szal azt lecseréltem egy wii-re:D) 17000 ft-ért szerintem jó vétel volt (2 hónapos)
    Van egy pokemon játék amivel lehet wii- játszani valahogy ugy hogy a ds-el irányitod vagy vmi ilyesmi és az lenne a kérdésem hogy elég e a wii-s játék vagy kell a ds -be is egy pokemon játék?
  • PHM
    MicroSD-ből a japán Kingstont ajánlom.
    Kb 5500 Ft-ért már hozzá lehet jutni. (Nekem taiwani van, azzal sem volt eddig semmi gond.)
    Videó konvertáló van a moonshell pakkban is, dpgenc.exe néven.
    A 8 megapixel sok lesz, már csak helytakarékosság végett is érdemes átméretezni.
    Erre pl kiválóan alkalmas az irfanview nevű program. (Freeware és magyarul is tud.)
  • haarmaan
    Mindenkinek köszönöm a segítséget DS Lite-t fogok venni. Rendeltem is hozzá egy CycloDS Evolution kártyát.

Milyen micro SD kártyát érdemes venni bele, én ezekre gondoltam.

http://www.argep.hu/product_544092.html
    http://www.argep.hu/product_395184.html

Melyik programmal érdemes a videókat átkonvertálni hogy a DS Lite-n lejátszhatóak legyenek.A fényképeket amiket rá akarok tenni a DS-re át kell méretezni előtte vagy megtudja jelenitenni anélkül is(a fényképezőm 8 megapixeles képeket készít)
  • f00fighter
    A SuperCard DS One pl. aklalmas. A 16932-es hsz-ben írtam is.
  • Tinman #17406
    Lánynak egyértelműen DS-t vennék a helyedben, barátném nem egy nagy játékos -sőt-, de a DS azért néha őt is elcsábítja, főleg az olyan játékok amik aranyosak, vagy a kezelésük ötletes.

Kiemelném a Project Rub-ot, ahol a DS-re fújva tudsz pl. szelet adni a vitorlásnak, vagy éppen gyertyát elfújni.
    Sokan nagyon kedvelik a Brain Traininget, mert ebben meg a mikrofont és az érintőképernyőt is elég rendesen kihasználják. Aztán itt van a Trauma Center Under the Knife amiben operálhatsz a stylussal, nagyon nagy móka... de van még tonnányi játék amit ha megismer az ember le se akarja tenni.

Gyakran használom filmnézéshez is, teljesen elégedett vagyok azzal is, bár feliratos filmet még nem néztem vele.
    Akksi idő kiváló, fun rate pedig fenomenális, tengernyi játék van rá, főleg, hogy emuk is jól mennek, no meg a GBA játékok <-személyes kedvenceim.

Hátrányai:
    -Hosszú idő elteltével kényelmetlen a fogása.
    -Hazánkban normális "okosító" kártyát nem nagyon lehet kapni, max használtan.
    -Bár össze lehet csukni védőfólia nem árt rá, mert finom kis műszer.
    -Személy szerint én még mindig nem tudom, hogy melyik okosító kártya alkalmas arra, hogy másik DS-el menjen a Wifi játék /nem neten, hanem egy helyiségben./ Így hiába van 2 DS-em csak eredeti játékokkal tudunk játszani ketten :-(((

• james69holden
    1. használható (én is nap mint nap buszon ezt használom zenehallgatásra)
    2. lehet őket mappánként rendezni (nálam pl. Games, Videos, Music mappák vannak)
    3. lejátszási lista ha jól tudom nincs moonshellbe, de ha elindítasz egy számot és véget ér, automatikusan játsza le a következőt (ha egy mappán belül az utsó számot játszod, utána nem fog automatikusan egy másik mappára ugrani)
    4. legtöbbet a DS-ről szerintem itt tudsz meg :) kérdezz
    5. cyclo ds a legjobb slot-1-es kártya jelenleg, hogy lehet e 2-nél többet beletenni azt passzolom... 2Gb-s microsd tuti kezel annál nagyobb meg szerintem nem kell
    6. nem volt vele semmilyen tapasztalatom
    7. r4ds-e van itt több embernek, nekem m3 ds simply-m van ha jól tudom ez a 2 kártya szinte tökaugyanazt tudja... (cyclo ds jobb náluk)
    8. kimaradt? :)
    9. -
    10. jobb játékok van rá, többet bír az akksija, mivel összecsukható sztem jobban lehet rá vigyázni... így hirtelen ennyi
    11. hátrányt nem sokat tudok mondani mert elfogult vagyok a ds iránt, de
    psp-hez képest jóval gyengébb a graf, viszont a játékélmény kárpótol ezért...
  • haarmaan
    Igen tudom csak elirtam.
  • vegytek
    6. 16Gbit = 2Gbyte
  • haarmaan
    Sziasztok több kérdésem lenne DS-el kapcsolatban.A keresztlányomnak szeretnék venni karácsonyra vagy egy DS lite-t vagy egy Slim PSP-t,még nem tudom melyiket vegyem, de ahogy néztem a DS-en talán sokkal több játék van ami egy lánynak is tetszik. Fontos lenne hogy MP3-at is lehessen rajta hallgatni. Tehát a kérdéseim:

1.MP3 hallgatásra menyire használható a DS

2.A memorikártyára feltett MP3 akat, képeket,videokat, lehet mappákba rendezni és onnan lejátszani vagy csak a gyökérkönyvtárba lehet betenni őket

3.MP3 lejátszásnál lehet lejátszási listákat késziteni,vagy bizonyos mappa tartalmát lejátszani

4.Létezik e valamilyen DS-el foglalkozó oldal ahol többet meglehetne tudni a DS-röl,és ahol nem csak a sablon marketing dumát nyomják (link-nek örülnék, ha ide nem lehet kiírni akkor privát uzenetben elküldhetnétek)

5. Cyclo DS Evolution kártya előnyei hátrányai kezeli e a 2Gbnál nagyobb micro sd/hc kártyákat

6.G6 DS Real 16GB előnyei/hátrányai

7.R4 ds kártya előnyei/hátrányai kezeli e a 2GB-nál nagyobb micro SD/HC kártyákat

9.Supercard DS One kártya előnyei hátrányai kezeli e a 2GB-nál nagyobb micro SD/HC kártyákat

10.Miért DS, mi az amiben egyértelműen jobb mint a PSP

11.Mik a DS hátrányai.

A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm
  • james69holden
    el leszünk látva a közeljövőben játékokkal
  • Sheltem
    Egy tonna új orcs and elves screenshot + boxart:

Összefut az ember szájában a nyál ezeket a shotokat nézve. Akarom!
  • james69holden
    CSOCSO FAQ-jából idézek

"Feliratok:
    A feliratok merete sajnos olyan kicsi hogy majdnem olvashatatlan.
    ehhez kell nekunk a Time Adjuster

Lessetek meg a ezt a kepet (jobb klikk megnyitas uj ablakban)
    csak a pirossal bejelolt reszeket fogjuk hasznalni.
    Szoval:
    Elinditod a progit, megnyitas majd az A -> B ikonra kattints.
    ezekutan SSA ra kozepen es jobb oldalt allitsd at a meretet 20 ra es az arnyekot 1 esre.
    Ok-ezd le majd mentes maskent. Es mentsd el mas neven de srt formatumban!

A batchDPG ben pedig ezt a feliratot add meg forrasnak.

Elofordulhat, hogy a 20 as betumeret nem eleg! Ha olyan kicsi lesz a meret mint azelott akkor tedd 40 re!

---
    Meg nem talaltam ki, hogy mikor hanyas meretet kell megadni.
    Szerintem a keparanytol fugg. :
    640*480 es 320*240 es videonal a 20 as betumeret ugyanakkoranak latszik a DS en. [ez 4:3 as keparany]
    De a legtobb video sokkal szelesebbre van vagva szal ha 600-700 as szelesseg mellett 200-300 as magassag van akkor tuti hogy a 35-40 es meret lesz a megfelelo. ( legalabbis "elvileg"... de en sem vagyok biztos az egeszben!
    Csak talalgatok, es csak 2 videon probaltam ki.)
    [16:9 es keparany, pl: 640*360] ( 640 osztva 1.78 al)
    [16:10 es keparany, pl: 640*400] (640 osztva 1.6 al)
    De a legtobb divx filmnek az osztoja 2 es korul van."