Battlefield 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JAG1
Elmondom, hogy a swap a memória tartalmát tárolja. Vagyis a winfos a memóriában tárolt, nem elsõdleges címzésû adatokat másolja oda, azért, hogy az ott felszabadult helyet használhassa tovább. Majd ha szüksége van az adatokra, onnan visszaszedegeti. Ha memórifaló alkalmazást futtatsz, elõfordulhat, hogy a teljes tartalmát kimásolja. Ezért kell min. akkora mint a Ram mérete. Sokkal nagyobb azért nem jó, mert egyrészt, foglalja a helyet feleslegesen a HDD-n, másrészt Ramként próbálja kezelni a Win és vinyóról tölteni, írni mint tudjuk sokkal lassabb mint ramról.

Nemtom érthetõ e amit mondok. Tehát ha nagyra állítod (pl.: 512MB Ram esetén 2 GB-ra) a Win nyugtázza, majd akár 2GB-nyi adatot felpakol a winyóra. Majd ha hirtelen kellene a sok cumó, ba***tt lassan tudod csak visszaszedni. Azt fel kell fogni, hogy a swap közelsem helyettesíti a Ram-ot. Azért mondtam, hogy ha kellõ mennyiségû Ram-om lenne, leírtanám a swap-ot. Mert nem kellene használnom.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Lentebb írtam. Pl. attól, mire használod. Persze, hogy függ attól is mennyi ramod van. De kapitális marhaság kijelenteni, hogy a fizika kétszeresének kell legyen. Gondold végig: amire használod a gépet, annak van erõforrásigénye. Ha pl sok memóriát zabál egy progi, akkor kevesebb memória mellé kisebb swapet állítasz be? Dehogy! Pont ellenkezõleg! Többet!
Vagyis ha 512 van a gépedben, és bf2-vel szeretnél játszani, mit csinálsz? Beállítasz 1024 swapot? Mikor 2-3 giga ramot lazán felzabálna a játék ha lenne?
Az aknakeresõ mellé több swapot szeretne ennyi ram mellett az xp, nem hogy ennél a játéknál!

Minden jog fenntartva!

Beers
Honnan és milyen üzenettel?

DC 4ever!!! http://hulyesuttyok.fw.hu / http://desertcombat.freeweb.hu / DC 15k / Bf2 topic 2. 100k :P!

leveskocka
leveskocka
na 1g ramnal ennyit allit auton a winfos:
[/img]

polemius:igazan erdekel,hogy mitol fugg a ramon kivul a swap merete?ezt most komolyan kerdem,nem piszkalaskeppen...
esetleg az adott progitol is?
Sziasztok! Srácok! Megmondaná valaki,hogy miért lettem bannolva a bf1942-rõl,és meddig??? Mert fogalmam sincs,hogy miért!
Pedig a te véleményed szerint 6-8 giga swap kellene mellé.

Minden jog fenntartva!

Te már elmondtad mennyire kellene szerinted. Én meg azt mondom, hogy egy csomó mindentõl függ, nem csak a memória méretétõl. Az adott konfigtól, meg attól mire használod, stb. Nyilván egy irodai célokra használt gépnél nem ugyanakkora swapot érdemes beállítani, mint egy videovágásra használtnál. Még akkor sem, ha az utolsó csavarig ugyanaz a két gép.
Próbáld ki. Mondjuk egy 500Mhz-es procival, 256M rammal rendelkezõ gépen állíts be 256/512/1024/1536 méretû swapot, fix illetve dinamikus beállításokkal, és próbálgasd végig. Mondjuk Q3-at, office-t, tegyél rá, mellé photoshopot, valami video editort, audio editort. Majd meglátod, hogy az utóbbiaknál 1-1 nagyobb file esetén milyen beálíltások mellett lesz gyorsabb vagy lassabb az adott progi.
Ha 256 helyett 128 vagy éppen 512 rammal próbálnád, akkor megint másra jutnál.

De most már tényleg kíváncsi vagyok rá, hol és ki tanít neked ilyeneket?

Minden jog fenntartva!

JAG1
Probláma sokszor a szülõvel van. Iszonyat rossz gyerek voltam, de bunkó, szemtelen nem. Nevelés manapság nem divat. Igaz, a meló miatt idõ is kevés rá.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

JAG1
Ja Ok. Bots'. Csak sok felé figyelek.

JAG1
Csak, hogy kicsit izzítsam a hangulatot. Ha lenne 3-4 GB Ram a gépemben, simán kikapcsolnám a swapot.

mesor
" de manapság a tanár már nem lehet szigorú mert a diáknak jogai vannak ... "
Na ez itt a probléma!

Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4

Ma sem. Azért is furcsálom, hogy egy 'prof' ugyen hol beszél a win swap méretének beállításáról..

Minden jog fenntartva!

BEAST
ez sem teljesen igaz ... sok jó tanár van ... de mégtöbb kis idióta aki a tv-n és az interneten nõ fel , arról nem is beszélve hogy magasról szarnak mindenre ... ilyen az öcsém is ... igaz énis kiskoromban kaptam meg az elsõ "számítógépemet" és ezen nõtem fel , persze meglettek a hátrányai de még mindig emlékszem az általános suliból a matek tanárnõmre , hogy milyen szigorú volt és már tudom hogy megérte ott "szenvedni" mert nem voltak gondjaim a tanulással , illetve nem nagyon tanultam , elég volt figyelni az órákon ... de manapság a tanár már nem lehet szigorú mert a diáknak jogai vannak ... az öcsém elég durván vágja a jogait és hogy a tanár mit engedhet meg magának (lol?) ... de tanulni képtelen , nem tud , nem is akar ... persze a lustaságát rögtön elnevezték az orvosok diszleksziának meg ilyesmiknek ... õ már egy olyan korban nõt fel ahol nem "kényszeríthették" a tanulásra ... szal svzs nem csak! a jó tanárokon múlik

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

mesor
Azért neked mondom mert kettönk között alakult ki ez az eszmecsere.

JAG1
Igazából nem értem ezt miért mondod nekem. (egyébként egyet értek)
Én még oroszt tanultam, szal ezzel tisztában vagyok. :-)

JAG1
Az informatika ma sem arrol szól. Azért mert egyre többen használják és ezért létrejöttek szg használó/kezelõ tanfolyamok, nem azt jelenti, hogy ne lenne ennél magasabb szintû oktatás.

mesor
Adjál egy újságot a mai elsõs vagy másodikos gimisek, szakközepesek kezébe és olvastass el velük egy cikket!
Garantálom neked hogy a 80%-a nem fogja tudni visszamondani a tartalmát annak amit olvassot. Sõt fogalma sem lesz róla hogy mit olvas.
Nagyon sokuknak még a matematikai alapmûveletekkel is gondjaik vannak!

Nem magyarázható azzal hogy persze mert a mai gyerekek hülyék, ez egyszerüen annak tudható be hogy nagyon kevés a jó tanár az iskolákban!

BEAST
akkor most végre halljuk szerinted mi a tuti 😄 mert énis tudom fikázni más véleményét 😄😄😄😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

JAG1
Fejtsd ki szakmailag, Te mennyire állítanád.
Aztán énis elmondom sztem mennyire kéne.

Regebben az informatika nem az asztali gepekrol szolt. (Azt csak halkan merem megjegyezni, hogy ma sem.)

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Kíváncsi lennék, hogy hol és melyik prof tanítja azt, hogy "windows XP alatt a swap mérete a fizikai memória kétszerese legyen blala".

De tudod mit, rád hagyom. Ha szerinted az egyetlen dolog a ram, ami meghatározza mekkorára célszerû a swapet állítani, akkor csináld így. Te fogsz szívni vele és/vagy téged fognak szidni miatta.

Minden jog fenntartva!

JAG1
Mit nevezünk jobbnak?

Szigorúbbak voltak, volt elvárás, tisztelet. Ez igaz. De szakmailag mitöl lenne xarabb a mai? Tanultam régen is, mostis. Vannak "áliskolák" ezt nem tagadom, de általánosítani nem kéne.

Mersant
nem, régebben butábbak voltatok és mindent elhittetek...most meg van tapasztalatotok <#nyes>

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

mesor
Régen tényleg jobb volt az oktatás! 😉

JAG1
Hát ja, Te biztos jobban vágod, mint egy Prof.

Egyrészt, nem szajkózom, hanem elmondtam a véleményem.
Másrészt, ez nem csak az én véleményem.
Harmadrészt, miért gondolod, hogy régebben jobb volt az oktatás?
Mondjuk a C64-et, igen egyszerû volt tanítani az igaz.

Szted mekkora kell, hogy legyen? Ha ennyire vágod?

mesor
bazzeg!
Szal' egyszerüen hihetetlen hogy ilyen emberek léteznek.<#szomoru1>

Lehet, hogy olykor kicsit cinikus vagyok, de ha valaki nagyon kemenyen megdolgozik erte, hogy kinyiffanjon, annak szerintem az jar.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

leveskocka
csak azt ne mondd,hogy jo az,ha egy nagy c particiom van auto swap-el,egybe...
Beers
Csak már lenne 1 normális!
Bár ez a naw nem rossz,de....!
Egyébként mi is arra szeretnénk gyúrni 😊!

DC 4ever!!! http://hulyesuttyok.fw.hu / http://desertcombat.freeweb.hu / DC 15k / Bf2 topic 2. 100k :P!

Akkor most már csak azt kéne tudni, hogy kell beállítani? Mennyi legyen a lapozófálj mérete?<#nemtudom><#help>
Akkor most szólok, hogy hülyeséget (is) tanítanak neked. Bár elnézve manapság miket tanítanak 'informatika' meg 'programozás' fedõnevek alatt (hasonló nevû fõiskolai/egyetemi szakokon), ezen nem is lepõdök meg.

Amit te szajkózol, az egy ökölszabály volt a linux swap partíció méretének megválasztásához, de már rég nem állja meg ott sem a helyét.
Win alatt meg aztán pláne. Ha ezt követed (meg gondolom más hasonló IT 'urban legendeket'), akkor még sokszor fogsz nagyokat szívni. Már ha ezzel fogsz folglalkozni.

Minden jog fenntartva!

koschwarz
ja, a természetes szelekció az más...<#szomoru2>

ez a barom ebben a videóban meg is nyomorodhatott volna, ez a szörnyû, egy ilyen baromság miatt, hogy a hátán egy másik fasszal leugrik a tetõrõl...<#shakehead>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ugyan mar! Ez csak a termeszetes szelekcio egyik munkamodszere. Hasonloan a 8 eves kiskolokhoz, aki a Dragonball hatasara kivetette magat az ablakon. A talajig volt ideje vegiggondolni, hogy latott-e mar korabban a valosagban pusztakezzel repkedo embereket.

JAG1
Ezt tanulom...

Nem marhaság, ez így van. De nem kötelezõ így csinálni.

koschwarz
ezek mekkora orbitális idióta ökör balfasz hülyék, hogy ilyet ritkán lát az ember. és csodálkozik, hogy fáj a háta, úristen. az emberi fajba vetett hitem ilyenkor alapjaiban reng meg<#duma>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

"A lapozófájl méretét, a fizikai ram 2x-esére kell állítani."

Már ne is haragudj, de ezt a marhaságot ki mondta neked?

Minden jog fenntartva!

leveskocka
#71952 + nem publikus dolgok😊bocsesz😊

De ha már mûködünk akkor már át tudunk állni a modokra

leveskocka
jah
TS Zolly
Akkor megkérdezem. <#vigyor>

BF2 Topik #100001, Forgotten Hope2 #500, Cod4 #8001 #10001 hsz-ének EGYETLEN boldog fulajdonosa! :P xfire: zolli74 KabeLegény és Jag :D Hogy mi a béefes szeretet? Ez: B3 nyádat!!!négy

mesor
Amire müködni fog a teljes neked addigra itt az emberek nagy része már valami moddal fogja tolni és az alap BF2 felejtõs lesz szerintem.

At OPC szerintem azér is esett enyire szét mivel mostanság elés sokan hagyák abba a bf2 -õt és az idõ folyamán elfogyott a csapat nagy része 😞, de remélem hogy most új erõre kapunk.

Én nem szoktam kamuzni. Amit én leírok az úgy is van. Nem tudom, hogy mások, hogy játszanak ilyen gépen, õk biztos nagyon ügyesek. Nekem szaggat, és ez nem kamu, nem kifogás, ez az igazság.

Az meg, hogy valami el van cseszve a gépemen, az elõfordulhat. De tekintve hogy a demó megy, a teljes meg nem, így én ezt kizárnám. Szerintem a két játék közötti eltérõ rendszerkövetelményekbõl ered a problémám.

Már próbáltam külföldi szervereken is, de folymatosan szaggatott. Viszonylag sokat aprítottam, de 4-bõl háromszor azért halltam meg, mert a szaggatás miatt nekimentem valaminek. És az az igazság, hogy számomra nem jelent szórakozást úgy játszani, hogy pl. egyszer itt van az ellenséges heli, aztán kis állókép után már 15 m-rel arrébb. Arról nem is beszélve, hogy félpercenként kiírja a szokásos hülyeségét, hogy "There is a problem with your connection".

Igazatok van, ha nagyon igénytelen lennék, biztos el tudnék jatszani köztetek, de nekem nincs kedvem céltáblát csinálni magamból. Az igénytelenségrõl még annyit, hogy engem sohasem érdekelt, hogy milyen egy játék grafikája, egy mániám volt mindig: ne szaggasson!(Anno 99'-ben a Rainbow Six-et 320*200-ban nyomtam, úgy hogy 1/3 monitorképnyi volt a látható mozgókép, a középsõ 1/3 feketeség, alul meg a kijelzõk.<#wilting><#hehe>)

Arról nem is beszélve, hogy a szaggatósabb szervereken valamiért nem mûködnek a flare-ek. Ezt egy másik játékos is megjegyezte ott. Nem tudom miért van ez, talán mert késõbb jut el hozzám a rakétaveszélyre figyelmeztetõ sípolás(<#fejvakaras>), de tény.

Szóval attól tartok rám még várni kell néhány hónapot, de addig is senki se dõljön bele a késébe, hogy nem játszhat velem.<#vigyor5> Bár ez a veszély gondolom nem fenyeget.<#hehe> Na mindegy addig is jó játékot mindenkinek.<#wink>
leveskocka
megkerdezheted<#hehe>
TS Zolly
Megkérdethetem az okot, hogy miért fogyott meg az opc?

BF2 Topik #100001, Forgotten Hope2 #500, Cod4 #8001 #10001 hsz-ének EGYETLEN boldog fulajdonosa! :P xfire: zolli74 KabeLegény és Jag :D Hogy mi a béefes szeretet? Ez: B3 nyádat!!!négy

leveskocka
meg.elfogytunk.en is szabaduszo vagyok jelenleg😊
leveskocka
OFF😊
baromallatok
Crem
Már volt,de legalább megnéztem mégegyszer...<#eljen>

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

TS Zolly
Mé? Megállt? Nofen. Ugyan mé?