172102
  • haxoror
    Na délutánra sikerült megtalálnom a magyar szerverek közül az egyiket és rájöttem mi hiányzott, kb. 12 dtk ebből 4 db magyar klánostól (azokat most nem számolom amikor a commander saját zászlóra hozta a tüzérséget) szerelés közben lenyúlt járművek, 50 méterre a felszálás után földecsapódó helik, snipertenger a spawnpontok küröl....

ejbazdmeg :/
  • Zsolo007
    De szerinted létezik ez a lobbi dolog? :D Mert szerintem nagyon is, a kettő egymást hajtja (hardware-softwarte), nem?
  • Thanatos
  • Seat
    a "ts a moncsi közepén" a szar érzés? :)
  • Thanatos
    minden egyes szóval egyetértek..., pont azt fejezted ki amit énis gondolok csak én nem tudtam volna igy leirni, nem lett volan hozzá idegem
  • Skiper
    ja, én mondjuk feltettem a monitor driverem [nekem belinea van, 10 30 95-ös]
  • Skiper
    épp most irtam tele egy a5ös lapot (a4 fele az a5?), amire a fontos dolgokat firkantottam föl. ezekben azokat írtam le, amik az 1024×768 felbontással való játékhoz szükségesek.

mellékelném a kicsi "BF2Demo indulási követelmények" című jegyzetemet, ami NÁLAM működik:

X:\akármi\Battlefield 2 demo\mods\bf2\settings\ "videodefault.CON"-ban 'allowrefreshrates 1'

Dokumentumok\Battlefield 2 demo\Profiles\Default\Video.con 'videosettings.setResolution 1024x768@100Hz' [x = xbetű]

refreshlocking használatban, rendesen beállítva először refroce-ot indit, beir, mibe mit nyomjon, aztán refreshlock-ot futtat folyamatosan.

aztán letöröltem a f*szba az összes drivert, ami fent volt atihoz.
    felraktam az omega 5.1-et, a catalyst 5.6-ot.
    ezek után a stílszerű új catalyst controll panelben állítgattam felhőtlenül:

[bal oldali menü "Advanced"]
    Displays Manager

1280x960 - High 32bit - 85Hz [ez az én windows deskop konfigom]

Display Options
    override -> 120Hz

Monitor Properties
    max res. 1280x960 ; max refr. rate 85Hz

és végül mellékelnék egy amatőr felvételt, amit ma délután készítettem a "bf2 nemindulás"-ról: ilyet nem kívánok senkinek, nagyonszar érzés
  • Ma2ska
    Meg a xar fx szériából is több fogy igy...
  • [NST]Cifu
    Szvsz a BF:Vietnam-nak a zenéje volt az egyetlen pontja, ahol egy szó nem érheti. :))

De itt tényleg nem túl jól sikerült... :(
  • Borg
    Nem útálatról van szó, egyszerűen a PS 1.3 nem elég fejlett a BF2 igényeihez. Az 1.4 nagy ugrás teljesítményben és tudásban is, itt húzták meg a határt, ennyi...
  • Ma2ska
    PS 1.3 bocs, 1.4 et nem támogatja a Gef4
  • Ahhoj
    en nem hiszem, hogy az ea/dice utalna a gef4-eseket
    viszont en utalom azokat, akik tudnak a bf2-vel jatszani :DDDD
  • Borg
    A fenéket nem. 50x leirtuk már.
    Ha van refreshlock progid, vagy bármi ami frissitéseket baszirgálja azt uninstalld. Illetve tedd vissza plug and playnek a monitorodat, és reboot. Utána menni fog.
    Bár hozzáteszem, hogy nekem enélkül is ment.
  • dravenstorm
    visszaolvastam nem egyszer és nemtudja senki a megoldást
  • Meggymag
    jaja ígyvan!
  • Borg
    De kb mindneki tudja a megoldást. És te is tudni fogod, ha visszaolvasol :)
  • Borg
    Egy dologgal egészíteném ki: Az előző BF-eknek MINDNEK jobb zenéje volt mint ennek. Nekem legalábbis nem jön be ez. Olyan jellegtelen. Az eredetinek, a DC-nek,meg a vietnamnak is hangulatos zenéje volt, ennek meg csak olyan szól valami stílusú...

De a gameplay az jó, kétségtelen :) Nálam is szépen elfut 1024ben, asszem 2 opcio kivételével minden highon.
    Ja, és ez az első program, ami reagál a catalystben beállított fullscreen3d gamma értékekre! :D Lol. Még anno CS-n próbáltam segíteni vele, de az rá se szarik. Aztán ma mikor először nyomtam BF2 demot, csodálkoztam hogy mér olyan világos hogy majd kibassza a szemem....
  • Beers
    Ne felejtsük el,lesz még Desert Conflict is!
  • joebacsi
  • dravenstorm
    fekete képernyőre és a kilépsére senki nem tud megoldást?
  • Borg
    Én most röpködtem egy órát :)
    Végre belőttem a jóöreg quickshotot, így már nem nehéz :)
    Csak az a baj, hogy a demóban ez a map nagyon pici a vadászgépeknek. Szinte semmi értelmük. Nem elég fordulékonyak, és földi célpont ellen sokat nem érnek. Ráadásul a terepviszony is olyan, hogy ember legyen a talpán aki repcsiből gunnal lenyom valamit...

Viszont a helikopterezés az jó. Azzal lehet irtani. Csak kár hogy ugyanolyan elbaszott mint BF1-ben, vagyis nincs splash damage. Magyaráncsak 10 centivel a lába mellé lőssz egy rakétát valakinek a földbe, meg sem sérül tőle... Mondjuk itt talán a heliket még könnyebb irányítani valamivel, mint DC-ben.
  • Beers
    Nekem mára elég volt,inkább nyomok egy dc-t :) !
  • Meggymag
    Hájól!
    Nos kb 3-4 óra BF2 demózás után az észrevételeim:(szigorúan saját vélemény szal nem közösségi :))
    Először is amit az EA csinált az uccsó napon az nem volt túl kellemes kezdődve a reggeli "nem jelenik meg ma a demó mert nincs letesztelve" cucctól így az, hogy kiadták az főleg annak is volt köszönhető, hogy mindenki verte már magát JOGOSAN. Szal innentől kezdve, hogy végre valahára kaptunk valami anyagot amit nem képnek vagy mozinak hívnak.
    Kezdem a szerintem legrosszabbal. A menü szépen megcsinált korszerű cucc viszont a szerverkereső borzasztórossz. Alig lehet frissíteni és iszonytatóan belassul a gép amikor kilistázza a szervereket + még bugos is mert van amikor nem minden szervert frissít. Remélhetőleg jön egy jó kis ASE update oszt csá.(Vietnámban és BFben sem használtam sose belső keresőt...) Belső kommunikációs porgram érezhetőek kiforratlan de az ötlet jó és mivel ez csak egy demó még fog változni és tuti jó lesz csak ki kell várni.
    Először idegesített az, hogy ha változtatsz valami grafikai beállítást és fellépsz egy szerverre akkor a pályabetöltés után kemény percekig dolgozik a progam. Aztán rájöttem, hogy optimalizál a kicsike és ennek köszönhetően az én nem túl erős gépemen(9600XT 1G ram és 2500+ Barton) medium-high között RECCENÉSTELENÜL megy. Ez azért nagy szó mert a Vietnám ill a BF a motorja miatt nekem néha be-be szaggatott. Én ilyen intelligens játékprogramot ami ilyen szépen leoptimalizálja a gépednek megfelelően a cucccot még nem láttam(bár bizti lámi vagyok). Szal ezúton is nagy csókolom az EA-t. Ez sztem szupi cucc.
    Grafikát sokan fikázták, hogy így szar úgy szar de sztem csodásan szép. Én jáccottam a Vietnámmal és a BFel is max beállításokkal és most a BF2 demóval médium-high között de kövezzetek meg NEKEM TECCIK és főleg az amit mondtam, hogy nem szaggat vele! Mert lehet egy gém csilivili ha úgy szaggat, hogy nem tudsz mozdulni sem.
    Tényleg sajnálom azokat akiknek GF4e van és nem tudja kipróbálni de egy valamit próbáljatok elhinni. Az EA vagy DICE vagy anyámkinnya nem utálja a GF4eket és titeket sem. Valszeg nem tudták megoldani, hogy ez a motor mennyen azzal a karival. Sajna ez van de aki látja a grafikát és az engine-t sztem megéri miért nem megy vele.
    Gameplay... Én mint BFes FAN és klánjátékos már most IMÁDOM. Látszik, hogy megtartották a BF/Vietnám jó részeit + hozzárakták az új cuccokat ami nekem bejön. Assizás tipikus BFes assizás talán még egy kicsivel nehezebb de nekem ez bejön. Aki szereti az 1 lövés 1 halál szindrómát az bizonyára már dobja is el a gémet és valszeg én is ezt csinálnám ha más lenne. Bevallom nagyon nehezen találok el embert ha zoomolok egyet a fegyverrel de hát lesz ez majd jobb is kis gyakorlással. Bevallom idegesített volna ha egyből űbermájerül lőnék és szeretem a kihívásokat :) Tankozás is király és jól lehet irtani vele a gyalogosokat ill. az egyéb cuccokat viszont könnyen kilőhető antitankkal ami megintcsak jó. Repülésből csak keveset éreztem de az bátran állítható sztem, hogy nincs többé lelőhetetlen gép ill tömegpusztító kemper. Ez köszönhető a földön elhelyezett gyilkos hőkövető rakettyáknak ill az ugyancsk hőkövetős cuccokat lövő vadászoknak. Bizonyára ez a repcsisek nem mindegyikének teccik majd dehát gameplay szempontjából ez is jó dolog. Vadászok kurvagyorsak és lehetetlen velük mozgó célt lőni szerintem így újabb kemp dolog kilőve.
    A csapatsegítésért járó pontok nagyon jól meglettek csinálva és látszik is, hogy páran már nem csak fraggelésért mennek fel a szerverekre :) Egy dolog kellemetlen még és az a commander által nyomott arti tűz. Ez marha idegesítő mivel nincs korlátozva a mennyisége. Remélhetőleg a fullban majd max 1-2* lehet elsütni 1 kör alatt és akkor be lehet építeni a taktikába de folyamatos kempre nem lenne alkalmas.
    Egy szó mint száz sztem ez a gém simán lehet minden idők legjobb játéka de a legnépszerűbb biztosan. Vannak akiknek bejön vannak akiknek nem de egy a lényeg: Nincs tökéletes játék csak különböző emberek akik mást és mást várnak el egy játéktól. Lesz még CoD2 meg egyéb gémek de aki tudja mi az a BF fíling és imádta a BF1942-t ill a Vietnámot az szerintem nem fog csalódni. Óriási community lesz a gém körül és hatalmas versen a nemzetközi szinten. Már csak emiatt is megéri ezt a játékot majd klánban nyomni szerintem.
    Ez még csak egy demó és emlékezzünk vissza mi volt még a BF1942 kijövetelekor. Bughalmaz!(nagy része még mindig megvan) Ez a demó sokkal bíztatóbb mint a BF1942 a kijövetelekor, a Vietnámról is nem beszélve :) Fel a fejjel srácok lesznek itt még peccsek ill egyébb javítások mert ezzel a gémmel törődni fog az EA ez tuti. Peace és jó gémet mindenkinek.
    U.I.: Ne hasonlítgassuk a BFet a CShez ill más gémekhez mert NEM ARRÓL SZÓL AMIRŐL AZOK! THX!
    Ja és bocsi a hatalmas hozzászólásért remélem tartalmas is volt :)
  • matya007
    légyszi vegyetek be a Klánba (((: Geforce4
  • Hysteria
    hmm
  • Skiper
    áh, akkor mindégy.. alapítok Snapszerklánt
  • datango
    server is full ! mind2 ! :=:(:(:(: legyen mar tobb hely ! :)
  • [NST]Cifu
    Aligha, inkább a grafikus motor egyszerűen már úgy lett belőve, hogy építsen a Shaderekre. Ennyi.
    Az nVidia aligha örülhetett ennek, lévén a Gf4Ti csak PS1.3-at támogat, az ATi Radeon 8500 pedig már támogatja a PS1.4-et. Mindezt úgy, hogy a játék elején ugye szép nagy nVidia logóval szembesülünk... :))
  • Zsolo007
    NA igen, innentől vicces a dolog, mert nekem PS 1.4-ben futattja DX8al........vicces........nem, mégsem
  • Ma2ska
    Shader 1.4 igen..
  • Zsolo007
    Ezt hívják VGA kártya lobbinak, gondolom Nvidia és/vagy ATi jó kis summát fizetett EAnak, hogy ne lehessen shader nélkül futtatni a gémet (ugyanis értelmes progiban ki lehet kapcsolni :) ). Mondjuk ez semmi az Earth 2160hoz képest ott DX9 kényszerítve van....szal ott már beszart az FXem....
  • Moby
    Köszönöm ez működik (pont a gameware szekciót nem látogatom).
  • Ahhoj
  • Ahhoj
    rugj ki vkit :DD
  • datango
    magyar servert hool talalok vagy hogy?
  • ssc-suni-hu
    No szerverguruk segitsetek nekem.
    Hogy lehet allitani olyat, hogyha be van tellve a max playerszam akkor azert meg legyen 2-3 jelszavas hely?

Egesz nap melozok, most meg atszanek es nem ferek be a szerverre :-) :-(
    Tenyleg erdekelne, mert magaban a szerverprogiban nem talatam a beallitasok kozott. Elore is koszonom.
  • Zsolo007
    de nincs benne shader 2.0.....de az a lol hogy nem is használja nekem :D mert ha kényszerítve lenne a shader 2.0 használatára akkor már rég beszart(sőt ha DX9 használatára lenne kényszerítve se menne, szal...) volna az FXem...Amúgy jó nagy mese hogy csak a legújabb driverrel megy jól (77.30) nekem 61.21es detonátor van is királyul fut...

UI.: G4 TI-kben ugye shader 1.4 van?
  • Ma2ska
    Az ok hogy mx-el nem megy de ti vel elindulhatna azért, jó hogy régebbi de amugy jobb mint egy xarabb fx mondjuk, azon meg megy...
  • Guest
    - Battlefield 2 (1627 új üzenet)

=

spam

:)
  • BEAST #11483
    pontosan