172102

FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
Hiába kick, ha már a heliben van. Azért az se rossz, ha az egyik gunner is engin, mert egy jó eryx-el simán kilövik az összes hátul ülőt és akkor jó, ha a gunner átül és javít. Már többször volt, hogy így mentettem meg a helit -
Mindenki mondja a commander hasaljon, de annal idegesitobb nincs amikor fekszik a sajat zaszlonk mellett, es melle jarnak sielni az eltevedt ellenseges gyalogos katonak, majd miutan vegeztek dolgukkal arrebb allnak a zaszlo melle es elfoglaljak, a COMMANDER MEG SE MOZDUL. erre jossz te kilovod mondjuk meghaltok egyszerre, netan megszorod fentrol repcsirol, szolsz a commandernek mozdul mar meg te lama, egy centit hogy visszafoglald a repteret, de ok jellegzetesen azt se olvassak amit irkalsz nekik, nem hogy ertelmesen jatszanak...
persze ebbol nem kell altalanositani, nem mindenki ilyen :)Vagy a masik commander letere fekszik sniperkent a szetlovott uav mellett, es uzenget a squadleadernek kene javitani....
-
Borg #37432 Nem kell ezt túlbonyolítani.
Aki nem akar teamben játszani, az úgysem áll squadba.
A többieknek meg nemkéne kényszeríteni őt. És akkor nem is árt a squadnak.
Egymaga meg talán kevesebb kárt okoz (ha okoz) az egész oldalnak, mintha a teamben töketlenkedne. -
Ja meg spec-ops. Én mindig nézem ki mivel megy, ha hátra ül és nem enginner akkor szólok mennyen azzal, ha nem kick, ha a tüzér és nem medic, vagy assult kick. Általában egyszer elég mondani, hogy medic or enginner please.:) Ha nem ilyen csapat nem érdemes helizni. -
Leeht formációban mozogni, csak használni kell a voip-t -
Rafia #37429 Megoldás1: teamwork néven nyitsz egy csapatot, és mindig kirúgod azokat, akik elmászkálnak mellőled. Még nem próbáltam :)
Megoldás2: beállsz egy csapatba, és ha nincs kijelölve semmi parancsnak akkor már mész is a következőbe.
Megoldás3: mindig követed a leadert, és akkor máris van egy 2 fős csapat. (Kivéve, ha repülőzik, ugye)
Egyébként csapatban, formációban mozogni baromi nehéz, publikon szinte lehetetlen. De a jutalom nem marad el, egy jó csapat a publik ellen azt csinál, amit akar. -
Azért az nem rossz a heliben. Jópárszor kinyírta a T90-est... Persze ha nem tölteléknek száll fel a helire. -
tegnap jatszottunk az aces klan serveren, ahova betevedtek ejfel korul a klan tagjai is, kb 5-en.Aztan mellejuk allt egy masik klan is 3 v 4 taggal.
olyat irtottak rajtunk, orom volt nezni, bar egyszer kickeltek is, talan nem birtak, hogy neha fogast talalok rajtuk, de visszamentem.kerdezgettem miert, nem mondtak semmit.
Aztan vegre bejott egy repulos palya, a karakand utan... verbosszu es minden volt, kb 5 perc mulva 40-es szerveren 25 en maradtunk, az ace klan el is eltunt.persze lehet, hogy csak egyszerre jarnak aludni, de jo volt belemagyarazni az egi aldas miatt mentek el alukalni :) -
Borg #37426 Pontosan. Talán éppen ezért nem kellene erőltetni, hogy minden hétvégiplayer squadba álljon. -
már hogyne itt kellene megvitatni a stratégiákat! :) látod, máris más az elképzelésünk, így aztán a játék közben lehetnek bonyodalmak. igaz, egy igazi háborúban rögtön fejbelőnének parancsmegtagadásért...
egyébként eszembe jutott, hogy nem a shongua stalemate, hanem a dragon valley pályán volt az egyetlen jó commanderkedésem (ez a ködös mocsaras pálya, ugye?)de lényegtelen.
-
Thanatos #37424 specopsot kine hagyd... :P -
Igen ez azért jó, mert ilyenkor szoktam a bh-val oldalról elsunnyogni a kínai reptér felé, elfoglalom, majd a mellette lévő másikat is és akkor kakukk sárga elvtárs.:) -
Azt is utálom, mikor a BH-ra vár 10 ember,de ebből senki se engin, csak sniper meg assault. -
Az a legrosszabb, ha belép valaki a squadba és nem a squaddal játszik, más normális csapatmunkás meg nem fér már be.
Meg csináljuk, hogy ha a leader meghall lemond és lehet az új leaderre spammolni, erre meg ha beáll valami láma, és ő lesz a leader a map másik végén van az nagyon idegesítő. -
Thanatos #37420 figy lámák ellen nem kell taktika se egyáltalán... :P -
Hát nem tudom de pl én heli nevet adok, mert a bh, vagy blackhawkról nem mindenki tudja mi az, meg a chopper se, de pl a heli ismerős lehet.:) Aki meg belép és nincs képbe az figyelmeztetést kap, ha nem viselkedik kick és ennyi, mehet a francba kacsázni máshova. -
Ja van pár ilyen értelmes csávó. Pl csatlakozik a heli squadba, de egyszer se jön helivel, helyette tankozik, meg kiesik a gépből akarva akaratlanul, csetlik-botlik, befekszik út közepére fekvőrendőrnek, nem tud angolul, meg más nyelven se, nem tud semmit, ha meglát valakit lelövi mind1 kivel volt, a tankra rátámad késsel, keresi melyik támaszpont az övé, és keresi a biciklit a térképen, mert az környezetbarátabb. -
Zard le a squadot, de roppantmod idegesito mikor a SL a tankban feszit, mi meg 3 km-t futunk, mert nem lehet mellespawnolni. Ha tankozni akarsz, akkor part/join maris member vagy es oda tankozol ahova akarsz. Az emberek nagy resze hidd el nem erti hogy miert chopper vagy panzers a squad neve. (Foleg hogy a multkor a kill streakot 20 poston keresztul boncolgattak egyesek). -
Borg #37416 Túl sokat vártok el a mezei publik playerektől.
Ahelyett hogy itt hónapok óta görcsöltök a squad témán, be kellene látni, hogy a squadozást, meg a hierarchia betartását a komolyabb warokra, csapatoknak találták ki.
Szerintem sosem volt a játék célja, hogy publikon mindenkinek kötelező legyen a squadozás. Persze amelyik oldal kihasználja, az valszeg nyerni is fog.
De vér istvánkát sosem fogja semmi kényszeríteni a teamworkre. Arra, hogy squadba álljon esetleg, mert akkor a normálisabb szervereken legalább az autobalance nem őt dobálja. De hogy ott konstruktívan ügyködjön, aligha.
Ki lehet találni mindenféle kényszerítő megoldást a squadozásra, de aki nem akar squadban játszani, az ha belép egy squadba, akkor sem fog a squaddal játszani. -
-
Polemius #37414 Nyilván nem arról volt szó, ha spec. tank/repülős squadot akar csinálni valaki, hanem ha nagyobb 4-6 fős squad nem tud a leaderre spawnolni, mert a birka autókázik.
Egyébként felhívnám a figyelmed rá, hogy le is lehet zárni a squadot, így megkíméled magadat is és a többieket is a félreértésektől.
És valóban, a squad száma látszik a commander képernyőjén, nem a neve. Remélem, erre kitalálnak majd valamit a javításban, mert néha zavaró. (Bár mindnenki látja a saját számát.) -
FlatlineHun #37413 Bocsánat, hogy ilyet mondok, de többen többször mondták már, hogy SLként (squad leader) nem ajánlatos röpködni, tankozni stb.
Engedjétek meg, hogy ellentmondjak. Amikor pld helizem, csinálok új squadot (általában CHOPPER néven, és megjegyzem, hogy hanyadik squad vagyok) mert így: gunnerem vissza tud rám spawnolni, commander tud parancsot adni (ha látja, hogy valaki elsuttyog hátul) egyszer egy magyar commander (asszem HUN_ZOLI) voip-on számmal szólította a squadokat. Nyilván, mert az ő képernyőjén nem látszanak a squad nevek. Ha valaki infantry-zik, NE JOINOLJON SQUADHOZ aminek chopper a neve.
Tank/engineer szintén, csak itt PANZER nevet szoktam adni, azért hogy csapatjátékos emberekkel páncélos szakaszt tudjunk játszani. Nyilván ha úgy adódik, hogy foglalok, semmi kifogásom, hogy valaki belép a squadba, segít foglalni, majd kiugrik a tankból és megy útjára. Itt elsősorban azért vagyok SL, hogy tudjak UAV-ot, supplyt kérni.
NEM CSAK INFANTRY SQUADOK VANNAK.
Sőt szokott lenni, hogy specopsként SABOTAGE squadot alakítok. Most őszintén ki szerint hiba, ha a tankos SL? Legyen inkább lone wolf?
-
Polemius #37412 Vót ilyen is, de egyrészt többnyire ehhez hüjjék a jenkik. 
Másrészt ha látom hogy valaki hátulról akar besunnyogni, odaküldök pár embert szétcsapni. Addig meg küldöm esetleg az artyt.
Lényeg, hogy többnyire bejön, ha a másik oldalon lámahad harcol, a kínain meg nem. (Valamiért így szokott lenni.)
Ha netán mégis valami épkézláb ellenfél van, akkor nehezebb a helyzet, meg át is kell gondolni a stratégiát. Ha nem vagy rugalmas, akkor bukta. -
haxoror: leszel a csajom? -
Thanatos #37410 jah és a bh felszáll átdobja az embereket főbasere (vagy ha addig leszednék hegytetőre kidob pár embert akik átsétálnak) és kina máris bukta a mapot, ott tényleg jó ez a taktika :P -
Polemius #37409 Inkább azt mondanám, mi a célszerű. Medic, support hasznos a csapatnak ha óvatos, taktikus leaderként játszol és vigyázol magadra.
Talán az egnineer nem ajánlott, mert kevésbé alkalmas arra, hogy megvédd magad.
Ha kicsit hátrább maradsz, akkor még a snipernek is lehet bizonyos előnye, mert a többieket fedezheted, spotted-et nyomogathatsz. De többet hátráltat, mint segít. -
Polemius #37408 Nem vagyok benne biztos, hogy a stratégiákról alkotott nézeteinket ebben a topicban kellene megvitatni (de akkor hol
). 
Abban azért gondolom egyetértesz, hogy vannak olyan mapok, ahol egyik vagy másik oldalon a legjobb stratégia, ha 2-3 pontot elfoglalnak, és tartanak minden áron. Ezzel az ellenfélt beszorítva valahova.
Tipikusan ilyen szerintem pl. a Dragon Valley, ahol a kínai oldalon előre kell küldeni minden erőt, és tartani az északi szigetet, illetve az attól D-DK-re levő hidat. Ha pedig áttörnek a jenkik, akkor már csak a jóisten mentheti meg az elvtársakat..
-
Minden kaszt lehetsz, csak figyelj hogy ne te rohanj elore, ne olyan jarmuben ulj amibe nem tudnak melledspawnolni (ez is mekkora faszsag, nemhogy kirakna a tank melle...) es ne olyan helyeken bujkalj ami teljesen akcioidegen. -
Igen sajnos sajat arty volt :))) -
petersz #37405 Szerintetek milyen fegyvernemben nem ajánlatos leaderkedni? szvsz csapvezként röpködni tényleg nem valami jó ötlet. kivétel talán csapszállító kopternél.
talán a sniper sem túl jó, inkább legyen alone wolf, hamár úgysem nagy fraghunter. -
Polemius #37404 Nyilván a commander is hallaná, de ha pl nincs commander, vagy nem igazán azt teszi ami a dolga lenne (hanem pl. előrevágtat lövöldözni, vagy repked) akkor hasznos lenne.
Meg mód nyílna közvetlenül a másik ott toporgó squadnak szólni, hogy tüzérséget fogsz kérni, vagy menjenek tovább, ti véditek a zászlót stb.
Igazából talán egy 'shout' gomb kellene, amivel mindenkihez lehetne szólni aki a közelben van.
Ezt azért nehézkes úgy megvalósítani, hogy az egyik leader szól a commandernek, az meg a másiknak. És akkor a squad tagjai kimaradtak, ami még egy lépcső. -
azt elfelejtetted a címbe tenni, hogy ...SAJÁT artitiól...
-
Thanatos #37402 nekem már rég meghasadt, maghasadás rulez :DDD -
hát nem tudom. van benne igazság, bár az gáz, hogy a leader és a memberek szét vannak szóródva a térképen. csak ebben az a gáz, hogy közben keresztül kell vágni a térképen, ami több percbe tellik, plusz ott vannak az ellenséges tankok, repülők, helikopterek. szóval ez így kockázatos. szerintem nem véletlenül volt a középkorban is az a hódítások taktikája, hogy muszáj volt elfoglalni az útközben lévő várakat, mert anélkül megette a fene az utánpótlást. na itt is pont ez van. ha van közelebb egy ellenséges zászló, akkor azt kell elfoglalni, mert mire eljutok a térkép másik felére, és elfoglalom a zászlót, addig a másik oldalon lehet hogy az ellenség már terjeszkedik.
ha commander vagyok (ritkán) és van legalább 3 szakszom, akkor én így adom ki az utasításokat, 2 szakaszt elküldök a legközelebbi zászlókhoz, egyet meg meghagyok védekezni, ahol kell. persze nem mindig hagyják magukat a játékosok így befolyásolni. egyetlenegy olyan menetre emléxem, amikor mindenki azt csinálta amit mondtam, és úgy nyertük meg a shongua stalemate mapot, hogy minden zászlót elfoglaltunk, csak egy maradt az ellenfélnél, ahol nem volt helikopter, és minden létező embert a zászló köré küldtem, de nem kellett elfoglalniuk, hanem csak körbevenni, és az ellenfeleket nem kiengedni onnan. én meg osztottam az áldást az égből folyamatosan. -
petersz #37400 Felcím: egy magányos farkas vesszőfutása :) -
Rafia #37399 Eleinte én is hiányoltam, de rájöttem, miért van. Chain of command - a leaderek csak ne kerüljék meg a commandert, és ne egyeztessenek a háta mögött. Bármi mondandója van, akkor ott a commander. -
Tegnap olyat alkottam hogy asszem csinalok belole egy 'hogyan_vegyuk_be_ sharquin_a_keriteses_pontot_1_v_8-ban_majd_hogyan_haljunk_meg_artitol.avi'-t :D -
Namegyek melózni... -
Jo otlet, nekem is hianyzik. Foleg warokon lenne jo... -
Polemius #37395 Saját tapasztalatom alapján azt tudom mondani, hogy több (ésszerű) oka lehet, ha a commander a térkép másik végét jelöli ki célnak.
- Lehet, hogy ott akkora a baj, hogy tényleg szükség van ott rátok.
- Lehet, hogy a squadodból többen ott vannak a környéken.
- Lehet, hogy csak 1-2 emberre van ott igazából szükség, mert pl. hátul akarnak foglalni. Persze sokat segít a dolgon, ha a commandernek (és a leadereknek) van mikrofonja. És használja is. :)