2027
Jó vagy rossz autó?
  • Csabesz6
    Én a motorfékre esküszöm, olykor nem is fékezek abszolúte. (persze nem mindenhol, csak vannak ilyen szokásos szituk)
  • Christiansen
    egyre inkább asszem, hogy hülyeséget írtam:))
  • Christiansen
    a mienk 2000-es és karburátoros

hm de ezek szerint tökmindegy, és mindenképp
    motorfék mindinkább üresben gurulás?
  • Csabesz6
    Ennek semmi köze az injektorhoz, a karbis se fogyaszt, ha nem adsz gázt, és motorfékkel lassítasz.
  • Mark007
    Az mit takar pontosan? Nem értek annyira hozzá, inkább kiváncsi vagyok :)
  • fifi
    az injektorosban is van "tolóüzem"...
  • Mark007
    2002-es swift, injektoros :)
  • Mark007
    Igen, viszont az is ott van, hogy az alapjáratot lehet, hogy megakarja tartani. Erre lennék kiváncsi.
    Mert most ha pl. pirosat látok, akkor hagyom gurulni 5-ösben, amig olyan 800 körül van a fordulat, és csak akkor váltok vissza 2-be. De nem tudom eldönteni, hogy ilyenkor is 0 a fogyasztás, vagy sem.
  • Christiansen
    kettes és régebbi swiftek még nem injektorosak asszem, ezekkel
    üresben gurulással lehet spórolni

egy kérdés: mit tanácsoltok utastér zauna meleg ellen (légkondi nincs)
    parkoláskor elöl-oldalt mindenféle fényvisszaverő lapok/szivacsok,
    valami szélvédő átalakítás,fújás(?), vagy valamilyen csiptetős napelemes ventilátor?..
    városban még elmegy az ablakletekerés, de 140nél nem olyan kellemes,
    és a légellenállás is borzasztó
  • bardocz
    Szerintem ameddig a kerekek forgása tudja hajtani a motort, addig nem fog adagolni benzint bele.
  • Mark007
    Nem nagyon látogatják a topicot,de hátha vki.
    Injektor ha jól tudom, motorféknél például nem ad benzint, tehát a fogyasztás 0. Mekkora fordulatig van ez? Tehát ha pl. 1000-nél jár már, akkor sem fogyaszt semmit, vagy van egy határ, amíg működik ez a dolog?
  • marsu
    Sziasztok!

Van nekem egy 93-as suzuki swiftem a kérdés az, hogy az alapjáratot lehet e állítani valahol??
  • prussian
    Sziasztok !
    Egy kedves ismerősöm kért meg, hogy dobjam fel ide az alábbi eladó cuccokat, melyek Jimny-n voltak:

1; Króm felni 100%-os új gumival!

Eladó 5 db komplett szerelt kerék, KUMHO radial powerguard gumival, mely nem volt használva, új állapotú 15" MANGELS Directional krómfelnivel, osztókör Suzuki terepjárókhoz, 5X139.7X108.4 - gumi mérete: 235/75x15 ös ár:125 000 Ft

( a felnikupakok is megvannak hozzá természetesen )

2; Gallytörő szett, küszöbökkel!

1db komplett egyedi gyártású gallytörő rács /első, hátsó és küszöbök / rozsdamentes acélból, műbizonylattal, Suzuki Jimmny-re való, ár:120 000 Ft

Érdeklődni: [email protected]

• Mark007
    Hello!
    Régi swiftnél hogy lehet kiszedni a rádió helyét takaró műanyag fedőt?
    Szeretnék beszerelni egy egyszerűbb autóhifit, de erre nem jövök rá. Kitörni nem akarom, gondolom van valami trükkje.
  • fifi
    szimmering az nem nagy kaland, egy FAG, INA, vagy SKF sztem teljesen jó.
    kuplungból azért törekedni kellene a jó minőségre, ami nem feltétlenül csak a gyári, de az ára sok mindent elárul.
  • Csabesz6
    Sziasztok!
    "kéne első kerékagy csapágy szimering, kuplung szerkezet meg tárcsa és főtengely szimering (hátsó)
    "

Ezekből melyiket érdemes gyári alkatrészként venni, és melyikből jó akár az utángyártott is?
    Köszi szépen.
    Ja és '96-os, 1.3
  • leedeero
    Helló mindenkinek!!!
    Mondok nektek valamit.Már elég rég ott vagyok ahol a "kicsik születnek",és 1 tutti:a Suzuki-nál motorisztikailag jobb és az egész autóra levetítve IGÉNYTELENEBB autó nincs ezen a bolygón.
    Van egy ismerősöm aki azt mondta,hogyha neki csak suzukikból kellene megélnie,2 hónap alatt tönkremenne,mert csak benzin kell bele,olajcsere intervallumonként,és szélvédőmosó.ENNYI.
    Hát enyyi
  • Carl Johnsson
    Ezt nézzétek: Swift Sport teszt, jó kis mérésekkel; azért elég szépet ment 100-ra...

http://autopult.hu/index.php/tesztek/tesztek/257-mindent-megeszek-suzuki-swift-sport-teszt
  • tatra815
    Helosztok nagy problémám volna. Mégpedig az hogy a suzukim egy 1.0 swift (régebbi) inyektoros és nem akar menni olaj olaj szürő légszürö gyertya benzinszürő katalizátor ezek mind cserélve lettek és nem akar normálisan gyorsulni szerintünk sokat kap (100 fölöt épogy kuszik a mutató)6 liter alá nem tudjuk vinni a fogyasztást hiába van akár meleg is és az indulásnál is fordul vagy hármat a motor mikora elkapja.. mit tudtok ajánlani h mi lehet a probléma?
  • fenegyerek1
    Hello! Ignisbe H4 100/80-as izzót téve,okoz valami gondot a kábelekkel?
  • Tufa
    cseréld meg a pozitívot a negatívval és jó lesz.
  • The Best
    Sziasztok nekem 1 Swift II van és vettem belle egy hid xenont de sajnos nem tudtam beleszerelni mert valahogy máskép adja le az áramot mint ahogy kellene valaki tapasztalt már ilyet ha igen irjatok már köszi,.
  • matyi0323
    Én azt mondom suzukitól nincs jobb autó. ( legalábbis nekem egyik nagy kedvencem).
    ismerősömnek van egy swiftje ami eladő, kitűnő állapotban, ad hozzá még alkatrészeket is. ( nem rossz és azért, hanem mert megteheti!! )
    Ha esetleg érdekel, dobj egy privit és mondok konkrétumokat!! : )
  • Kicsizoli
    A kevesebbet fogyaszt igaz, de a többi hellyel közzel megegyezik...

A nem érződik rajta hogy 85 lovas lenne 68 al ellentétben, nem vagánykodásból de a 16v s 1.3 ignisek is lenyomtam vele.. az pedig 92 (poni)lóerő...

fölösleges a 16v...minimum 0.5 l többet is fogyaszt..
  • Christiansen
    Suzukinál előny, hogy megbízhatóbb (na meg olcsó a szerviz, pláne az alkatrészek), és kevesebbet fogyaszt.

2000-es 1.3 GLX Swiftünk van (a GL-től az elektromos ablakemelő és
    a fordulatszámmérő különbözteti meg kb.)
  • DIESEL DOG #1682
    Én úgy hallottam hogy a 16 szelepesek is jók...
  • fifi
    miért is?
  • Kicsizoli
    CSak 8 szelepes motorral vegyél Suzu Sedant.....

(Egyébként A faternak is Sedánja van, egy 2002 GLX 1,3 8v)
  • Tinka123
    Csáó!
    Nekünk Suzuki Swift 1.3 GLX-nk van!
    Motorikusan nagyn rendben van(Persze ez is tulajdonos függő)!
    1997-es, de még komolyabb baj nem volt vele, most kellett kicserélni a gyertyákat de azon kivül semmi gond nincs vele!:)
    Rozsda nincs rajt, és az alváz is tökéletes!
  • DIESEL DOG #1678
    Sziasztok!

Autóvásárlás előtt állok, és nem tudok dönteni. Két típus között dilemmázok, az egyik Opel Astra F, a másik Suzuki Swift Sedan.

Olyan emberek véleményére vagyok kíváncsi akiknek van ilyen Suzukija. Nem feltétlen Sedan. :)
    Csak egy összegzésre volnék kíváncsi, pozitívum, negatívum, stb... :)
  • marsu
    sziasztok!

hol helyezkedik el a benzinszűrő???
    Csomagtáróból hozzálehet férni, és esetleg le kell szedni valami burkolatot??
  • marsu
    okés
  • fifi
    44Ah tuti elég kell legyen...
  • marsu
    Tudja valaki, hogy az 1.3 Suzukihoz hány amperes akkumulátor kell?
  • bardocz
    Esetleg van valakinek itt 4kerekes Swift-je? Mi a véleménye róla? TC-n jókat írnak róla.
  • bardocz
    Na találtam egyet 6(országút)-10(tél) liter között. Nem is olyan vészes, főleg, hogy 4kerekes. Gondolom amiatt egy picit többet eszik.
  • bardocz
    Hol találok fogyasztási adatokat a régebbi 4WD Swift-ről?
    Eddig nem is tudtam, hogy van belőle négykerekes, csak most vettem észre használtautón.
  • pszihopata
    ha korábban egy lemerült akksival kínoztátok beköphette a gyertyákat

de akksicsere után a risztó és immo is szórakozhat

/a 35-ös akksi elég bele/
  • fifi
    akkor a régi akksival korábban is rosszul indult volna...
  • Christiansen
    gyertyák?..