2027
Jó vagy rossz autó?
-
#1747 Olajat valszeg akkor megeszi a motor, ezt legtöbbször szelepszár szimering elfáradás okozhatja, de akár az olajlehúzó gyűrűknél is gond lehet, ha el van kopva túlságosan a hengerfal.Ha nem füstöl kékesen gyorsításkor a kipuff, akkor ez utóbbi lehetőséget szerintem kizárhajtuk.
Biztos ki lettek cserélve azok a sz. szár szimeringek?
A kéthengerezésre is lehetnek variák (mert ugye a tiéd 3 hengeres, ha ezres blokk van benne).
-áthúz talán az a bizony henger gy.gyertyájának a kábele
-kihagy a gyújtás abban a hengerben, pl egy komplett gyertya cserét is meg lehet akár próbálni
-beköpi a gyertyát, ez akár lehet a hidegindító berendezés hibája is, ha túl sokáig kap dús keveréket, akár...
-stb stb stb
Szóval bármi lehet, ahogy szoktuk azt mondani:) Innen nehéz megmondani.
Remélem segítettem valamennyit, jó szerencsét! -
Dexter87 #1746 Sziasztok!
Új emberke vagyok és a segítségeteket szeretném kérni!
Van egy 1989-ben gyártott, 1.0-ás, 3 ajtós Suzuki Swiftem. Most volt elég nagy szervizen és lett cserélve benne kipufogó,
szelepszár szimering, elosztófedél, vízpumpa, vezérműszíj, feszítőgörgő, ékszíj, fékpofák elől, és korábban olaj és
olajszűrő is. Na most olyan problémám van hogy valamikor elindítom a kocsit reggel (igaz csillag garázsa van) és nem
akar az egyik hengere menni. De volt már olyan is hogy mentem a legközelebbi városunkhoz Győrbe, és útközben leállt az
egyik hengere. Az autószerelőhöz már megmondom őszintén hogy nem akarom vinni mert majdnem olyan mint Dr. Haus :-D.
Csak találgat és jóformán nem csinál semmit. Plussz olyan hibáját vettem észre még hogy az olaj az valahol eltűnik,
de ahol a kocsi áll alatta nem látszik olaj folt. Hova tűnhet?
Szóval kérném a segítségeteket akinek volt már ilyen baja a kocsival az írja meg legyen szíves.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Baráti Üdvözlettel:
Dexter87 -
#1745 Íme, az új Swift tesztje, friss! -
DIESEL DOG #1744 Mindent a maga idejében, ami késik nem múlik... -
Jamaika king #1743 valaki aki jó szöveges irjon cikket a totalcarnak hogy teszteljék le! -
Jamaika king #1742 Mikor lesz teszt az új suzuki swiftről? nem olyan ami még júniusban volt hanem részletes.
-
#1741 Csillagos ötös az új Swift-nek -
#1740 Hát, időbe telt míg én is rájöttem, hogy hol vannak a kábelek.
Ki kell húzni a rádiót, megnézni milyen szinűek az egyes csatlakozók, és olyat keresni a hangszóró környékén. -
DIESEL DOG #1739 thanks captain obvious... -
#1738 látatlanban nemtudom. -
SimonCar #1737 Suzuki a Ti autótok! papírautó nemde? -
Loki Ferrais #1736 és mi lehet ennek az oka? -
#1735 így látatlanban nemsokat. ha pesti vagy, hozzám tudod hozni, de annak valószínű oka van hogy ki lett kötve -
Loki Ferrais #1734 Helló mindenkinek, lenne egy kérdésem:
Van egy suzuki swift sedan 4 ajtós autóm és az első oldali 2 hangszóró nem működik akitől vettük az azt mondta, hogy ki van kötve megnéztem egyik kábelre ez volt írva h : remote. ez egy kék kábel, meg volt egy narancs színű ami kivolt kötve... nem tudom, hogy mit csináljak vagy vigyem autó villamossági szerelőzöh a kocsit? vagy tudtok segíteni? -
#1733 Elég jókat írnak róla TC-n. Szívesen beneveznék egyre:) -
DIESEL DOG #1732 Tetszetős az már biztos... :-) -
#1731 Itt az új Suzuki Swift -
#1730 köszi még1x a biztosítékcserét:))))))
-
#1729 abban főleg egyszerű kicserélni. nehogy szervizbe vidd azért. -
#1728 2000-es ötajtós 1.3 GLX, csak 82.000 km.. -
#1727 mikori swift amúgy? -
#1726 a szerviz kiszámláz neked simán 5-10ezret plusz az alkatrész.
Mérlegelj mielőtt minden szarral szervizbe mész -
#1725 nem értek hozzá, de csak nem lehet olyan bonyolult.
a ventilátor 1300 Ft volt egyébként. -
#1724 hm nem rossz, 5 ajtós Swiftre 30.000-es árajánlatot kaptam,
ha most nem is, jövő nyáron mindenképp -
#1723 500ft körül kapsz aljzatot hozzá és max 10 perc kicserélni.
Szervízben megrántanak elég rendesen vele.
(kezdetnek én megnézném a biztosítékot is) -
#1722 kösz srácok.
vettem szivargyújtóról működő ventilátort, tök erősen fúj,
de basszus nem jó a szivargyújtónk - mivel nem dohányzom másnak meg nem engedem, ez a négy év alatt ki se derült..kicsit ciki lesz emiatt szervízbe vinni, de hát ez van:)) -
#1721 tekerd le az ablakot! csodákra képes -
#1720 Légkondin kivül sok nem, de Suzukiban az nem gyakori.
Ha tudsz, árnyékban állj meg, megint ha ráérsz, akkor indulás előtt nyiss ki mindent, hagy szellőzzön. De 40fokban nem tudsz mit tenni:( -
DIESEL DOG #1719 Szélvédők lefóliázása esetleg, ami nekem hirtelen eszembe jut mint alternativa... -
#1718 utastér szauna elleni tippek?
-
#1717 Nekem ne mond, én mindig így vezetek.
Csak gondoltam LÓFASZ különbség nincs egy átlag autós, átlag közlekedésében, (motorfék VS üres). -
#1716 :DD
Micsoda igazság. Mint a szarok az autók, ha bekened őket hagymával, akkor büdösek lesznek:D -
#1715 arról a fórumról:
"Néha kell a motorfék, néha jobb ha üresben gurulsz.
Legtöbbet akkor spórolsz ha el se indítod az autód!"
:_D:D:D_:D_D:_D:d -
#1714 Na és pont az a többet tudod megspórolni, ha motorfékezel.
Lejtőn szintén motorfék, ha elég nagy a sebességet fent tudod tartani, és a féked sem fog kopni. -
#1713 Na, szerintem a lejtős dologra vigyázz, durva lendület tud ott keletkezni:D -
#1712 De az csak alapjárati fogyi, igaz több mint a semmi. -
#1711 asszem maradok az eddigi taktikánál:
ha piros lámpa felé érkezek vagy fékeznek előttem motorfék,
ha lejtő van vagy tartani kell a sebességet lendületvesztés nélkül üres. -
#1710 Motorfék, akkor a kerekek mozgásban tartják a motort, így nem kell üzemanyag a fordulat fentartásához. Míg ha kirakod üresbe, akkor folyamatosan nyomja bele az üzemanyagot, különben leállna a motor. Totalcaron voltak benzinspórolós cikkek, és az egyikben ezt is beszélik. -
#1709 Tökmindegy, de már írtam mi a véleményem:) -
#1708 de vajon akkor miként spórolhatunk benzint, gurulás vagy motorfék?