2027
Jó vagy rossz autó?
  • fifi
    lehet szólni kellett volna a másik csávónak is, hogy verseny van...
  • fifi
    ezeket a baromságokat remélem te magad sem hiszed el...
  • Pepsi Twist
    link
  • Csabesz6
  • Pepsi Twist
    ja tök jó, 1.4es motorral alig kajál többet mint a széria változata
  • Pepsi Twist
    én ültem is már 300 lovas puntoba és elég "könnyen" elverte az AWD Porsche-t :D
  • fifi
    ideális városi autó...
  • bardocz
    Nem hiszem, de a 300 lovas Fiat Uno-t kiröhögtem.
  • Pepsi Twist
    láttál már 300 lovas punto-t? :D
  • bardocz
    ÉS pont egy 300 lóerős Suzuki/akármi kell városi autónak
  • fifi
    és megszólalt az értelem...
  • Pepsi Twist
    1,2es? atom jó motor... full alu, 1 nagy turbóval 250ló :) mondjuk az más kérdés hogy low budget-be max pár száz kilómétert megy :D de ha rendesen rákölt az ember akkor 1 megbízható 300lóerős vadállatja lesz :D
  • TomSolberg
    Ja!!
    és sok kocsit vissza is hoztak, a porlasztócsúcsok, meg a nyomásszabályzó szokott elromlani az 1.5 dízelbe, ami jó esetbe 300 ezer forint együtt. Ez a motor népbetegsége.
    A suzuki 1.2 DDis-be pedig a légtömegmérő,-amit szerencsére olcsóbban meg lehet javíttatni, de aki dízelt vesz az számoljon ezekkel. A benzinesek kiforrottabbak, nyugodtan lehet őket hajtani.
    De aki sokat utazik annak még így is megéri a dízel, mert mire elromlik úgyis eladja, aki meg megveszi annak marad a javíttatás, vagy pedig mire elromlik addigra simán kiforogja a felárát, és a javíttatás költségét. Ennyit a dízelekről.
  • TomSolberg
    meg jóhogy gyengének érezte a teszten, hát bevallotta, hogy végig klímázott, az meg levesz vagy 10 lóerőt a kocsi erejéből+még a csomagok is, én meg félnék a kis 1.5-ös dízeltől, mert nagyon ki van hegyezve, és a javíttatása nem két forint, és nagyobb törődést igényelnek.
  • TomSolberg
    igen 80 ezer km-ig jobban megéri a dízel, utánna meg lehet javíttatni. A kuplungot meg lehet szokni, aki meg nyomatékot akar vegyen turbós kocsit.
  • rammfan
    Kicsit bután sikerült a linkelés, sorry.
  • rammfan
    Olvastam ezt a [URL=http://www.autopult.hu/index.php/tesztek/tesztek/827-olcso-husnak-hig-a-leve-renault-fluence-16-teszt]tesztet[/URaz 1,6-os Renault Fluenceről. Nem sok jót írnak róla őszintén szólva, érzéketlen kuplung, nyomatékhiány, hangos motor. Bár állítólag a dízeles változat jobban megéri.L]
  • Tufa
    németeknél 7,3 milliótól indul a kizashi. Itthon simán lesz 9 is szerintem, nem lesz túlságosan tömeg autó abból sem :)
  • TomSolberg
    A Kizashi is megérkezik idén a hazai kereskedésekbe, talán az majd csúcsokat döntögethet, mivel nagy autó, szerintem 5-6 millió lesz az alapára, az pedig nagyon jó ár. Csak a konkurensek már kis turbómotookat fejlesztettek, ebbe meg beleraktak egy 2.4 es szívót, nekem tetszik :).
  • Tufa
    a fluence pl már méltó lenne összehasonlításra, bár az új suzuki már egy más kategória. Szerintem egyértelműen látszódik hogy a suzuki kategóriát akar lépni, lásd kizashi, xl7, és most az új swift anyagai is sokkal komolyabb hatásúak mint a régiebbiekben
    Majd kiderül hogy az új sportot hova lövik be teljesítmény/ár arányt illetően
  • DIESEL DOG #1767
    Jó hát tucatnyi érvet és ellenérvet fel lehetne sorakoztatni...
  • bardocz
    Szervizbe is többet lehet hordani. Ott új barátokat lehet szerezni, ha eleget jár az ember.
  • DIESEL DOG #1765
    Most 3,1 millió egy alapfelszereltségű Swift. Ugyanakkor 2,99 millió egy Renault Fluence. Nem akarok senkit se lebeszélni, de én inkább a Renault-ot választanám, és nem csak azért mert olcsóbb.
  • rammfan
    A Suzuki árakat illetően igazad van, az összes új modell 3 milla felett van, ráadásul ez mind 1,2-s. Ebből a szempontból jobban megéri akár egy Megane Grandtour is, főleg így akciósan. Csak nem hinném hogy szükségem van akkora autóra, ráadásul városben 9,1 litert eszik, ami valljuk be nem kevés.
  • TomSolberg
    jah, talán érdekel. Amúgy Renault szalonba dolgozom pénztárosként.
  • fifi
  • Tufa
    nézd meg hogy egy polo ugyanolyan felszereltséggel mennyibe kerül.

a 3.9es grandtour meg kicsit becsapós. metálfény +110e, lemezfelnivel, manuális klíma, nincs ködlámpa, fogyasztása közel a duplája városban.
    Aki városi autót néz, annak nem a nagy autó a lényeg. Az 500as fiat is fogy, elég durván..
    A GS sokkal többet ad egyébként annyiért (digit klíma, ülésfütés, ködlámpa, 16os alu felni, és még jónéhány plusz..), GC viszont 3 157 000.

"A reanultnál kedvezményt adnak, inkább oda kell menni kocsit venni."
    Vagy renault kereskedő vagy, vagy az az idióta aki bedől ennek a kedvezmény dolognak :)
    Van kenyerem eladó, 1200ft de 600ft kedvezményt adok belőle, érdekel?!
  • TomSolberg
    inkább egy renault Megane Grandtour 4 millióért.
    Amúgy vicc az új suzuki swift árlistája, ennyiért senkinek se kell egy népautó, aminek semmi dizájnja sincsen, és még csomagtartója se. A reanultnál kedvezményt adnak, inkább oda kell menni kocsit venni. Grandtour már 3,8 millióért van, ami minőségibb, és néz is ki valahogy, nagyobb, erősebb, és lehet bele pakolni is. A Swift GS pedig szintén 4,1 millió.
  • rammfan
    Rákerestem a Dusterre, egész jókat írnak róla. Ami igaz, hogy ilyen áron ekkora autót nem igen kínál más autómárka, csak nem vagyok biztos benne, hogy szükségem van-e rá. Gyerekeim még nincsenek, asszonynak meg minek ekkora :)
  • fifi
    nekem pl a Duster most nagyon tetszik...
  • Christiansen
    újat semmiképp se vegyél...
    kihozod a szalonból és fél millát már buktál.
    5-10.000 km-t futottakat vadássz, szervizkönyvvel, persze.

hogy milyen márka az rajtad múlik..
    én daciát vennék kb. legutoljára, de csak azért mert nekem
    nagyon ellenszenves volt mindig is.
  • rammfan
    Hi!

2001-es Swiftem van, egy új vásárlásán gondolkodom. Mit gondoltok megéri vagy vegyek inkább Dacia Logant? Hasonló árkategória és egyelőre nem tudok dönteni :S
  • Floyd86
    Hello mindenki!

A Vatera.hu autós magazinja Suzuki hetet tart! Érdekességek, vélemények, kritikák az ország legismertebb márkájáról. Ha védeni akarjátok a mundér becsületét, feltétlen nézzétek meg! Célkeresztben a mi autónkk!
  • sew810i
    jaah szervizbe mindig nagyba megy az átbaszás..
    az lesz nálam is hogy itthon megcsináljuk az jól van:)
  • TomSolberg
    Én is magamnak szoktam, igaz nem suzukin, de egyszer rosszul állítottam be és a dugó beleért a szelepekbe, utána vissza le az egész :D:D De legalább nincs munkadíj a szervizbe és nem basznak át semmivel.
  • TomSolberg
    szereld fel magadnak, és állítsd be.
  • DIESEL DOG #1751
    Hmm... bár én nem vagyok Suzuki tulaj, de én amikor cseréltetem a vezérműszijat akkor általában cseréltetni szoktam a generátor szijat is.
    Plusz a spanológörgőt szoktam ledobni róla amikor csere van...
  • sew810i
    jaah azt én is hallottam hogy mást is kell cserélni.
    legalább most már tudom hogy kb mennyibe lesz köszi:)
  • Christiansen
    maga a szíj csak párezer ft, de ilyenkor sztem cserélik az egész rendszert, görgőket, vízpumpát stb, plusz óradíj stb. 20e alatt nem jössz
    ki a szervízből

de ez csak az én véleményem
  • sew810i
    Hali.
    95' swiftem van.
    vezérműszíj kb mennyibe van?