2027
Jó vagy rossz autó?
-
#700 gondolom akkor még nem is ilyen majd 3 tonna csak épphogy 2 :-) pedig egy kicsit formatervezetteb is,hát nem is jó már a benzines motor,néztem múltkor ezt a volvot,mert jövő tavasszal vmi kocsit kell venni az asszonynak,és akkor már jó lenne vmi nagy családi autó,legalább 6 személyes,de kicsit sokallom a 15millert érte,néztem mazda mpvt az mondjuk nem terepjárós,de nem is 15 csak 7,na de még az messze van -
[Walaki]D`Lair #699 Ez 140-nél eszik 12-14-et... -
#698 lol,mondjuk nekem sima 2.5tádé csak nem 3literes benzinfaló :-) nyári gumit meg még márciusban felrakattam :-) németországban autópályán dugig pakolva(2,7tonna) 160al(az óra szerint) evett 13at,ami nem rossz ahhoz képest,hogy annyira kocka,hogy ha egy 3ajtós szekrényt az orrára kötök javul a légellenállási tényezője :-) -
[Walaki]D`Lair #697 20-at? ugyanmár...:DD
most tavasszal ahogy elkezdett melegedni az idő, és még a téligumi volt a volvón ilyen 26-27 liter volt az átlag városban...:D -
#696 egyébként enyémben nem is tudom mekkora a turbó nyomása,mintha vmi 1.1-1.2t olvastam volna,de nem esküszöm meg,majd megnézem kézikönyvet,ha sok időm lesz -
#695 na majd én is megbütyköltetem a turbót akkor felnyomatom ilyen 2.5bar-ra,mint a SAAB-okat szokták és máris 7,5 lesz a 19,8 ;-) az meg hogy 20at eszik 100 az meg direkt jó lesz :-DDDD -
[Walaki]D`Lair #694 az összes smart motorját 150ezer kilóméterre tervezték...
amúgymeg a Smart centerben csinálják, nem hülyék azok, hogy utána meg lehessen garisan motort cserélni...
mondjuk nekünk megvan 5 éve lassan és van benne 27000km, szal nem olyan nagyfokú az elhasználódás ezeknél... -
#693 5e kmig mármint mind bírja,na de 200e kmre? ;-) -
[Walaki]D`Lair #692 Ugyanis utólag is lehet a kocsit BRABUSosítani...:)) -
#691 1.5et?vigyázz :-D -
[Walaki]D`Lair #690 Nem, bármelyik bírja...:) -
#689 1.5nél sztem már cserélgetnek benne ezt azt azért,és ilyen 100ból 1et kiválasztunk ami bírja is kb,gondolom hogy a szokásos 20-30% tartaléknál nincs több benne -
[Walaki]D`Lair #688 Ja és olyan szívóhangja van ennek a kis 3 hengeres cuccnak, hogy iszonyat...:DDD -
magnum #687 Valamennyi tartalék akkor is van benne. -
[Walaki]D`Lair #686 a 45LE-s motor meg 0.5 bar nyomással bír... -
[Walaki]D`Lair #685 a brabus változat alapból 1bar, de overboost módban 1.5...;)) és ugyanez a motor...:D -
#684 600ccmnél?úgy szétlöki a motort,hogy öröm nézni :-DDDD nem hinném,hogy vmi spéci ötvözetből csinálnák,ami bírja is :-) -
magnum #683 Nem lehet állítani a turbónyomást? -
[Walaki]D`Lair #682 Nem, a Smart eddíg is megvolt, csak az oltcit volt az enyém... -
#681 és miért nem egy príma suzukit vettél?:-DDDDDDD -
[Walaki]D`Lair #680 Oltcit:
57Le @ 6250rpm
82Nm @ 3500rpm -
#679 lecserélted az Olcitot?minőségi váltás :-) -
[Walaki]D`Lair #678 Nem, Smart CityCoupé...:))
598ccm, 3 henger, 0.8bar-os suprex turbo...:DDD -
#677 le van írva a topicban 2x eddig,de nem kamaz,de még csak közel se jársz :-) -
#676 Olcit?:-DDDDDDDD -
[Walaki]D`Lair #675 2000-es fordulaton 95Nm és 5250-nél 55Le az szár? -
[Walaki]D`Lair #674 Volvo. XC90 -
#673 Uhh. Bömbi? Milyen? -
[Walaki]D`Lair #672 3 literes 6 hengeres biturbó benzin -
#671 De mekkora lökettérfogatból jön ez ki? Mert vagy bazi nagy V8-V10-es benzinesre, vagy valamilyen feltöltős dízel motorra tippelek. -
#670 Nem szar :) -
[Walaki]D`Lair #669 1800-as fordulaton 380Nm és 5400-on 273LE az jónak számít? -
#668 Ezzel én is így vagyok, hogy a nyomatékot nézem, nem a LE-t, de te még szerintem nem láttad azt az autótó versenyen. Nem az ereje az előnye, hanem, hogy alacsonyan van a motorja, ergo a súlípontja, és úgy lehet csúsztatni, mint egy zsigulit, viszont, ha íven akarsz autózni, arra is megfelelő. A motorja viszont nem a legjobb. -
#667 milyen teherautód van? Kamaz? -
#666 Amúgy a teljesítményt (LE-t) a nyomaték és a fordulatszám szorzata adja. Nem egy túl szép eredmény az, hogy több LE-s a motor, mint amekkora nyomatékot ad le (191 Nm). Az Opelnek a full széria 16 szelepes motorja tud 190-et.
Szóval ha van egy faszául megoldott motor, amit lehet pörgetni, akkor annak a teljesítményének az szab határt, hogy hol húzzák meg a leszabályzás fordulatszámát. Gondolj bele, hogy ha az említett Suzukiban a fordulatszámot felnyomatnák 1.5-szörösére (12k körülire - ennyit egy jobb kihegyezett Honda motor simán tud, szóval a Suzuki is meg tudná oldani), attól még nem nagyon nőne a nyomaték, viszont a teljesítmény is majd másfélszerese lenne.
Szóval lehet bűvészkedni az adatokkal, én soha nem a LE-t nézem ha egy autó teljesítményéről van szó, hanem a nyomatékot és azt hogy azt milyen fordulaton adja le, mert sokkal jobban jellemzi az autó dinamikáját szvsz. -
#665 Király cucc, de nézz meg akármilyen versenyautó specifikációt és utána lepődj meg :)
Nekem 2.0 Calibrám van 115 LE-vel, verseny változatban ugyanekkora motorból kihoznak 370 LE-t 600+ Nm nyomatékkal, ráadásul nem 8500-ös fordulaton, hanem pár ezerrel alatta (mondjuk ez turbós, de akkor is a széria turbo "csak" 204 LE-s).
Szóval nem kell egyből elájulni :) -
#664 Rühellem a Suzukit, úgy ahogy van, de kint voltam a Miskolc rallyn, és hát le a kalappal az Ignisek előtt
Hangsúlyoznám viszont, hogy ettől a Suzuki, mint olyan még sz@r, de amit a versenyre felkészített versenyautókkal műveltek, az valami fenomenális.(kiemelten csak az Ignis, mert a Swift ugyan olyan szar, és kiemelten verseny autó). -
#663 lenyomják a teherautóm?hú de kínos,pedig majdnem olyan gyorsulása van mint egy igazi dragszternek(19,8s 100ra),és a vége is egy ferrari f50-el vetekszik,hiszen arra találták ki,mondjuk a nyomatéka a fele az enyémnek,szal gondolom az önsúly meg a maximális terhelhetőség között van vagy 50kiló ezen a suzukin -
[Walaki]D`Lair #662 Én örülök neki...:D -
Roll #661 220 lóerő kihangsúlyozom, hogy lásd.