2027
Jó vagy rossz autó?
  • [Walaki]D`Lair
    így van...csak az még nem VVT...;)
  • Dichter
    Suzuki swift 1.3 GTI 101 ló. szvsz, mégjobb
  • [Walaki]D`Lair
    Ignis 1.3-as VVT motorjáról ennyit: 1.3 liter, 97 LE...szvsz kurvajó motor...
  • steveh
    és még is rengeteg 16 szelepst adunk el
  • steveh
    Melyik autóra gondolsz? Mert ha a fiestára akkor az a mostani 1.3-as egy teljesen uj motor csak éppen 8 szelepes.
    Ha a régi 1.3as-ra gondolsz amit már kb.4 éve nem árustanak akkor arról meg annyit ,hogy mivel lánc hajtásos volt többet kibirt mint bármelyik kilométerben.
  • Láma!
    igazad van
  • Biboldeaux
    jah
  • harcu
    Ha új kocsit vennék, akkor megpróbálkoznék egy hengerenkénti befecskendezéses, 2 szelepes erőforrással. A nagyobb teljesítmény egyszerűen nem tudja pótolni az alacsonyabb fordulatszámon ébredő nyomatékot, amit a 2 szelepesek tudnak. Hiába a szuper DOHC motor, ha csak 4000 felett él. Az átlag autós 3500-nál már felvált, ebben a tartományban meg a 2 szelepes jobban húz.
  • harcu
    Ha Ford aszalonban dolgozol, akkor áruld már el nekem, hogy hogyan van képe a Fordnak azt a szar 1.3-as motort még mindig forgalmazni. Egyszerűen nevetséges az a motor.
  • steveh
    Ford szalonban dolgozom
  • steveh
    jaj ne mond már.ülök a munkába örülök ,hogy valami mást is csinálhatok azt gépelek mint az állat ,hogy be is tudjam fejezni :)
  • Mike
    mondjuk mi is buktunk a Wagonon, de szerencsére nem sokat
  • Mike
    tölle nállunk
    ejhaj

meg kéne tanulni viszonylag helyesen írni
  • Mike
    milyet árulsz?
  • steveh
    joh hát ez néző pont kérdése.

de a suzukisokban óriási piac van.az a márka aki elöbb fogja kitalálni ,hogyan tudja a suzukisokat elcsábítani az óriásit fog kaszálni.
  • [Walaki]D`Lair
    de már 2 éve teljesíti az euro4-et...

az meg hogy csúnya az szubjektív...:)
  • steveh
    én minden nap ezzel találkozom a munkámmal kapcsolatban.

szitu: bejön az ügyfél nagy boldogan hogy neki van egy 1 éves suzukija szeretne venni egy olyat amit én árulok csak beszámítná az övét.innentől kezdve tudom hogy semmi nem lessz az üzletből mert tudom ,hogy nem fogja az autóját nállunk hagyni mert nem fogjuk az azt árat tartani amit a Suzuki adna az autójáért hiába árulok én sokkal jobb autót.persze csak akkor tartja az árat a suzuki is ha nálluk veszi az új gépet.suzuki megveszi x forintal drágábban és eladja az uj Suzukit az ügyfélnek aki csak nagy veszteséggel fog kiszálni a Suzuki köreiből.
    az autóval nincs nagy probléma annak aki egy régi keleti járgányból ül át.de legalább ekkora a külömbség egy suzuki és egy más nyugati autó között.
  • Dichter
    Azért ez egy elég komor kép, amit lefestettél a Suzukiról. Ennyire sok gond nincsen vele.
  • steveh
    na ez az.bármit tesznek bele akkor is Suzuki marad.
    ami érdekes ,hogy Suzuki mint motorkerékpár a toppon van de autóban csak műanyag kasznis csunya autókat tud össze hozni.
    euro 4 meg azt hiszem jövőre kötelező lessz mert utána nem eladható ami nem euro4es.
    Ignis WT motorját meg nem ismerem de biztos valami változó szelepvezérléses kütyü.mit tud ez a WT had ne keresgéljek utánna
  • steveh
    gyár még itt van csak már nem a swiftekel foglalkoznak tudtommal
  • [Walaki]D`Lair
    dehogy költözött ki...
  • Punkerwork
    kiköltözött a gyár??? akkor már nem a mi autónk
  • [Walaki]D`Lair
    Euro 4-es motor van benne, nem olyan fejletlen...;)

Nameg az Ignis VVT motorjai is igencsak modernek...
  • steveh
    van töréstesztje csak még most is szedik össze a darabokat és mérik ,hogy - 5 csillagot vagy - 10 csillagot adjanak neki.
    ez már olyan kategória ,hogy nem csak a benülők hanem a környezeted is nagy kárt szenved :)

Suzukira ugy generálisan:
    Aki 1 év alatt el akarja bukni az autó árának a felét és ezt meg is teheti az vegyen Szuzkit.Az mellet ,hogy mindegy hogy milyen fejlesztés jót még nem láttam tölle.Azt alá írom ,hogy megbízható de ez pont az egyszerűségéből adódik az egyszerűség meg abból ,hogy fejletlen technikák vannak benne kicsiszolva.
    Naponta jönnek be hozzám ügyfelek akik a Suzukiukat szeretnék becserélni de sajnos annyira szaros árat tudunk mondani nekik ,hogy inkább kifordulnak és el mennek megvenni a "legujabb" suzukit.Ezt anno a Suzuki jól kitalálta.Fejletlen országban ahol a KGST autók még elég erősen jelen vannak egy olcsó autóval hosszú távon jól lehet kaszálni.akinek trabija volt meg hasonlók azok kb 80%a Suzukiba ül át mert erre van pénze.Az ügyfeleknek hosszú távon totális csőd rövid távon megéri.A Suzukinak meg hosszú távon nagyon jó.
    Ha az összes suzukit bevettük volna akkor már szerintem Japnánig tudnék egy autó sort csinálni belölük.Amióta kiköltözött a gyár mindenki meg akar szabadulni ezektől a fos talcsikáktól.
  • Botond #837
    lianának van,és ilyen 1,5 csillag alá az 5ből szal képzelheted...
  • Mike at home
    vmi toresteszt az van,ja
  • Dichter
    Pedig én ahogy tudom, autó nem jöhet ki enélkül. Mondjuk lehet, hogy annak nem euroNCAP a neve, hanem AsiaNCAP :))
  • Mike at home
    hat en meg juroencap tesztet toluk nem lattam
  • Biboldeaux
    Úgy tudom hogy a swiftnek nincs hivatalos töréstesztje, legfeljebb GEO márkanéven, de az nem EuroNCAP teszt.
  • Dichter
    Minden autónál csinálnak, mert kötelező. Más, hogy a Suzuki nem szereti nyilvánosságra hozni :D
  • Roll
    Vegyes használatban 9 liter körül.
  • Mike at home
    Suzukinak mióta van töréstesztje?
  • Mike at home
    6-7000-en sem huz?
    mennyit vedelhet?
  • Botond #828
    nézd meg a liana töréstesztjét,ha egy szál bukósisakban szemberohansz az autópályán egy 120al jövő kamionnak akkor is több esélyed van túlélni mint egy lianában(kis túlzással mielőtt vmi okos belémköt :-P),szal ha vmit,azt semmiképp ne vegyél,jelenleg az Ignis az egyetlen amiben még esélyed is van túlélni egy egyszerű koccanást is ha már mindenképp suzuki
  • Roll
    Most néztem a sedan 830 kiló és 68 lóerő,
    liana 1200 kiló és 106 lőerő.
  • Roll
    Kb. 1,2 tonna. Szerintem hasítania kéne, a másik autónk is kb ennyi.

Miután eljöttünk a szalonból próbaképpen így végigpörgettük az 1.3-as sedant és őszintén szólva semmi különbség, még a hangja is jobb volt, pedig csak 70 lóerő körül van.
  • Dichter
    Sztem nagy neki a kasztni. Mármint most nem általánosságban értem, mert a mi 1 literesünk az elején nagyon pörög. Mondjuk aztán 3, és attól fölfelé nem húz, de az alatt nagyon van benne kraft.
  • Roll
    Ez egy két-három hónapos tesztautó volt. Nem tudom, hány kilométerrel, de nem volt benne erő.
  • Dichter
    Hány km volt benne? Csak azért kérdem, mert a motoroknak kell egy kis idő, mire elérik a full power állapotukat.
  • Roll
    Le akartuk ma cserélni az 1.3 sedan kocsinkat, egy újabb suzukira, mivel ott adnak érte a legtöbbet.

Kinéztünk egy külsőre tetszetős kombi pezsgőmetál glx liana-t 1.6-os motorral, 106 lóerőset. Majdnem megkötöttük a szerződést mikor visszahozták a tesztautót és mentük vele egy kört.
    És milyen jól tettünk, gyerekek ez vicces, bepattantunk 4-en a kocsiba, a nő mondta, hogy nyugodtan próbáljuk ki, 6-7 ezer közt váltogattunk felfelé és alig akart menni.

Ja, mielött megkérditek, hogy mihez képest: a másik autónk 1.6-os mondeo, de az ehhez képest "repülő".