2027
Jó vagy rossz autó?
  • DIESEL DOG #1947
    Ezt az enyhén jobbra húzást egy futómű beállítás valószínűleg orvosolhatja, többnyire az első futóművek elállítódása, helytelen beállítása tud ilyen problémákat okozni.
  • Attila8805
    Én csapágyra tippelek de csak tipp nem vagyok autószerelő.
    De swift sedanja van apáméknak is és mintha lett volna valami ilyesmi.
  • timexxx
    Sziasztok!

Péntek óta én is tulajdonosa vagyok egy 2000es évjáratú ezres suzuki swift-nek..

azóta elöjött 2 probléma.. az egyik enyhe jobbra kanyarodáskor fémesen súrlódó hangot ad ki a kocsi, de ha megpöccintem a kormányt balra akkor abba hagyja... ez mitől lehet , mi a baja? nagyon idegesít hogy vmi komoly baja van

a másik hogy enyhén jobbra húz az autó... ez orvosolható valahogy? próbáltam hogy elengedtem a kormányt és erősen rá léptem a fékre.. akkor nem húzott el sehova.

köszi a válaszokat előre is.. remélem nincs komoly baj.. elég ideges vagyok miatta.
  • Larionov
    Tisztelt Suzuki Swift tulajdonosok!

Eladó az alábbi linken megtekinthető KIFOGÁSTALAN állapotú 2005-től gyártott Suzuki Swiftekbe való multikormány.

Suzuki Swift multikormány

A kormány teljesen gyári, újszerű állapotban van! Sehol nincs lekopva, a markolat nincs simára dörzsölve, a kapcsolók is hibátlanok, egyszóval KIFOGÁSTALAN állapotú a kormány, de ez a képeken is látszik.

Akit esetleg érdekel, annak elérhető vagyok a 20/541-6610 telefonszámon, és a [email protected] címen.

Üdv: Varga Ádám

• Zsolti9014
    Meg ha ugyanolyanra csinálnák meg mint amilyen a koncepció, akkor az durván nyálcsorgatós lenne, de nem így szokták az autógyárak.
  • Beagie
    Semmi baj nincs, csak az új motor árát akkor költsék normális futóműre, fékekre, hogy tényleg Handling-on legyen a hangsúly :)
    Turbo-kit,et úgy is lehet rá majd kapni, sőt a régi swift-é is jó lesz rá, volt egy csávó, aki saját magának építette meg, olyan 5-600 ezerből, úgy hogy még mindig működik, és olyan 150-160 lóerős.
    Tehát, így még nyerő lehet, ha rendes pályázásra alkalmas fékei, és futóműve lesz.
    Az előzőbe is állítható Koni szettet kellett venni, hogy pályán használni lehessen.
  • karajjj
    úgy tuti, hogy többen vennék
  • Zsolti9014
    viszont megnéznék egy Swift Sportot valami tuti kis turbómotorral is. :)
  • júzer02
    Valahol olyat olvastam, hogy a régi ezres swifteknél vezérműszíj szakadás esetén nem keletkezik kár a motorban, mert a dugattyú nem tud beleütni a szelepekbe. Ez igaz vagy kamu? Esetleg akinek már elszakadt leírhatná ide a tapasztalatait.
  • karajjj
    nem nagyon kell majd itt senkinek a magas ára miatt, az tuti...
    meg ha a japánból szállítás megint úgy fog menni, mint pl az sx4 sedan-nál, akkor nem fogja senki kivárni a hónapokat
  • bardocz
    Akkor már rossz nem lehet, ha japánban rakják össze.
  • Beagie
    de ilyen finomságokat még nem tudtunk:

"Az új Swift Sport a korábbival szemben már nem öt, hanem hatfokozatú manuális sebességváltót kap, ám újdonságként a kormányról is kapcsolható hatfokozatú automata is kérhető lesz. A 2012 elején piacra kerülő autó várhatóan számos részletet megörököl a koncepció modelltől, de annál sokkal visszafogottabb lesz. Természetesen a nagy felnik, peres gumik, a feszes futómű és Brembo fékrendszer jár majd hozzá, ahogy spoilerek és a sportülések is."

ui: Remélem ellesték a VW duplakuplungos megoldását, ha már partnerek.
    De sajnos ennek részben ellentmond az, hogy nincsenek valami jóba.

Meg még annyi, hogy Japánból fogják szállítani, mint az előző modellt, így gondolom a fullos swiftnél is drágább lesz vagy 20%-al, tehát olyan 5-5,5 millióra gondolok...
  • karajjj
    kiderült már pár hónapja
  • Beagie
    Készül a suzuki sportmodellje
    Fuck Yeah

Polo GTI ellenfél 130 lóerős szívó motorral
    De majd első teszt után meglátjuk!
    Ne ítéljük el előre.
  • Robertoo21
    a lökhárító érdekelne, honnan tudok ilyet beszerezni? :)
  • Zsolti9014
    jaja, évente illik, vagy olajcserével egy időben pl.
  • petike2003
    szép!!
  • pajti
  • pajti
    Mikor koszos, nem? Évente illik.:)
  • timexxx
    2001-es suzukiba mikor kell légszűrőt cserélni?

ezer köbcentis
  • Equalizer
    Hali , a szervo olajtartót hol találom sx4 nél?? agyonra kerestem és sehol sem találom , választ előre is köszi :)
  • timexxx
    értem mit mondasz.

ezér kell nekem suzuki mert megbízható :)

de lehet az se mind1 kitől veszed
  • karajjj
    hát, ha ismert hiba lenne, akkor már milliószor le lenne írva a neten, de ezekszerint nem az...
  • Zsolti9014
    én az enyémet (1.3, 94-es) 290-ért vettem, vagyis egy Fiatot beszámoltak 150-ért + 140 kp.

Suzuki szalon használtautós részéről hoztuk, ott helyben fel is emelték, alá lehetett menni, korrektek voltak nagyon. Kívülről ütött-kopott, karcos, horpadt néhol, az tény, de motorikusan kifogástalan. (le is kopogom)
    óra szerint 130 ezer volt benne, de ránézésre is reálisnak tűnik ez, olajat sem eszi, benzinből se sokat, illetve adták a szervizkönyvét is vele, amit 70 ezerig vezettek, meg a szervizek számlái is megvannak, előző 2 tulaj leinformálható is lett volna, de nem volt rá szükség.

Ebből csak annyit akarok kihozni, hogy 300 alatt is lehet jót kifogni, de drágán is lehet szart venni (előző autóm pl.)
  • NeoExDeath
    Na ezt szeretném elkerülni. Én arra tippelek hogy valami logó kábel vagy biszbasz zörög, és hátha ez egy ismert gond. Csak nem tudom hogy tudnék hozzáférni a területhez. Ötletek?
  • karajjj
    szerintem mindenképpen ugorj be vele egy szervizbe, házilag ez már húzós ügy
  • NeoExDeath
    Sziasztok!
    Van egy 99-es Swift szedánom, Manager kiszerelés vagy milyen. Már egy ideje egészen durva zörgő, kopogó hang jön a vezetőoldali ajtóból menet közben (nem csak rossz úton, de akkor jobban). Egész konkrétan a hang az ajtó, és az autó találkozási helye környékéről hallatszik, és nem tudom pontosan megállapítani, hogy az ajtó felöli részről, vagy az ajtó után, a lemez mögötti részről szól. Amikor kinyitom az ajtót akkor is elég nyikorgósan nyílik.

Van tippetek hogy minek lehet ez a hangja? Lehet házilag orvosolni vajon? Nem tudom hogyan lehetne hozzáférni, akár megtekintés erejéig a lemez alatt dolgokhoz az ajtó környékén. Előre is köszi a segítséget.
  • timexxx
    hát, 400 ér több jó állapotú van mint 250-300-ér.. ebből kiindulva nagyobb eséllyel jobb lenne
    mert biztos nem véletlenül 269ezer az autó.. de így fényképek alapján nehéz megitélni.. elmegyünk megnézzük, kipróbáljuk aztán majd kiderül :)
  • fifi
    ha 400ezer lenne akkor nyugodtabb lennél ? :)
  • timexxx
    az lesz. :) mert azért fura nekem hogyha teljesen rendben van akkor miért ,,csak" 269ezer.

de normálisnak tűnik az eladó.

másik levél: Az autó valóban kiváló állapotban, mivel a korából adódóan előfordulnak kisebb problémák, jelen esetben pont a jobb hátsó kerékcsapágy, de ennek javítása benne van az árban. Minden autómat átvizsgáltatom és ha szükséges megjavíttatom, tehát én csak olyan autót árulok, amit nyugodt szívvel tudok eladni, tehát a műszaki állapota felől nyugodt lehet.
  • karajjj
    így már teljesen korrekt, beviszed egy szervizbe, 2-3 ezer forintért alaposan átnézik az egészet, ha úgy is oké, akkor szerintem jó biznic
  • timexxx
    Gondoltam arra én is egyébként :) ami a kormányon látszott, nekem is ez jutott eszembe elöször.

irtam a piros suzukisnak egy e-mailt. amire ezt a választ kaptam:

Baja nincs semmi, tökéletesen üzemképes állapotú. Vezetett szervizkönyv???? 17 éves autónál???? Ilyet még ember nem látott, de bármilyen szervizben átvizsgáltatható kifogástalan állapotú az autó.

Átírás költségei "tokkal-vonóval" 53.000 Ft

Amennyiben bármi kérdése van, állok akár telefonon is rendelkezésére. Várom válaszát.

• Christiansen
    Ha rendszeresen volt szervizelve (ez a könyvből úgyis kiderül),
    akkor a lentieken kívül sztem csak ennyi.
    Később persze előjöhetnek kisebb-nagyobb toldozgatások-foldozgatások,
    féltengely, kipufogódob, vezérműszíj, vízpumpa stb. de ez ezzel jár.

Viszont én semmiképp se vennék olyan kocsit (nekem ez a mániám:P)
    mint a legelőször linkelt sedan, mert a kormányon látszik az előző sofőr mentalitása..vszeg nem kímélte a kocsit és üveghangig húzatta neki..de ez csak az én hülyeségem.
  • karajjj
    hát ennyi pénzért ne várj csodát
  • timexxx
    esetleg még EZT néztem.. bár ez kicsit régebbi mint amit elsőnek mutattam..

vagy ez felejtős teljesen? öreg már nagyon?
  • timexxx
    köszi!

suzukinál akkor végülis csak a rozsdásodásra figyeljek oda?
  • karajjj
    átírásnál a vagyonszerzési illeték 18 forint köbcentinként, olyan 70 körül van az átírás általában, azt pedig, hogy volt-e törött, festékréteg mérővel lehet a legegyszerűbben megállapítani
  • timexxx
    köszi!

megnézem majd. még ne vettem soha használtautót.. az átírási költségek kb mennyit kóstálnak?

hol tudok utána nézni annak, hogy törött volt-e az autó?
  • Christiansen
    Korához képest nem ment sokat,
    viszont szerintem alaposan nézd át mindenhol, rozsdásodás ilyesmik..
    utána kell nézni volt-e törve, új lengéscsillapítót kapott-e már(visszahívás) stb.
  • timexxx
    sziasztok!

szeretnék venni egy swiftet.. szeretnék tanácsokat kérni tőletek, hogy mire kell figyelni a vásárlásnál, + 300 ezerért vajon lehet-e használható swiftet kapni?

ezt néztem: ERRŐL mi a véleményetek?