2027
Jó vagy rossz autó?
  • Kit--Kat
    énnembántom, szerintem ez az új Swift jó lesz, csak a sok buzi már előre lehurrogja
  • Dichter
    Na azér' ám. Suzukit nembáncsuk
  • Kit--Kat
    LÁL én pont ezért mondtam
  • Dichter
    Te nagyon érthetsz ám az autókhoz...

Aki aztmondja egy Suzukira, hogy ócska szar, az sztem semmit nem ért hozzá, vagy nagyon nagyon jól ért hozzá. Te az előbbi vagy.
  • Kit--Kat
    erre mondjaák, hogy ócska szar szuzuki
  • Dichter
    Concept S. Kell egy ilyen nekem.
  • [Walaki]D`Lair
  • [Walaki]D`Lair
  • [Walaki]D`Lair
  • Mike
    mondjuk az Ignis a Wagon után nyomasztó, túl kicsi a szélvédő, afejtér

egy biztos egyébként: jól gondolja meg aaki Wagont vesz, mert aztán a normál, alacsony építésü autó már nem lesz neki tágas, a tető szinte bebelóg a fejedbe, tiszta klausztrofóbia, aztán vehet a Wagon után vmi kisáruszállítót, vagy egyterüt, mert másban már nem érzi jól magát
  • harcu
    A Suzuki Swift kb. 200-300 kg-al kisebb, mint a többi kategóriatárs. Minden egyes 100 kg kb. fél liter többletfogyasztást okoz. Eszerint ha lenne benne anyag, akkor másfél literrel enne többet. Ez egészen addig nem hiányzik, míg nem karambolozol.
  • Marcell
    Cliobol szerintem is csak 1.2 vagy 1.4 van. (meg 1.5-os dizel, 1.6-os, 2.0-s... :)

Esetleg valahol kulfoldon a clio I-bol gyartottak limitalt 1.3-mat?
  • harcu
    Muti meg nekem az 1.3-as Cliót. De szerintem még a gyárban is érdekelné őket, merthogy ők ilyet nem gyártanak. :)
  • Mike at home
    Trabanthoz kepest a Wagon egy csodapalota
  • Mike at home
    jaja, csak a hatso tengely pattog ezerrel.
    nem akarom a Suzukit szidni, de mostani 2x annyiba kerulo auto erezhetoen autobb mint a Wagon volt. bar meg is van az ara
  • Dichter
    Sztem is ez az egyik idegesítő pontja. A másik, amivel nem vagyok kibékülve, az a futómű keménysége. Iszonyatosan megérzi a 3. kerület kátyúit. Demszky meg...
  • Garfield
    Mivel lakóhelyileg érintve vagyok az M5-ös hiányában, így az elmúlt években elég sok balesetről olvastam, ami az 5-ös úton történt, főleg előzés közben frontális balesetekről.

Hidd el, ilyen esetben az, hogy milyen kocsiban ülsz (főleg ha kamion jön veled szemben), maximum annyit számít, hogy az agyvelődet még a kocsiból szedik össze, vagy kocsin kívülről.
  • Vlala #924
    Lényeges pont!
    Alacsony. Illetve az autó nem, de az ülsépozíció... picit horror, amilyen mélyen ülök. benne.
  • Garfield
    Nyáron egy kétéves Suzuku Swift GLX 1.3 (16 szelepes, 4 hengeres mocival) Szeged-Győr-Szeged távot (pesti csalinkázással a forgalomban) autópályán 4 személlyel + csomaggal egy tank (=40 liter) benzinnel tette meg úgy, hogy az autópályán stabil 150-160-nal ment.

Úgyhogy szerintem jó.

Két nagy hátránya van:
    - nincs benne szervő
    - alacsony (az Ignis meg a Wagon R+ valami állat, amilyen magasak)
  • Vlala #922
    ...ha nem FnF vagyunk mániások... :-)
  • Braveheart
    Én szinte az összes haverommal gyorsultam már, akinek van jogsija... (ja és tényleg nyomtuk neki,nem kamu)
    Én mentem 1.3-as WagonR+-al. Lenyomtam egy 1.0-s swiftet, egy 1.6-os Nissan Sunnyt, egy régebbi opel corsát, egyedül egy újabb 1.3-as Renault Clio nyomott le... elég jól gyorsul ahhoz képest hogy városi kisautó. Bár azt tényleg ne mszereti ha belémennek, ezt tapasztalatból mondom, ahogy az előbb is írtam.
  • Marcell
    Teny, hogy konnyu. Maradjunk annyiban, hogy en alaposan letesztelnem a gyar altal megadott fogyasztasi es gyorsulasi ertekeket. Es szivesen osszemernem par mas autoval :) Talan majd egy lampanal sikerul is... ;)

Vajon lesz itthon a kesobbiekben is alkatresz a japan verzioju Ignis Sporthoz, vagy ugyanugy jar majd, mint anno a japó swift? :)

No nem mintha Suzukit akarnek (Isten ments! :), de az Ignis Sport motorikus adatain meglepodtem.
  • Vlala #919

Természetesen a Swiftre gondoltam, ismerem az SJ-ket... az érintettektől elnézést!
    Botond: csatlakozom az előtem szólóhoz, a legjobb autó sem ment meg a kamiontól...
  • Vlala #918

Természetesen a Swiftre gondoltam, ismerem az SJ-ket... az érintettektől elnézést!
    Botond: csatlakozom az előtem szólóhoz, a legjobb autó sem ment meg a kamiontól...
  • Laalee
    ha rádszalad a kamion tökmindegy milyen autoban ülsz :D
  • [Walaki]D`Lair
    Ha nem vagyunk offroadosok???? A Suzuki Samurai az egyik (ha nem a legjobb) off road terepjáró....csak kis hazánkban suzuki = swift...>:((((
  • [Walaki]D`Lair
    Meg nem ugyanaz a kasztni a két típusnál, mert a sport az a japán verziós ignis...
  • Botond #914
    csak ha rádszalad egy kamion amikor szabályosan vezeted a suzukid nem tudod ezt hangoztatni,hogy: "Az autót vezetni kell, nem ütközni vele. :-)"
  • Vlala #913
    Az autót vezetni kell, nem ütközni vele. :-)
    Sztem a Suzuki elég jó kis autó, ha nem vagyunk megrögzött offroadosok vagy FnF-megszállottak. A forgalom ritmusát fel lehet vele venni, fordulékony, jól gyorsul, olcsó, és sok van belőle, 1:1000000 az esély, hogy nem a Tiédet fogják ellopni :-) Városi kiskocsinak tervezték, annak 100%-osan beválik.
    Ja, meg olyan feltételekkel lehet megvenni, mint a reggeli torna: idősebbbek is elkezdhetik!
    A mi autónk, legyünk rá büszkék.
  • Braveheart
    Az igaz hogy jól gyorsulnak, de valóban vékonyabb a kasznijuk, ezt tapasztaltam én is. Megoldás: nem kell karambolozni!
  • Botond #911
    nincs ebben semmi meglepő,945 kiló az első
  • Marcell
    Megneztem az Ignis Sport adatait es elegge meglepodtem:

M15A, VVT motor, 1490 cm3
    Típus: M15A, VVT
    Furat x löket (mm): 78,0x78,0
    Sűrítési arány: 11,0:1

Sebességváltó:
    Típus: Manuális 5 sebességes
    Áttételezés 1. 3,545
    Áttételezés 2. 1,904
    Áttételezés 3. 1,407
    Áttételezés 4. 1,064
    Áttételezés 5. 0,885
    Hátramenet 3,250
    Végső áttétel 3,944

Saját tömeg (min kg) 945

Es itt a lenyeg:
    Maximális sebesség (km/óra): 185
    Gyorsulás (0-100 km/óra) (mp): 8,9
    Maximális teljesítmény (LE/ford.): 109/6400
    Maximális nyomaték (Nm/ford.): 140/4100

Üzemanyag fogyasztás (EEC net)
    városban (liter/100km) 8,9
    városon kívül (liter/100km) 5,8
    vegyes üzemmódban (liter/100km) 6,9
    CO2 kibocsátás, vegyes üzemmódban (g/km) 164

--------

Na most ehhez kepest van a sima Ignis:
    M15A, VVT motor, 1490 cm3
    Típus: M15A, VVT
    Furat x löket (mm): 78,0x78,0
    Sűrítési arány: 9,5 : 1

Sebességváltó:
    Típus: Manuális 5 sebességes
    Áttételezés 1. 3,545
    Áttételezés 2. 1,904
    Áttételezés 3. 1,310
    Áttételezés 4. 0,969
    Áttételezés 5. 0,815
    Hátramenet 3,250
    Végső áttétel 4,105

Saját tömeg (min kg) 1010

Maximális sebesség (km/óra): 165
    Gyorsulás (0-100 km/óra) (mp): 11
    Maximális teljesítmény (LE/ford.): 99/6400
    Maximális nyomaték (Nm/ford.): 133/4100

Üzemanyag fogyasztás (EEC net)
    városban (liter/100km) 9,1
    városon kívül (liter/100km) 6,1
    vegyes üzemmódban (liter/100km) 7,2
    CO2 kibocsátás, vegyes üzemmódban (g/km) 172

Nekem eleg hihetetlen a 8,9-es gyorsulasi eredmeny, valamint furcsallom a 2,1s gyorsulasi kulonbseget is a ket verzio kozott. Erdekes tovabba, hogy az erosebb, jobban gyorsulo 109 loeros motor minden korulmenynel kevesebbet fogyaszt, mint a gyengebb, lassabb 99 loeros motor!

Bar a Golfokban es a Hondakban tobb az anyag (nagyobb a tomeg), megis ennyivel jobbat gyorsul a Suzuki? Az 1.6-os Golf 11,4-et gyorsul, es a 2000 kobcentis, 150 lovas FSI megy 8,9-et 100-ra. ERDEKES.
    A 110 lovas Honda Civic 1.6 sport 9,9 alatt eri el a 100-as tempot.
    A Mazda3-masnal a 2000 kobcentis gyorsul 9sec alatt 100-ra! Az 1.6-osnak 11sec kell.
    Az 1-es BMW-k kozul a 120i (2000 kobcentis) gyorsul 8,7-et 100-ra.

Persze nem kizart, hogy valosak az adatok, de nagyon meglepodtem/meglepodnek rajta...
  • angello
    meg azér nem utolsó sorban elég sok embernek van swiftje legalábbis amit utcán látok
  • [Walaki]D`Lair
    Így is van...szvsz tök jó autó a kis swift...

IGEN MÉG AZ 1 LITYÓS IS!!!
  • praksi
    elnézést h belepofázok, de olvastam pár oldalt (scak úgy össze-vissza) és van néhány ember, aki csak fikázza, h mekkora xar, h elavult, meg nem biztonságos, meg mekkorát szívott vele, stb., azoknak üzenném, h ha majd ők fognak 17 évig csak Trabantban ülni, akkor majd megtudják, mi is a szar.....
  • [Walaki]D`Lair
    gondolom az ignis motorjait kapja...max a sportváltozat kap egy jó kis japán turbót....ehe ehe ehe....:D
  • angello
    na de a motorja milyen?
  • Braveheart
    Az új swift:
  • angello
    nekem swiftem van de majd ha nagy leszek és milliomos
    veszek egy erőgépet (álmodik a nyomor)
  • hen-tes
    hmmm, nem magadnak vetted ?