2027
Jó vagy rossz autó?
-
#941 énnembántom, szerintem ez az új Swift jó lesz, csak a sok buzi már előre lehurrogja -
#940 Na azér' ám. Suzukit nembáncsuk -
#939 LÁL én pont ezért mondtam -
#938 Te nagyon érthetsz ám az autókhoz...
Aki aztmondja egy Suzukira, hogy ócska szar, az sztem semmit nem ért hozzá, vagy nagyon nagyon jól ért hozzá. Te az előbbi vagy. -
#937 erre mondjaák, hogy ócska szar szuzuki -
#936 Concept S. Kell egy ilyen nekem. -
[Walaki]D`Lair #935 -
[Walaki]D`Lair #934 -
[Walaki]D`Lair #933 -
#932 mondjuk az Ignis a Wagon után nyomasztó, túl kicsi a szélvédő, afejtér
egy biztos egyébként: jól gondolja meg aaki Wagont vesz, mert aztán a normál, alacsony építésü autó már nem lesz neki tágas, a tető szinte bebelóg a fejedbe, tiszta klausztrofóbia, aztán vehet a Wagon után vmi kisáruszállítót, vagy egyterüt, mert másban már nem érzi jól magát -
harcu #931 A Suzuki Swift kb. 200-300 kg-al kisebb, mint a többi kategóriatárs. Minden egyes 100 kg kb. fél liter többletfogyasztást okoz. Eszerint ha lenne benne anyag, akkor másfél literrel enne többet. Ez egészen addig nem hiányzik, míg nem karambolozol. -
#930 Cliobol szerintem is csak 1.2 vagy 1.4 van. (meg 1.5-os dizel, 1.6-os, 2.0-s... :)
Esetleg valahol kulfoldon a clio I-bol gyartottak limitalt 1.3-mat? -
harcu #929 Muti meg nekem az 1.3-as Cliót. De szerintem még a gyárban is érdekelné őket, merthogy ők ilyet nem gyártanak. :) -
#928 Trabanthoz kepest a Wagon egy csodapalota -
#927 jaja, csak a hatso tengely pattog ezerrel.
nem akarom a Suzukit szidni, de mostani 2x annyiba kerulo auto erezhetoen autobb mint a Wagon volt. bar meg is van az ara -
#926 Sztem is ez az egyik idegesítő pontja. A másik, amivel nem vagyok kibékülve, az a futómű keménysége. Iszonyatosan megérzi a 3. kerület kátyúit. Demszky meg... -
Garfield #925 Mivel lakóhelyileg érintve vagyok az M5-ös hiányában, így az elmúlt években elég sok balesetről olvastam, ami az 5-ös úton történt, főleg előzés közben frontális balesetekről.
Hidd el, ilyen esetben az, hogy milyen kocsiban ülsz (főleg ha kamion jön veled szemben), maximum annyit számít, hogy az agyvelődet még a kocsiból szedik össze, vagy kocsin kívülről. -
Vlala #924 Lényeges pont!
Alacsony. Illetve az autó nem, de az ülsépozíció... picit horror, amilyen mélyen ülök. benne. -
Garfield #923 Nyáron egy kétéves Suzuku Swift GLX 1.3 (16 szelepes, 4 hengeres mocival) Szeged-Győr-Szeged távot (pesti csalinkázással a forgalomban) autópályán 4 személlyel + csomaggal egy tank (=40 liter) benzinnel tette meg úgy, hogy az autópályán stabil 150-160-nal ment.
Úgyhogy szerintem jó.
Két nagy hátránya van:
- nincs benne szervő
- alacsony (az Ignis meg a Wagon R+ valami állat, amilyen magasak) -
Vlala #922 ...ha nem FnF vagyunk mániások... :-) -
Braveheart #921 Én szinte az összes haverommal gyorsultam már, akinek van jogsija... (ja és tényleg nyomtuk neki,nem kamu)
Én mentem 1.3-as WagonR+-al. Lenyomtam egy 1.0-s swiftet, egy 1.6-os Nissan Sunnyt, egy régebbi opel corsát, egyedül egy újabb 1.3-as Renault Clio nyomott le... elég jól gyorsul ahhoz képest hogy városi kisautó. Bár azt tényleg ne mszereti ha belémennek, ezt tapasztalatból mondom, ahogy az előbb is írtam. -
#920 Teny, hogy konnyu. Maradjunk annyiban, hogy en alaposan letesztelnem a gyar altal megadott fogyasztasi es gyorsulasi ertekeket. Es szivesen osszemernem par mas autoval :) Talan majd egy lampanal sikerul is... ;)
Vajon lesz itthon a kesobbiekben is alkatresz a japan verzioju Ignis Sporthoz, vagy ugyanugy jar majd, mint anno a japó swift? :)
No nem mintha Suzukit akarnek (Isten ments! :), de az Ignis Sport motorikus adatain meglepodtem. -
Vlala #919
Természetesen a Swiftre gondoltam, ismerem az SJ-ket... az érintettektől elnézést!
Botond: csatlakozom az előtem szólóhoz, a legjobb autó sem ment meg a kamiontól...
-
Vlala #918
Természetesen a Swiftre gondoltam, ismerem az SJ-ket... az érintettektől elnézést!
Botond: csatlakozom az előtem szólóhoz, a legjobb autó sem ment meg a kamiontól...
-
#917 ha rádszalad a kamion tökmindegy milyen autoban ülsz :D -
[Walaki]D`Lair #916 Ha nem vagyunk offroadosok???? A Suzuki Samurai az egyik (ha nem a legjobb) off road terepjáró....csak kis hazánkban suzuki = swift...>:(((( -
[Walaki]D`Lair #915 Meg nem ugyanaz a kasztni a két típusnál, mert a sport az a japán verziós ignis... -
#914 csak ha rádszalad egy kamion amikor szabályosan vezeted a suzukid nem tudod ezt hangoztatni,hogy: "Az autót vezetni kell, nem ütközni vele. :-)" -
Vlala #913 Az autót vezetni kell, nem ütközni vele. :-)
Sztem a Suzuki elég jó kis autó, ha nem vagyunk megrögzött offroadosok vagy FnF-megszállottak. A forgalom ritmusát fel lehet vele venni, fordulékony, jól gyorsul, olcsó, és sok van belőle, 1:1000000 az esély, hogy nem a Tiédet fogják ellopni :-) Városi kiskocsinak tervezték, annak 100%-osan beválik.
Ja, meg olyan feltételekkel lehet megvenni, mint a reggeli torna: idősebbbek is elkezdhetik!
A mi autónk, legyünk rá büszkék. -
Braveheart #912 Az igaz hogy jól gyorsulnak, de valóban vékonyabb a kasznijuk, ezt tapasztaltam én is. Megoldás: nem kell karambolozni! -
#911 nincs ebben semmi meglepő,945 kiló az első -
#910 Megneztem az Ignis Sport adatait es elegge meglepodtem:
M15A, VVT motor, 1490 cm3
Típus: M15A, VVT
Furat x löket (mm): 78,0x78,0
Sűrítési arány: 11,0:1
Sebességváltó:
Típus: Manuális 5 sebességes
Áttételezés 1. 3,545
Áttételezés 2. 1,904
Áttételezés 3. 1,407
Áttételezés 4. 1,064
Áttételezés 5. 0,885
Hátramenet 3,250
Végső áttétel 3,944
Saját tömeg (min kg) 945
Es itt a lenyeg:
Maximális sebesség (km/óra): 185
Gyorsulás (0-100 km/óra) (mp): 8,9
Maximális teljesítmény (LE/ford.): 109/6400
Maximális nyomaték (Nm/ford.): 140/4100
Üzemanyag fogyasztás (EEC net)
városban (liter/100km) 8,9
városon kívül (liter/100km) 5,8
vegyes üzemmódban (liter/100km) 6,9
CO2 kibocsátás, vegyes üzemmódban (g/km) 164
--------
Na most ehhez kepest van a sima Ignis:
M15A, VVT motor, 1490 cm3
Típus: M15A, VVT
Furat x löket (mm): 78,0x78,0
Sűrítési arány: 9,5 : 1
Sebességváltó:
Típus: Manuális 5 sebességes
Áttételezés 1. 3,545
Áttételezés 2. 1,904
Áttételezés 3. 1,310
Áttételezés 4. 0,969
Áttételezés 5. 0,815
Hátramenet 3,250
Végső áttétel 4,105
Saját tömeg (min kg) 1010
Maximális sebesség (km/óra): 165
Gyorsulás (0-100 km/óra) (mp): 11
Maximális teljesítmény (LE/ford.): 99/6400
Maximális nyomaték (Nm/ford.): 133/4100
Üzemanyag fogyasztás (EEC net)
városban (liter/100km) 9,1
városon kívül (liter/100km) 6,1
vegyes üzemmódban (liter/100km) 7,2
CO2 kibocsátás, vegyes üzemmódban (g/km) 172
Nekem eleg hihetetlen a 8,9-es gyorsulasi eredmeny, valamint furcsallom a 2,1s gyorsulasi kulonbseget is a ket verzio kozott. Erdekes tovabba, hogy az erosebb, jobban gyorsulo 109 loeros motor minden korulmenynel kevesebbet fogyaszt, mint a gyengebb, lassabb 99 loeros motor!
Bar a Golfokban es a Hondakban tobb az anyag (nagyobb a tomeg), megis ennyivel jobbat gyorsul a Suzuki? Az 1.6-os Golf 11,4-et gyorsul, es a 2000 kobcentis, 150 lovas FSI megy 8,9-et 100-ra. ERDEKES.
A 110 lovas Honda Civic 1.6 sport 9,9 alatt eri el a 100-as tempot.
A Mazda3-masnal a 2000 kobcentis gyorsul 9sec alatt 100-ra! Az 1.6-osnak 11sec kell.
Az 1-es BMW-k kozul a 120i (2000 kobcentis) gyorsul 8,7-et 100-ra.
Persze nem kizart, hogy valosak az adatok, de nagyon meglepodtem/meglepodnek rajta... -
#909 meg azér nem utolsó sorban elég sok embernek van swiftje legalábbis amit utcán látok -
[Walaki]D`Lair #908 Így is van...szvsz tök jó autó a kis swift...
IGEN MÉG AZ 1 LITYÓS IS!!! -
praksi #907 elnézést h belepofázok, de olvastam pár oldalt (scak úgy össze-vissza) és van néhány ember, aki csak fikázza, h mekkora xar, h elavult, meg nem biztonságos, meg mekkorát szívott vele, stb., azoknak üzenném, h ha majd ők fognak 17 évig csak Trabantban ülni, akkor majd megtudják, mi is a szar..... -
[Walaki]D`Lair #906 gondolom az ignis motorjait kapja...max a sportváltozat kap egy jó kis japán turbót....ehe ehe ehe....:D -
#905 na de a motorja milyen? -
Braveheart #904 Az új swift:
-
#903 nekem swiftem van de majd ha nagy leszek és milliomos
veszek egy erőgépet (álmodik a nyomor) -
#902 hmmm, nem magadnak vetted ?