2027
Jó vagy rossz autó?
  • Dichter
    Én még nem láttam olyan Suzukit, ami szétesett volna menet közben.
  • Dichter
    Király...
  • Butthead
    A tanulságos rövid u!
  • Dichter
    Nagyon tanúlságos.
  • Dichter
    Kicsi: igen, ez a kompakt kategória egyik ismérve. Nem kisebb a kategóriájának akármelyikénél.

Csenge(?) Feltételezem gyengét akartál írni. A régi 1 literes Suzuki 54 lóerő körül van. Teljesen normális. Az újabbakat nem adják ki 75 lóerő alatt. Az 1.3-as GTI Suzuki 103 lóerős. Miről is beszélünk???

Fapados:Alább kitárgyalva.

Szar az anyag minősége: A régi Suzukinál valóban. Az egyetlen felróható negatívum, a futómű mellett. Ezt az újat viszont ugyanolyan anyagból rakják össze, mint a társait.

Más okosság esetleg?
  • sferrari
    hát nem igen van 2 milla körül ilyen felszereltség !
    Habár nálunk az is döntött az új swift javára hogy az a cég ahol fater dolgozik beszállítója a Suzukinak ezért jár a 9%-os beszállítói kedvezmény !
    Így meg aztán verhetetlen ára lett !
    + mivel a kedvezmények nem vonhatók össze nem járt a téligumi akció de 40e Ft azt is megkaptuk felnivel
  • ZsirosKenyer
    igen, és mind 1.1-es, alap, egyetlen extra:légzsák.
    ugyanannyiért a régi suzukik, fullextrásak, még clarion cd playert is adnak hozzá 4 hangfallal.
    Az új swiftet nem említem szándékosan, mert az már azért pözsó szinten össze van rakva.
  • NeoMaN
    nemtom, de 2 milla körül van mind: opel, rönó, ford, pözsó....

• ZsirosKenyer
    mondj jobbat ennyiért!
  • ZsirosKenyer
    na k.rva gyorsan vegyetek vissza.
    főleg te Magnumrolcsi, mi a szarnak fikázódsz szándékosan??
    pl. a #1045 -ös hsz. most őszintén mire volt jó?
    ha bajod van a suzukival fejtsd ki hogy konkrétan mit kifogsáolsz az autóinkon. Ne csak szarozzál , mert ettől csak még nagyobb gyökérnek tűnsz mint amekkora lehetsz
  • Dichter
    Ki nem szarja le milyen kocsit vennél, ha lenne pénzed? De nincs pénzed, jogsid sincs, te kis szaros. Majd felnősz egyszer.
  • Magnumrolcsi
    Nem vagyok 14 már rég elmúltam de ez nem jut el a piciny agyadhoz !!
    Akkor se vennék suzukit ha csak arra lenne pénzem !!
  • NeoMaN
    LOOOL
    broáááf
    :ÐÐÐÐ
  • Dichter
    14 évesen biztos sok közöd van az autózáshoz
  • Cvd
    Hát, én 3 Golfról írtam véleményt, abból 2 III-as Golf.:) Azokra biztosan nem jellemző amit írtál. De lehet hogy a kisebb motorosokra igen, meg az újjabbakra is, olyanokban mégcsak ülni sem ültem.
  • I.C.ram
    3astól kezdődő golfokra értettem.
  • [Walaki]D`Lair
    Elmebeteg fasz
  • [Walaki]D`Lair
    Meg...csak kicsit meghajlott...:DD:D:D:D::D:D:D:D::D
  • Dichter
    És amikor kiszálltál akkor is megvolt még a tábla?
  • ZsirosKenyer
    WagonR+ 1.3 VVT > 180km/h , autópálya
  • [Walaki]D`Lair
    Mondom óra szerint...
  • Chief
    Táblával a tetején az életben nem mentél te 175-tel...
  • [Walaki]D`Lair
    M3-ason...
  • Butthead
    Ezek nem kétkerekűek véletlenül? :) Úgy könnyű, alig van légellenállás!
  • Butthead
    Ha szar volt az út, el is hiszem. :)
    Én horvát autópályán mentem 185-tel (1.6-os Liana Sedan), ennél többet nem bírt a verda. Pedig kíváncsi lettem volna, mi van 200-nál, mivel a digitális kilométeróra max 199-et tud kiírni...
  • efti
    GS500 : 185kmh
    SV605 : 205kmh
    DL1000: 225kmh
  • [Walaki]D`Lair
    Én mentem óra szerint 175-el 1.6-os Swiftben, nagy tanuló légféktáblával a tetején...:))))

(mellesleg majd beszartam úgy paráztam...:))))
  • Butthead
    Egyébként kíváncsi lennék rá, ki milyen végsebességet ért el különböző Suzuki típusokkal...
  • Butthead
    Azért a Suzukiknál sokat számít, hogy hol gyártották, az eredeti, Japánban gyártottak lényegesen jobbak a hazaiaknál.
  • Cvd
    Ezzel vitatkoznék. Volt I-es 1,6-os dízelem 6L körüli fogyasztással, aztán III-as 1,6-os benzines 5,5-6L-el, és III-as 1,9TDI 4,5-5 literrel. Nemhogy zabáltak, de még kevesebbet is esznek az átlagnál. A I-es gyorsulására már nem emlékszem, de teljesen átlagos volt, és ment 140-et (a végsebességek óra szerint jönnek), az a korának megfelelő teljesítmény volt. A benzines III-asnak durván 11s kellett a 100-hoz, és 190 volt a vége, ez is bőven megfelelt a korának. A TDI meg bő 7s alatt van 100-on és 220 körül van a vége, ezzel meg nyugodtan nekimegyek sokkal nagyobb dögöknek is. Mindamellett az utóbbi kettőnél gyertyacserénél komolyabb motorba nyúlás nem volt, az I-es egyszer átesett egy motorgenerálon, de az a kora és a megtett km-ek után tejesen normális.
  • I.C.ram
    golfoknak pedig ritka szar motorjuk van. Alig van erejük, és zabálnak, mitn a disznó.
  • [Walaki]D`Lair
    Pedig a régi Wagonok is simán megcsinálták a jávorszarvas tesztet...:)
  • sferrari
    Ezt a mondatodat magyaráztam eddig :

"És ne felejtsétek el hogy nem az a lényeg milyen kocsid van, hanem hogy hogyan vezeted."
    örülök hogy te is igí gondolod :)
  • NeoMaN
    rájt, ugyanígy tudom énis
  • ZsirosKenyer
    ez így volt a régi swift-ekkel + a régebb gyártású wagonokkal.
    Az Ignis illetve a 2000 után gyártott Wagonokat (VVT motoros wagonok) már teljesen új felfüggesztéssel, stb-vel rakták össze. Pl. az általam tesztelt wagon szerintem teljesen korrekt autó, a motorja köztudott jó, az összerakására sem lehet túl soka panasz, kicsit ráz a rossz utakon (de ez is inkább csak a kis kerekeinek köszönhető, nem a futóműnek). A kicsit borulós érzés maradt, de ez sem az alkatrészek, hanem inkább a fura geometriája miatt van. Városba szerintem tökéletes. Szép magas, sokminden belefér. Kéremszépen ez erre van. Ha kicsit idősebb lennék és lenne családom, gyerekeim, szerintem ilyet vennék.

Persze összeszerelés/alkatrészek tekintetében az igazi áttörést csak az új swift hozott, melybe ha jól tudom már alig száműztek valamit a régi tipikus suzuki/opel-es alkatrészekből.
  • NeoMaN
    A Suzuki motorja jó, ez egyértelmű.
    Viszont az Ignisen és az új Swiften kívűl tudtommal nagyon elavult módszereket alakalmaztak benne (futómű, anyagok, stb.)
  • daf xf
    Sziasztok!
    Eggyetértek veled ZsírosKenyér!
    Szerintem sem kellene fikázni a suzuki!
    Nekem is az van.
    Ráadásul vagon R+.
    És mitmondjak eleinte úgy énis húzódoztam tőle de nagyon megszerettem.
    Ráadásul motorikusan semmi baja sincs!
    Megyen meg minden.
    Szal jó!
  • ZsirosKenyer
    azért fejlődik a suzuki is, nem kell agyonszapulni.
    volt alkalmam kipróbálni nemrég egy 1.3 VVT-s wagonR+ -t, ami köztudottan egy "szar" kis családi autó.
    Drag-eltem pár haverral, erőmérés gyanánt, az eredmények:

Fiat Brava 1.5 > kiegyenlített szép negyed-mérföld volt, egyszerűen nem tudott lehagyni.

Opel Vectra 2.0 TDi > 100ig tökéletesen tartottam az iramot, ott aztán elfogyott a nyomaték.

Golf V. 1.6 (vagy 1.5, már nem tudom) > itt egy emberrel több ült a golfban, és ez egy rövidebb szakasz volt, kb 200 méter lehetett = döntetlen.

a lényeg hogy nem kell alábecsülni a suzukikat, ja és azt se felejtsétek el hogy 2 milláért kapsz egyet. Hülyeség összehasonlítani egy másfél millát érő kis swiftet egy 3 és fél millás vassal...
    Gondoljunk arra hogy nem lehet mindenki gazdag, nem vesz mindenkinek az apuci 20 évesen bmw-t. Szerencsétlen arcok éveket spóroltak hogy venni tudjanak egy ilyen kisautót, és utána még meg is értem hogy örülnek. Anno én is hohetetlenül boldog voltam az első trabimmal.

És ne felejtsétek el hogy nem az a lényeg milyen kocsid van, hanem hogy hogyan vezeted.
  • efti
    Autokent csak mint utas vannak tapasztalataim, van egy suzuki GS500-am tavaly decemberben vettem 2500km-el, most van benne 25500 es meg semmi gondom nem volt vle *kopp kopp kopp*

Autokent szerintem nagyon jo iranyban haladnak, az uj swift kifejezetten szepre sikerult szerintem. Persze ha ugyanannyi akkor azert en is inkabb a Jazz-re szavaznek. De azt azert a Suzuki javara kell irni, hogy nem haromhengeres 60LE-s szarokkal szediti a nepet mint a VW es csaladtagjai...
  • NeoMaN
    1 - A Suzuki csak és kizárólag azért népszerű itthon, mert prosztó ország vagyunk. Ha fáj ha nem fáj, sajnos ez az igazság, erre van pénzünk.
    2 - Azért Badsectornak abban igaza van, hogy nevetséges a sok tuskó 20-onéves, amint 1.0 SPORT (LOÁL) suzukival, sportdobbal, 1-esben 60-al gyilkolják a gépet és májerkodnak.
    3 - EZ
    vagy
    EZ?
    Asszem nem kérdés.
    2001-2002-ben az "Év Japán Autója" díj nyertese talán picit jobb választás mint a Suzuki.