2027
Jó vagy rossz autó?
-
#1186 akkor gondolom GS -
#1185 Az ignist 4 éves futamidőre vettem anno. Annyit fizettem be összesen (auto+kp), hogy 75% meglegyen! 5 éves futamidő és fele annyi a törlesztő részlet! -
#1184 nem 4 kerék! nincs bőr és navigáció!:) (Bár nem tudom, hogy lenne ilyen felszereltségű...)
JAh! Gyöngyházfekete!:DDD -
#1183 De jó, hogy egy tacskó mondja meg nekem mit hogy kellene fizetnem... -
#1182 Honnan tudod, hogy mennyivel szállt be? 3 év alatt lehet törleszteni egy autó részleteit. Mellesleg beszámításnál, ha ugyanoda adja be, levonódnak a részletek, és annyival kevesebbért veszik be az autót. -
ZsirosKenyer #1181 hát ja. Tegyük hozzá hogy itt azért drága hogy ott olcsó legyen. Csesszék meg!
Persze logikus hogy összeomlana a gazdaságuk a hatalmas távolságok miatt, ha ott is nőne a benzinár, de hát akkoris, észre se vesszük és belőlünk élnek. -
#1180 mert benzinzabálók, és ott olcsó... -
ZsirosKenyer #1179 hozzászokhattunk hogy a legvadabb gépeket mindig csak a tengerentúlon nyúzhatják, nálunk fentarthatatlan a legtöbb amerikába szánt vas.
aki nem látta volna még it az új suzuki, amit kizárólag az USA-ba szántak..sajnos. Pedig ilyenek rohangálnának itt nálunk is, rögtön mindenkinek megváltozna a véleménye a suzukikról. néhány kép:
-
#1178 lol! mire kifizeted a részleteket az ignisre, kezdheted előlről az sx4-el. de nagy marha vagy -
#1177 eleje-hátulja szép , oldalról kicsit gnóm -
#1176 milyen felszereltség? -
#1175 Nah én most vettem egy SX4-et. 200Km- után nem sok véleményt tudok mondani még. Egyenlőre fülig ér a szám!:)
Az ár érték vitához csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy: 3.4 milla lenne a zsebemben akkor nem biztos, hogy a Suzuki melett döntenék. DE! Mivel egy 3 éves ignist(tök alap 73eKm, tetejét leöntötték kromofággal:( ) a mai katalógus ára szerint jó, ha 1 millára értékelik a katalógus alapján. Persze hibátlan kevés kilométerrel!
Én ezért 1.47m-ot kaptam!!!!!!!!!! És semmi csalás nem volt a Géringer részéről!! Tehát nem volt beépítve a nagyobb vételár a havi törlesztésbe!!! Nekem számított az a közel 500.000.-ft plusz!:))
Hát ennyi!:D -
#1174 Jahh, mondom, én teljesen meg vagyok vele elégedve, egyedüli kisebb probléma, hogy nem valami nagy a csomagtér enyhénszólva sem :D
De végülis nem is van használva állandóan, ha meg valami nagyobbat kell vinni, csak 2-en megyünk :D -
#1173 kisautók közül fiatalon egyértelműen a Swiftet választanám , családosan pedig egyszerűen nem választanék szívem szerint kisautót, ha tehetném, alsó-közép kombit minimum, ha nem tehetném, akkor is ilyet vennék, csak kicsit használtan :), vagy pl. Astra Classic II kombi -
#1172 persze lehet hogy van jobb választás az SX4-nél, pl. Ford Fusion, Honda Jazz, Opel Meriva, de az is biztos, hogy van rosszabb vétel is pl. sztem VW Polo. Úgyhogy nem kell leírni, és az SX4 inkább fiatalos, hobbiautószerűség, de a RAV4 is ilyesmi nagyobb kategóriában, azt se szidta senki magas ára miatt -
#1171 Ezzel én is teljesen egyetértek...
Nem a hibát kell keresni, mert ez "csak" egy Suzuki, igenis az, és azok az idők elmúltak, hogy amin fennvan az S logó, az sz**...
Azt viszont el kell fogadni, hogy igenis (amennyire lehet ezért az árért) szépek, jók, és hát itthon piacvezető... -
#1170 bírom a tapasztalatlan dumákat.... -
#1169 ismered az én érdeklődési körömet? baszki, te magad mondtad, hogy qrva nagy, sokat fogyaszt, és qrva drága. Én elmondtam, hogy ez összeférhetetlen. Egy nagyobb autó, akkor az nem lehet 2,3 millió pl., amikor a Swift 5 ajtós 2,2. És nem is fogyaszthat annyit, mint a Swift. Nézzük SX4 1,5 GS 3,7 millió. Automata klíma, ülésfűtés, alufelni, oldal és függönylégzsák, stb. Ennyi pénzért egy teljesen csupasz 75 lovas Golfot kapsz. Azaz picivel nagyobb, de gyengébb, és kb. olyan felszereltségű, mint az alap SX4, + ott az 1 millió Ft különbség. Nagy jóindulattal felfoghatjuk csak a VW presztízsének ezt az árkülönbséget. De akkor marad az, hogy teljesen korrekt azn ár. Mellesleg a természetjáró modell 4,2-4,3 milliós áráért, mond meg hol kapsz ennyiért olyan 4x4-es autót, amiben elférsz?? -
Roll #1168 Ebbe az árkategóriába szerinem komolyabb a volkswagen vagy ford esetleg egy opel.
Ami még nem tetszik benne az az 1.6-os motor ereje. Rendesen megpróbálgattuk a tesztautót, de nem az igazi. Van egy 1.6-os mondeonk és ahhoz képest gyengécskének éreztük, pedig az már 6 éves. -
#1167 Ezen nem sértődik meg senki, legalábbis én, de mi az, hogy komolyabb márka?
Miért a Suzuki komolytalan?
Most nem rád értem, de van egykét ismerősöm, és állandóan az megy, hogy hogy vehettük meg ezt, meg hasonlók, meg hogy szar az egész, csak nem tom, hogy mivel támasztaná alá... Mert neki nem volt, meg hogy az volt egy 80-as évekbeli konstrukciónál, az nem jelenti azt, hogy olyan is marad...
Ja, nekünk egy új Swift van, 1.3 as 5-ajtós, és teljesen megy vagyunk vele elégedve eddíg...
semmi probléma, vagy hasonló... -
#1166 alkudjatok...
minden kocsi árában van "tartalék" -
Roll #1165 Mi is megnéztük, és ki is próbáltuk az sx4-et, mert a suzukinkat le akarjuk cserélni (4 éves, swift), a fullosat nézegettük és azt is próbáltuk ki.
Magával az autóval meg voltunk elégedve, de amit elkérnek érte 4,2M Ft, egy kicsit sokaljuk. Ennyi pénzből már egy "autót" is lehet kapni. Nehogy megsértődjön ezen itt valaki, mi is suzukit nyúzunk, de ennyi pénzért akkor már inkább valami komolyabb márkába ül az ember. -
#1164 Az jó mert nekem 7 alatt nem áll meg "Ignis 1.3 glx " !
-
#1163 Egyébként bemész bármelyik Suzuki kereskedésbe és tuti van tesztvezetésük, most minden márkakereskedő a SX4-et preferálja, sokan túl vehemensen is/ráfeledve, hogy van Ignis-ünk, Swift-ünk.../ sztem 100% ki tudod próbálni, és TE döntsd el, ne ilyen fórumkommentekre adj! -
#1162 "üzembehelyezés drágább"
mennyivel drágább?
5ezerrel? 10ezerrel? mert többel nem hinném... -
#1161 én vezetem minden nap :)
mivel megfontolt "uras" vezető vagyok, nekem az 1.5 éppen optimális...Fogyasztásról és a regékről annyit, hogy 1150kiló az autó súlya, tehát nemtom miért várják az emberek, hogy 4.5-el elmenjen... A alsó hangon 7liter is hülyeség, a sebességhatárokat betartva, értelem vezetési stílusban simán 6alatt voltam. A kijelző 90-nél percekig mutatott pl 4.7-et is, bár erre azért nem adok...
188cm vagyok és 115kiló, mégis elférek benne simán még hátul is. Magas a hasa, tehát rossz úton-földúton bátrabb az ember vele. Ja a cégnél 1.5 GS van, tehát plafon felszereltség> fasza...
hogy megéri-e, hát nemtom 2.698.000-ról indul, én szívesebben vennék ilyet GLX CD-ben mondjuk 3.298.000-ért mint Méganét, esetleg vmi rosszhírű 307-es verziót,... Bár ez egyéni vélemény.
Egy dolgot ne felejtsen el az okos jónép: Új autó. Minden más konkurense idősebb konsturkció, pl a G astra 8éves jött le a tervezőasztalról... Ezt nem kell elfelejteni, amikor autóba fektet az ember.
ÁMEN -
#1160 LouiS: 6 - 6.5 az átlag, de ha többet járok városon kívül, akkor úgy 5.5 - 6
DJ Bee18: Nem sértődök meg attól, amit írtál - inkább fiatal korodra és a tapasztalatlanságod terhére írom a dolgot - márha valódiak a megadott adataid.
Az SX4 pedig tényleg drága - most még -, ahhoz képest, amit tényleg tud (vagy nem tud).
De hogy egy autó "drága", az nem csak az árcédulát jelenti - ottvannak még a járulékos költségek is (üzembehelyezés drágább, súlyadó többe kerül, fogyasztás, egyebek...).
Te csak kiemeltél egy-két dolgot a hozzászólásomból, de valószínűleg nem láttál a sorok mögé.
Szerintem sokan mások, akik jobban figyelik az autópiacot, biztos tudnának több más márkát(típust mondani a 2.7milla környékén, amelyek jobban megérik mindezek tekintetében, mint az SX4.
(Megjegyzem: az SX4 "természetjáró" változatok 4-5millás árában is lehetne találni igazi terepjárókat is.
Elismerem, senkinek sem kötelessége (vagy képessége) a sorok mögé látni, de attól még nem kell valakit leugatni a véleménye miatt. -
#1159 SX4-ről mi a véleményetek, megéri, nem éri, vezette már valaki? -
#1158 "az alap változatban semmi extra nincs" -
#1157 307 SW leszabályoz 170-nél. Tapasztalat. -
#1156 Mert az ignis-ed mennyi eszik ? -
#1155 egy 1,6-os céges 307 SW meg 12 litert zabál, ha 180-190-nel megy az autópályán :DDDDDDD -
#1154 - sokat eszik
- qrva drága.
Baszki már bocs, hát te magad mondtad hogy qrva nagy (de hogy az miért negatívum??)
És nagyobb autó 100 lovas motorral mit vársz?? Hogy fogyasszon 7 liternél kevesebbet, és adják el 2,2-2,3 millióért??? Más kategória, nem a Swifté... -
#1153 Na mivel ma el kellett mennem szervízbe, megnéztem közelebbről az SX4-est.
Hát...
Külsőre elég jól néz ki, tetszeni tetszik, leszámítva, hogy:
- qrva nagy (1130-1380 kg - ez utóbbi a fullextrás "természetjáró modell" 1.9L DDiS diesel-motorral) és kicsivel több, mint 4 méter hosszú
- sokat eszik (minimum kb. 7 liter/100km - 1.5L motorral). A legtöbbet az 1.6L VVT motoros, automata váltóval fogyaszt: 10 liter/100km !!!
- a csomagtartója (270 l) alapban nem sokkal nagyobb az Ignis-énél (255 l), inkább magasabb, az ülések döntögetésével/hajtogatásával 625 illetve 1045 literesre növelhető
- és szokás szerint az alapváltozatban (GC) szinte semmi extra sincs. Egyedül az elektromos szervókormány és magasságban állítható kormányoszlop van és külön még plusz 250 ezerért klímát is raknak bele.
- qrva drága. A "semmisincsbenne" változat alapára: 2.698.000 Ft + metálfénnyel: 2.768.000
Asszem jó lesz még egy ideig az Ignis-em... -
#1152 Már kezdtem elhinni hogy így viszik a mi autónkat,de mint megtudtuk gonoszok nem alszanak !
Hány tolvaj kell hetven Suzuki Swift kerekeinek ellopásához?
Nem semmmi ! -
#1151 FÉSZ: téglán a Suzukik
Iromány -
[Walaki]D`Lair #1150 Totalcar:
"Bár nekem nagy kedvencem a Fiat 1,9-es JTD, illetve a TiD (Saab), a vagyis CDTI (Opel), akarom mondani immáron a DDiS (Suzuki) dízelmotor." -
#1149 http://www.origo.hu/auto/ujdonsag/20051128lehullt.html -
[Walaki]D`Lair #1148 "a Suzukiba a dízel erőforrást is a Fiat adja ! 1.9 Td 120Le"
Mondom GM -
#1147 a kics dízel motor 1.3 l Fiat Multijet .
Az Opelokba is ezt rakják , nem GM