2027
Jó vagy rossz autó?
-
#1307 #1278 -
#1306 Ilyen lesz az új Suzuki Wagon R+?
-
#1305 Naja, bár azért azt nem szabadelfelejteni, hogy mivel nekem is új Swift van, 1.3-as, és normál használat mellett, mivel a inkább teljesítményre van "kihegyezve" ez meg ugye a nyomaték kárára megy, tehát normál használat mellett egy picit azért gyengébb, szal csalóka az a 92LE. Bár Jelenleg meg vagyok elégedve, ha normálisan megyek, úgysem akarok mindenkit előzgetni, vagy visszateszek 1-2-t, és megvan...
Annyira nem vészes, mint ahogy egykét ujságban olvastam anno....
Az új SX4 Sedan meg nekem pl kifejezetten tetszik, mint ahogy a hatch-is... -
#1304 figyelj nekem tök mind1, az itt felhozott példák 1.4-el mind lomha autók...
a Suzuki meg 1.5-től/99LE/ gyártja az SX4-et.
ennyi
-
#1303 Astra-kba meg 1300 kilóba teszik be... -
#1302 swift-990-1050
SX4-1130-1185 -
#1301 Az alap felszereltségű swift 1060 kg, gondolom ez kicsit több + extrák -
#1300 mi? mert mekkora súlyú? -
#1299 az Octavia 1.4-es motorral olyan is szerintam...Thalia, City mind alacsonyabb tömegűek... Így is sír a nép, hogy gyenge SX4-ben az 1.5... -
#1298 és a Thalia, Honda City, Skoda Octavia 1,4-es 75 lovassal? Ez az 1,3-as 92 lovas... Golfokat, Focusokat 80 lovasok hajthatnak, és eek nehezebbek, ezekhez képest rakéta lenne még mindig a 92 LE, és alapmotor lenne, amitől általában nem vár sokat az ember, ahhoz képest még mindig sokkal jobb -
#1297 mert ekkora kaszniba az 1.5-ös is éppen optimális, az alá értelmetlen menni... -
#1296 meg még sok a régi Swift, ezért, de az újak teljesen megállják a helyüket, sőt... -
#1295 Igazán észrevehetnék, hogy a Suzuki mostmár remek utókat csinál. És az, hogy a legtöbb autóbalesetben Suzukis hal meg, valszeg azért van, mert a legtöbb embernek Suzukija van. -
#1294 persze A5 fórumán egyből fikázzák, szánalmas nagypofájú bagázs. De ha ez 2,8 milliótól indul, nem lesz jó ára. De miért nem teszik az 1,3-ast is bele? Olcsóbb, és az is elég lenne, ha már Fabia kombit adnak 1,2-es 60 lovassal... De azért tisztelem őket, hogy csak dinamikus autót adnak ki, ellentétben a VW-kkel... -
#1293 olyan Honda City konkurensnek tűnik, de annál jobban néz ki. -
#1292 nekem tetszik. Bár erre sokkal jobban illene a Swift név, mint a mostani Swift-re :) -
#1291 Szép, kicsit furi oldalról, de a képek csalókák mindig... majd élőben. -
#1290 Leplezetlenül: Suzuki SX4 Sedan
-
#1289 hát a motorban 5000 lehet, de az egész autó futott már többet, és nem csak a motor amortizálódik közlekedés közben -
#1288 olvasd már el a leírást -
#1287 http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=629286&command=ugras&screenwidth=1024
VÁÁÁOOHHH :DDD, azért másfél milla... 5000km persze, van aki el is hiszi... -
#1286 használtautóponthu -
Solt #1285 Tiszteletem Hölgyeim és Uraim! :)) Beleszerettem egy 1992-es Swift GTI-be! :) Erősen tanakodom, hogy leteszem érte azt a 450000.-Ft-ot! Egy kis információt kérnék, hogy reális-e ez az összeg érte, mit fogyaszthat, vannak-e típushibák, illetve olyan dolog amire érdemes odafigyelni a megvétele előtt! Előre is köszönöm!! :) Hallottam, hogy nagyon morcos kis dög, tehát végrendeletet már írtam, azt nem kell a figyelmembe ajánlani! :))) -
#1284 Itthon lesz a Suzuki WRC-központja
A Suzuki fokozatosan szórja az információ-morzsákat a rali-vb csúcskategóriájába történő belépéséről. A Finn Rallye-n azt árulták el, hogy a WRC csapat központja Magyarországon lesz.
A Neste Oil Rally Finland egyik szervizparkjában csípték el a Suzuki Motorsport vezetőjét, a pilótaként is villogtató, épp ezért Monster becenévre hallgató Nobuhiro Tajimát, aki megerősítette, hogy a Suzuki most készülő WRC csapatának Magyarországon lesz a központja. A japán márka egészen eddig az Ignis, majd a Swift Super 1600-as autókkal volt jelen a rali-világbajnokság junior kategóriájában, valamint az egyes nemzeti bajnokságokban, így Magyarországon is. A junior rali-vb-t 2004-ben megnyerték az Ignisszel, de hazánkban is ezt az autót vezeti a Super 1600 kategória korábbi bajnoka, és aktuális éllovasa. A márciusi Genfi Autószalonon azután bemutatták az SX4 alapjaira épített raliautót, amellyel már egyenesen a királykategóriában, a Xsara, Impreza és Focus WRC-k, valamint társaik ellen kívánnak harcba szállni.
Az SX4 WRC versenyautóról azután folyamatosan szivárogtatták ki az információkat. Az autószalon reflektorfényébe kiállított koncepcióról később a műszaki adatok is kiderültek: 2 literes, négyhengeres turbómotorja 320 lóerős teljesítményre képes 4-5000-es fordulatszámon. Újonnan fejlesztett összkerékhajtási rendszere mechanikus első és hátsó, valamint elektronikus középső differenciálművet vonultat fel, kormánykerékről kapcsolható szekvenciális váltója ötfokozatú. A versenyautó 4125 mm hosszú, 1770 mm széles és 1450 mm magas, aszfaltra 18 colos, murvára 15 colos kerekeket kap. A műszaki adatok után bejelentették, hogy a 2007-es szezon második felében szállnak be a küzdelmekbe, majd mikor az FIA nyilvánosságra hozta, hogy a jövő évi szezon mégsem két fél évadból áll, akkor a 2008-as bajnokság kezdetére tolták ki a bemutatkozást. Addig még sok idő telik majd el, és nyilván az SX4 WRC további részleteire is fény derül, főleg azért, mert Magyarországon lesz a WRC csapat központja is, addig is kedvcsinálóként a Suzukinál készítettek egy videót, ami ide kattintva érhető el.
A5
Video
-
#1283 mutasd mid van mácsó :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
képzeld a piros a kedvenc színem autón -
#1282 Neked egy piros swifted van?
:)))))))
férfias jószág nagyon -
#1281 Hmm, én múltkor láttam valamit róla, azt írták, hogy 1,6 os motorja lesz, 120Le-vel, de külsőre hasonlóan nézett ki... -
#1280 Hát remélem, hogy a lámpák nem ilyenek lesznek-.- -
#1279 Persze azér nemigy fog kinézni ez még csak egy kiszinezett concept art, de ha az uj swiftet vesszük alapul akkor jó kis kocsit dob piacra ami fogyni fog mint a cukor. -
#1278 Új európai Suzuki kisautó a láthatáron
árizsban még csak tanulmányként láthatjuk a Splash néven emlegetett típust, bár a gyártó is beismeri, hogy ez az autó már igen közel áll a későbbi szériagyártmányhoz.
Méretei alapján új típus leginkább az Ignis helyére pályázhat a Suzuki modellpalettáján. A két típus tengelytávja egyformán 2,36 méter, és a Splash 3,78 méteres hossza illetve 1,65 méteres magassága is csak néhány milliméterrel haladja meg az Ignis megfelelő adatait. Az újdonság 1,78 méteres szélessége ugyanakkor jóval tágasabb belső teret ígér. A méretektől eltekintve azonban nem is hasonlít egymásra a két autó. A Splash nem örökölte az Ignis ódivatú, terepjárókat idéző arányait, inkább a Swiftre emlékeztet minimális hátsó túlnyúlásával és hosszú orrával, bár annál jóval magasabb, és jóval merészebb formavilágú. A tanulmány orrába egy új fejlesztésű 1,2 literes, 16 szelepes benzinmotor, és négysebességes automata váltó kerül, és a Suzuki szerint az autó öt személy szállítására is alkalmas.
A sajtóközleményből az is kiderül, hogy a Splasht afféle jolly jokernek szánják. Azt szeretnék, ha korosztálytól és életstílustól függetlenül szinte bárkinek megfelelne, akár városi használatra, akár hosszabb utazásokra, bár méretei, és várható teljesítménye alapján ez is csak egy újabb kisautónak tűnik a sok közül.
[Totalcar] -
#1277 Suzuki swift sedan az elnyűhetetlen:D -
#1276 -
#1275 Ha kifejtenéd miért is szar és melyik modell? -
555 #1274 A suzuki kocsi szar de a gsx r jó de annál is van jobb -
#1273 150 ló, fasza lesz. Vagány hot hatch. Ára inkább 4-4,2 misi lesz, hála hülye redszerünknek. 3,6-ot gondolkodás nélkül adnék érte :), túl olcsó lenne sztem -
#1272 jön az új WR is... -
#1271 Európának erősít a Suzuki Swift Sport
Ősszel mutatják be Európában a hazai gyártású Suzuki kisautójának legizgalmasabb változatát. A Swift Sport akár 150 lóerő körüli teljesítményre is képes lehet.
Hamarosan nálunk is bemutatkozik
Japánban ugyan már jó ideje kapható a Suzuki Swift Sport, az Európába szánt változatot azonban csak a Párizsi Autószalonon láthatjuk majd. Az Esztergomban gyártott kisautó legizgalmasabb kivitele elsősorban teljesítményben fog különbözni a japán változattól, az 1.6 literes 125 lóerős szívómotort ugyanis a hírek szerint 150 lóerő körülire erősítik fel. Ennek megfelelően a Swift Sport valóban képes lesz dinamikus haladásra, noha lesznek nála jóval erősebb vetélytársak - például a Renault Clio RS, vagy az Opel Corsa OPC - is.
A Swift Sport mellett szól azonban, hogy a fenti konkurenseknél várhatóan lényegesen olcsóbb lesz. Az eddigi pletykák szerint bő 3,6 millió forint körüli árcédulára számíthatunk a modellnél, ami a teljesítmény és a gazdag felszereltség fényében igazán baráti ár lenne. A végeredményre már szerencsére nem kell sokat várni, hiszen szeptember végén hivatalosan is leleplezik a legizgalmasabb Swift-et, ezután pedig már nem kell sokat várni, hogy nálunk is kapható legyen.
-
#1270 -
#1269 -
Már teszteli a Suzuki az SX4 WRC versenyautót, amellyel hamarosan a rali-világbajnokság küzdelmeiben vesznek részt. A versenygépet nem más, mint a Suzuki World Rally Team vezetője, a "Monster" becenévre hallgató Nobuhiro Tajima vezette a gyár japán tesztpályáján, nem sokkal azután, hogy megnyerte a neves Pikes Peak Hill Climb hegyi autóversenyt. A 84. alkalommal megrendezett amerikai erőpróbán a Grand Vitara Hill Climb Special nevű szörnyeteggel indult, és 44 másodpercet vert közvetlen riválisaira. A főnök ezután ült át a fejlesztés alatt álló SX4 WRC-be, amellyel sikeres tesztet zárt. A Suzuki ezzel egyidőben nyilvánosságra hozta az autó néhány adatát: 2525 mm-es tengelytávjával és 4125 mm-es hosszával a Skoda Fabia WRC mellett az SX4 lesz az egyik legrövidebb WRC autó. A Suzuki orrában 2 literes, turbós négyhengeres dolgozik, akárcsak a kategória többi képviselőjében, így ez a paraméter korántsem újdonság. A bemutató időpontja viszont új: a Suzuki ugyanis eredetileg 2007 nyarára, a 2007 eleji félszezon után, a 2007-2008-as őszi-tavaszi idényre tervezte volna a premiert. Az FIA viszont a közelmúltban kihirdette a jövő évi versenynaptárt, ami szerint mégsem állnak át a két féléves szezonra, az idény továbbra is januártól decemberig tart. 2007 januárjában azonban a Suzuki még nem állt volna készen az autóval és a csapattal, ezért csak 2008-tól vesznek részt a rali-világbajnokság csúcskategóriájának küzdelmeiben. Az FIA-tól azonban hamarosan megkaphatják a homologizációt az autóra, így elképzelhető, hogy tesztjelleggel néhány futamon már 2007-ben látható lesz a Suzuki WRC.
a5
Gyönyörű, és remélhetőleg jól fog menni, masszív jó kocsi!