2027
Jó vagy rossz autó?
  • 0ppika
    az munka :D
  • DJ BP
    láttam fotót Mazda6 MPS-ről (260ló), na annál 120-at mutatott :DDDD
  • 0ppika
    jó, lehet hogy túlzás a 30, és fékezéskor valóban nem pörög nem 6000et, de 6000nél nem 30at mutat, 67 a rekordom ... :D
  • DJ BP
    nem lehet az az átlag, mivel 100km-ren keresztül nem nyomhatod folyamatosan, 15-az a 30 pillanatnyi átlagban...

vagy neked fékezéskor is 6 ezren van fordulatszám? :DD
  • fifi
    régen igen, manapság nem hinném...
    mérésügyi hivatal ilyen esetben kilőne mindenkit távcsöves puskával, és a kút helyét beszórnák sóval
  • gvoczelka
    Szóval vannak olyan kutak, ahol azért olcsó, mert mondjuk higítják picit vagy mi?
  • LouiS Kmét
    Shell az garantálja az oktán számot !
    95->95 és nem 93ill91, átlag ember észre se veszi .
  • gvoczelka
    :) Mondjuk lehet azért eszik nekem 12litert, mert a Jet -nél szoktam tankolni 95öst. Haverom mondta, hogy a Shellnél majdnem ugyan annyiba kerül, és neki a Jet-es benzinnel 9litert evett, amit meg a Shellnél vett, abból csak 7et.... Mondjuk nemtudom mi a különbség benzin és benzin között, mert mindegyik Százhalombattáról jön...
  • 0ppika
    igen pillanatnyi, ha rúgom neki rendesen akkor ez az átlag, és igen, ha így megyek 100 km-et akkor annyit eszik
  • fifi
    "pillanatnyi fogyasztás mérő"...
    és 20-30at is eszik a kocsi?
  • 0ppika
    akkor én is hangsúlyozom, hogy most hajtom a 2. suzukit ...
    igaz én csak 6 éve vezetek ...
    ha te ilyen rutinos vagy, akkor biztos láttál már olyan autót amiben van pillanatnyi fogyasztás mérő, és tudod amikor én elmegyek kicsit durván kocsikázni a vársoban, akkor az bizony végig 20-30 litereket mutat ...
  • fifi
    "nem tudod te akkor hogy hogyan kell padlón járni, már bocs "

1998 óta foglalkozom autókkal
    nem baj, nem tudhattad...
  • fifi
    jó, természetesen neked van igazad...
    hangsúlyozom: 2db-ot is hajtottam, én tuti nem fogok bizonygatni semmit!
  • 0ppika
    na neee, ha városban kicsit nyomod akkor eszik 8at ...
    nem tudod te akkor hogy hogyan kell padlón járni, már bocs :S
  • gvoczelka
    Nem hungaroringen hajtom, városban, meg néha autópályán
  • fifi
    akkor vagy nem tudsz értelemesen vezetni, vagy azzal a motorral nagyon komoly problémák vannak...
    mondom ezt úgy hogy ismerem a típust... 2db-ba betekertem összesen kb. 10.000km-t. Ha padlón/de tényleg padlón/ jártam, sem evett meg 8-nál többet. És az ráadásul céges ex bérautó volt, tehát 95óta az kapott mindent, nem volt kímélve...
  • DJ BP
    de baszki, egyszer próbáld ki és kész :DD

,,nem beszélve a fogyasztásáról, ha hajtom, akkor ez a kis 1literes motor is megeszik 12-14liter benzint"

Hungaroringen hajtod üveghangon? :)
  • hasznaltfelni
    használt és új alufelni, akciós áron.

Ne hagyd ki
  • 0ppika
    tudom :D
  • fifi
    csak jelzem, hogy ugyanarról beszélünk...
  • 0ppika
    nem akarod kötekedni, de nem vagyok népies :D
    "meghatározott RPM felett nem ad be csak minden 5. vagy 6. gyújtásütemet" na épp ezért szabályozás, és nem tiltás, de úgy hívjátok ahogy akarjátok ...

régebben nekünk is pont 98-as 1000-es swift volt, és mondom hogy 6500 ...
  • fifi
    bár látnom kéne, de az a blokk 99% még japán alkatrészekből van.
    túlél egy 500megatonnás atomtámadást, ha jól karbantartod...
  • fifi
    nem akarok kötekedni, de a szabályzás népiesebb neve tiltás... meghatározott RPM felett nem ad be csak minden 5. vagy 6. gyújtásütemet... pontosan azért van, hogy ne fektesse meg a motort a paraszt...
  • gvoczelka
    mondjuk jól jártam vele, mert családon belül maradt a kocsi (nagyszüleimé volt), nyár közepén lesz 9 éves, és most fogom a 40.000. kilómétert átlépni vele.
  • gvoczelka
    Ráadásul az enyémnek a 3henger miatt iszonyat jó hangja van, de 6000nél már inkább váltottam... nem beszélve a fogyasztásáról, ha hajtom, akkor ez a kis 1literes motor is megeszik 12-14liter benzint
  • gvoczelka
    WagonR -nél 6200nál volt. Viszont mivel az enyémbe sokkal régebbi motor van, és ismerve a Suzukit, ezért nem vagyok biztos benne hogy van-e "szabályzás"...
  • 0ppika
    hát az nem tiltás hanem szabályozás, és az van, 6500nél ...
  • gvoczelka
    éppen ez az, amit szeretnék elkerülni. Mert ha nincs benne, akkor nem akarom túlhajtani.
    Tudom milyen a tiltás, szüleim WagonR -ébe sikerült kipróbálnom, de az mégis csak a szüleimé, azt nem kímélem annyira mint az enyémet :D
  • fifi
    hát pörgesd le padlón,ha bedadog ütemesen akkor van... :D
    különben van...

miért lényeges?
  • gvoczelka
    Sziasztok
    Van egy 98-as, Swift GLS -em (3ajtós), 1.0literes, 3hengeres motorral, és az lenne a kérdésem, hogy van-e benne tiltás? Páran mondták, hogy van benne, de mondták sokan azt is, hogy nincs benne.
    Előre is köszi a választ!
  • fifi
    nagyon-nagyon drága a GS
  • DJ BP
    most gondolok bele, 5,2?? 2wd...

annyiért már 2,0 dízel fullos Kia Ceed van, 140 lóval... Hát inkább azt venném, magasabb méretkategória, jobb minőség, jobb futómű, jobb motor...
  • DJ BP
    hát 1,5 GS 4 misi, 1,9 GS 5,2...
    rakd össze, sztem 4,5 lesz :) a kettő közt
  • fifi
    a dízel 2WD GS nem 4.5 szerintem...
  • DJ BP
    úgyis 4 fölött lesz... GS 4,5...

húzós áruk van, ahhoz képest milyen rövid autó
  • fifi
    a kérdés az, hogy lesz-e értelmes felszereléssel, vagy megint csak fapad GC ill. fullos de drága GS ?
    mondjuk GLX CD AC-ben lehet érdekelne is
  • DJ BP
    mennyi lesz vajon :)
  • Istencsászár
    Jön az egyhatos dízel Suzuki SX4

A hét végén egy új Suzuki-reklámra lettünk figyelmesek. A két dilis horgász és a hadarós autókereskedő régi kedves ismerősük, bár erős a gyanúnk, hogy ezúttal csúnyán elszólják magukat. Az öltönyös reklámdíler szövegében a következő félmondat is szerepel: "...érdemes tudni, hogy az SX4 már egyhatos dízelmotorral is kapható...". Pedig igazából nem kapható, vagy legalábbis azok a Suzuki-kereskedők, akiknél érdeklődtünk, nem tudnak róla semmit. Ugyanakkor a Suzuki honlapján a reklámfilm mellett írásban is találkozhatunk az 1,6-os dízel SX4-gyel, amelyet a szöveg szerint múlt csütörtöktől már ki is lehet próbálni a Suzuki varázslat akció keretében.

Az a gyanúnk, hogy tényleg egy létező modellről van szó, amelyet azonban még nem mutattak be – talán majd a Genfi Autószalonon, március második hetében majd erre is sor kerül, és rögvest utána a forgalmazás is megindulhat. A Magyar Suzuki sajtóosztályától szerencsére megkaptuk az új modellváltozat adatait, így kiderült, hogy a PSA és a Ford 1,6 literes négyhengeres turbódízelének gyengébbik, 90 lóerős változatát kapja meg az SX4. A motor ötsebességes váltóval, és kétkerékhajtással kombinálva lesz elérhető. A típusváltozat így 175 km/h-s végsebesség elérésére lesz képes és 12,2 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/h-ra, azaz nagyjából az 1,5 literes alapváltozat dinamikáját nyújtja, viszont 5,3 literes átlagfogyasztásával és 6,4 literes városi fogyasztásával ez lesz az SX4 sorozat legtakarékodabb darabja. Az új változat árát egyelőre nem ismerjük, de az az alacsonyabb regisztrációs adó miatt alighanem olcsóbb lesz, mint a Fiat 1,9 literes dízelmotorjával felszerelt csúcsmodell.

Genfben egyébként más SX4-újdonságok is várhatók. Bemutatják a Kínában egyszer már leleplezett szedánt, és úgy tudjuk, egy utcai sportváltozat is készül.
  • fifi
    elvileg 5-7E km után el fog tűnni. Az összes 0 kilométeres SX4-ünkkel ue.volt a helyzet...
  • MasterJay
    Nem jól kérdeztem!
    Hogy működik?