2027
Jó vagy rossz autó?
  • ibrik
    A pluszkiadások:
    - amit nem veszel észre, ha nem figyeled az árlistát, hogy a kocsi árának kifizetésével együtt befizetted a regisztrációs adót is

- nos az "előlegben" sok minden benne lehet. Ami biztos: a forgalomba helyezési költség. De elvileg ha részletre vetted a kocsit, akkor biztos kötöttek veled casco-t is a kötelezőn felül. Vagy ha részletre veszel kocsit és esetleg nem akarsz casco-t kötni, akkor valamivel meg szokták emelni a kocsi árát - vagy a törlesztési részletek összegét.

És persze ott lesz még majd a gépjárműadó, amit egyrészt ki kell fizetned a régi kocsidra is az év végéig és az új kocsiét is. Nálunk egy új 1.3-as Ignis (vagyis 3 évnél fiatalabb) féléves adója 8800Ft...
  • ffxi
    Nos bemek a kereskedésbe a régi kocsimmal, szerződést kötök és kifizetem az előleget. Elviszem az Ignis GL-t, a régi kocsimat ott hagyom. Milyen pluszkiadások terhelnek engemet az előlegen kívül? Az az igazság, épp hogy összejött az előlegi maki.
  • 0ppika
  • ffxi
    Ez meg egyértelmű válasz volt.
  • fifi
    ez egy felettébb hülye kérdés volt...
  • ffxi
    Lejárt műszaki kocsit nem sokért számítják mán be?
  • dsg
    Izgi szitu. Motoroztunk 2ten. 150es SR, 180as Runnerral.Megallit a yard,igazoljuk a matricaval, hogy 50esek a bringak es kesz. Fogalmuk sem volt semmirol, de ne altalanositsunk! De hengerurtartalmat nem fognak merni (ha teved, o fizet).
  • fifi
    1 a rendőr sem hülye
    2 a közlekedésfelügyeletnek van hozzá eszköze, amit a gyertya helyére teker be, és megmondja mekkora lökettérfogatú a motor

amúgy ha nem csinálsz balhét, és ésszel közlekedsz lehet hogy nem lesz baj...
  • mrbaba
    Sziasztok!! Lenne egy kissé gyökér kérdésem... Nah van most egy 50-es mocim, van jogsim meg van vmi biztositás rá.. vmi matrica szerü amire rá van irva h biztositás. Nah most szeretnék venni egy 125ös mocit akkor a rendör honnan tudja h az 125ös nem 50es? Me az 50es mocimhoz sincs semmien papir amin van h 50es.:SS: Vki pls magyarázza el hogy van ez...

Kössz elöre is!
    Üdv.: Baba
  • mrbaba
    Kössz a válaszokat!!!! ;)
  • fifi
    lámpa van, vagy nincs, NEM mehetsz vele, mert nincs valszeg biztosításod....
    lámpás fejidomot+sárvédőt bárhol vehetsz, de valszeg fog kelleni egy töltőtekercs+akksi is, mert különben a fordulatszám függvényében fog gyengülni vagy erősödni a fény
  • dsg
    Lakott teruleten is kell a lampa. Valszin ki kell cserelned a fejidomot egy lampasosra, na meg hatra is kell valami + a tukrok.
  • Istencsászár
    Tudomásom szerint lakóterületen belül nappal nem közelező a lámpa használalat ( bár én mindig használom ) autóknál, de motroknál mivan azt nemutdom, de lehet azis hogy lámpa kell hogy legyen rajta, ha netán a rendőrök megállítanak és átvizsgálják a motor feleszereltségét, akkor akár büntit is vonhat maga után, mert közúton használtad...
  • mrbaba
    Hi all Van egy Suzuki RM 125-ös crossmotorom és az lenne a kérdésem, hogy nincs rajta lámpa de lakotterületen belüül lehet vele menni? Vagy rakotterületen is kell lámpa? És nem tud valaki olyan üzletet ahol lehet rá venni? És esetleg mennyibe kerülne?

a választ elöre is kössz!!
    ÜDv.: Baba
  • gvoczelka
    Na ez egész kultúráltan néz ki a Splash, nem olyan ocsmány mint a tanulmányváltozat! Ha lenne rá pénzem, én lennék az első magyarországon aki venne ilyet :)
  • dsg
    En megneznem azt a D-t is.
  • fifi
    inkább egy értelmes sedant csináljanak már/Mint Chevy AVEO kb./
  • Istencsászár
    A hírek szerint a Suzuki felfelé bővítené kínálatát Európában is, és hamarosan egy olyan modellt dobna piacra, amivel a Ford Mondeonak, a VW Passatnak és a Toyota Avensisnek állítana konkurenciát.
  • tep
    nekem meg épp az opel tetszik jobban :)
  • DJ BP
    na akkor Suzuki Splash hivatalosan
    sztem jobban néz ki az Opelnál

Kérdés, hogy vajon a kisebb de sportos Swifthez képest mennyi lesz, sztem kb. ugyanannyi, a nagyobb utastér sztem ellensúlyozza a gyengébb motort, drágább semmiképp sem lesz sztem
  • fifi
    asszem Lengyelországban fogják szegelni...
  • DJ BP
    Opel Agila/WagonR+
    Lesz egy 1.2 86LE motor, azzal egész kultúrált gép lehet majd

• gvoczelka
    Ez a videó nagyon ottvan, láttam már fél hónapja, majdnem dobtam egy hátast :D
  • tep
    ....vagy a másik verdájára :)
  • pszihopata
    A ferraris lelkét kicsit helyrerakta a suzukis!De az ilyet én fogadással kezdeném,kemény lóvéra.
  • tep
  • 0ppika
    Ferrari vs Suzuki ...
  • gvoczelka
    Enyémbe most kezdtük el csinálni a hangrendszert :)
  • gvoczelka
    Viktor, célszerű olyan helyre ragasztani a szenzort, ahol nem éri se szél, se a motor hője....
  • fifi
    gyárilag/bár 98-as Sedan egyik verziójában sem volt/, pl az Ignisben a hűtőmaszk alatti műanyag elemek belső felén van a szenzor, ha jól emlékszem...
    legegyszerűbb amúgy a tükörlap belső oldalára okosan felragasztani...
  • Viktor0125
    Sziasztok!

Van egy 98-as évjáratú Sedam-om és szeretnék beletenni egy hőmérőt, ami a külső hőmérsékletet mutatja. A kérdésem az lenne, hogy a motortérben hova rakjam az érzékelőt, hogy se a menetszél, sem pedig a motor hője ne befojásolja?
    Gyárilag ezt az érzékelőt hol helyezik el?

Előre is köszi a segítséget?
  • gvoczelka
    Azért van két benzincső, mert az egyiken megy a motorba a benzin, a másikon pedig megy vissza a felesleges benzin a tartályba... (Ez nem biztos, ezt fateromtól tudtam meg)
  • tass112
    Sziasztok van 4 DB sx4-es disztárcsám 16-os ujak ha kell valakinek hivjon áron alul 06302625631 gyáriak
  • Sheva07
    Hi

Nekem egy 98-as swiftem van és azt szeretném kérdezni hogy a motortérben miért van 2db benzincső?

Ezt azért kérdezem mert van egy olyan kütyüm amit a benzincsőre rakva kevesebb lesz a károsanyagkibocsájtás és kevesebbet is eszik, de ahhoz tudnom kéne melyik benzincsöből megy bele a karburátorba vagy nem tudom én hogy pontosan mibe a benzincső

Az egyik benzincső előről megy bele abba a vacakba a másik pedig oldalról... ha vki tudja segitsen plzzz

thx
  • gvoczelka
    Motor videó
  • gvoczelka
    Nah, a Kipufogó nevü link az jó :)
  • gvoczelka
    nem értem miért nem a videólinket rakja ki...
    Kipufogó
  • gvoczelka
    basszus, nincs szerencsém
    [URL="http://videa.hu/play.php?v=4k9gUPheq2pD1lLr"]Kipufogó videó[/URL]
  • gvoczelka
    [URL="http://videa.hu/play.php?v=4k9gUPheq2pD1lLr"]Kipufogó videó[/URL]
  • gvoczelka
    Mindjárt rakok fel új videókat! :)