2027
Jó vagy rossz autó?
  • Magnumrolcsi
    Nem sürűn látni ilyen színbe...
  • pajti
    köszi:)
  • ffxi
    Lusta vok gépelni :)
  • AirStrike
    Nekem is ez a gondom, h. szorul. de én még nem foglalkotam vele. Ua.: 1.0-98"
  • AirStrike
    4X114.3 ET38 a gyári.
  • Zsolti9014
    meg még a szélvédők szélén, ahol az a gumi szigetelés vagy mi van, ott szokta megkezdeni a rozsda, de ez is karbantartás kérdése, nálunk a 97-es évjáratúnál tavaly jelentkezett (9 évesen tehát).
  • fifi
    a felső gondolom sedan, az 16 szelepes, bár kilométerban több vanbvenne, de elmennek megfelelő karbantartással lazán vagy 350-400-at.
    én azt nézném körbe tüzetesebben...
    kopott ülés-pedálok-kormány sokat elárul, váltokar kotyogása, futóműzajok/szedd full alá a kormányt, és adj gázt/ha valamelyik irányba is kattog, féltengelycsuklók kukába mehetnek... kipuff szeret lerohadni róla, nézz alá...
  • RelakS
    Használt Swift-nél mire kell figyelni, ha venni akarok egyet?

Az AAA Autónál kettőt néztem ki
    Egyik: 2002, 1,3-mas moci (66kW), 4ajtós, 104ezer km, 1190ezer pénz
    A másik: 2001, 1,3-mas moci (50kW), 5ajtós, 60ezer km, 1050ezer pénz

A felső ugye nagyobb, erősebb fiatalabb, viszont bele van taposva több mint 100ezer km.
    Mindkettő klímás, plus a 4ajtósban van légzsák, meg elektromos ablak, tükör.
    A szervót nem említi, de gondolom, ekkor már széria volt a Swiftekben is ^^ (egyébként is Trabin edződtem isten tudja már hány évet, szal :D)
  • fifi
    miért is?
    ha más nem, olvass már el pár "népítéletet"...
  • pajti
    Feszül az ablak. Szét kellene szedni, lehet kilazult egy csavar és befeszül a szerkezet.
  • bigfoot
    nem azért mert én azt vennék de sztem jobban jár egy daciaval mint egy suzikival
  • pajti
    Tudja vki milyen a felni körosztója a régebbi(1998) Swifteknek? 4x...?
  • 0ppika
    akkor menj a dacia topikba, lol ...
  • bigfoot
    én meg a suzukit...
  • ffxi
    Igaz, ellégé jók a Dacia-k. Mint látom, mintha picit nagyobb mint az Ignis.
  • Zsolti9014
    ha jól tudom, van egy kis motor ami működteti az ablakemelőt. azzal lehet a probléma, de ez csak egy nagyon halvány tipp.

egyszer egy (ősrégi) BMW 320-ason volt ehhez hasonló probléma, de az azért, mert az autó pénzszállító volt és golyóálló üvege nehéz volt az ablakemelőhöz. oda a szerelő rakott egy kézi tekerőt rásegítőnek. :D
    de ne ijedj meg, téged ez a veszély nem fenyeget.
  • masssza
    Helló! Swift 1.0 '98-as mi lehet a gond: elektromos ablakemelő elöl, nehezen működik, középtájon lelassul, és csak fel-lekapcsolgatással működik fel és le is!
  • 0ppika
    az a "kötelező szerviz" sem kötelező ...
  • DJ BP
    meg van mind2 az előnye hátránya,új autónál vannak kötelező szervízek ahol eléggé lehúzák az embert

Ha veszel 6 éves autót, azt is viheted kötelezőre... Te döntésed, mint ahogy újnál is, csak ajánlott
  • 0ppika
    teljesítmény adó ja, de az aztán semmit nem szoroz, hogy éves szinten 15 vagy 25e ...

én meg nem ajánlanám a daciát ...
  • bigfoot
    súlyadó már nincs,hanem kilowatt adó van!!
    új kocsinál 350* kw
    szal míg egy régebbinél 12év nél idősebb 200*kw

meg van mind2 az előnye hátránya,új autónál vannak kötelező szervízek ahol eléggé lehúzák az embert,használt autó nak van rizikója de nagyon jó gépeket is kilehet fogni csak utánna kell járni, de ha részletre akarsz és ilyne A-B ba típusú kocsit akarsz akkor az új autó a legjobb megoldás sztem

de a dacia kat is sasold meg ha újat akarsz úgy néztem múltkor olcsóbb minta suzuki
  • fifi
    3 éves korig kapsz 120hó futamidőt a Merkantilnál pl. tuti. az meg az MS zrt. fő bankja...
  • 0ppika
    mert olcsóbb, 10 évre meg kezdőrészlet nélkül nagy butaság kocsi venni szerintem :S
  • ffxi
    Érdeklődtem a Suzuki-nál és asszondják 2mila240ezer havi törlesztése 22ezer forint 10évre. Nos ha használt kocsit veszek, tuti nem kapnék 10éves futamidőt.
  • ffxi
    ÖÖÖh.. de mért is érdemesebb használtat venni? Azért kérdem, mert nem tudom :(
  • 0ppika
    használtat is lehet részletre venni, a törlesztés meg az autó árától és a futamidőtől függ ...
  • ffxi
    Nincs pénzem :(
    Mondják ha használtat vennék, a havitörlesztés uannyi lenne mintha újat vennék. De a szabályok miatt mért nem érdemes újat venni? Reg. adó meg ilyenek? Már nem lehet visszaigényelni meg ilyenek? Magasabb súlyadó meg ilyenek?
  • DJ BP
    használt autó nem jó?
  • ffxi
    Sziasztok!
    Sürgősen kocsira lenne szükségem. Legolcsóbb Ignis információim szerint 2mila240ezer, ha vki tud ennél olcsóbban vhol kérem szóljon. Vagy ehhez hasonló kaliberű kocsi is lehet másik márkából nem gond ha olcsóbb. Részletre venném, szal úgy érdemes ha kezdőösszeget minnél több legyen?
  • gvoczelka
    Én swiftem most picit beteg, jobb első féltengelygömbcsuklót kell cserélni
  • Istencsászár
    A BWM-s megteheti, és nem őt szokták igazoltatni hanem téged... ilyen világot élünk.
  • gvoczelka
    Én személy szerint mindig bekapcsolom a lámpákat, ha esik, ha fúj, ha világos van, ha sötét, az a biztosabb...
    Másik: jövök haza velencéről autópályán, vadonat új 5ös BMW, lámpa luxus neki, mint ahogy az irányjelzés is. ÚJ DIVAT, középső sávban megyek, belső sávba senki, külső sávba senki, de azért jobbról előz meg....

Új hír, készen van a hifi a kocsimba ;)
  • gvoczelka
    Figyelj, ha megtanultad a kreszt, akkor tudnod kéne!
  • fifi
    írtam a használtautó topikban választ...
  • ffxi
    Mi az a lízingelés? Érdemes úgy vásárolni kocsit?
  • ffxi
    De a tömegközlekedés sem olyan olcsó már. Há akó inkább kocsival mek.
  • ibrik
    Manapság a legjobban akkor jön ki az ember, ha teljesen lemond a kocsiról. Csak hát ez nagyon nehéz, ha az ember már hozzászokott a kényelemhez, de sajnos ez már tényleg "luxus", amit viszont sokan nem tudnak kikerülni...
  • ffxi
    Akkor írány leműszakiztatni a jelenlegit, mert még mindig jobban jövök ki :)
  • ibrik
    Ja bocs, a 8800Ft egy 4 éves (3-6 éves) 1.3-as Ignis féléves adója.
    Tehát a zsír új kocsié jóval több.
  • ibrik
    Viszont nekem is lenne kérdésem:
    Nem tudja valaki, hogy a limitált "Tour" felszereltségű Ignis GLX-be milyen típusú Mio GPS-t raknak?