2027
Jó vagy rossz autó?
-
beci28 #1627 Köszönet a gyors válaszért "Fifi" és "Zsolti9014" nak. Az emlitett
cikket megtaláltam és tanulmányozni fogom. Üdvözlettel béci28. -
#1626 EZ AZ a cikk amelyről Fifi beszélt az imént. -
#1625 Swifthez milyen márkájún gumit ajánlotok? Ti milyet használtok?? -
#1624 a totalcaron volt olyan 2-3 hónapja egy cikk a távol keleti utólagosan beszerelhető tempomatokról...
azt érdemes lenne átolvasni, mert megoldható a dolog... -
beci28 #1623 Valaki ha tud segítsen!
Vásároltam 2003. decemberben egy 2003 évi gyártású Suzuki Ignis 1,5 GS típusú automata sebesség váltós személy gépkocsit.
A kocsi használatával meg vagyok elégedve. Problémám , hogy 81éves reumás lábaim miatt hosszabb, főleg sztráda használatakor hiányolom a "Tempómat (sebességszabályozó automatika)" hiányát.
Érdeklődőm, hogy a tempómat a Suzuki Ignis 1,5 GS A/T kocsiba utólag beépíthető? Ha igen, akkor szíveskedjenek jelezni, hogy:
-mi a tempómat neve, tipúsa?
-mi a várható ára az autómattikának?
-a beszerelésre kit ajálnak
Debrecen. 2009.27.18. Köszönettel:
Halasi Béla
Email:[email protected]
-
#1622 jó de azok má szétvannak hajtva :D -
#1621 de használt, kevés km-es rengeteg van -
#1620 aha de ignist már nem lehet kapni :D -
#1619 inkább told be a kereskedésbe, hozz ki egy ignis sportot és azt turbósítsd. Annak értelme is lenne (meg kb a turbó árából megvan szerintem a diferencia a sima és a sport közt..) -
#1618 valszeg azért nem vállalják, mert az M13a kódú motor nem igazán turbóhoz van kitalálva... -
#1617 hali, nem tudtok szegeden vagy csongrád megyében vagy igazából tökmindeggy hol ahol vállalnak Suzuki Ignis (2007) Turbosítást? :D az az igazság hogy én is megcsinálnám de én ahhoz a szarhoz nem nyúlok, van most benne 105 lóerő 1 kis chip tuning féleséggel de az qrva kevés szóval turbózni kéne, vagy esetleg tudtok ajánlani valami ismerőst? nekem is van ismerősöm rengeteg (mondom én is megcsinálnám) de 1xrűen nem vállalják mert félnek hogy utána szétesik az egész autó így nem vállalnak rá garanciát LOL
előre is köszi -
#1616 Hy milyen gumit ajánlotok?? 165/70/13 2db kellene előre. -
#1615 Üdv!
Régi (2001-es) Swift-ből a hátsó ülést hogyan lehet kioperálni? Audiokábelt szeretnék elvezetni alatta. Gondolom hobbiból az eredeti helyén újravezetékezni esélytelen a fél autó szétszedése nélkül. Előre is köszi! -
Keresztapa81 #1614 Köszönöm mindenkinek a segítséget...Megnézem akkor,amit írtatok...Remélem megoldódik a problémám:) 5éve van nálam a suzuki,de még fékbetét,ablaktörlőlapát és egyébb átlagosan elhasználodó dolgokon kívűl semmit nem kellett benne cserélni...ja 1x egy kipufogó véget:)
Amúgy tök jó kis autó... -
#1613 jó...
Sport-al... -
#1612 én a sportal megtudtam oldani már párszor, pedig átlagos használattal eljárok 8.5-9el :) -
#1611 Jajaja. Erős a gyanú, hogy lambda szonda probléma, mondjuk ha az, a mellé szokott más tünet is párosulni, mint a többletfogyasztás. A lambda szondát autószerelő ki tudja mérni, és megmondja hogy mi a helyzet vele. De te is rá tudsz tesztelni otthon. Megnézed, megkeresed a szonda csatlakozóját, és széthúzod egy pillanatra! járó motornál. Ha jelentősen megváltozik a motor alapjárata, akkor van remény hogy vagy csak félig kuka a lambda. -
#1610 tökmind1 semmilyen vezetési stílustól nem fog egy egészséges 1.3 buzuki motor 16-18 at enni... -
#1609 99%, hogy beszart a lambdaszondád, vagy lerohadtak róla a vezetékek, és így szabályozatlanul ömlik a benzin a motorba...
nézesd meg mielőbb, mert ha valóban ez, hamar ki fog hullani a katalizátorod is... -
#1608 Amikor alacsony fordulaton hajtod, azt padlóval teszed 2000ig?
A kettő kéne amúgy vegyítened. Lassan, nem padlón pörgetve(negyed gáz) 2500-3000ig és utánna válts. Az hogy alacsonyan váltasz nem feltétlenül jelenti az azonnali alacsony fogyit :)
Ha ezek sem jönnek be akkor adagoló probléma lesz valószínűleg. -
Keresztapa81 #1607 Hali mindenkinek!
Nekem egy 1998-as 1.3-as 5 ajtós swiftem van. Az elmúlt 2 hónapban nagyon sokat fogyaszt. Próbáltam kisebb fordulaton a váltásokat / 2000 nél feljebb kapcsolni így kb 1500 on marad a kapcsolás után / De nem vált be... Kipróbáltam úgy hogy jobban gyorsabban váltok / aránylag 3000 nél kapcsolva de azt gyorsan elérve / Ez sem vált be. Igaz hogy kis távokra használom egy ideje az autót,de ekkora fogyasztást az életben nem tapasztaltam még. Most jön a legjobb rész...Bárhogy is megyek vele itt a városban 16-18 LITERT ESZIK 100km-en !!!!!!! Valakinek esetleg ötlete,hogy mi lehet ami miatt ekkora fogyasztása lett? Nézzegettem több fórumot is hogy sokat eszik a swift,mert hidegek voltak meg hogy kis távokra használta..de még az illetőnek is csak 9Liter volt! Ha valaki tud segíteni nekem vagy van ötlete az írjon nekem. -
#1606 én 14-es felnire vettem 185/65-ös Barum Bravurist
11K volt asszem szereléssel / kerék
a te méretedben ha van sztem 10K alatt van.
jó gumi, nekem eddig tetszik -
xfactor #1605 Sziasztok most készülök majd 98as 3ajtós swiftre nyári gumit vásárolni. 165/65 r13ban ti milyen gumit ajánlotok, újonnan amiket néztem ált 8-9k db-ja, esetleg vmi tipp ahol van jó állapotú használt? -
#1604 Hello! Nekem egy ignisem van.Reggeli indulásnál kb.3-4 másodpercig elöl, baloldalt kopogást hallok.Független attól hogy ez kanyarban van egyenesen megyek vele.Kérlek sgitsetek mi lehet a megoldás? -
Kurgan85 #1603 Sziasztok !
Idén 10 éve van Suzukink (több váltás is volt). Egyik jobb, mint a másik!
A ranglétra:
1999-2001 Swift sedan (zöld)
2001-2003 Swift sedan (fehér)
2003-2008 Ignis (szürke)
2009- SX4 (tengerkék)
Az SX4 úgy ahogy van szuper. Van benne anyag, kifinomult (nem egy Merci, de sokkal jobb, mint az Ignis). A motor annyira nem húz, mint az Ignisbe, de hát sokkal nagyobb a kocsi. A beltér is kifinomultabb, jobb minőségű. Jó érzés beleülni ! -
#1602 Sziasztok!
Segítsetek!! Reggelente amikor elindulnék, hiába nyomom a gázt, csak rángat a motor, ha esetleg sikerül is elindulni, akkor folyamatos gázadásnál is rángat, mintha darabos lenne a benzin.
93-as swiftem van. Mi lehet a baj?? -
dsg #1601 Sziasztok!
'99-es 1.3 Swift Van-hoz szeretnek toronymerevitoket, valszeg gyartani. Aki tud, adjon vmi tippet, hogy is kezdjem. Kosz -
#1600 ITT is van egy oldal, van fóruma is. -
bigyo108 #1599 Köszi szépen ez igazán sokat segített!!!!!!!
-
#1598 EGY összehasonlító teszt a régi és új között.
Suzuki Swift MK1, tehát az első, kocka Swiftet, 1983-1988-ig gyártották, a GTi 1.3-as 4 hengeres 16 szelepes 74 kW-os (101 LE!) volt. Ezzel a motorral ha minden igaz 1986-tól forgalmazták az autót.
A második szériás Suzuki Swiftek 1989-1991 közt készültek, 1989-től a GTi szintén 1.3-as 4 hengeres, 16 szelepes, 74 kW-os volt. Azonban már elöl-hátul tárcsafékesek voltak.
Ebből a szériából valóak a Cultus-GTi elnevezésű autók, melyek már 84 kW-osak (113 LE) voltak, és készültek 4kerék-meghajtással is. Az USA-ban a második szériás GTi-ket GT jelzéssel forgalmazták a Volkswagennel történt megegyezés miatt.
Aztán 1992-2003 között a harmadik generációs Swiftek következtek, 1992-től szintén a 74 kW-os GTi-ket gyártották.
Új Swiftből pedig ugyebár a Sport változat 1.6-os, 125 LE-s.
ITT pedig böngészhetsz a régi Swiftek limitált kiadásai között is, bár ezeknek a nagy részénél a SPORT jelzés csak a megjelenésre vonatkozik. -
bigyo108 #1597 Üdv néktek!
Épp autóvásárlás küszöbén állok és a segítségetekre lenne szükségem.
Egy történelem lecke érdekelne mégpedig a Suzuki Swift Sport/GTI szériáról.
De nem az újról mert azzal van tele a net......
A régebbiek érdekelnének,hogy milyen limitált számban és milyen évjáratban gördültek le a szalagról....
Köszi előre is.....sokat segítetek majd vele!!!! -
#1596 Milyen régi? Kocka swift?
'94-től 10 centisek vannak de nem az ajtóban. -
garbacza #1595 Tudja valaki,hogy a régi swift-nél az első ajtóba mekkora hangszóró van?
-
#1594 Én egyszer se mondtam h. az enyém lett volna bármelyik Suzuki is XD
De attól tudtam volna még segíteni új Swift-be mer megkérdem apámtól oszt leírom :-) (apám cserélte már) -
#1593 fúúúbaz, megnézhettem volna elötte a korodat az adatlapodon -
#1592 Nemtom h. hol vannak árkádok :D -
#1591 2001es sedán, bajai vagyok, nem hiszem h megérné arkádnál intézni:) -
#1590 Ja azt nem írtam be a mienk 3ajtós (az új Swift) :) -
#1589 Nekünk volt egy 97-es sedan, az 3 évig volt nálunk (2004-2007)
Semmi baja nem volt, de egy-egy rozsdafolt, karcolások, ill. a szélvédőn kavicsfelverődések előfordultak.
Mielőtt megvettük törve volt, a motorháztető egy árnyalattal más volt az alapszíntől (fehér).
Aztán 2007 - új Swift 1.3 5 ajtós GLX +AC multikormányos CD-vel, szintén fehér.
Szerettük azt is, szeretjük ezt is. -
#1588 Milyen ótód van?? Az új Swiftbe tudok segíteni mer abba apám cserélt de nem hiszem h. azod van mert abba nem raknak kazettásat...De egy kis pénzért (nem drága) az ÁRKÁDok tetején szokott lenni rádió beszerelő.