RADEON X Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
X850XL-rõl nem is halottam de még nem is lehet kapni nálunk.
Mit tud ez a kártya?Mennyivel jobb mint az X800XL?Teszteket tud róla valaki?

Next PC upgrade: 2022

IMYke2.0.0.0
Nincs X850 XL

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Gabesz amd64
pfff

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Narancs
Wow.
A sima X800 hány futószalagos? Mert a GT csak 8 a hír szerint...
Vedd bele plz az X850 -eseket is, mert épp ez kavart meg. Pl melyik a jobb? X800XT, vagy X850XL...és így tovább...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Punkerwork
de 8-asal kezdõdik 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

IMYke2.0.0.0
Ne viccelj, az már egy új osztály.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Punkerwork
X850-et ne hagyd ki.

IMYke2.0.0.0
Sorrend:
1. X800 XT PE
2. X800 XT
3. X800 XL
4. X800 Pro
5. X800 GT
6. X800
7. X800 SE

Tessék, lehet vitatkozni.

Narancs
1 hónap és jön a 6600GT ellenfelének szánt X800 GT. Itt a hír...
Tehát akkor most el tudná nekem vki mondani, hogy van a sorrend az X800 as radeonoknál? Mlyik gyorsabb? Mert van SE, sima, pro, XT, XL, PE, GT, és persze vannak az X850 esek is...
Érzésem szerint ATi -ék kicsit elvetteték a sulykot...

Gabesz amd64
Te minden évben cseréled a vga-d?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Gabesz amd64
ez volt a 5800-nál is!
újabb gyártás technológia aztán csak azt érték el hogy 2*4pipelin lett belõl az egyszeri 8 helyett.De az eredmény egy brutálmagas MHz mem-nél és a GPU-nál!

És ez rontott nagyott ,szal melegedett mint atom ezért brutál hûtõ kellett rá ami nem sikeredett tökéletesre(magas zajszint).

Kiváncsi leszek mit ér el az új Ati a 16 pipeline-al!
szerintem az a helyzet következik be mint anno az nvidiánál!

majd kiderül!

grebber
Hát remélem mert is 😄
Bár odabaszhat neki a 7800GTX.
Az tuti hogy ez kemény menet lesz.

Punker
majd kiderül.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

IMYke2.0.0.0
ATI X900.
Nem kérdés.

grebber
Kiváncsi leszek rá ezt a kört ki nyeri.

ZaJanga
Szerintem a gyártástechnológia adta elõnyökbõl adódó magasabb órajel frekvenciákat részesítik most elõnybe és majd "átfésüléssel" lesz R520 alapú de valszeg akkor már ugye máshogy hívott 24 vagy 32 pipe-os gpu.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

B@dsector
16 pipeline csak<#szomoru1>, akkor inkább 7800GTX lesz októberben a gépemben.
ZaJanga
uppsz bocsi a 2x-ért

egyébként thx a fordítást imyke2000

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

ZaJanga
Ha ezek az infok igazak és megbízhatóak akkor ez az nVidia malmára hajtja a vizet!

ZaJanga
Ha ezek az infok igazak és megbízhatóak akkor ez az nVidia malmára hajtja a vizet!

IMYke2.0.0.0
A cikk magyarul

Az R520 frekvenciája 700 MHz fölött lesz.
Az Inquirer írja:
MEGTUDTUK, hogy az ATI az R520 órajelét 700 MHz-re, vagy afölé akarja állítani, de ez még nincs eldöntve, ugyanis túl korai lenne eldönteni a végsõ számadatot. A chip már elkészült és elfogadható formában van.

Már jó ideje tudjuk, hogy a chip nem fog megjelenni augusztusban - a kártyák bemutatása és szállítása a harmadik negyedév végén történhet meg.

Korábban arról számoltunk be, hogy az R520 chip 600+ MHz körüli sebességen fut majd, de úgy tûnik, ez a szám közelebb lesz 700+ MHz-hez, és a harmadik re-spin (?) után a számok jók. Néhány chip még 700 MHz-nél magasabb frekvencián is mûködõ képes.

Két jól informált informátorunk szerint az R520 csak 16 csõvezetéket fog tartalmazni, de az ultra magas órajelével még így is versenyképes lesz az Nvidia-val szemben, de ezt jelen pillanatban még nem tudjuk megerõsíteni. Korábban azt sugalltuk, hogy az R520 24 vagy még több csõvezetékes lesz, utaltunk arra, hogy a cégek különbözõ módon számolják a vezetékeket és hogy most már mindegyik programozható is.

Az Nvidia-nak még óriási az elõnye, a GeForce 7800 GTX számainak <értsd: mag / memória / csõvez.> és a szállítási mennyiségének köszönhetõen, még akkor is, ha az emberek a pénzüket leginkább nyaralásra költik, és nem videokártyára. Ez majd akkor gyûrûzik be, amikor augusztus utolsó hetében, iskolaidõben az Nvidia zsebel, miközben az ATI csak hetekkel késõbb teszi ugyanezt. A harc folytatódik.

ZaJanga
írjál az ATI-nak

Punkerwork
szép és jó de dátumot és árakat akarok látni 😊

IMYke2.0.0.0
Az Inquirer írja:
MEGTUDTUK, hogy az ATI az R520 órajelét 700 MHz-re, vagy afölé akarja állítani, de ez még nincs eldöntve, ugyanis túl korai lenne eldönteni a végsõ számadatot. A chip már elkészült és elfogadható formában van.

ZaJanga
Angolosok pls egy fordítást:
R520 frequency goes to 700+ MHz
the Inquirer writes: WE DISCOVERED that ATI wants the R520 to clock at 700 MHz clock or even higher but it's still undecided as it's too early to decide on the final number. The chip is taped out and in acceptably good shape.
R520 frequency goes to 700+ MHz

It still has some time so it won't release those chips in August - it aims to introduce and ship the cards toward the very end of Q3.

We reported a while back that R520 chips are aimed to work at 600+ MHz but it seems that this number might finish closer to 700+ MHz if the numbers are good, and after the third re-spin, the numbers are good. Some chips will work at even higher frequencies, much more than 700 MHz.

Two of our knowledgeable and unlinked contacts suggested that R520 might actually have only sixteen fragment pipelines but will be able to fight Nvidia with its ultra higher clock but this is something that we cannot confirm at this stage. We previously suggested that R520 will end up with 24 or even more pipelines but we are advised that companies are counting pipelines differently and that now it's all programmable.

Nvidia still has a huge advantage as it's happy with numbers and is shipping quantities of its Geforce 7800GTX even people are rather spending money on vacations now than on graphic cards. It will pick it up at the last week of August at the back to school time and Nvidia will be there to cash it while ATI will be a few weeks late for that. The fight continues. µ

CSOCSO
szerintem a ramokkal volt baj vagy nemtom mert a tapkabelt ketszer is leellenoriztam es csak azutan lett jo hogy majdnem mindent kipakoltam a gepbol.. az alaplappal nem lehetett baj mert az kokemenyen van rogzitve es faszan
Leet, azé mert a tápkábel lemozdult a kareszól.

CSOCSO
NYAH!!! szetszereltem a gepet feligmeddig.. lehuztam a kartyakat az alaplaprol.. kivettem a ramokat... meeeeg kihuztam a tapkabelt az alaplapbol.. majd mindent visszadugtam es most nem csinalja!!! \kop kop kop\
szal remelem ennyi volt
CSOCSO
nah most alacosnyfelbontasbol probaltam inditani a bf2-t de ugyan az... probaltam lefenykepezni de semmi... csak a vpu recovery latszik..mikozben en meg nagy feher zizis kepernyot latok😞
CSOCSO
nem AGP a cuccos hanem PCI express

BF2 pecs nincs felteve!!!

es csak a winfosban csinalja..szal nem vagom...ha lesz idom szetszedem az egesz gepet es ujra osszerakom hatha megis valami erintkezesi hiba van vhol de komolyan mondom kikeszulok... mar feltettem egy regebbi drivert is de semmi..
amugy nemcsak 3d jatekoknal csinalja ezt hanem ugy alapbol .. mondjuk az udvozlet winfos kepernyo utan... mondjuk most ultraalacsonyfelbontasnal nem csinalta... hmm...
CaviaR
Nekem pont ezt csinálta a GTA: San Andreas.
Belassult a gép, majd amikor kiléptem jött ez a VPU Recovery, és írta h le kellett vennie az AGP-t sebességét vagy mittudom én mit.
Újraindítom, 60Hz a monitor, catalystban beállítom h megint 85Hz legyen, és azóta nem csinálja.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

IMYke2.0.0.0
BF2-t azonnal telepítsd le.
Amennyiben feltetted az 1.01-es Patch-et, akkor az b@szta szét a rendszeredet.
Hivatalos forrásból.

CSOCSO
tehat a kovetkezo van.. battlefield 2 elindit... bejon a zizi kep.. majd VPU recovery.. de ha nem csinalok semmit.. akkor megy tovabb a BF2.... nem vagom mivan😞
CSOCSO
en szereltem bele az uj hangkarimat...
az alaplapot is en szereltem ra anno..szerintem tuti megvan huzva az osszes csavar....
amugy nemtom hogyan tudna hozzaerni hiszen nem keves hely van kozottuk... az elobb is full ideg lettem...ugyanis gondoltam leuninstalallom a drivert... ujrainditasnak persze azonnal beszart a kep.. csakhogy catalyst nelkul baromita nincsen VPU recovery...😞 szal ujrainditas.. es csokkentett modban probaltam feltenni a drivereket..de csokkentett modban nem engedi feltenni.. jo.. vissza normal modba..bejon a winfos gyorsan feltettem es bamm bejott a fika kep😞((((((((( nemtom mi picsa van.. amugy a vidkartyat es a hangkarit is kiszedtem visszatettem.. amugy nem fagy le.. csak zizis lesz a kep es a catalyst ujrainditja a VPU-t es minden megy tovabb... de ez akkor is tiszta szanalom...
geri15
nekem akkor volt ilyen, amikor az alaplap hozzáért a házhoz (nem voltak a helyükön rendesen a tartók) és rövidre zárta a lapot a ház, de ez csak a játékoknál jelentkezett, gondolom az AGP slotra volt kihatással... - nem nyúlt senki a géphez? egyébként ha ennyire sûrû a VPU recovery akkor szerintem tuti nincs rendben vmi fizikailag a karival

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

CSOCSO
gecc ha elinditok egy jatekot beszarik a kartya.... es vpu recoveryt csinal..
CSOCSO
amugy a trueform meg a smart shader mire jo nekem??? tehat azt felesleges allitgatni vagy jo ha atteszem vmi masrA?
nomeg ilyeneket bekapcsoljak hogy:

enable geometry instancing
alternate pixel center
triple buffering
force 24 bit Z buffer depht

????
CSOCSO
huuuuu baazzze.. most nem gyengen lettem ideges..arra jovok haza hogy VPU recovery tortent a gepemen. de ezekutan semmi baj nem tortent... majd lefagyott a kep es minden uber zizis lett.. fasza... ujrainditas.. csokkentett mod.. probaltam kitalalni mi lehet abaja.. csomo dolog driverenek torlese stb.. de inditaskor azonnal zizis kepernyo..azaz winfosnal... most vegre jo.. de megint vpu recovery volt.. nyomtam neki egy factory defaultot.. remelem javit rajta.. ja amugy nem huztam.. valamikor par hete kiprobaltam egy gyenge huzast de ra 1 ora mulva vissza is allitottam alapra.. nemtom mi a picsa van de ez eleg ciki...
DonPapa
köszi a tippet

megpróbálok csökkenteni a cuccon

\" A lét határozza meg a tudatot ! Ha megiszod a lét a tudat eemegy !!! \" Hofi Géza

DonPapa
huuu az lehet mert 2+4 vinyo vinyóbõvitõ kártya , 2 dvd meghajtó, hangkártya, hálókártya, és a videokari van aszem 400-as tápon

\" A lét határozza meg a tudatot ! Ha megiszod a lét a tudat eemegy !!! \" Hofi Géza

Narancs
Kevés a táp vszínû...milyen a konfig többi része illetve táp?

DonPapa
Üdv mindenkinek

kérnék egy kis segitséget, tippet miért lehet ez:

vettem egy Radeon 9600 XT-t és mostanában minden játéknál kilép fekete képernyõre és ujrainditja a gépet

5-6_xp-2k_dd_cp_wdm_23864 ez a driver van fent

agp

Punker
AGP vagy PCI-E?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mennyiért lehet most eladni egy HIS IceQ-II x800pro kártyát fél éveset!

geri15
Jááájjj <#idiota> Akkor miért mondod azt hogy moddolhatatlan?? 😄 Egyébként az Omega driver telepítésénél megkérdezi milyen módban szeretnéd feltenni, és válaszd ki (egyszer, majd 😄) hogy 9500 Softmod, és akkor hogyha lehetséges akkor felszabadít 4 nyugvó pipeline-t, és némi plusszt, így lesz belõle 9700 😊 Semmi buhera, csak driver kérdése 😊 És én azért megnézném egy ATi toolal, mert elmenne az 400/700-on is (szerintem XDDD) - persze nem az ATi refkó hûtéssel <#hehe>

IMYke2.0.0.0
Nem húztam soha életében 😊
Pedig már 3 éves a kicsike.

geri15
Olyan nincs hogy moddolhatatlan <#hehe> Egyébként ATi toolal meddig bírja a húzást? Csak lehet, olyan nincs hogy nem lehet :-)

IMYke2.0.0.0
Mondjuk, 3.0 ns-os Samsung RAM-ok, 275 mag és 270 (effektív 540) RAM sebességgel.
Elmennek azért a mai játékok is rajta.

IMYke2.0.0.0
Sajnos, az én kareszom egy moddolhatatlan, gyári ATI 9500 Pro. 😞((