5974
  • Gabesz amd64
    már kapható az 512Mb-os! kemény 160k
  • MagyaR
    x1800xl-t már lehet kapni it m.o-n. 108 000 ft. 7800gt vs x1800xl tesztet nézvén a geforce vagy 10 játékból 7 esetén nagyobb teljesítményt mutatott (csak az új tomb raidernél, sokkal jobb a radeon :D).

Ráadásul még 8000 ftal olcsóbb is a geforce.

Az x1800xt mikor lesz kapható? Legalábbis csak arra lennék kiváncsi, hogy kb. mennyi lesz az ára (nem akarom megvenni).

Ja és hozzátenném, hogy mindig van pár videókari és pár más hardware ami akciós szokott lenni az aliencomputersnél, és ezt is azok között láttam, tehát ez még nemis a rendes ára.
  • Gabesz amd64
    talán ez ha win XP-d van a notebook-odon!
  • Tomsteel
    Szerintetek mennyit kaphatnék ezért a kariért: Sapphire ATI Radeon 9600XT 256Mb TV in/out ? ? ? ? ?

thx
  • TommerHead
    Hát nem tudom,hogy idetartozik e amit szeretnék kérdezni de ha tudtok légyszi segítsetek.Következő lenne:Laptopomban ATI Radeon® Xpress 200M videókari van és ehez szeretnék Driver-t de nem tom milyen kell neki(pontosabban Ati azt vágom:) csak melyik fajta).
  • Gabesz amd64
    elkéne huzni vag lefele nyomni azt a fehér vackot!
  • agyhalál
    Most már csak kikellene erőszakolnom valahogy a foglalatból. Sehogy se akar összejönni, azt a fehér vackot meg nem akarom letörni az alaplapról.
  • agyhalál

Mindenestre megpróbálkozok a cserével. Csütörtökön hoztam el, szombaton visszaviszem, az csak 3 nap.
    Azzal is számolnom kell, hogy nyáron melegebb lesz, nem is kicsit.
  • switch
    Jó kérdés.Lehet hogy sarkvidéki használatra készült.
  • agyhalál
    Ez így rendben is van. De miért adja ki egy cég úgy a termékét, hogy a hőmérséklete miatt fagynak a 3D-s alkalmazások, vagy legalábbis nagyon közel áll a kritikus ponthoz?
  • switch
    Nekem passziv Gigabyte X800 XL van.Vettem egy Zalman OP1-es ventillátort és rácsavaroztam a hátsó bordára.
  • Narancs
    Vegyél 6600GT-t sztem, ha most is azzal nyomod, láthatod hogy faszán megyen.
  • agyhalál
    Van valakinek Gigabyte X800 128/128-as passzív hűtéssel ellátott PCIE kártyája?
    Kiváncsi lennék, hogy csak nálam fordult elő, vagy másnál is, hogy NFS: MW alatt lefagyott a gép. Gyanítom, hogy VGA miatt, mivel a bordák tűzforrók voltak. Vajon ilyen hibával vissza lehet vinni és más ajtára cseréltetni a kártyát?
    Megoldható lenne, hogy rakok rá házilag egy 8cm-es ventillátort, vagy veszek rá Zaman legyezőt. De ha eladnám, akkor természetesen Zalmant nem hagyom rajta, egy barkácsolt léghűtéssel pedig kevesebb esélyem lenne arra, hogy elvigyék.
  • Mr Manson
    kölcsön van!
    Csomo helyen néztem X800GT-t, de mindenhol csak igérik.
    Bluefish-nél rendeltem, de semmi hir!
  • Gabesz amd64
    hogyne lenne x800GT/GTO!

"kénytelen leszek 6600GT-t venni" akkor a láblécedbe mér van beleírva?
  • Mr Manson
    csak nincs sehol?
    3hete várok, lassan kénytelen leszek 6600GT-t venni
  • Mr Manson
    csak nincs sehol?
    3hete várok, lassan kénytelen leszek 6600GT-t venni
  • Gabesz amd64
    X1800 AGP-vel: csak elgépelés?
  • Gabesz amd64
    x800Gt vagy GTO-t!
  • Mr Manson
    X700 Pro-t vagy XT-t érdemes venni?
  • agyhalál
    Van lehetőség a Radeon X sorozat szoftveres módosítására, vagy ez csak a 9-es széria kiváltsága volt?
  • dante3
    Sziasztok!
    Lenne egy kis problémám egy asus x800xl extreme pci-e karival!
    Most dobtunk össze egy gépet az öcsémnek többek között ez a kártya is helyet kapott!
    Amikor feltelepítem a videokártya drivert ujraindítás után nem bootol be a windows xp!
    Gyári driverrel is és a legújabb catalysttal is ezt csinálja!
    Ötleteket várok a probléma megoldásához!köszi előre is!

• Thanatos
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Mr Manson
    X800GT vagy X800GTo -t láttatok mát valahol ahol venni is lehet?
  • Gabesz amd64
    nézd meg ezt a tesztet:
    7800Gt
  • MagyaR
    Nem mondtam, hogy jobb lesz, de szntem amikor ezt állították, hogy ugyanolyan lesz a teljesítménye, akkor még nem tesztelték le az atit, mer most néztem egy összehasonlítást és a kiválasztott 11 gameból 3 volt, amelyiken az ati döntően jobban ment, 3 amin a geforce és 4 aminél csak egy kicsit volt jobb a geforce.
  • MagyaR
    Ne nekem mond.

Mondom, hogy vmilyen oldalt vhol belinkelt vki, ahol azt írták, hogy kb. ugyanolyan teljesítményűek, mert magasabb az órajele az atinak de a geforceba több pipe van meg nemtom.

Azt leírták, hogy tesztek alapján a serious sam 2, és még pár most újjonan kijött game jobban ment a a 7800 gtxen, de viszont a F.E.A.R és a Splinter Cell 3 az meg az atin ment jobban.
  • Pontius #2826
    Ha te mondod...
    Szerintem elöbb inkább járj utánna a dolgoknak és utánna okoskodj...
  • Gabesz amd64
    ha megmutatod azt a linket ahol írták hogy még a 7800Gtx SLI-nél is jobb lesz az X1800Xt akkor se fogom elhinni
  • Gabesz amd64
    így járt az ATI és most kijön az 512-es 7800Gtx!ATI meg mégjobban elsüllyed.
    GDDR3-as 1,1 ns-os Samsung memóriák helyezkednek el és várhatóan memória órajele 909 MHz lesz (effektív:1800Mhz)
  • geri15
    így már érthető bár én kiszedtem volna a helyedben a hangkarit előtte :DDD
    mind1 lényeg az hogy műxik faszányosan :o)
  • CSOCSO
    igazsag szerint az alaplapnak 2 pci slotja van.. de az x850xt olyan nagy hogy alegutso slotba levo hangkari is csutkara a vidkari nyakaban van.. szal alig tudom megfogni de az igazi baj az hogy valami bugyot kiallt a haz hatuljabol ami pont ott volt a vidkari tetejenel ahova a csavart kell rakni... es emiatt nem jott ki a vidkari szal valahogy feszegettem a haz hatuljat hogy kiferjen a kari kozben a fem csavaros tetejet is huztam magamfele. kozben probaltam kihuzni a kartyat az alaplapbol szal 20 dolgot csinaltam es egyszercsak a kezemben maradt a rohadt ki kodni.. hat mit ne mondjak.. majdnem osszeestem..sztan elgondolkoztam hogy mennyibe kerult az x1800xl:D
  • CSOCSO
    ja tenyleg:D
  • MagyaR
    Rohadjon meg az Nvidia

Megnyugodtam amikor eme sorokat olvastam:

"Várhatóan az R520 24 futószalaggal és hasonlóan magas órajelekkel kemény ellenfél lesz"
  • MagyaR
    De hülyeség, hogy a radeon x1800xt csak a 4. itt a videó kártyák sorrendjében.
    Azt írták, hogy kb. ugyanolyan teljesítményű lesz, mint a geforce 7800 gtx sli.
    És hogyan lenne már az x850xt jobb nála ???

Kész káosz.
  • MagyaR
    Amúgy szntem nyugodtan lelehetne venni, ezt a radeon x800as bannert :D.
    De nem fogok fakadni ha nem :D. Legalább jól néz ki.
  • MagyaR
    Basszus. Pedig én radeon x1800xt-t akartam venni :D. De mivel drágábba lesz 120-130 ezernél lehet, hogy 7800gtx lesz belőle, de már tökö* ki van az Nvidiával.
    Nemhinném, hogy év végéig lemenne az ára 120-130 ezerre. Nem beszélve a 99%os áfáról.
  • [NST]Cifu
    A csúcskártyákhoz kell. :D
  • Punker
    kártyától függ
  • Mikiller
    HI!

Hallottam, hogy a PCI-e csatlakozók nagyobb áramot adnak le a VGA-nak.
    Kell plusz tápcsati továbbra is azért?