5974
  • agyhalál
    Nem tölt be a CCC? Nekem prohardver fórumán sikerült választ találnom a kérdésre. A .NET keretrendszer 2.0-ás verziója a ludas. 1.1-gyel gond nélkül ment a CCC, bár érdekes módon a mostani 6.1-es Catalyst és a 2.0-ás .NET nálam megfér egymás mellett.
  • Arti
    Elég sz*r a dolog. De az a másik gond hogy igy be se cserélik a cuccot mert elvileg nem rossz. Kompatibilitási problémákért nem vállalnak garanciát a gyártók.
  • Inquisitor
    Van ilyen. Az agyonhype-olt IC7-ben nem ment egy csomó Asus videókártya, az A7N8X-X alaplapban nem mentek bizonyos Radeonok, meg volt régene g olyan Asusu GeForce kártya (4200?), ami pont Asus lapban ne ment ...
  • Inquisitor
    "16 textúra térkép" - Öööö. Ez a Textura Pipe magyar fordítása?
  • Arti
    Szoval ugy néz ki hogy a SAPPHIRE x1600 kártyák nemmüködnek rendesen ASUS alaplapokban ez itt a problem. De tuti hogy a kártyákkal van a baj nem a lapokkal, mert volt olyan is akinek x1300 a volt és gigabyte lapja és az se müködött, valamint más gyártók x1600ai müködnek ASUS lapban.
    Ennyi.
  • IMYke2.0.0.0
    166800 Ft... túlzás...
  • Tortillo
    van ahol mar vesznek fel elorendelest:

Sapphire Radeon X1900XT 256MB VIVO - újdonság!
    48 pixelshader, 8 vertex shader, 16 textúra térkép, 256MB GDDR3-as memória, 625MHz VPU órajel, 1450MHz RAM órajel, 3Dc textúra tömörítés, SmartShader és VideoShader HD, DUAL DVI-I csatlakozó, és videó ki- / bemenet, teljes DirectX 9c (Shader Model 3.0) támogatás. A videókártya elõreláthatólag másfél-két héten belül érkezik az országba, limitált mennyíségben. Az ára 139.000Ft + áfa.

forras: www.vtcomp.hu
  • CSOCSO
    en mar feltettem:D
  • kovy79
    Erre én is kíváncsi vok.
    Mitől jó az Omega?
    Én azért nem teszem fel, mert úgy hallottam, hogy hidegvágóval kell leszedni a gépről.
  • CSOCSO
    es ez jobb mint a sima?
  • Me0w
    Es kijott a 6.1-es C-re epitett Omega set is, thank god ;)

http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php
  • CSOCSO
    kint a 6.1 es driver!!! szedjetek hamar hamar!!!

megvalami.. anno egyik driverre siman ment a CCC... mostansag ha ezt a drivert teszem fel akkor beszarik a progi.. mi a fene lehet???
  • Arti
    Bocs fiuk azé analfabéta nemvagyok, sőt. Legujabb bios van laphoz. De sztem nézzetek el ide ha már ittvagytok és megtudjátok miről van szó. http://www.sapphiretech.com/en/forums/forumdisplay.php?f=4
  • grebber
    Mert Nvidia
  • IMYke2.0.0.0
    Vagy BIOS-frissítést, vagy javítást keress az ASUS honlapon!
  • IMYke2.0.0.0
    Megadtad magadnak a választ, közvetve!
    Ugorj fel az ASUS honlapjára és keress ott gyógyírt az alaplapodnak megfelelően!

• Arti
    A minap vettem egy Sapphire x1600pro kártyát 256mb van a kicsikén. A baj az hogy ha 3d-s alkalmazást inditok állandóan megáll. Fagy pár másodpercre és továbbmegy.
    Legyen az járék vagy 3dmark.
    Van még valaki ilyen cipőben?
    Olvastam külföldi fórumokat és mindenki aki ASUS alaplapot használ annál ugyanez fedezhető fel. Nemtom mi lehet a baj. Én is kipróbáltam a kártyát egyik haveromnál neki MSI lapja van és nála tökéletes.
  • Zetorg
    hm, miért van kitakarva a vga neve?
  • [Jakuza]
    Az szerintem eliras.

"Radeon X1900XT will arrive sometime at the end of January and according to the latest rumours we wouldn't see that much of a difference from X1800 when looking at the frequencies, the difference will be, among others, the number of pixel processors. According to the information published over at ocworkbench this seems to be correct: X1900XT will be clocked at 625MHz GPU and 725MHz at memory while X1900XTX will be clocked at 650MHz and 775MHz. The price will like more other new high end cards be expensive: 629$ and 719$ for the faster version.
  • Gabesz amd64
    asus honlapján sincs fent a VGA!

Imyke!
    875 dolcsi? LOL,ki vesz meg egy 210k-s kártyát?
  • [Jakuza]
    Szerintem egyaltalan nem meggyozo.
  • IMYke2.0.0.0
    Hihető... Az ára is brutális. 875 dollár...

• grebber
    X1900 teszt elvileg hihető vagy kamu??
  • kovy79
    Az X1600 tényleg nem nagy durranás, de kialakítása miatt elvileg nagyon sokat ki lehet még hozni belőle. Ehhez kellenek majd a programozók...
    Meglátjuk.
  • [NST]Cifu
    Hát majd meglátjuk pár hónap múlva, ha már lesz más X1600Pro teszt is. Mert én legalábbis másikat nem találtam.
  • ent
    Savage
  • grebber
    Kiváncsi vagyok a köv. körre hogy azt ki nyeri és melyik kari X1900-as széria vagy 7900-as széria.
  • Arti
    Cifu. Szted mér nyom többet az x1600 3dmarkba mint a gt? Biztos mer akkora csalás van benne mint a ház nem? Valami büzlik. Vagy neked van igazad vagy a driverekkel van a baj, de ha azzal akkor majd optimalizálják. Egyébként mikor kijöttek a 6600GTk a korai tesztek sokkal kevesebb pontot mutattak mint a későbbiek, és vajon miért? gondolom mert a driverek nyomtak rajta valamit. Nem biztos hogy el kell temetni a kártyát! De ha neked van igazad az se gond, mer akkor meg az ATI szar.
  • Inquisitor
    X800GT és GTO-ból nem nagyon kapni AGP-s verziót, másrészt ha annyi pénzem lenne, akkor az itt mások által preferált X850Pro AGP (56e) jönne be. :)
    Nem akarok übergyorsat, de legyen 2x gyorsabb a 9500-ös kártyámnál.
  • [NST]Cifu
    Hát szerintem ultimate megoldást a Gf6800GT/Ultra lenne, nem hiszem, hogy annál gyorsabb AGP-s kártya kijön, persze Radeon terén ott van az X800 és X850 széria még. De ha SM3.0-át támogató megoldást akarsz, akkor én inkább a Gf6800GT-k körül néznék szét. Ha meg az SM3.0 annyira nem érdekel, akkor X800GTO.
  • Inquisitor
    Régi elavult gépembe jó lenne ultimate upgrade-nek egy AGP-s kártya, de tudtommal csak az 1600 Pro-ból lesz ...
  • [NST]Cifu
    Ki a fenét érdekel a 3DMark pontszám? Te a 3DMark-al játszani szoktál? Az a lényeg, hogy a játékok alatt mit mutat, márpedig a tesztek szerint ott nem remekel, hiába a plusz négy pipe.

Ami megérné az az X1600XT, mely állítólag 256bites memóriavezérlővel és DDR3-as ramokkal operál. A kérdés persze az ár, és a konkurencia (Gf6800GS) ára.
  • Arti
    Inquisitor te elnéztél valamit?
    3dmarknál x1600pro veri a gt-t, ha jóllátom.
    Föleg 3dmark05be.
    Bár ahogy nézem game-k alatt elég gyatra.
    Lehet a közeljövöben jobb lesz a drivertámogatás és gyorsulni fog.
    Valamint a +4 pipe lehet még előnye.
    Egyenlőre nem kiforrott.
  • Punker
    banyek az a gyártó még nem csődölt be? :)
  • Inquisitor
    Istenem, ezt nem gondoltam volna, hogy ...
    XpertVision Radeon X1600Pro PCI-E tesztecske
    ... gyárilag húzva is ennyire sz*rabb, mint egy mezei 6600GT!!!
  • Inquisitor
    "Szerintem, c3d-t akart írni: Club 3D"
    Engem irritál a dolog, mert a f*s minőségű és kétes (jelöletlen 64 bites) cuccokat gyárto Connect3D-t szokták C3D-nek rövidíteni, azért közel nem ugyan az a minőség, nem jó ha összekeverik őket ;)
  • Inquisitor
    X1600 AGP-s kárytáról nincs tesztje valakinek?
  • Inquisitor
    Az X550 olyan megtévsztéses típússzám, mint a GF5200/5500, tök ugyanolyan (gyenge), mint az X300. Nagyjából a belső felépítése miatt egy Radeon 9200 SE 64 bites skártyához hasonlíthatnám. Nem sokkal többért kapni X600-at vagy 6200-es GeForceot.
  • [NST]Cifu
    Alsó kategóriás kártya, a mai játékokhoz már kevés.
  • Punker
    ha nem akarsz játszani igen.