RADEON X Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bigfoot
huh köszi ezt a sok választ,de kicsit elbizonytalanít!
most már abban sem vagyok biztos hogy melyik alaplap legyen!
mert arra max 20e vagyok hajlando fizetni a procival együtt!azért mert most 40e van!20 elmegy a ram ra,(2*512) és 20 akkor elmenne a proci+alaplapra
és akkor gyûjtenék még 20-30 at egy 9800 as ra
és ezzel elgamelnek kb 2 évig,
Asrock K7VT4A PRO (1 év gar) 6 800 Ft / 8 500 Ft

ez az alaplap tud dual channelt?

grebber
Semmi roszzindulat nincs bennem csak érdeklödöm.Ezt kötelezõ kiirni hogy "A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu"?

Next PC upgrade: 2022

Narancs
Igazad van, de amilyen árakat írtál nálatok (#2253), abból már majdnem kijönne itt egy S754 lap+64 bit Sempron konfig...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

IMYke2.0.0.0
Nem. Ha figyeltél, elõbb a valóban olcsóbb megoldást ajánlottam neki.
Aztán rákérdezett az idõtállóságra, amit szintén kifejtettem neki - egyik alkalommal sem tettem kötelezõvé a vásárlást. Õ dönt, iszik vagy vezet...

Amúgy, utánanéztem, a 754 és 939 nem sokban különbözik egymástól, legalábbis e táblázat alapján:

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

grebber
"Az ATI szerint az új grafikus chipek minden eddiginél gyorsabbak
2005. szeptember 1. 10:01, Csütörtök - Gyurkity Péter

A vállalat vezérigazgatója egy híroldalnak adott interjúban a következõ generációs grafikus chipekrõl beszélt, és kijelentette, hogy az R520 olyan sebességeket ér el, amely eddig példa nélkül áll az ágazat történetében."

Kis idézet innen.

Hát erre tõbõl kiváncsi leszek mit produkálnak,remélem nem csak a szájuk jár.

Next PC upgrade: 2022

Narancs
Oké, tehát te azt javaslod egy árérzékeny vásárlónak, hogy vegyen DUPLA annyiért konfogot, ami ugyan nem sokkal gyorsabb, de kétcsatornás? Juhéj!

IMYke2.0.0.0
A kétcsatornás memóriavezérlõért és a több cahce-ért.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Narancs
Igaz, de S754 alig tud kevesebbet, és jóval olcsóbb...akkor meg mindek 939?

IMYke2.0.0.0
"...a már lassan kimenõben lévõ, de jelenleg a legjobb platformot (939-es)..."

Nem véletlenül fogalmaztam így.

Narancs
S745 -bõl már 30 körül megvan a lap+proc kombó...939 semmivel sem idõtállóbb szerintem. Mivel jövõre itt az M2.
64 bites Sempronnal már nem lenne rossz konfig. ehez még 30-ért egy 9800PRO és meg van oldva minden. szerintem.

IMYke2.0.0.0
Ez az alaplap a legolcsóbbak egyika a Socket A 462-es kategóriában.
Sajna, ez a foglalat már halálra van ítélve.
A jobb választás egy teljesen más konstrukció lenne, de abban csak az alaplap több, mint 30 ezerbe fájna neked: Socket A 939.
S akkor vehetnél új CPU-t is hozz, majdnem harmincért és ott vagy, hogy költöttél 60-at... VGA-d meg még nincs...

Szóval dönts: játszani akarsz egy közepesnél gyengébb konfiggel , vagy megveszed a már lassan kimenõben lévõ, de jelenleg a legjobb platformot (939-es) és bízhatsz abban, hogy 2-3 évig versenyképes géped lesz - Unreal III-motoros játékok is szaladna majd... ha jó VGA-t veszel hozzá.
Vigyázat, itt már több, mint 100 ezer forintról van szó!

bigfoot
egyebként ez az alaplap jó?
szóval két évig kihúzom vele?

bigfoot
igen az 1700+ proci az enyém!
csak nem tom hogy lehet tuningolni..
akkor sztem megveszem azt amiket leírtál!
a vidikártyára meg várok október1 ig!addigra öszzetudom szedni a pénzt,(reméle)

Narancs
A hsznált cuccokkal kapcsolatben nem értek egyet.
1. ha van rá gai baj nem érhet
2. ha nincs rá agi, vétel elõtt ki kell próbálni

Ezek alapszabályok, aki nem tartja be persze ráb*szik.

Amúgy Budapesten olcsóbb minden, VGA pl van 30K-ért újonnan. Igaz csak 1 év garral.

via_mala
Csak annyit az igényeidrõl, hogy a F.E.A.R. iszonyatos gépigényû lesz, mert nekem a demója sem futott zökkenõmentesen. IS7, P4 Northwood 2.8 GHz, 2x512 Kingmax HC, Radeon 9800 Pro, és közepes beállításokkal volt kb. élmény a játék.
Egy Radeon 9500-9600 körüli kártyával a F.E.A.R. szvsz csak szenvedés lesz, hacsak nem a demó volt nagyon rosszul optimalizálva.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

IMYke2.0.0.0
RAM lemaradt: 256 MB DDR (333)

IMYke2.0.0.0
Én pécsi vagyok, így a pécsi TPComp árlistájáról lestem le a dolgokat - Pécs legolcsóbb helye.
Az árakat csak viszonyítási alapként citáltam ide, hogy tudd, mennyibe kerülne egy ilyen vérfrissítés.

A GeForce 2 sajna tényleg gyenge láncszem. Õt le kell cserélned, ha játszani akarsz a komolyabb 3D-s játékokkal - a F.E.A.R menüje is megenné a géped, nemhogy a játékmenete...

A megoldás: a lenti konfiget kellene megvenned, VGA-stúl.
Gondolom, mások azt fogják mondani neked, hogy vegyél használt termékeket , én inkább lebeszélnélek róla - konkrét tapasztalatom van a dologgal kapcsolatban:
Most, egy hónapja, egy leányzó megkért arra, hogy rakjam össze az "új" gépét.
Az "új" gép:
- egy régi ATX-es lehasznált ház + 300W-os gyenge táp
- egy használtan vásárolt AMD 2600+ -os CPU
- egy használtan vásárolt 4 GB-os vinyó (Seagate ATA33 [!!!]]
- egy használtan vásárolt GF 5200 VGA
- egy vadi új egér + bill
- egy használtan vásárolt monitor
- egy vadiúj ASUS AV7 alaplap

Kiderült, a csaj a lehetõ legolcsóbban akart egy jó gépet összeállítani filmnézésre(!)... 65 ezer forintot költött...
Mondanom sem kell, az egész nem ér annyit.
S akkor jöttek a gondok:
- Minden a helyére , gép bekapcs, hogy a telepítés megkezdõdjék: se kép, se hang.
Buhera itt, buhera ott - semmi. Egy másik gépet szereztünk, beletettük a CPU-t : kiderült, hogy halott.
A csaj kénytelen volt másnap venni magának egy vadi új procit.
Megint elõrángatott engem, hogy akkor most, csináljam.
Gép összerak, gép elindul, vinyó üres, kezdetben Win98 telepít... 28%-nál kifagy, s utána semmi pénzér tnem megy tovább.
Format, újra Win98 ... semmi. Win2000 híján XP... NTFS-re konvert, XP telepít, 1 óra múltán gép újrabootol és utána se kép, se hang.
A vinyót kikaptuk, bele a mobilrackembe, gépemrõl lehúzva a saját vinyókat nálam telepítettünk mindent, minden eszközömet tökéletesen felismerte, mûködött.
Átvittük a másik gépbe: CD-ROM-ot nem ismerte fel (!!!)...
Minden kábél átmozgat, megnyomkod... semmi.
Másnap új kábelt vetettem a csajszival - ráhelyeztem a CD-ROM-ra, azóta mûködik.

Szóval, az egész mese lényege: sose kezdj használt cuccokkal! Csak jobban járhatsz!

Narancs
Proci (1700+) már nálad van? Meg tudod nézni mi van ráírva? Mert ha TbredB a proci, akkor tök fölösleges lecserélni. 2GHz-ig is föl tudod húzni.

bigfoot
köszi!meggyõztél!
akkor beruházom ezekre!
ezeket honnan nézted?ott meg is rendelhetem?
ja és ha nem vezsek új vga t akkor a fable elfut?vagy nem?mert a gef2 32megással szztem nem sok esély sajna

IMYke2.0.0.0
De, ha nem veszel új VGA-t, akkor is gyorsulást fogsz tapasztalni.

IMYke2.0.0.0
Hogy nagyjából lásd, mennyibõl jönnél ki:

Asrock K7VT4A PRO (1 év gar) 6 800 Ft / 8 500 Ft

AMD Sempron 2300+ (1 év gar!) 9 520 Ft / 11 900 Ft

Sapphire Ati Radeon 9800PRO 128MB TV (2 év gar!) 29 280 Ft / 36 600 Ft

A Sempron proci klasszissal gyorsabb az 1700+ -nál!

IMYke2.0.0.0
1700+ -os CPU-t felejtsd el.
Akkor inkább vegyél 14 ért egy 2800+-as Sempront, ahhoz egy 14 ezres alaplapot, abba tedd a RAM-jaidat és késõbb vegyél hozzá egy középkategóriájú VGA-t...

Elárulom, hiába lesz új VGA-d, 1466 MHz-es procival nem fog az sem szakítani.
Hihehetsz nekem, mert nekem is olyanom van.
[abit KR7-A 133 | AMD 1700+ | 512 DDR <266MHz> | Radeon 9500 Pro]

bigfoot
1700+ amd athlon xp
1giga 400as ddram
miért mi van az alaplappal?

IMYke2.0.0.0
"Havertõl" én nem vennék egy olyan kényes dolgot, mint egy alaplap...

Narancs
Milyen konfigba kéne amúgy a cucc? Ezt nem ártana tudni...

bigfoot
hát igen 10k kéne még hozzá!
mert most veszek ramot (22e)
aztán alaplapot havertõl (10e)
és kezd el fogyni a manim
szóval láttam 9550XT 20e ért itt http://www.aliencomputers.hu/
de lehet hogy még akkor gyûjtök egy 10est..
viszont azért kéne hogy menjen a Fable,mert a mostani 32megással nem nagyon akar...

Narancs
Valamivel jobban. De én inkább 9800PRO -ban gondolkoznék.
Újonnan is csak 30K, sztem gyüjtsél még egy kicsit.

bigfoot
ok akkor 9550XT veszek!de ezen már mennek a lenti gamek?

Narancs
256 ennek a kártyának annyit ér mint cigánynak az etikett tanfolyam. Lóf*szt!
Olyan, mintha beletennél egy P1-es gépbe 4 giga ramot. Minek? A VGA-n a ram méret kb a huszadik helyen van. Ez egy ratyi kártya, ennyiért rablás. Egyszer vegyél rendeset, és csodálkozni fogsz eddig hogy tudtál játszani. Ha mindenképp új kell, akkor 9550XT. Ez ugyanennyibe van kb és sokkal jobb vétel.

IMYke2.0.0.0
Rossz.
9800 Pro alatt ne is gondolkozz!

bigfoot
miért ne?
256 megás vidikártyával nem fognak el menni?
eddig 32megás volt és simán ment rajta a hl2,gta:sa
szóval nem lényeg hogy maxon menjen
de tényleg ilyen rossze ez a kártya?

Narancs
Hát ezzrl a felsorolt cuccokat biztos nem fogod élvezni. Használtan van 9800PRO 25K körül, most best by. Kb 2X olyan gyors mint a 9600-as.

bigfoot
hi!http://www.gepbolt.hu/termek_popup.php?o=megjelenítés&f=VGA&t=58726202
ezt a kártyát néztem ki magamnak!érdemes még ezt megvenni?szóval pl a fear,fable,b&w2 elmennek még ezzel a karival?max 22e szánok a cuccra és ha van jobb kártya ennyiért szóljatok😊
ja és nem kell hogy maxon menjen a game,de ne is lebutítva
thx!

DanielT
Ááá, szerkeszteni akartam, de visszavontam, kihúztam alólad bocs 😊
Punkerwork
szerintem is elírás 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Narancs
VGA HIS PCIEXP ICQ II-Radeon X800GT,128MB GDDR3, 256Bit,PAL,DVI-I,Twin View, 29380 Forint...
Ready legfrissebb listáján van, nettó ár. Szvsz nem rossz.

Gabesz amd64
micsoda????

nem bírja?pedig kéne. milyen géped van csak neked?

akkor a 9800Xt lesz neked a nyerõ,bár az x700Pro jobb,de AGP-s abból ritka mint a fehér holló

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

PxE
AGP kari kéne !!MErt nekem 9600xt van és nagyon nem birja ful grafikon a counter-strike sourcot!!!!JO meg 1 par jatekot!

ATI POWER!!!!!!!!!

Gabesz amd64
Na melyik AGP-s vagy PCI-ex-es?<#kerdes><#kerdes>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

nagyon pro barátom, ebben anygban tévedsz, x700 PRO elméletielg 6600 GT-vel akar versenyezni (monjuk ez aynnira nem megy) de még akkor is jobb a x700 PRO amuyg én ebben a katban 6600 GT-t ajánlanék.

GIGABYTE K8NXP-SLI, 4200+ A64, Leadtek 7800GTX (510/1450) 256mb, 2GB 500MHZ KINGMAX, Chieftech BA-02-B-B, 500W-os FSP táp, 666 GB HDD, WATERCOOLER mindenen.

DanielT
9800XT még mindig. Az X700Pro sehol nincs hozzá.
Gabesz amd64
szerintem AGP-s mert akkor a régieket nem sorolta volna fel

Punkerwork
AGP vagy PCI-E -es kártya kell egyáltalán? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

PxE
Most mejik?

ATI POWER!!!!!!!!!

x700Pro

Q9550 ,Gibabyte EP45 DS4,SAPPHIRE 5850, 4*1GB A-DATA Vitesta DDR800+,160GB*2 ,Casetek ház, 550W,ASUS 22\"

DanielT
9800XT
PxE
HI mejik a job kari ati radeon 9800pro<#help> 9800XT vagy x700vagy x700pro mejik pls help!<#falbav>

ATI POWER!!!!!!!!!

Gabesz amd64
<#eljen><#smile>

DanielT
Lenne kedved átjönni IDE és kifejteni a véleményed, hogy ne itt offoljunk? 😊

DanielT
Ehe, ezzel bizonyára sokan vitatkoznának, de én nem teszem egy nyilvánvalóan Pc párti emberrel aki épp most költött rá egy rakást pénzt a gépére és nincs az az isten ami eltérítené szilárd meggyõzõdésétõl 😊