5974
-
#5734 most a legújabb driver a 7.9-es akkor mindek a régit töltötted le? -
Light #5733 Hali!
Tegnap vettem egy MSI Radeon X1950 Pro 256MB AGP-s kártyát, beüzemeltem, először minden jónak tűnt. A Windows ment, minden működött, drivereket feltettem. Miután elindítottam egy játékot (Settlers 6), az történt, h a loading után, mikor bejönne a kép, a monitor kikapcsol (a led villog), de a hangot hallom továbbra is - magyarán a játék fut tovább, csak képet nem látok. Ugyanez egy régebbi game-nél, az UT2004-nél is.
Fogtam magam, feltettem a cd-n lévő driver-t (2006 decemberi), és azzal nincs semmi gond, továbbmennek a fenti játékok, tudok velük játszani.
Eleddig X800-asom volt, azzal minden ment.
Kérdésem, h Sztetek mit lehet tenni most? A Driver Cleaner-t használtam, az Ati oldalán lévő 7.9 és 7.7 drivert próbáltam, náluk nincs kép. A cd-n lévő driver-rel minden fut. Net 2.0, Visual c++, Directx9c fent van.
Mi lehet a gáz?
A gépem: Gigabyte k8u-939 alaplap, amd 3500 proci, 2 giga dual ram, 450 watt táp, 160 giga maxtor winyó, 2 dvd-író.
Köszi a választ előre is!
Üdv -
#5732 Valószínű, hogy a probléma abból adódik, hogy a monitorod a másodlagos kijelzőn van. Ha a másodlagos kijelzőt a kártya nem érzékeli nem is küld rá jelet. ATI-nál mindig az alaplap felé eső csatlakozó az elsődleges. -
gabesz1114 #5731 Sziasztok!
Lehet ,hogy nem idevaló a kérésem/kérdésem. A probléma a következő:
Radeon X1650 512Mb vid. kártyám van, az LCD monitor sima vga kábellel van összekötve, az LCD tv pedig a DVI-n. Bekapcsoláskor a monitoron és a TVn ugyanazt látom( végülis ez a cél). viszont ha kikapcsolom a monitort meg a tv-t és később visszakapcsolom őket, a monitoron semmi sincs, csak ha kihúzom a DVI kábelt a pc-ből.
Remélem tud valaki segíteni. -
bacon #5730 Sziasztok!
91 foknál 60%-on ment a veni, ezt manuálisan felemeltem 100%-ra,és így "lehült" 80 fok környékére.
Az már nem olyan vészes,legalábbis a fórumok szerint...
De egy jobb hűtőt azért veszek a jövőben. -
#5729 Pongyolán fogalmaztam. A termelt hő mennyisége nem változik, de ha jobb a hűtés, akkor a hő termelő (GPU) hőmérséklete alacsonyabb. Így valószínű tovább él.
Legközelebb macskakörömbe teszem a a fűt szót.
Köszi az észrevételt. -
#5728 Csak azért, mert a ventillátor jobban lehűti a GPU-t, még nem termel kevesebb hőt, sőt még talán melegebb is lesz a géphűzban, hiszen oda kerül a levegő a GPU hűtőből (kivéve, gha olyan hűtő van rajta, ami kinyomja a meleg levegőt a házból, pl: ICEQ). -
#5727 Én jobb szeretem, ha a gépemben semmi nem fűt túlzottan.
A magas hőmérséklet hosszútávon biztos nem tesz jót semminek sem. -
#5726 Én azon elmélkedek hogy ez azért nem túl magas neki mert csak 55%-on megy a fan, ha túlmelegedés környékén lenne akkor csak rákapcsolna a fan-nek, legalábbis ez hangzik logikusnak :) -
bacon #5725 Remélem az enyémmel sem lesz gond, de azért megpróbálom a venti fordulatot emelni, mert azt írták más fórumokban, hogy a max 85 fok az egésséges, ha így sem csökken jelentősen a hőfok akkor hűtés csere lesz. -
janisjoplin #5724 Köszönöm szépen.. -
Inquisitor #5723 Ja igen, a HD2000 kártyáknak külön topikja van, de most már mindegy, csak legközelebb oda kérdezz. ;) -
Inquisitor #5722 Azért nincs hangod, mert első telepítésnél a driver a HD2400XT-ben lévő realtek motyót teszi aktív hangkártyává! Késöbb rátelepített driver már nem nyúl hozzá.
Menj a hangkártya beállításokhoz és szépen állítsd vissza mindenhol az alaplapi és/vagy külső hangkártyát és akkor okés lesz. A hangkártyádon akkor tud kimenni a hang, ha pl. rákötöd HDMI-vel olyan TV-re amin van ilyen csati, és persze a spéci átalakítóval amit vagy adnak vagy nem a kártyádhoz. Még nem jöttem rá, de nyomozom, miként lehet a két hangkártyát a beállítások variálása nélkül váltogatni ... -
#5721 Most teszteltem az enyémet (igaz ez Asus), de elinditom az atitoolt akkor pár perc után felmegy a gpu 93 fokra, fan 55%-on pörög, ha csak üresen megy windowsba visszahül szépen 60 fok körüli értékre. Szerintem a tiédnek is normálisak ezek az értékek, legalábbis nekem lassan egy éve megy így a cucc, és semmi baja nem volt eddig (hálistennek :) ) -
janisjoplin #5720 Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Most vettem új gépet.és nincs hangom.
Alaplapi a hangkártyám.és felismerte.ATI Radeon HD 2400 XT videókártyám van.Egy ismerősöm azt mondta.hogy állítani kell valamit.hogy a videókártyán keresztül menjen a hang./én ezt nem értem/.
Előre is köszönöm.. -
bacon #5719 Köszönöm a segítséget! -
#5718 Az egy picit meleg. A Sapphire-nak állítólag elég gyenge a hűtése. Atitool-al be lehet állítani, hogy milyen hőfokon hány %-al pörögjön a venti. Igaz így a hangja is meg fog nőni.
Esetleg a számítógép szellőzésén is javíthatsz, valószínű akkor is lejjebb fog menni. Esetleg egy jobb hűtőt is tehetsz rá. Nekem Accelero X2 van rajta max GPU hőmérséklet 56 fok, igaz nyitott házzal.
A PH fórumán érdemes olvasgatnod, nagy sok hasznos és jó tanács van. -
#5717 Én úgy tudom minden bekapcsolható Radeon-nál működik, de azért mérget nem vennék rá. Mindenesetre egy próbát megér, nem ronthat el vele semmit. Biztonság kedvéért egy rendszer visszaállítási pontot érdemes csinálni előtte. -
bacon #5716 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem...Van egy Sapphire X 1950xt 256 mb-os videókártyám, és az lenne a kérdésem, hogy normális az ha játék után 91 fokra felmegy a GPU hőmérséklet.Alapon 67 fok Everest szerint.
Köszönöm a válaszokat! -
Inquisitor #5715 A 9500 kártyán is be lehetett kapcsolni a +4 pipeot. Viszont 9800SE-ből sok meg 128 bites volt sajnos ... -
#5714 Az az opció nem csak a 9800-asra van? Ottis azért volt hogy a 9800SE-n bekapcsold a maradék 4 pipet, és így az SE (amin 4 pipe megy csak), bekapcsolja a többi 4-et, és annyi lesz mint a pro-n :) Nekem a régi vidkarim az 9800SE volt, és be is kapcsolta rajta a maradék 4et, szal müködött.
Szerintem ez csak a 9800asra van, és nem a x800-asra, de ez csak tipp :) -
#5713 Dara jól írja. Annak idején a Sapphire volt az egyetlen gyártó aki volt, hogy alapból 16 pipesen árulta, amelyiket nem azon is bios frissítéssel bekapcsolható volt.
A GTO2 azt jelenti, hogy biztosan megy mind a 16 pipelin.
Esetleg nézz körbe a GeCube honlapján, van-e ilyen bios-uk. Ha nincs még mindig használhatsz Omega driver-t, ezzel szintén be lehet kapcsolni a plusz 4 pipelin-t szoftveresen. Ha jól emlékszem telepítés elején kell kiválasztani a 9800SE@PRO opciót.
-
dara #5712 GTO2 = GTO. A különbség annyi, hogy a GTO2 biztosan R480-as maggal szerelt és biztosan bekapcsolható rajta a +4 pipe. Egyébként azonos konfigban ugyan azt hozza, mint egy GTO. Viszont lehet csinálni belőle X850XT-hez nagyon hasonlót. -
#5711 Egy Gto2 esnek 6800MPixel/mp megy ha jól tudom, mondjuk nem nagyon tudom fpst hasonlítani de infók alapján nem az a tipikus GTO2, Ram is csak ddr2 es stb :) Amugy az a 70C rendben van?
-
#5710 Azt, hogy nem úgy teljesít ahogy kéne, miből következtetted le? -
#5709 Hello, van egy ilyen karim,az oldalára kis cetlivel rávan rakva x800gto2 felirat.. Ahogy nézegettem erősen nem ugy teljesít.. Mégcsak sima x800gto val se ér fel.. Esetleg butitott, gondolom én. Amivel még nincsis gond, csakhogy:
GPU 71C
GPU környezete 48C
Mondjuk az az érdekes hogy alap járaton és terhelve is nagyából ezen mozog 2-5C eltéréssel.. Most ez így rendben van vagy valami gond lenne?
És itt van Everest infó róla, remélem nembaj hogy kicsit hosszú.
PCI Express x16: GeCube Radeon X800 GTO
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya GeCube Radeon X800 GTO
BIOS verzió 009.010.001.015
GPU kódneve R480
PCI eszköz 1002-5D4F / 18BC-1652
Tranzisztorok száma 160 millió
Gyártási technológia 0.13 um
Busz típusa PCI Express x16 @ x16
Memória mérete 256 MB
GPU órajele 398 MHz (eredeti: 400 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 12
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 6 (v2.0)
Pixel árnyalók 12 (v2.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0
Pixel kitöltési sebesség 4776 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség 4776 MTexel/mp
Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa DDR2
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 398 MHz (DDR) (eredeti: 400 MHz)
Effektív órajel 796 MHz
Sávszélesség 12.4 GB/mp
Memória időzítések:
CAS Latency (CL) 5T
RAS To CAS Delay (tRCD) 8T
RAS Precharge (tRP) 7T
RAS Active Time (tRAS) 7T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 33T
RAS To RAS Delay (tRRD) 3T
Write Recovery Time (tWR) 1T
-
#5708 akit éedekel itt msi sapphire gigabyte x1950 Pro mérközik meg egymással sok oldaról -
csabika6630 #5707 uhh értem sztem a chipset driver nincs csak fenn! -
Inquisitor #5706 " az alaplap driver mit befolyásol"
Úgy kb. mindent, AGP/PCIE normális kezelése, USB normális kezelése, IDE/SATA normális kezelése (már ahol nem külön van mint SiS), hangkártya normális kezelése, stb. Ha nincs fent normálisan, akkor már az a csoda ha félig működik a gép. Egyébként a fölhasználók jó része (meg az általuk segítségűl hívott "informatikus" arcok) NEM szokták feltenni, néha azt se tudják mi az. -
csabika6630 #5705 Vista már nincs, XP van xD
Jó köszi a válaszokat, az alaplap driver mit befolyásol nemtom fent van-e de majd megnézem. -
#5704 Még annyi, hogy szerintem a Vistat egyenlőre még felejtsd el játékok alatt, mert nem igazán kiforrottak a driver-ek, meg a vista is rendesen erőforrás zabáló. -
#5703 Alalaplapi drivert és VGA drivert tedd fel.
:) -
#5702 Szerintem a gépedhez képest reális a pontszámod. Nekem A64 3200+ van alapból 700 körül ad a cpu-ra. Talán az sm pontszámaid alacsonyak picit.
Az 5000-es pontszámot úgy érik el, hogy szénné húzzák a procit és a videokártyát is.
2800 Mhz-en kap az én procim 3DMark06-ban 950 pont körül, a rendszerem pedig kb 4800 pont. MInden alapon olyan 3800-4000, de már nem igazán emlékszem mert régen mértem. -
csabika6630 #5701 Nah valaki? -
csabika6630 #5700 3161 pont! :S :'( -
#5699 Na de mennyi az összesített pontszám, amit a végén ír ki? -
csabika6630 #5698 Nah leteszteltem:
sm 2.0 score: 1457
hdr/sm3.0 score: 1687
CPU score: 599
a a cpu score nagyon kevés,de nem értem hogy mások ugyanilyen procival hogy érnek el 5000pontokat? jah meg ugyanez a videokari is. :S pls help -
csabika6630 #5697 alapon van 1280*1024. meg ez a demo szal nem is lehet semmit állítani -
#5696 Ne legyen bekapcsolva az AA és az AF, és alapbeállításon tesztelj. -
csabika6630 #5695 1400 pont :S:S
Láttam egy összefoglalót, hogy egy ilyne procival is elkéne érnie minimum 4ezer pontot. Nemtom mi a probléma. Valaki tud valami megoldást? mert kezdek ideges lenni. :S