5974
-
#3254 mivel ghostolsz ntfs-t? -
#3253 Nem veszem annak, de én azoknak a hozzászólásnak a fényében válaszoltam, amit Mateus követett el a napokban.
Hidd el, bármennyire fura is a helyzet, én mindig így telepítek. Sosem teszem fel rögtön a legújabb VGA drivert.
Felpakolom a rendszert, teljesen beállítom, felrakom a programjaimat és amikor kész, akkor nézek utána az újabb drivereknek, de előtte Ghost-olom a Windows partíciómat.
Hogy miért? Mert, ha vaalmit elszúrok, vagy elszúr egy új program / driver legyen mivel visszaállítanom az egészet...
-
Anotino #3252 De ha utana rogton rainstallalsz egy ujat, akkor semmilyen alapod nincsen. Tok ugyanaz mintha az uj driverrel kezdened. Regit meg nem igazan erdemes hasznalni. Amugy nem emlekszem, volt-e valaha olyan kataliszt kiadas ami ne mukodott volna.
"de sérülhet a csomagja, amikor letöltöd"
az kiderul az inditasanal (onkibontos exe)
"hibás lehet a géped, vagy a VGA-d"
akkor a gyari lemezzel sem ersz semmit.
"és ebből adódóan ott állsz eltávolított meghajtó programmal, miközben az új nem megy"
ebbol adodoan a gyari lemezzel is itt allsz. amugy standard vga-kent mukodik driver nelkul is, es lehet huzni a masikat: szoval nincs vilagvege.
Most probald ne kotekedesnek venni ezt az egeszet, dehat ez nagy zoldseg. -
#3251 -Jó neked?
-Jó.
-Jó neked!
-
#3250 Nem teszed fel feleslegesen.
A régi drájver tuti 1000%, hogy működik, hiszen CD-re írták és a VGA-d mellé van csomagolva - tesztelés..., tudod.
Az új driverek is átesnek tesztelésen, de sérülhet a csomagja, amikor letöltöd, hibás lehet a géped, vagy a VGA-d - és ebből adódóan ott állsz eltávolított meghajtó programmal, miközben az új nem megy - , lásd lejjebb a probléámát...
Tehát, a régi driver működő alapot biztosít, ami jó neked.
-
Anotino #3249 Azzal miert sporolok rebootot, ha foloslegesen felteszek egy regi drivert? -
#3248 Semmi riziko nincs benne, az uj driverek minden szukseges filet lecserelnek ugyis. Megsporolsz vele 1 rebootot. -
#3247 Semmiféle rizikó nincs benne.
Nyugodtan kipróbálhatod. -
Anotino #3246 "4. VGA driver telepítése
- én előbb mindig egy régebbi ATI drivert teszek fel, amit a VGA-hoz adtak. Azzal tuti megy.
- utána felteszem - uninstall nélkül - a legújabb drivercsomagot"
Ez a lepes eleg folosleges (akar meg rizikos is lehet) szerintem. -
#3245 regen nekem is volt ilyen gondom vmi bios basztatással megoldodott de joreg volt mert többre nem emlexem :) -
#3244 Jah meg annyit jegyeztem meg az alaplapról,h Intel chipsetes,de majd elkérem a pontos típusneveket. -
#3243 Az alaplap is Gigabyte,a tápegység 450W-os,a pontos típusukat így fejből nemtom:( -
Inquisitor #3242 Lehet nem figyeltem, de milyen alaplap? Milyen táp? -
#3241 És az a baj,h a haveri körben nem nagyon van PCI-E-es gép,szóval még ki sem tudjuk próbálni átpakolgatással,h tényleg az lehet-e a rossz. Na meg full új minden,szóval bármi lehet rossz,előtte még nem ment más gépben:) De mondom,csak akkor esik szét a gép,amint videókari drivert rakunk rá. -
#3240 Pont ebben a sorrendben nyomtuk végig párszor,csak utoljára csináltuk úgy,hogy a többi drivert (ami amúgy nem lényeges,mert csak nyomtató,bill. stb.) is felraktuk,h most tudjon gépezni hétvégén,még ha sz@r is így:)
Mondjuk a DirectX-et nem raktuk fel
Drivert meg próbáltuk a gyári CD-n lévővel,aztán 6.2-es és 5.11-es Catalysttal is:(
Monitor driverét pl. nem is engedi felrakni,hangkártya és hálókártya meg alaplapi. -
#3239 Nem állítom, hogy nem értetek hozzá, de az ajánlott telepítési sorrend:
0. Full format C: meghajtó
1. Windows XP - SP2-vel - telepítése
2. Alaplapi Chipset Driver telepítése [UDMA engedélyezése]
3. DirectX 9.0c telepítése [legutóbbi: decemberi]
4. VGA driver telepítése
- én előbb mindig egy régebbi ATI drivert teszek fel, amit a VGA-hoz adtak. Azzal tuti megy.
- utána felteszem - uninstall nélkül - a legújabb drivercsomagot
5. Ezután teszem fel a többi cuccot
[SB Live, Hálókártya beállítás, TFT stb. stb.]
-
#3238 Na megnéztem haver gépét,nagyobb a probléma mint hittem,mert amint felrakunk bármilyen drivert a videókarihoz,utána amint betölt a winXP,kifagy az egész,elszáll kék képernyővel,Kernel hibával. Próbáltuk már kétféle XP-vel,meg úgy is,hogy nem raktuk fel a drivert a videókarihoz (minden más drivert igen),úgy ment a gép,nem fagyott ki,de hát csak kéne egy driver hozzá:)
Nektek mi a véleményetek? Hibás a videókari,vissza kell vinni? (Gigabyte X800XL) -
#3237 Hasonló módon jártam el (eredeti BIOS lement...), csak épp nem akarta az origi fájl méretét elfogadni. -
#3236 Elkerulod a problemat, hogyha csinalsz egy rendszerlemezt, autoexecbe meg berakod a regi bios auto flasheleset, igy ha elbaszod es nincs kep akkor is siman visszatoltod az eredetit :) -
#3235 Elb@szni igazából nem nagyon tudod (bár az emberi elme mindenre képes). A régi BIOS-t vissza lehet tölteni (nekem is sikerült, csak kissé macerás volt). -
#3234 Ja, de nem elbaxni akarom a kártyeszt, hanem okosítani! -
#3233 Én azért megpróbálnám.
Az "F"-es GTO-mnál is próbálkoztam, de csak 12 pipás XL-t sikerült belőle csinálni . Utána + alig tudtam a régi BIOS-t visszarakni. -
#3232 Ehh, ez nem vivo-s. AZé danke! -
#3231 VIVO-sokból elvileg lehetett, bios flesseléssel. -
#3230 Meglehet hülyeséget kérdezek, de az x800pro-ból nem lehet valami trükkel x800xt-t csinálni?!! Mert ugye a pro-ban csak 12 futószalag van, nem lehet még 4-et aktiválni, vagy benne sincs a csipben, vagy letiltották, vagy most mi van?! -
#3229 pedig lehet jobb lenne úgy a környezetre nem lennél veszélyes :) -
#3228 régi procim galyra volt huzva akkor se szóltam...bajotok lett?nem!
a mostanit meg nem huzom mert felesleges.
nekem nincs bunkerem :)
-
izb #3227 De ha sikerül,azért szólj:)
Jobb a biztonság.
Nem mindenkinek adatik meg,hogy egy bunker védje:))))))))))) -
#3226 -
#3225 -
#3224 nem lesz bajod Bunker barátom ne izgulj
és megértettem,amúgy nem fogok csak úgy direkt sitre vágni egy lapot nem vagyok olyan -
#3223 arra van a biztosító hogy az ilyet fizesse...... -
#3222 ezt magyaráznám neki de nem fogja fel, szal Geb@sz ha tuningra adod a fejed elötte szólj mindenkinek hogy elhagyhassuk az országot, mert belőled kinézem hogy még paksot is lerendezed :) -
#3221 az frankó akkor! szomszédunknak régebben belecsapott a villám a telefonkábelen keresztül a modemébe ami belső volt és megcsuszott a deszkája...akkor ezek szerint dobhatta ki az egészet. -
#3220 Teljesen mind1, mitől megy galyra a lap, úgysem fog senki rájönni. Persze a felületi sérülést, ill a túlfesz miatti kormot kerülni kell. -
#3219 hogy megértsed a gyártó a lapra ad gar-t ha nem a lap hibája miatt ment tönkre az nem az ő hibája. -
#3218 ha a VGA miatt lesz zárlatos a lap az nem garanciális hiba, pont az a lényege hogy ne lehessen rájönni hogy túlfeszt kapott. -
#3217 mért ne lenne gar arra,ha a VGA sitre vágja a deszkát?!
vagy lemaradtam valamiről? -
#3216 Esetleg lehet még csinálni elektromos gázgyújtóval.
Pár 10000V és pici áram. Csak arra kell figyelni, ne húzzon nagy ívet a szikra, mert felületi sérülés is lehet belőle!
A legjobb, ha közvetlenül az adatlábacskákra tartod a fejet és úgy nyomatod a gyújtót. -
#3215 :DDDDDDD