5974
  • Zetorg
    mivel ghostolsz ntfs-t?
  • IMYke2.0.0.0
    Nem veszem annak, de én azoknak a hozzászólásnak a fényében válaszoltam, amit Mateus követett el a napokban.
    Hidd el, bármennyire fura is a helyzet, én mindig így telepítek. Sosem teszem fel rögtön a legújabb VGA drivert.
    Felpakolom a rendszert, teljesen beállítom, felrakom a programjaimat és amikor kész, akkor nézek utána az újabb drivereknek, de előtte Ghost-olom a Windows partíciómat.
    Hogy miért? Mert, ha vaalmit elszúrok, vagy elszúr egy új program / driver legyen mivel visszaállítanom az egészet...

• Anotino
    De ha utana rogton rainstallalsz egy ujat, akkor semmilyen alapod nincsen. Tok ugyanaz mintha az uj driverrel kezdened. Regit meg nem igazan erdemes hasznalni. Amugy nem emlekszem, volt-e valaha olyan kataliszt kiadas ami ne mukodott volna.

"de sérülhet a csomagja, amikor letöltöd"
    az kiderul az inditasanal (onkibontos exe)

"hibás lehet a géped, vagy a VGA-d"
    akkor a gyari lemezzel sem ersz semmit.

"és ebből adódóan ott állsz eltávolított meghajtó programmal, miközben az új nem megy"
    ebbol adodoan a gyari lemezzel is itt allsz. amugy standard vga-kent mukodik driver nelkul is, es lehet huzni a masikat: szoval nincs vilagvege.

Most probald ne kotekedesnek venni ezt az egeszet, dehat ez nagy zoldseg.
  • kovy79
    -Jó neked?
    -Jó.
    -Jó neked!
  • IMYke2.0.0.0
    Nem teszed fel feleslegesen.
    A régi drájver tuti 1000%, hogy működik, hiszen CD-re írták és a VGA-d mellé van csomagolva - tesztelés..., tudod.
    Az új driverek is átesnek tesztelésen, de sérülhet a csomagja, amikor letöltöd, hibás lehet a géped, vagy a VGA-d - és ebből adódóan ott állsz eltávolított meghajtó programmal, miközben az új nem megy - , lásd lejjebb a probléámát...
    Tehát, a régi driver működő alapot biztosít, ami jó neked.

• Anotino
    Azzal miert sporolok rebootot, ha foloslegesen felteszek egy regi drivert?
  • Me0w
    Semmi riziko nincs benne, az uj driverek minden szukseges filet lecserelnek ugyis. Megsporolsz vele 1 rebootot.
  • IMYke2.0.0.0
    Semmiféle rizikó nincs benne.
    Nyugodtan kipróbálhatod.
  • Anotino
    "4. VGA driver telepítése
    - én előbb mindig egy régebbi ATI drivert teszek fel, amit a VGA-hoz adtak. Azzal tuti megy.
    - utána felteszem - uninstall nélkül - a legújabb drivercsomagot"

Ez a lepes eleg folosleges (akar meg rizikos is lehet) szerintem.
  • GanXstaZoleeWrk
    regen nekem is volt ilyen gondom vmi bios basztatással megoldodott de joreg volt mert többre nem emlexem :)
  • mateus33
    Jah meg annyit jegyeztem meg az alaplapról,h Intel chipsetes,de majd elkérem a pontos típusneveket.
  • mateus33
    Az alaplap is Gigabyte,a tápegység 450W-os,a pontos típusukat így fejből nemtom:(
  • Inquisitor
    Lehet nem figyeltem, de milyen alaplap? Milyen táp?
  • mateus33
    És az a baj,h a haveri körben nem nagyon van PCI-E-es gép,szóval még ki sem tudjuk próbálni átpakolgatással,h tényleg az lehet-e a rossz. Na meg full új minden,szóval bármi lehet rossz,előtte még nem ment más gépben:) De mondom,csak akkor esik szét a gép,amint videókari drivert rakunk rá.
  • mateus33
    Pont ebben a sorrendben nyomtuk végig párszor,csak utoljára csináltuk úgy,hogy a többi drivert (ami amúgy nem lényeges,mert csak nyomtató,bill. stb.) is felraktuk,h most tudjon gépezni hétvégén,még ha sz@r is így:)
    Mondjuk a DirectX-et nem raktuk fel
    Drivert meg próbáltuk a gyári CD-n lévővel,aztán 6.2-es és 5.11-es Catalysttal is:(
    Monitor driverét pl. nem is engedi felrakni,hangkártya és hálókártya meg alaplapi.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem állítom, hogy nem értetek hozzá, de az ajánlott telepítési sorrend:

0. Full format C: meghajtó
    1. Windows XP - SP2-vel - telepítése
    2. Alaplapi Chipset Driver telepítése [UDMA engedélyezése]
    3. DirectX 9.0c telepítése [legutóbbi: decemberi]
    4. VGA driver telepítése
    - én előbb mindig egy régebbi ATI drivert teszek fel, amit a VGA-hoz adtak. Azzal tuti megy.
    - utána felteszem - uninstall nélkül - a legújabb drivercsomagot
    5. Ezután teszem fel a többi cuccot
    [SB Live, Hálókártya beállítás, TFT stb. stb.]
  • mateus33
    Na megnéztem haver gépét,nagyobb a probléma mint hittem,mert amint felrakunk bármilyen drivert a videókarihoz,utána amint betölt a winXP,kifagy az egész,elszáll kék képernyővel,Kernel hibával. Próbáltuk már kétféle XP-vel,meg úgy is,hogy nem raktuk fel a drivert a videókarihoz (minden más drivert igen),úgy ment a gép,nem fagyott ki,de hát csak kéne egy driver hozzá:)
    Nektek mi a véleményetek? Hibás a videókari,vissza kell vinni? (Gigabyte X800XL)
  • kovy79
    Hasonló módon jártam el (eredeti BIOS lement...), csak épp nem akarta az origi fájl méretét elfogadni.
  • Me0w
    Elkerulod a problemat, hogyha csinalsz egy rendszerlemezt, autoexecbe meg berakod a regi bios auto flasheleset, igy ha elbaszod es nincs kep akkor is siman visszatoltod az eredetit :)
  • kovy79
    Elb@szni igazából nem nagyon tudod (bár az emberi elme mindenre képes). A régi BIOS-t vissza lehet tölteni (nekem is sikerült, csak kissé macerás volt).
  • Sir Quno Jedi
    Ja, de nem elbaxni akarom a kártyeszt, hanem okosítani!
  • kovy79
    Én azért megpróbálnám.
    Az "F"-es GTO-mnál is próbálkoztam, de csak 12 pipás XL-t sikerült belőle csinálni . Utána + alig tudtam a régi BIOS-t visszarakni.
  • Sir Quno Jedi
    Ehh, ez nem vivo-s. AZé danke!
  • Zetorg
    VIVO-sokból elvileg lehetett, bios flesseléssel.
  • Sir Quno Jedi
    Meglehet hülyeséget kérdezek, de az x800pro-ból nem lehet valami trükkel x800xt-t csinálni?!! Mert ugye a pro-ban csak 12 futószalag van, nem lehet még 4-et aktiválni, vagy benne sincs a csipben, vagy letiltották, vagy most mi van?!
  • Punker
    pedig lehet jobb lenne úgy a környezetre nem lennél veszélyes :)
  • Gabesz amd64
    régi procim galyra volt huzva akkor se szóltam...bajotok lett?nem!
    a mostanit meg nem huzom mert felesleges.

nekem nincs bunkerem :)
  • izb
    De ha sikerül,azért szólj:)
    Jobb a biztonság.
    Nem mindenkinek adatik meg,hogy egy bunker védje:)))))))))))
  • mateus33
  • kovy79
  • Gabesz amd64
    nem lesz bajod Bunker barátom ne izgulj

és megértettem,amúgy nem fogok csak úgy direkt sitre vágni egy lapot nem vagyok olyan
  • Punker
    arra van a biztosító hogy az ilyet fizesse......
  • Punker
    ezt magyaráznám neki de nem fogja fel, szal Geb@sz ha tuningra adod a fejed elötte szólj mindenkinek hogy elhagyhassuk az országot, mert belőled kinézem hogy még paksot is lerendezed :)
  • Gabesz amd64
    az frankó akkor! szomszédunknak régebben belecsapott a villám a telefonkábelen keresztül a modemébe ami belső volt és megcsuszott a deszkája...akkor ezek szerint dobhatta ki az egészet.
  • kovy79
    Teljesen mind1, mitől megy galyra a lap, úgysem fog senki rájönni. Persze a felületi sérülést, ill a túlfesz miatti kormot kerülni kell.
  • Punker
    hogy megértsed a gyártó a lapra ad gar-t ha nem a lap hibája miatt ment tönkre az nem az ő hibája.
  • Punker
    ha a VGA miatt lesz zárlatos a lap az nem garanciális hiba, pont az a lényege hogy ne lehessen rájönni hogy túlfeszt kapott.
  • Gabesz amd64
    mért ne lenne gar arra,ha a VGA sitre vágja a deszkát?!

vagy lemaradtam valamiről?
  • kovy79
    Esetleg lehet még csinálni elektromos gázgyújtóval.
    Pár 10000V és pici áram. Csak arra kell figyelni, ne húzzon nagy ívet a szikra, mert felületi sérülés is lehet belőle!
    A legjobb, ha közvetlenül az adatlábacskákra tartod a fejet és úgy nyomatod a gyújtót.
  • mateus33
    :DDDDDDD