5974
-
jbworld #3454 Hi emberek!
Nekem akadt egy elég nagy problémám a Sapphire gyártmányú X800XT VIVO-s kártyámmal. Épp Oblivionozta (kb 3 perce kezdtem) amikor a gép pittyegni kezdett. Megnézem, proci hő rendben, nézem a GPU-t... *****! 110 fokos volt! Nemrég frissítettem drivert, addig nem volt ilyen probléma. Lehet-e összefüggés? Vagy más a baj? SOS! Így játszani sem merek :D Ja mégvalami: nincs túlhúzva, soha nem is volt.
Köszi: JB -
Jose1975 #3453 Üdv mindenkinek!
Van egy kis problémám. Vettem egy Shappire ATI Radeon X800 GTO (AGP) videokártyát. Viszont a gép bekapcsolásakor nem érzékel az LCD monitor (ACER AL732) videojelet a digital RGB csatlakozón (ha digitális kábellel van csatlakoztatva a monitorhoz). A windowsban már érzékeli ha fel van telepítve a kártya drivere. Ez elég kellemetlen, mert így a bioszba sem tudok bemenni, vagy egy windowst sem tudok telepíteni, mert nem jelenik meg semmi a monitoron. Az analóg kábellel működik rendesen. A kérdésem az, hogy minden LCD monitorral ezt csinálja, vagy csak az enyémmel, illetve van e valami megoldása ennek a problémának?
Köszi a segítséget. -
uzsidoboz #3452 Háát sajnos mindenképp maradnom kell Többek között mert a procim meg egyéb dolgok sulinetsek szal nem eladhatóak... Több pénzem meg nincsen... Ezzel a konfiggal viszont nagyon meg vok elégedve, jól megy nagyon a gépem :D
JA asszem megveszem sok választásom nincsen de jobb szeretnék egy iceq hűtős hist az nagyon bejön havernak is olyan van és meg vele nagyon elégedve, az meg asszem csak x800proban van elérhető áron...
köcc a segítséget -
#3451 Hali!
Szerintem csak akkor érdemes megvenned azt a X850pro-t, ha mindenáron ragaszkodsz az AGP-s karikhoz. Mert 47500-ért lehet kapni sapphire X800 GTO2, aminél ha a piros nyákos, tápcsatisat veszed, akkor az simán húzható a X850XT(PE) teljesítményére, a fennmaradó összegből meg tudsz venni a PCI-E alaplapot. Ezeknél a GTO2-nél alapra be van kapcsolva a 16pipa, 400/490-ről 535/550-re minden gond nélkül lehet húzni az összes ilyan kártyát. A legtöbbet meg még feljebb is a gyári hűtőjével.
Használtat csak akkor vegyél, ha van még rá gari. -
#3450 Tedd fel az ATItool-t és nézdd meg azzal! Szarrá tudod húzni a kártyát vele és még a ventiket is kiválóan vezérli. SŐT be tudod állítani, hogy melyik alkalmazásnál hogyan húzza a kártyeszt, aztán ha visszatérsz az alkalmazásból, akkor visszáll valamilyen más alapbeállításokra pl.! Legalábbis kisebb ATIkkal nálam bevált. -
dara #3449 Ha bátor vagy és szerencsés, akkor még akár X850XT (PE)-t is csinálhatsz belőle. Szóval tulajdonképpen jól tuningolható. -
uzsidoboz #3448 Csá Üdv!
Na rászántam magam és meg van a pénzem is hozzá, megveszem az új kártyámat!
A keretem kb 60 péz és ezt szeretném minél jobb vásárra fordítani! Na szóval láttam egy his x850pro kártyát 66ezerért szerintem az nem rossz!
csak egy olyan kérésem lenne h ebben az árban mit lehetne e még venni agpben?!!!! érdemes használtat venni vagy csak újat? meg ne felejtsük el az overclock lehetőségéket...!
köszi -
#3447 Jah sajna :S Jobb lessz ha veszek egy pcie-es alaplapot is :S -
#3446 Nem igazán... -
#3445 hy 1900XTX-et lehet AGP-ben kapni? -
dara #3444 Ja és még valami: az X1800XT és X1900XT/XTX is ugyan úgy 16 pixel pipeline-nal rendelkezik, mint az X800XL/XT (PE); X850XT (PE). A pixel processor-okat nem kell összekeverni a pixel pipeline-okkal, mert a kettő nem ugyan az! Az R520/580 (az R500-ról már nem is beszélve) architektúra jelentősen eltér a korábbi R420/480, és bármely nVidia architektúrától!
Ha érdekel, akkor itt utánaolvashatsz:
Radeon X1000: végre megérkezett! (Prohardver!)
Forró nyomon: Radeon X1900 teszt (szintén PH!) -
dara #3443 Egy X800XT olyan 6000 környékén kap 3DM2k5-ben. A tápnak elégnek kellene lennie, lévén egy csúcs konfig sem igazán fogyaszt 250-300W-nál többet. -
izb #3442 én ezt olvastam erről a kártyáról.
"A Radeon X1900XTX nem csak több shader egységgel rendelkezik majd mint a Radeon X1800XT, hanem még magasabb órajelen is üzemel: a pletykák szerint a grafikus mag órajele 695 MHz lesz, míg a chiphez kapcsolt GDDR4 (?) memóriachipek 1550 MHz-es effektív órajelen ketyegnek."
alap órajel érdekes... -
Haversrác #3441 Igen 6 pin-es tápcsatija van,azt is rádugtam. Egy enermax 420W-os tápom van, de kipróbáltam egy enermax 550w-ossal is hátha kevés neki a 420-as de nem ez a baj sajnos. -
izb #3440 Plussz tápcsatit rákapcsoltad,vagy simán pci ból kapja a cuccost? -
Haversrác #3439 Te melyik bolygón élsz???? Ugyan ezzel a konfigurációval az előző kártyám ami ASUS x800xt, kapott 7470 pontot 3dmark05-ben-(default beállításról beszélek!!). Az x800xt és x1900xtx kártyák GPU órajele között meg van min. 150Mhz különbség + kétszer annyi videómemória, futószalag STB. STB. TEHÁT IGEN minimum 10 ezer pontot szeretnék kapni mint mindenki más aki ugyanilyen videókarival, ugyanilyen vagy gyengébb gépkonfiggal rendelkezik és akár 12 ezer pontot is kap. AZT NEM ÉRTEM, hogy ha nem érted a kérdésem lényegét- ami mégegyszer: az,hogy NEM VÁLT MAX. ÓRAJELRE A GPU 3D-S ALKALMAZÁSOK ALATT, TEHÁT 500Mhz-s ÓRAJELEN FUT mint egy x800-as kb. -akkor minek írsz bosszantó hülyeségeket, kímélj meg tőlük sírva kérlek!! -
#3438 Mit vártál, 20 ezer pontot?! Az a ~8400 reális. -
Haversrác #3437 Sziasztok! Vettem egy Sapphire X1900XTX-es videókártyát, a gondom vele az, hogy a desktop beállításba a core az 500 MHZ, és a memória pedig 594 MHZ. Azt olvastam, hogy ha 3d-s alkalmazást indítok (3dmark, játékok stb.) akkor automatikusan fel kéne ugornia a alábbi órajelekre: a core-nak 650-re, a memóriának pedig 775 MHZ-re (1550 Mhz). De ez nálam nem történik meg, és a játékok ill. a 3dmark 500mhz-es core órajellel és 594-es memória órajellel, tehát az desktop beállítással futnak!
Az álabbi konfigurációt használom:
-Msi R480 neo2 alaplap
-AMD 64 ATHLON 3200+ (2400 MHZ-re meghúzva)
-2 Gb DDR memória, 416 MHZ-en futva
-Ati catalyst driver 6.4 (tegnapi driver :P )
Kell valami trükköt csinálni, hogy a 3d-s alkalmazások alatt a kártya felhúzza magát 650/775 Mhz-es órajelekre, vagy ezt alapból kéne tudnia?
Ezzel konfigurációval a 3Dmark05 8367 pontot adott ---> VICC!!
Mit csinálok rosszul, esetleg szar a videókari, vagy kell valami progi hogy aktiválja magát magasabb órajelen 3d-s alkalmazások alatt. Jah, és az is gyanús, hogy a driver nem sapphire X1900XTX néven ismeri föl, mint ahogy sok fórumon látom, hanem csak simán Ati X1900 series-ként. Ki próbáltam haverom gépében is a videókártyámat, és az eredmény ott is siralmas.
SEGÍTSÉG!!!!
-
Anotino #3436 Nagyjabol egy nv 6600gt kornyeken van teljesitmenyben. -
#3435 Szerintetek jó kártya a
Saphire Ati radeon x1600 pro 256 mb agp 8x
-
#3434 meg x1950XT is -
#3433 lesz x1900GTO a hwt-n olvastam :-) -
#3432 Én gond nélkül húztam a 475c/450m-es x800pro-mat 550c/540m-re Így akármeddig elmegyeget túlmelegedés nélkül (IceQII) gammákban is (pl. Oblivion). De némi teszt után visszatértem az alapspeedhez már, nem jó kínozni a kártyeszt.
Még bírja efelett is (570 felett is), de nekem az már nem atomstabil, csak az ATItool szerint az, de én gyanakvó ember vagyok, ezt magam mértem ki. -
Arti #3431 Jólvan mert nálam most 600-on megy de nagyon faján bírja, szoval lehet ráteszek még 1 lapáttal. >D -
Anotino #3430 500@640 mhz folott mar neha bizonytalankodik, igy 630-on hajtom. -
CUCLI #3429 én Pro-ról meg XTről tudok csak. lehet van sima alap is. passz :P -
Inquisitor #3428 Ja és 1600pro-ról volt szó, bár nem is tudom létezik e "sima" 1600-os? -
Inquisitor #3427 Nekem nincs, de ha jól láttam a Hwsw fórumon, akkor 580-630 között volt, de jó tudni, hogy ehhez mázli és normális hűtés is kell. -
Arti #3426 Van valakinek X1600-as radeonja? Jólenne megosztaná hogy a prociját meddig tudta húzni :D -
#3425 Ha meg is jelenik, szentem az sem lesz olcsó.
érdemes megnézni szentem -
#3424 nekem 80 fok felett szétesett a kép, amióta primecoolert raktak rá azóta max 60fok. -
Inquisitor #3423 Lol. :D -
#3422 Radeon X1700...
-
Inquisitor #3421 Kíváncsi leszek, hogy ha tényleg kijön az X1950 széria április végén, mennyire fogja az X1800/1900 árát lejebb vinni, és kiadnak e a bukta x1800GTO helyett valami X1700XT kártyát? :) -
#3420 40-41 foknál semmit sem csinál a gép, csak az op.rendszer ácsorog magában.
Játékoknál simán mehet 60-70 fokon, de akár felette is. Elvileg a kari meg tudja magát védeni túlmelegedés ellen : lekacsolódik, de nem árt azért egy jó hűtés. Tegyél fel egy Rivatuner-t, vagy egy ATITrayTools-t. Ezek tudják mérni és rögzíteni is a videokari hőmérsékletét folyamatosan, így bármikor vissza tudod nézni az értékeket. (én mértem már 101 fokot is heatpipe-os X800XL karimon játkék közben, és nem kapcsolt ki, nem lett baja) -
Arti #3419 Hát ha windowsban nézed akkor lehet, de gondolom játékok közben azért felmegy jócskán 50-60 közé sztem simán. Veszel egy jó hűtőt rá és már huzhatod is. -
R9 #3418 helo
x850xt-m van és szeretném picit húzni hány C-fok lehet max?
most 40-41 -
Anotino #3417 Udv!
Az omega drivernek van 64 bites valtozata? nezem az omegadrivers.net -et, de nem talalok. Felmegy az a driver xp64 -re? -
#3416 Itt találsz régebbi drivereket... -
#3415 sziasztok!
Lécci segítsetek.Nagyon nagy bajopm van az ATI RADEON 9550-es kártyámmal!
Az újabb játékokba (Call of Duty 2, Call of Chtulhu) follyamatosan mikor bejönne a menübe, KIDOB! Nos, a cod2-be van mikor 2 percig jáccok és kidob, van amikor betöltés közbe megfogja és kidob...kész vagyok tőle...ezt azóta csinálja mióta frissítettem a catalíst drivert, a régit meg nem találom...PLZ help!!!
Most amúgy a 6.3-as Catalyst van fent!