5974
  • grebber
    LOL elmehetnek a picsába:

Természetesen Crossfire nélkül is megy a fizikaszámítás, ha berakunk egy erős ATI csúcs-videokártyát, meg egy régebbit. Szériaazonosság meg kell legyen.

Ennyi erővel veszek sima PhysX fizikai gyorsító azt jobban járok!
  • öregharcsa
    nem, nem mentettem el semmit...baxik az egészre...kipróbálom az említett progit megnézem mit tud....

THX
  • Inquisitor
    Nem, de egy erős (X1800/X1900) kártya mellé betehetsz egy addigra ólcsó alsókategóriás (x1600) kártyát fizikát számolni. A Crossfire/SLI meg eddig is gazdagok és műszobok értelmetlenül drága játékszere volt. Ők vehetnek akár 3db X1900XTX-et is felőlem :P
    (Akinek meg nincs pénze, az elöbb vesz X1800GTO/1900GT kártyát 1db-ot, mint 2db X1300-X1600-ot.)
  • IMYke2.0.0.0
    Jól hangzik. Így akkor már 3 darab kártyát kell vennie a milliomosoknak...
  • CUCLI
    semmi sem történik? próbáld ki ati tray toolst.
    amúgy nemlehet ,h nem mentetted el a tuningolt órajeleket? :)
    mert pl ati tray toolsnál jópárszor rábaxtam erre :D
  • öregharcsa
    hali

megpróbáltam kicsit húzni a kártyámat (his X1600XT) atitool programmal de valamiért olyan mintha semmi sem történne(vagy lefagy a progi)...van ezen kívül még valamilyen normális progi ilyen overclockingra???

• Inquisitor
    HKEPC - képek az ATI fikai bemutatóról
    ATi has showed the running platform of ATi Physics during the Computex. From Niles Burbank, group product manager of ATi, more details of ATi Physics have been told. To achieve ATi Physics, at least two cards in X1000 family are required. The dedicated physics calculation is provided from any one of them. The upcoming RD600 chipset would support 3 PCI-E slots, where 2 of them may be used in CrossFire, and the one left is used for Physics. As usual, CrossFire still requires cards in same model.

For the compatibility, ATi Physics follows the API of Havok FX, so that ATi Physics is supported whenever the game support. ATi is now in final testing with Havok FX. The official release of the driver supporting ATi Physics will be just after the first game using Havok FX released, and it is expected in 2006 Q4.

The figures below shows us the performance of ATi Physics in the ATi booth. The system is based on Intel Pentium XE 965 (3.73GHz/2MB x 2/1066MHz FSB), RD600 + SB600 platform. CrossFire is achieved by 2 Radeon X1900XT, while the Physics calculation is achieved by Radeon X1600XT. We have tried the Physics demo provided by ATi, which contains 1505 objects for the calculation. When the physics calculation is done by the CPU, the demo was displayed in 7fps only. Yet the ATi Physics could give out 45fps, about 6.4 times faster!
  • [NST]Cifu
    146e Ft
  • IMYke2.0.0.0
    Hát éppen ez az - én tudok helyet, ahol az AMD FX-60 320 ezerbe kerül és olyat is, ahol bagóért, 280-ért elviheted...
  • Inquisitor
    Ez olyan, mint hogy van ahol 130.000 egy X850XT PE, van ahol meg 60-70e között van.
  • Inquisitor
    Egy bolti árlistán 135e volt az MSI :)
  • Evogordon
    Veszek egy quadro pakkot :D
  • IMYke2.0.0.0
    Csak érdekesség:
    Gainward nVidia GeForce 7900GX2 1024MB TV 7920 - 3 év gar!
    142 911 Ft / 171 500 Ft - rendelésre
    [Egy pécsi boltban]
    Akkor vajon mennyibe kerülne egy 7950-es...
  • IMYke2.0.0.0
    Így van.
    Ám, mivel a tesztben mindenből übert használtak, az az info most mellékes.
  • Inquisitor
    "A Prohardveres teszt erre rámutat - bizony, csak egy 7950-es tudta csak nagyon elverni az X1900XTX-t..."
    De azt is írták, hogy az X1900XT sokkal ólcsóbb, de alig lasabb :)
  • IMYke2.0.0.0
    Teljesen egyetértek.
    Az nVidia lépése arra volt jó, hogy megmutassa: ő is tud olyan, hirtelenjében a korábban kifejlesztett és ki-nem-adott feature-ökből összerakni egy ütőképes kártyát, ha megszorongatják - igaz, ehhez azt a megoldást választotta, mint az ATI a 7800 GTX 512MB-os változattal szemben --- mindegy, hogy mibe kerül, de legyünk elsők!
    Az csak hab a tortán, hogy ezt sikerült úgy elérniük, hogy nem lett két PC-nyi hosszúsági a nyák/GPU és a hűtése sem egy 3000W-os porszívó hangjáéra hasonlít...
    Attól még ez egy fércmegoldás.
    S nem azért, mert ATI-ropikban vagyunk, de akkor már inkább egy ATI R X1900XTX az ajánlott vétel.
    A Prohardveres teszt erre rámutat - bizony, csak egy 7950-es tudta csak nagyon elverni az X1900XTX-t...

• dara
    Maradj az ATi oldalán. Az nV-nek két G71 chip kellett hozzá, hogy egyértelműen jobb legyen az R580-nál. És néha még így is rezeg a léc. Hosszú távra viszont jobb az R580, amennyiben tényleg elterjednek a shaderintenzív gammák.

Ezek a szendvicskártyák kb olyan megoldások, mint annakidején a Rage Fury MAXX az ATi részéről.
  • Inquisitor
    Ellenben ...
    ATI Takes on Physics - Computex Day 1 (ATI-Havok?) - HardOCP
    ATI’s physics will have support for Havok FX as well as asymmetrical configurations meaning gamers can delivery physics in a 1+1 and a 2 +1 Crossfire configuration.
    :eek:

Also ATI says they are going to be simply faster than an Ageia PhysX card even with using a X1600 XT and that a X1900 XT should deliver 9 X the performance of an Ageia PhysX card.
    :think:
    Most akkor a PhisX Card a lassúság mértékegysége, vagy ennyire gyors az ATI megoldása, vagy simán kamu marketing duma?
  • Inquisitor
    Ez egy kéthónapos pletyka infó ...
  • Evogordon
    hop bocsi ATI
    ATI :)
  • Evogordon
    De azért ez se lesz semmi
    nvidia
  • CUCLI
    már ph! oldalán is van teszt róla.
  • Evogordon
    Huh én az ATI oldalán vok de ez
    nvidia
  • Punker
    ja hulladék nod-ot eltakarítod :)
  • Evogordon
    hy
    felraktam az ATI catalyst 6.5-öt meg a nod32-őt és a 2 nem fér meg egymás mellet. Van valami megoldás rá?
  • dara
    Főleg, hogy az X850XT még a 7800GTX-et is megverte egy-két dologban a kezdeti időkben. Ha az nV nem fejlesztett kellőképpen a driver-en, akkor ez ma is fennáll.
  • ollie
    Csodálkoznék, ha a 7600GT megközelítené sebességben az X850XT-t.
  • IMYke2.0.0.0
    Még szép, hogy az újabb generációra szavazol... az X850 nem tud annyit, mint az újabb generációk [ATI-nál és nVidia-nál egyaránt]
  • argo001
    És jól teljesít az X850XT? Mennyiért vetted?
    (Szerintetek melyik a jobb? X850XT vagy 7600GT? Szerintem 7600GT :D)
  • Evogordon
    Gyerekek!! 5 perce hozta a futár az x850xt-met jipíííííííííííííí :))))))
    Kaptam hozzá 2 eredeti játékot is. Egy Prince of persia 1-et meg a Splinter cell pandora tomorow-ot :)
  • dara
    Itt az eredeti hír is.
  • grebber
    Egyesülne az ATI és az AMD?
  • GanXstaZoleeWrk
    3400+ 1mega L2 cache 2200 órajel. Nemhiszem hogy nagy különbség lenne. Jó kártya egyébként meg vagyok vele elégedve.
  • ollie
    Nem rossz. Kiváncsi vagyok, hogy az én gépemben mennyit menne (mi a különbség a te procid meg az enyém között).

P4 3.0C 512k cache, 1GB ram
  • GanXstaZoleeWrk
    alapon 5000 nem huzom jo ez.
  • ollie
    Mennyit megy a géped 3dmark05-ben?
  • ollie
    Hát nem hinném, hogy ugyanott fogja venni mindkettőt, akkor meg már ugrik a gari.
  • GanXstaZoleeWrk
    nekem ahol vettem a kártyát rá kettő honapra ingyen feltették az ott vett hűtőt gari is maradt ezen én nem szarakodnék.
  • ollie
    Kérdés, hogy 4k spórolás megéri e neked, hogy te gányolod rá a hűtőt a kártyára, a garanciavesztést is megkockáztatva.
  • Inquisitor
    Egy Ilyen Accelero hűtőre gondoltam, ez olyan 6.000 alatt van ...