5974
  • joshua
    szevasztok. mi a véleménytek erről a v.kártyáról?:radeon x600 pro Csak mert ilyet vennék.
  • Evogordon
    Mennyi memd van? Amikor elkezd akadni nem tölt a vincsi mint az állat?
  • Stroci
    Már próbáltam azt is, még az ősrégi Catalystot is (ami úgy néz ki mint a windows-os ablak), de azzal is ugyanez a probléma. Azt nem értem, hogy faszán megy a játék, semmi akadás, csak a hatodik perc után belassul. Szerintetek gyári hiba? Tudtok olyan videókártya-tesztelő programot ajánlani, ami ki tudná szűrni, hogy valahol hibás lenne a termék?
  • Evogordon
    És ha feltennél egy régebbi drivert?
  • ollie
    x1600pro már 30k körül van, és az árához képest zsír! Nekem is az van.
  • Tibor45
    szerintem más nem problémás abit fatality intel cel 3000gb,1.5gb,dd2-ram.sajnos csak x1300-ra telt amugy mit javasoltok hogy milyet vegyek ugy közép kategoriában?
  • ollie
    Csodálkoznék rajta, ha nem a videokártya lenne a probléma. Próbáld ki, hogy lejjebb veszed a játék részletességét, akkor mit csinál. Ez a kártya nagyon gyenge.
  • Stroci
    Üdv! Lenne egy problémám, igaz, hogy a kártyám nem radeon x-es, hanem GeCube Radeon 9600Pro 256MB.
    Szóval, mi lehet annak a problémának az okozója, hogy játszom a San Andreas-sal, minden tökig fel van nyomva Antialiasing maxon, visual effects maxon, látótávolság maxon, tökéletesen fut, egyáltalán nem akad, majd kb 5-6 perc játszogatás után egyszer csak elkezd szaggatni, mint a rohadt élet. Előszőr azt gondoltam, hogy biztos a játékban van a hiba, de az nem lehet, mert a Hitman Blood Money-nál is pontosan ilyen probléma van. Azt tudni kell, hogy a Catalist-ban minden a defaulton van, a VPU recover is be van kapcsolva.
    Plíííz help!!!
    Jah, kizárható a memóriahiba, mivel a tesztprogram nem talált semmi hibát. A gépnek pedig bírnia kéne, mert 3000Mhz-es Pentium 4.
    A Segítségeket és Ötleteket előre is köszönöm.
  • ollie
    Mégis mit vártál x1300-tól? Ez a kártya irodai felhasználásra készült. De akkor már inkább az Omega Drivert próbáld ki, mint a DNA-t.
  • dara
    Túlterheled a VGA-t. Vedd vissza a felbontást, vagy csökkentsd a részletességet. Driverrel nem fogsz tudni érdemben változtatni a korlátokon.
  • Tibor45
    de avval sajna szaggatt a játék dna-val pedig nem annyira észrevehetően.amugy kösz a segitséget. :)
  • dara
    Rakd fel a Catalyst-ot.
  • dara
    Az R(V)5xx széria esetén nem igazán lényeges a pipeline-ok száma, az architektúra nem erre építkezik, hanem a pixel shader-ekre (vagy pixel processor-nak is szokták nevezni).
  • Tibor45
    sziasztok valaki segitsen már nekem ati x1300-om van leszedtem a dna drivert és mindig ujrainditáskor valami hiba keletkezik azt irja ki nincs elegendő memoria ezen feladat számára ezt irja.mit tehetek?
  • Inquisitor
    Voltage Modification Guide For Sapphire X1600PRO 256MB
  • Inquisitor
    [Computex Special : ATi RV570 & RV560 w/ Crossfire Bridges]

[Quote]ATi is on track to release R600 by end of the year and has been taped out as we have learned. R600 is based on 65nm process technology and Unified Shader Architecture, quite similar to the Xbox360 GPU.[Quote]

Egy dolog pletykaként, másik hírben. A 65nm meg nekem meglepi, ...
  • Inquisitor
    ATI CrossFire Bridge Sighted
    The new CrossFire bridge appears very similar to the NVIDIA SLI bridge. Never the less, there will be no need to find specific master or slave cards with the new RV560 and FV570 parts as all cards will have an onboard composite engine. The VR-Zone image shows two bridges connecting the two video cards.

• Inquisitor
    ATI GPU 2006 Roadmap
    Ha minden igaz, akkor a következő képpen néz ki a dolog:
    Az RV560-as 128 bites memóriavezérlővel jön, 8(? vagy 12? ) pipe-al és 24db PixelShader egységgel. Magyarán egy felezett X1900-es?
    Teljesítménye picit kevesebb mint a 7600GT-nek.
    Az RV570 meg 256 bites, hasonló paraméterekkel és magasabb órajellel.
    (Bár elképzelhető, hogy az RV560 8 pipe-al, az RV570 12-vel jön?)
    Remélem lesz infó róluk, mert ráférne már az ATI-ra normális ár/értékű középkategóriás cucc kiadása az X1600 széria helyett.
  • dara
    Persze, hogy aleggyorsabb DX9-es kártya lesz. A leggyorsabb DX10-es nem is lehet, mivel akkor még nem lesz DX10 (ami visszamenőlegesen nem kompatibilis a DX9-cel, a Vista-ban ott lesz mind a kettő).

Az R600 igazából csak emulálja majd a DX9-t, mivel tisztán USM felépítésű lesz, amiről a DX9 nem tud. Tehát valószínűleg a Catalyst fogja DX9 módban rögzíteni, hogy mely shaderek lesznek pixel és melyek vertex feladatra használhatóak.
  • ollie
    Azért röhej lesz a szerintem, ahogy a nagy számítógépgyártók (Dell, HP, IBM, Compaq) igyekezni fognak olyan kondifurációkat összeállítani, hogy azon majd fusson a Vista speckó interfésze.
    Így is röhejesen rossz videokártyákat tesznek még a drágább konfigokba is.
  • [NST]Cifu
    A DirectX 10 az asztali Vista-val fog jönni elvileg, valamikor a jövő év elején, ha jól tudom.

Maga az M$ vágot kicsit saját maga alá ezáltal egyébként, mert ha még idén meg is jelennek az első Dx10-es kártyák, nem lehet őket kihasználni a Dx10 hivatalos debütálásáig.

Két érdekes vonatkozása is van ennek. Az egyik az Ati bejelentése, mely szerint az R600 (Radeon X2800?) lesz megjelenésekor a leggyorsabb Dx9 kártya (vagyis már nem a Dx10 lesz az első szempont, hiszen a megjelenésekor az nem lesz elérhető, vagyis remélhetőleg még idén megjelenik a kártya). A másik pedig a Flight Simulator X bejelentés, mely szerint a "hooliday" szezonra várható játék majd a Vista kijövetelekor kap egy ingyenes patchet, amivel már támogatni fogja a Dx10-et. Ez utóbbi ugye csak azért érdekes, mert az FSX volt az első bejelentett Dx10-es játék (nem, nem a Crysis. :))...
  • Inquisitor
    News of ATI 80nm process & the first video card with GDDR4

Neue ATI Grafikchips ab August
    Itt infók vannak az ATI RV560, RV570, R580+ chipsetekről, elhangzik az X1700 és X1950 fantomnév is.
    Mivel németül van, valaki leferdíthetné. Ha jól értem az RV560 átmenet lesz az X1800GTO és az X1900GT között (24 PS egység, fene tudja hány pipe-al?) ...
  • dara
    Azért írtam oda, hogy a DX10 később jön. Cifu megjegyzése szerintem a Vista-ra vonatkozott.

Azok az ATi kártyák nem is desktop méretű és elrendezésű házakba kerülnek.
  • Inquisitor
    Nem tudom, valahol volt infóban, hogy valami bemutatón voltak profi ATI kártyák (értsd drága és nem desktop gépbe szánt), amiken 4-16 GPU volt. Méretről nem rizsáztak, csak annyi volt, hogy várható 2GPU-s megoldás egy kártyán. Az 1600-oskból jön, az tuti. Az NVidia meg (marketing) lépéselőnyben van a 7950-es cuccokkal, tehát nekik is lépni kell.
  • Inquisitor
    Azt gondolom vágod, hogy nincs benne a DX10, ha csak rá nem gyógyítod az aktuális Dx10 SDK-t ...
  • dara
    Nincs az olyan messze. A DX10 fog később érkezni inkább.

Inquisitor: Nem hiszem, hogy az egyébként is hosszú PCB-vel megáldott X1800/1900 széria ilyen formában megjelenne. Legfeljebb ha átveszik a 7950GX2 megoldását.
  • [NST]Cifu
    Kár hogy a Dx10-es kártya csak a Vistával fog valamit is érni, az meg ki tudja mikor jön el hozzánk... :D
  • Inquisitor
    Hmmm. Úgy láto sorra jelentik be a gyártók a dualos X1600XT kártyákat (HIS, Asus, GeCube ...), vajon jönnek X1800/1900 verzióban is?
  • IMYke2.0.0.0
    Én is X1900XT(X)-et ajánlanék - az még mindig időtállóbb, mint az X1800-as... fél év múlva amúgy is nagy paradigmaváltás lesz a VGA-piacon... [DX10]
  • Inquisitor
    Ha az árat nem néznénk, akkor egyértelműen X1900. Shader izzasztó programokban még az 1900GT is rávert az 1800XT-re. Ha ár számít, akkor más a szitu.
  • PxE
    hi épen kari vasarlas szelen allok szerintetek melyik inen a legjobb kari(játékra)Radeon X1900 XTX 512MB GDDR3 DualDVI VIVO;Radeon X1800XT Platinum 512MB GDDR3 DualDVI Full Retail;Radeon X1800XT 256MB GDDR3 VIVO Dual DVI az ismeroseim aszt montak hogy az x1800 lene a leg idealisab valasztas.
  • grebber
    Akkor várok!
  • Inquisitor
    Ahhoz meg kell várnos szvsz amíg kifut a PCIE, és amíg feltalálnak valami álatlános vízhűtőt a VGA-ra ...
  • grebber
    Kösz kinaiul sem értek ugy is betehetnéd :(

Majd akkor veszek csak fizaki gyorsitot ha már bele lesz építve a VGA-ra nem kell külön kártyát venni!
  • Inquisitor
    Egyébként azért az X1900-es szériával reklámozzák a fizikát, mert abban ugye 3x/4x annyi Pixelshader egység van, mint az X1800 szériában, nem beszélve a kisebb kártyákról.
  • Inquisitor
    "Ennyi erővel veszek sima PhysX fizikai gyorsító azt jobban járok!"

The speed of physics calculation depends on two main factors; core clock and parallel pipelines and the reason why GPU is much faster than CPU in physics calculations is due to the fact that GPU is capable of data parallel processing. Apart of Havok, ATi is currently in talks with AGEIA to include their API as well.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem szabad megvenni.
  • Inquisitor
    Kíváncsi vagyok, hogy a Creative mikor ad ki az amúgy izmos, (drága!), és kihasználatlan X-Fi DSP-jéhez fizikát számoló drivert :P

Ja amúgy mennyi lesz szerintetek EZ a [URL=http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid=608023]HIS X1600XT "Gemini"[/URL] kártya?
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor nem olvastad el a cikkeket a Physix-ről. Gyakorlatilag, nem okoz gyorsulást.
    A Crossfire-ben lévő ATI-k pedig - lásd lejjebb - 6,4x-es gyorsulást jelentek. a CPU-hoz képest.
    Márpedig mostanában, ugye még a CPU számolja a fizikát...
    Mi következik ebből?
  • [NST]Cifu
    Ebben biztos vagy?