RADEON X Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Biztos vagy te abban, hogy idén még lesz Dx10-es kártya 70e Ft körül? Mert nekem kétségeim vannak efelõl, fõleg ATi szinten. Az R600 és a G80 is csak év második felében várhatóak, és általában az adott család középkategóriás kártyái fél év késéssel szoktak megjelenni.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

grebber
Hát az biztos hogy nincs értelme mindig a legújabbat megvenni.
Hamajd elérhetõ áron lesznek a Dx10-esek majd akkor beruházok rá olyan 70000Ft vagy alatta már jó is nekem ,annál többet mégha lóttón nyernék se költenék VGA-ra,de semmi másra sem.

Next PC upgrade: 2022

Nemcso
energia = erre való plusz pénz elõteremtése

...amilyen ütemben dob a piacra újabb és újabb vasakat az nVidia és az ATI, olyan ütemben nekem nincs "energiám" követni azt.

Me0w
Aztan nezni erosen, helyzeti...

Together we'll fly someday...

Tudod, kattintani a hírre energiával jár: mozgási...

grebber
Milyen energiáról beszélsz?

Nemcso
Kinek van erre energiája ?! <#guluszem1><#nemtudom><#confused><#merges2><#merges2><#szomoru2><#nevetes1>

grebber

GanXstaZoleeWrk
nezd meg nem e melegszik túl.

Everestel pl.

GanXstaZolee#2709

pihi
sztem bevan dugva rendesen..

\"Minek a zöld szem, ha vörös is tud lenni És ha a szemeim vörössége A természet zöldjétől származik\" by Robert Nesta Marley ( Bob Marley )...

tápcsati bedugva rendesen? mekkora tápod van?

http://thenamelessphoto.com/

pihi
Üdv radeon 9800 pro (128mb) vidikartyam van es ok nelkul jatek kozben ( csak jaték kozben ) lefagy miert lehet?
Talán kevés a memoriám hozzá? (512mb) vagy csak átkell vmit álitani? minden hibaüzenet nélkül a monitor ledje villog mintha a gép nem menne...

\"Minek a zöld szem, ha vörös is tud lenni És ha a szemeim vörössége A természet zöldjétől származik\" by Robert Nesta Marley ( Bob Marley )...

[NST]Cifu
Ha jól tudom, a Dx9.0 már alapból tartalmazta az SM3.0 specifikációkat, tehát nincs olyan, hogy Dx9.0c "kártya". Olyan Dx9-es kártya van, amely csak SM2.0-át tud (pl. Radeon 9800), amely SM2.0b-t (pl. Radeon X800) és amely SM3.0-át (pl. Radeon X1800).

Elvileg PS3.0 miatt fontos lehet, bár nem vagyok teljesen biztos benne. Meg pár textúra trükk miatt, amit már az X800 széria is tudott.

3dmark06 ban mennyit csináltál?

IMYke2.0.0.0
Mert a DirectX 9c mint különálló kategória nem releváns. Csak a Microsoft jelzi ezzel, hogy ez már nem 9.0 és nem is 9.1...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

A táblázatban az X1300, 1600, 18000 kártyáknál MIÉRT DX9 jelzés van DX9c helyett?

Nemcso
Különbenis a VPU recovery megfogná a karit, ha az "túlcsordulna".

Me0w
Nekem is u.a. kartya van, az overdrive faszsagot felejtsd el! Toltsd le a legujabb atitoolt, es avval allitsd be a cuccokat, 520 core es 560 memoriaval meg vigan megy a kartya, az icq hutesnek koszonhetoen meg csak nem is forralod el a magot.

Ha valami nem megy, irj privatot, kuldok screenshotot, hogy allitsd be.

Together we'll fly someday...

köszike a választ😊

IMYke2.0.0.0
Az a vége a VGA-dnak... ne erõltesd tovább!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Érfdeklõdnék, hogy nekem HIS X800pro van iceq2 es hátéssel, omega driver legújabb van fent ottt beállítottam az ATIOVERDRIVE ot enabledre és 472mhz ról 492 mhz ra felemlete.Nemtudom ez mennyi plussz teljesitmény lehet, namármost az ATItraytoolsba az overdriveot egy kicsit is feljebb tolom a játékoknál a képernyõ olyan lesz, mint ha vgamemo gondja lenne igy RESETELEK, van olyan aki megtudná mondani hogy ezt a karit mennyire lehet húzni mert tulajdionképpen annó ezért vettem ezt hogy mikor szükséges jól húzhatüó legyen, DE igy hogy traytoolsban az emlitett omegaATIOVERDRIVE wengedélyezése mellett nemlehet semmit csinálni hát nemtudom...valaki irna esetleg aki tudna segiteni hogy érnék el jobb teljesitményt?Választ elõre is köszönöm.

Anotino ird már le mennyit hoz neked 3dmarkokba huzás nélkül és huzás után. Meg hogy mennyin mennek huzva az órajelek. THX

[Acer 5740g][Giga P55M-S2H][i3 530+Xigmatek Balder][MSI 460GTX 768][Kingston 4gb ddr3][TT V3 black][FSP Everest 500W][Asus 242H 24\" TFT][WD caviar black 1TB][G9x][Wave]

[NST]Cifu
Kihagytad a szammisztikabol a memoria savszelesseget 😊
Emiatt nem tartom igazan valoszinunek, hogy a 6800ultrakat szorongassa barmi alatt is.
(az X1600Pro/XT - Cifu)

Mondanám, hogy igazad van, de mégse mondom. Azoknál a játékoknál, ahol sok shader effekt van benyomva egy-egy pixel alá, a Radeon X1600/X1900 egy menetben ki tudja számolni a pixel-t, míg ugye a Gf6x00 esetén ilyenkor az adott pixelt még egyszer vagy kétszer át kell pumpálni a pixel futószallagon. Effektezés közben a memória sávszélesség nem létfontosságú tehát elvileg. De ezért is írtam, hogy csak elméletileg van így. Mindenestre kiváncsian várjuk az UT2k7 és majd a CrySis benchmark eredményeket. Ha az nVidia marad a hagyományos megoldásnál (1 TMU - 1 Pixel Shader), és ezekben a játékokban effektezésnél kijön a több Pixel Shader elõnye, akkor lehet, hogy az év második felében ismét az ATi technológiai diadaláról fogunk beszélni.

[NST]Cifu
Elvileg a VPU hõmérséklete számít elsõ sorban, meg persze a memóriáké, aminek a hõmérsékletét viszont nem tudod. 😊

A húzás sejtésem szerint azért számít többet a 2k6 alatt, mert a shaderteljesítménynél bizony ott van a komoly elõny a 12 Pixel Shader miatt, hiába csak 4 TMU van kéznél. Pont erre számítottam, ezért is kérdeztem. Ezek alapján az X1600 és X1900 széria tényleg elõrelátó megoldásnak tûnik, legalábbis a shadereket intenzíven használó játékoknál...

Nemreg irtam a topikba 😊 De furcsa, valami miatt nalam szamottevoen lassabb, mint a neten latott eredmenyek. Lehet a driver verziom nem az igazi ehhez a teszthez.

Viszont ugy tunik 2006 alatt tobbet lenditett a huzas, mint a regebbi tesztekben. Majd ha rendberaktam a drivert meg kiprobalom mennyit bir. Szerinted lesulhet vmi a kartyan a tuning miatt? A gpu rohadtul le van hutve, 630 mhz-en is csak 40-45 fokos, de mas a kartyan serulhet ha maszkalok foljebb is? Egyelore ugy tunik meg se kottyan neki..
[NST]Cifu
Csak kiváncsiságból: mit hozott 3DMark2006 alatt felhúzva a kártya?

IMYke2.0.0.0
X850 PRo / XT és XT PE is kapható még kishazánkban.
Depo

Csá Üdv!

Fel tud vki homályosítani vki h mennyibe kerül egy AGPS!!! x800pro vagy xl vagy x850s? érdemes még ezeket venni, azaz lehet még ilyet kapni? Ha igen akkor melyiket éri meg ár/teljesítmény... stb. arányában!

Köszi

ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W

IMYke2.0.0.0
"Ráadásul, a másik Radeon topikban tesztekhez is találsz linkeket, mik eléggé árulkodóak..."

Csapi007
Melyik topicra gondolsz?

A pénz jobb, mint a szegénység, már csak anyagi szempontból is.

Ez mind igaz, de azok egesz mas arfekvesben vannak. Gondolom azert nem az x800-asokat nezegeti mert mas a zse' amit ra akar szanni.

Csapi: X550 15-16+afa kornyeken van. Viszont erdekesmod ugyanennyibe kerul az x600pro ami mar jobb. De jobban megerni radobni kb 2.000 -t es venni egy gf 6600-ast, az kb masfelszer gyorsabb ezeknel. Ez utobbit ajanlom, ha ilyen 15-18.000 ft netto arfekvesben gondolkodsz es azt akarod hogy fusson is valami jatek. Kis tuninggal a gt-k sebessegenek 70-80% -t el lehet erni (tapcsatis peldanyokkal)
IMYke2.0.0.0
Ráadásul, a másik Radeon topikban tesztekhez is találsz linkeket, mik eléggé árulkodóak...

Punker
6600GT ezerszer jobb.....ATI-ból X800 a min.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Csapi007
Igen? És mit?

Annal jobb. Ha mar megvan hasznald nyugodtan. Ha viszont venni akarod: ne tedd 😊 Kaphatsz sokkal jobbat is hasonlo aron.
Csapi007
Jobb mint egy 9200SE?

Punker
gyenge, nagyon gyenge

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Csapi007
Hello
Más valaki mondana valamit az X550-esrõl???

Koszike, mukodott!

Hat, furcsa egy kartya ez az x1600pro. 500-rol 640-re nyomtam fel es siman birja. Homerseklet terheles alatt 43 fokon. Gigabyte gyarilag passziv hutovel + 1 19decibeles hazventit a tetejere dobva. Talalomra lepcsoztem folfele, fogalmam sincs hol a vege a gpu-nak, ennel jobban nem akartam gyotorni egyelore.

Viszont masszivan memorialimites lehet szegeny a 128 bites 800mhz-es ram miatt, mert ez a 30% gpu orajelnoveles csak <10% teljesitmeny plusszt hozott, igy nincs nagyon ertelme sem tovabb huzni..
IMYke2.0.0.0
ATi Tool. Benne van alapból az Omega Driver-ben, de letölthetõ, telepíthetõ külön is.

Valaki tud ajanlani valami jo tuning progit ATI -hoz? Legjobb olyan lenne, aminek nem kell futnia folyamatosan, mint a powerstripnek pl.
Nem mindenhol szamolnak azzal. Gondolom attol is fugg mikori az arukeszlet. Jo nagy elteresek lehetnek kiskerek kozott. kiskerarak.hu -t ajanlom minden vasarlonak, roppant hasznos kis adatbazis 😊
Ez kisker ár volt, de ebbe nem menjünk bele, hogy M.O.n miért 2-3 hónapos árakon számolnak 😞
Nekem azért jött ki többre, mert 255Ft-al számoltam, meg azt hiszem ráraktam a 18 euro postaköltséget?

IMYke2.0.0.0
Bizony... <#rinya><#schmoll2>

Punker
milyen kár hogy mire ebbõl kisker ár lesz rámegy 30-40%

htx

IMYke2.0.0.0
210.00 EUR = 52,723.16 HUF
1 EUR = 251.063 HUF
1 HUF = 0.00398307 EUR

Sacc. 55-57.000. De ez egy XT, ami pár hete 100e felett volt még.

az mennyi huf?