5974
  • Inquisitor
    Az új Catalystból valószinüleg nem lesz már olyan, ami megy .NET meg a Control Center nélkül, mer' totál átvariálták. Igaz cserébe nem is mennek vele a régi ATI kártyák se.
    Az Omega nem írta újra a drivert, csak paramétereket buherálnak, azzal meg nem fogják tudni kikerülni ezt.
  • Sir Quno Jedi
    Omega driver, ahhoz nem kell a fosfx. Vagy egy régebbi catalyst is megteszi.
  • ollie
    Elképzelhető, hogy pár percig "lefagy". Meddig vártál amikor nem reagált?
  • Evogordon
    hy lenne egy kis gond! Újratelepítettem a wint de a NETFX nem akar felmenni egyszerűen a telepítés közepén megáll és minden mágáll vele együtt elmegy az egér a billenytyű... Mit tegyek? Már egy jópárszor megpróbálltam fetenni de semmi.
  • dara
    Kell egy floppy, amire felmásolod az atiflash.exe-t, a BIOS image-et és írsz egy atiflash.bat file-t, amiben megfelelően paraméterezed az atiflash-t. Ezt olvasd el, itt pontos leírás is van.
  • [NST]Cifu
    X1900XTX teszt @ PH!
  • ollie
    Hol lehet bővebb infót olvasni erről?
  • Tibor45
    sziasztok valaki segitsen nekem ati x1600 pro kártyát hogyan lehet bios cserét csinálni mert nagyon elcsesztem a kártyát nem jön be semmi rajta az eredeti bios lementettem csak nem tudom rátenni xp-alatt.vagy hogyan a legegyszerűbb megcsinálni?
  • CUCLI
    hagyd. "fikázni könnyű, alkotni nehéz" :D
  • [NST]Cifu
    Gratulálok a csodás véleménynyílványitási képességedhez. Csak úgy véletlenül nyilván még nem volt szerencséd soha olyan nVidia GPU-s kártyához, amelynek lerohadt a hűtése, igaz? Pedig arra is vannak szépen példák.
  • Inquisitor
    Azért várom az X1700-et, mert abban 24 PS egység van :P
    Na meg mert valószinüleg nem lesz drága ...
  • dara
    A jelenlegi játékok igazából még csak érintőlegesen használják ki a shadereket, ritka az, ami igazán megdolgoztatná őket. Az ilyen játékok viszont nagyon szépen futkároznak X1600-on.

Tipikusan a shadereket alig használó játékokban marad le az X1600.
  • Inquisitor
    Ez igaz, de eléggé egyenetlen teljesítményt jelent ez. Az "izomra" gyúrt játékoknál sokszor megverik papíron "gyengébb" kártyák az X1600 szériát, sőt néha még az X1800GTO-t is. Igazán szép, a shadereket és az x1000 szériát ihasználó játékból kevés van.
    Annak egy jó része viszont még X1900XTX-en vagy 7900GTX-en SE fut jól ...
  • dara
    Szép lassan el kellene felejteni az ATi VPU-k esetén a pipelineokat, és a rájuk való hivatkozást. Az X1k architektúra már elrugaszkodott ettől a kötött felépítéstől. A lényeg a VS-ek és PS-ek száma.
  • Inquisitor
    Most esett le az ára a 9550 árára, olyan 13-14e. És még mindíg fényévekkel gyorsabb egy GF5200-nél ... (mondjuk jó lenne ha árban meg a 9250-est kiütné a 9550, ha már így alakult.)
  • GanXstaZoleeWrk
    LOL te aztan tajekozott vagy! Ismerettségi körben 3-4 9600pro -van es mind bírja pedig van amelyik már 3-4 éves. Akkor most mért is szar?

egyebkent pedig szerintem egsez jo kis kártya megy rajta még minden uj cucc igaz kis felbontáson de akkor is. És olcsó is. Mondjuk már nagyon kapni nem is lehet csak itt-ott.
  • Inquisitor
    A tündöklő-homályosító szerintem a Bloom effekt, bár ha nagyon elszúrják a HDR-t, akkor az is nézhet ki úgy.
  • hykao #3677
    Hát ez elég dúrva általánosítás...De erre csak azt mondom, hogy 9600-at kb annyira nem volt érdemes vásárolni, mint 5-ös szériájú Nvidia kártyát...

HDR ügyben meg: remélem megtanulják nem túlzásba vinni...eddig nemigen találkoztam olyan játékkal, ahol élsimítás mellett működött a dolog, úgy, hogy a HDR (vagy bármely hozzá hasonló "tündöklő-homályosító" vagy minek is nevezzem) eljárás nem tette túlontúl életszerűtlenné a megjelenítést.
    Talán csak a Hitman Contracts (ebben meg élsimítás nem volt) és a Hitman Blood Money volt ilyen, ahol maximális "Post Filters" mellett sem lett túl tündöklő minden! (igaz ezekben sem HDR van, hanem valami más ahhoz hasonlatos eljárás)
  • Inquisitor
    A vélemyényed olyan megalapozatlan, hogy tankönyvben kéne mutogatni.
    Én meg ismerek olyat ainek felrobbant a Chieftek tápja, vagy szériahibás Gainward 7900GT-t vett, meg ilyene. Akkor ugye mind sz*r?

Vagy nekem ment több mint 5 évet egy Pioneer DVD olvasó, most akkor mondhatom azt, hogy a Pioneerok ilyen jól bírják, amikor másoknak 2,5-3 évet bír átlagban csak?

Meg mondju ha vesz valai egy Manli "márkájú" VGA-t, vagy egy Albatront, akkor nem ugyan az az esélye még a venti inyifanásának se. Mi a fene köze van a GPU típúsának a szar hűtőhöz?
  • n3whous3
    ATI Radeon =

Én annak idején vettem egy radeon 9600 pro-t és pár hónap alatt a hűtése csapágyas lett és még memóriahibás is lett. Aztán ott van a szomszéd haver: ő már később vett ilyen kártyát, gondolta már vége a rossz szériáknak. Én mondtam neki, hogy ne, de hülye volt.
    És most az övé is kuka. Hát ennyit ér a Radeon.
    Lehet, hogy ez a másik széria jobb, de én még egyszer nem veszek ilyet az tuti.
  • Inquisitor
    Ezzel tisztában vagyok, csak ha nekem lenne én képes lennék végleteig csökenteni a felbontást ezügyben :)
    Most úgy nézz ki, hogy sokáig nem lesz pénzem VGA-ra, ezért kivárom az X1700XT-t augusztus körül.
    Addigra vagy kapni, vagy dög ólcsó lesz az 1900GT. :P
  • [NST]Cifu
    Szigorúan szvsz a közeljövő játékaiban egy X1600XT nem képes a HDR-t és egy élsimitást egyszerre elvinni, bár tény, hogy ez a képesség az, amit nagyon hiányolok az nVidia kártyáiból...
  • Inquisitor
    "No de az RX az nem valami butított dolog?"
    Nem, az R az Radeon, az X meg PCIE csatolót jelőli.
  • Inquisitor
    Nos az X1600 és a GF7600 széria IS 128 bites, csak az X1600-nak jobb memórivezérlése van, így elég gyors 4 pipe-al, míg a 7600 meg 12 pipával nyomul. Nyers teljesítményben a 7600 jobb, shader teljesítményben az X1600XT jobb, de tudtommal a kettő között van párezer difi árban. Minden esetre ha nem lelkesít az élsimítás + HDR egyszerre (bár szvsz élsimítás nélül elég randa a HDR), akkor jobban jársz a 7600GT-vel.
  • Zsoldos
    Tenyleg szebb a kepe, de a 7600gt gyorsabb annyival, hogy affele huzna a szivem. Legalabbis ha a 2 kozul kene valasztani.
  • ollie
    Az 1600XT tuti 128 bites. De mindenki azt mondja, hogy szebb képet produkál az ATI, bár a 7600GT tényleg gyorsabb.
  • Gascan #3668
    jah és az ati kártya 256bites
  • Gascan #3667
    miben nyilvánul meg a gyorsasága, mert tulajdonságra ugyanaz. PCI expresszes egyébként a kártya, core/memory 600/1400mhz, SmoothVision, SmartShader, HyperZ
  • hykao #3666
    agp vagy pci? bár végül is mindegy - szvsz ha nem vagy megrögzött és csökönyös ati párti, akkor válassz inkább egy 7600GT-t, azt hiszem kb. árban ugyanott van, de gyorsabb...
  • Gascan #3665
    MSI ATI RX1600XT T2D256EZ 46 000 Ft,- Jelenleg Ati x550 grafikus kartyam van 256 ram, 128 bit

• hykao #3664
    Tudni kéne, hogy milyen kártyád van most, és mennyiért adják a kártyát...stb...
    No de az RX az nem valami butított dolog? Vagy mi az az R ott? Az MSI saját bulija vagy mi?
  • Gascan #3663
    Mit gondoltok erről a grafikus kártyáról, megérné most megvennem ? Még viszonylag elfogadható áron van nem úgy mint az 1900as.
    MSI ATI RX1600XT T2D256EZ
  • Landren
    7600 gt sokkal
  • macesz
    7600 gt
  • Vakeraka
    A geforce 7600gt vagy a Sappire X800GTO ultimate a jobb?
  • ollie
    Abból nem kapsz itthon AGP-set.
  • Evogordon
    jah de sztem abból is az xt-t érdemes venni.
  • ollie
    x600 szinte 100% ugyanaz, mint a 9600, szóval hanyagold. HA nem tudsz legalább x1600-ra váltani, akkor felejtsd el.
  • joshua
    a mostanim az radeon 9600 series. ennél jobb vagy szarabb és inkább haggyam? meg a 9600-on elmegy nálam minden.
  • Evogordon
    Huhh már a mostani játékokhoz nagyon gyenge. Szerintem!