5974
  • dara
    A HL2-ben a Havok foglalkozik a fizikával!
  • ollie
    Sokmindenre az SM3-at írják előfeltételként, pedig az egész csak parasztvakítás. Így lehet az is, hogy bár a HDR-hez SM2 is elég, az eddigi játékok zömében csak SM3-as kártyákon működik.
  • [NST]Cifu
    A Source a VPU-t használja fizikaszámításra? Ez nekem új...

Ettől függetlenül a Havok FX-nél az SM3.0-át adták meg, mint előfeltételt, legalábbis eddig.
  • dara
    A Havok tudja használni az SM2-t (DX9b) is, máskülönben az X800/X850-eken a HL2 nem lenne képes fizikát számolni. Egyébként a Havok se mai gyerek, elég régóta képes GPU-n futni.
  • [NST]Cifu
    A Havok FX elvileg az SM 3.0-át használja a fizika számítására (legalábbis eddig erről volt szó), az SM 3.0 pedig ugye Dx9c, és nem Dx10.
  • dara
    A DX10 és a mai GPU-k között semmi összefüggés sincs, mivel DX9-es kártyán nem lehet DX10-et emulálni. Inkább az API driverbe integrálásával lehetnek problémák.
  • Inquisitor
    A bemutatott techdemók fényében, meg annak tudatában, hogy az X1000 család bemutatásakor az egyik techdemo használt fizikát, ez elég furcsa. Erős a gyanúm, hogy inkább összefügg ez a Vista + DirectX 10 csúszásával, mert ha osztok-szorzók azzal a 6-12 hónappal, akkor nekem kijön 9 hónap meg a Vista megjelenése.
  • grebber
    Sokáig készülnek az ATI GPU-i a fizikavizsgára
  • ollie
    Tíltsd le az ATI-s service-ket.
  • Inquisitor
    Nem tudom, kérdezges embereket a PH-n az X1800GTO topicban, ott többeknek van már. Nekem sajnos még nem volt.
  • Vakeraka
    és bizti jó kari?
  • Inquisitor
    Igaz, nem 55, hanem 56.
  • Inquisitor
    Te küldted a linket, nem emléxel?
  • Vakeraka
    és hol találtad 55e-ért engem is érdekelne:)
  • Inquisitor
    Meg ahogy a másik topicban írtam hangos a hűtője. AZ IceQ3-as HIS kártyák viszont már nem, és bár drágábbak, azok állítólag még moddolhatóak is.
  • Inquisitor
    Ez olyan vita, mint a GF6600GT vs X1600XT. Papíron az ATI gyorsabb, méghozzá sokkal. Gyakorlatban meg programfüggő.
    De íme egy teszt, hogy jobban értsd, nézd végig.
  • Vakeraka
    Melyik a jobb a 7600gt vagy a Sapphire Radeon X1800GTO?
  • Tibor45
    sziasztok valaki segitsen már nekem vettem 1 x1600 pro videokártyát szeretném +huzni de nem engedi az atitool mindig vissza áll alapra.de ha a biosat akarom modositani ugy engedi csak a ram eléréseket nem tudom beállitani aki ért ehez a fajtához az segitsen.
  • dara
    A 7600GT és az x1900XT azért nem éppan egy kategória.
  • gio1969
    7600gt tud minden mostani cuccost(sokkal szebb a 3-as shader),de erőben szerintem simán leveri egy radeon....asszem gyűjtök egy x1900xt-re,ezt meg adom elfele.
  • dara
    Azok a játékok, amelyek jelenleg valóban kihasználják az SM3-at, azok bizony még az X1900XTX-et is megfektetik SM3-mal. Szóval az SM3 támogatás nem sokat dob.
  • dara
    Az összes eddigi Catalyst-ot le lehetett tölteni részenként. A 6.6-ot is le lehet húzni magában, minden sallang nélkül. Ha egy régiből eltetted a CP-t, akkor azt is feldobhatod hozzá, vagy ATi Tray tools-t is használhatsz. Egyáltalán nem kötelező a SS-t használni.
  • Evogordon
    oblivion az igaz... De amikor 6600gt-m volt akkor is ment elég jól csak a HDR-t kellet levenni. Most tuti menne már azzal is csak nem 6x AA meg 16x aniz hanem 2x-4x AA meg 6x-8x aniz. De nem tom majd letesztelem.
  • Sir Quno Jedi
    A 850XT-mél csak egy gyorsabb van ebben a szériában az x800xt PE (persze AGP-s szigorúan)! Volt alkalmam egy hónapig tesztelni.
  • Sir Quno Jedi
    Oblivion pl...
  • Evogordon
    Hát azt tudom hogy ez a kártya ami nekem van az kb egyenrangú a 6800 ultrával. Anyiban biztos jobb a 7600gt hogy támogatja a shader model 3.0-át de erőségben ne tudom...
  • Inquisitor
    Most árult valaki ólcsón X850XT-t a PH-n, de engem ledumáltak róla, mert a 7600GT jobb. Viszont amit írsz, az ennek ellentmondani látszik.
    Na mindegy.

Még mindíg nem döntöttem, hogy passzív hűtős x1600XT, jóval többért passzív hűtős 7600GT vagy várjak az x1700 szériára ...
  • Evogordon
    Jah sajnos nincs... De nem baj mert nekem most a 6.6-os catalyst van és nem játszottam még olyan játékkal ami nem ment volna fúl grafón 6x-os élsimítással és 16x-os anizotrópikus szűréssel... lehet hogy van de az valami rosszúl optimalizált játék lehet :)
  • Sir Quno Jedi
    Bár nekem nem úgy tűnt, hogy volna külön.
  • Sir Quno Jedi
    Próbáld talán innen (ha van):
    www.omegadrivers.net
  • Evogordon
    És különben ez az omegadriver létezik x64-es win alá? ha létezik honnan lehet leszedni?
  • Sir Quno Jedi
    DE amúgy ki kell próbálni, ha utána sem változik a véleményed, akkor oké!
  • Sir Quno Jedi
    Hát nekem nemigazán sikerült még hasonló sebességűre sem felparaméterezni a szaros gyári drivert... Pedig gyűröm az ipart rég...
  • Sir Quno Jedi
    Sebbességben biztos, meg nekem megbízhatóbb, mint az ATI saját .nyetes, bugos felülete. Csak úgy ugrik.

Gammákban pedig most 6xFSAA-val is közel olyan FPS-eket lehet produkálni, mint a legújabb gagyalisttal, anélkül. Khmmm... (HIS x800pro IceQII)
  • Inquisitor
    Miért lenne jobb? Zsír ugyan az, csak a gyári praméterezése más (lusta embereknek, vagy azoknak akik nem tudják azokat kézzel átállítgatni), meg a 6.5-ig Contol Center (lassú + kell dotNET) helyett Control Panel van benne.
    Mellékesen feltehető notikra, amikben Radeon Mobility van, merthogy a gyártók b*sznak frissítéseket kiadni. Meg ugye lehet kapni boltban AGP-s Mobility 9600-os kártyákat :)
  • Evogordon
    Végül felment a netfx de várni kellet vagy fél órát hogy túllépjen azon a részen ahol lefagyott. Az omegadriver kül miben jobb?
  • Sir Quno Jedi
    Ki kell próbálni, nem kell hozzá tájékozottság, csak kb. két perc. Utána még mindig visszateheted a gyárifost. Én amúgy mindig a gyárifosra esküdtem, de a .nyet betette a kiskaput végleg. Elkerülöm ahogy tudom. Arról meg nem beszélek, hogy SOKKAL jobb a teljesítmény Omegával (zongorázni lehet a különbséget).
  • Inquisitor
    Nem vagyok annyira jól tájékozott, majd meglátjuk mit kezdenek a 6.6-al :)
  • Sir Quno Jedi
    AZ omegának meg saját CC felülete van, nem véletlenül, szal. nem egy magy dolog "kikerülni".
  • Sir Quno Jedi
    De. Az új Omega sosem baszakodott velem, hogy márpedig .nyet frémvők kell nekije. Ki van herélve az belőle. A Catalyst-hoz is csak a béna CC paraméterező felülethez kellett, mert lusták programozni a kecsegek (hogy száradna le a kezük). Szép dolog, hogy ott tartunk, hogy egy video DRIVERhez is .nyet kell...