RADEON X Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Evogordon
Jó de arra gondolj hogy 2 éves a hl2 és még mindig milyen grafika, fizika és játékélménye van...

Gabesz amd64
a Half-life-nak sincs valami nagy grafkoja,de a jatekelmeny egyszeruen 5-os<#eljen>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

ollie
A Prey-ben talán nem maga az engine a korszakalkotó, hanem amilyen világot alkottak meg vele.

"Crisis = Tuningolt, picit kiegészített CryTek-engine"
Sok mindent letettél már az asztalra, és sok embernek segítettél sok fórumon, de most meg kell kérdeznem tõled:
JÓL VAGY? <#vigyor>
Az valószínû, hogy a játékmenete nem lesz nagy korszakalkotó, de a CryEngine2 fizikástúl, nõvényestûl, árnyékostúl, felleg és füsteffektekkel együtt is, még DX9 alatt is, sokkal többet tud.
Ráadásul a Doom3 motornál szerintem már az elõd is sokkal jobb volt, még akkor is ha nem tudott olyan élethû árnyékokat.

IMYke2.0.0.0
Crisis = Tuningolt, picit kiegészített CryTek-engine
Prey = Tuningolt, picit kiegészített Doom III-engine.
Egyik sem korszakalkotó.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

ollie
Ja, a Far Cry nagyot ütött, viszont nemrégen a Prey-en is leesett az állam.

szerintem most crysis lesz ilyen. eddig nem nagyon csalódtam crytekes arcokban

http://thenamelessphoto.com/

En eddig csak 2 jateknal mondtam eddig, hogy na ez igen: az unreal1 es a farcry. Mindketto joval megelozte a korat szvsz. De biztos lesz meg ilyen.
IMYke2.0.0.0
Viszont rohadtul optimalizálatlan...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

[NST]Cifu
Érdekes, hogy kihagyod pl. az Obliviont, el kell ismerni, hogy arcleejtõs grafikája van...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

bakvarnyu
Nem keseritesz el mert en is a sajat tapasztalataim alapjan beszelek.
Es nem Low-ot irtam hanem mediumot<#vigyor1>
kb 2001-ig minden evben kijott egy-egy jatek ahol leesett az allam a
grafikai elorelepestol.Aztan megjelent a Mohaa meg a FarCry es a tobbiek es azota mar soha sem amulok legfeljebb elegedetten nyugtazom, hogy na ez a jatek is hozta a várt szintet. Raadasul nem is nagyon van most jatek kilatasban ami miatt erdemes lenne cserelni. Az ARMA-t leszamitva ,de ki tudja annak mi kell majd.Talan beeri az is egy BF2 szintu geppel.

Most hasra ütök, ill. fejbõl: X1300-at 18-23e között láttam. Na de ugye a sima 1300 még a Pro-nál is lasubb és ugye van a méglassúbb Hyper Memory verzió is!
X1600pro-t meg 25e körül láttam, talán már alatta is.
(Bár forintleértékelés okán most lehet tévedtem ...)
Magyarán az X1300pro érne 16-18e forintot, az X1300 meg 14-15e-t max., csak akkor kinek adnák el jó drágán a beragadt X550, X600, X700 régiségeket?

ollie
hát ha alig olcsóbb nála, az tényleg nagy probléma

A fõ probléma, hogy alig olcsóbb az X1600pro-nál, viszont sokkal lasabb.

es pontosan ezert nem ajanlanam senkinek vetelre.. ha 3d-s kartya akkor egy tisztesseges (nem dragabb) low budget 3d kartya vagy ha eleg a 2d akkor egy olcso 2d. De egy tescos 3d-s kartyanak semmi ertelme nincsen.
Full gagyi kartya, de legalabbis max 2d-re vagy nagyon regi jatekokra alkalmas. Ami a lenyeg, hogy ilyen rohadt dragan egyenesen rablas. Ugyanennyiert olyat tudsz venni, ami a sokszorosat tudja ennek. Kb ez az ok.
[NST]Cifu
El foglak keseríteni, régen is ugyanígy mûködött. A Voodoo 1-el még három év után is nagyszerûen mentek a Glide-os játékok, persze low-ban. Én pont azt látom, hogy a fejlõdés üteme igazából töretlen, mindössze a fejlõdés súlypontjai tevõdnek át.

Gabesz amd64
na az x1300-as viccesebb mint az X1600 szal alsokategoria

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

ollie
persze, hogy alsókategória, de ahhoz képest nem rossz

IMYke2.0.0.0
Mindenki megakadt egy ponton?
Én azért írtam az X1300-ast, mert a DirectX 10-es kártyákig egy olcsó, PCI-E-s kártya volt a lényeg a konfig szempontjából...
Értitetek, emberek?

Punker
milyen táblázat? az itteni ami nincs frissítve ezer éve?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

bakvarnyu
Egyébként nem tudom milyen körökben forogtok ti, biztos Pesten; errefelé Borsodban egy 9550GE már menõ kártyának számit=)

bakvarnyu
Figyelj a táblázatba 35. helyen van a 62-bõl. Az neked alsókategória? <#vigyor1>

Nekem is elmegyegetnek a játékok a Sempron 3000+, 3 éves Ati 9600-amon

->> Gigabyte 965p-ds3, c2d e4300, a-data ee 2gb kit, asus eax 1950 pro

Punker
dehogynem full alsókategória.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

ollie
merhogy? egyáltalán nem rossz kártya az x1300pro.

bakvarnyu
Hát arra, hogy a 2.5 éve megvett cuccommal még a mai játékok is médiumon futnak(leszámitva Ghost Recon 3).Pedig már akkor se a legjobbat vettem.Régen lehetett cserélni évente.Meg már a játékoknak se nagyon van hova fejlõdni látványilag. Én ezzel a szinttel beérném életem végéig.<#smile>

[NST]Cifu
De az akkor kijövõ játékoknál már olyan lesz ez, mint most egy GeForce 6600GT...

lehet hogy várok a végtelenségig aztán veszek majd iszonyat olcsón AMD 3700+ 939-et meg his X1800GTO-t meg egy lapot azt kész. Biztos lemegy az áruk a béka segge alá mikor ez a sok új cucc kijön<#dumcsi>

Punker
ne vegyél te pc-t nem neked való, vegyél 1 konzolt azt kész nincs vele bajod + érteni se kell hozzá.

NA látod ez a gond<#schmoll2>

Punker
persze meilött kijön a Dx11 😊

De lehet az hogy a DX10-es karikból olyan minõségût mint most a HIS X1800GTo ugyancsak 56e körül lehet majd venni?

Egy foglalat sosem lesz gyorsabb egy másiknál, mivel statikus dolgok, amik csak ott vannak a lapon. A teljesítményt az határozza meg, amit beleraksz, és annak kiszolgáló rendszerei. Az AMD egy pillanatra sem állította, hogy az AM2 gyorsabb lesz a kezdeti idõkben, mint a s939. Egyébként piaci kényszer miatt kellett foglalatot váltania az AMD-nek, tehát emiatt ne az AMD-t, hanem a memóriagyártókat basztasd. Õk nem akarnak már DDR(1)-et gyártani, mert a jelenlegi mennyiség mellett már nem gazdaságos.

Én spec egy Asus V3400TNT-n nyomtam végig a MOHAA-t. Annak a gammának ugyanis volt hangulata, nem a grafikai megvalósítás miatt volt jó. A CoD viszont nem hajlandó elindulni TnL motor nélkül.

A DX10 esetén nem egyszerûen az effektezés változik meg, hanem az egész rendszer szervezése, ami csökkenti pl a késleltetéseket a kód végrehajtása közben. Emellett ugye WDDM, ami miatt nem is lehet XP alá besuszterolni a DX10-et. Viszont ez biztonsági szempontból jelentõs elõrelépés a hw és driver virtualizáció miatt. Csak az emberek többsége anélkül mond véleményt a MS termékeirõl, hogy utánajárna mirõl is van szó valójában.

Itt a videokártya a gond. Minek az am2-es foglalat nem is gyorsabb mint a 939? Csak nem lesz kiírva az új játékoknál hogy am2 only.

[NST]Cifu
Könyörgöm ne legyél már ennyire értetlen. Amikor kijöttek az elsõ Dx9-es kártyák, akkor a tüzelõbe dobták a Radeon 8500-ösöket és GeForce 4Ti-ket? Egy fenét. A játékok többsége több Dx verzióra visszamenõen támogat, a Source motor például egészen a Dx6-ig! Tehát a játékfejlesztõktõl függ, hogy szükséges-e az adott játékhoz jobb kártya, avagy sem. Egyébként pedig eddig is az volt a helyzet, hogy kb. 2-3 évente cserélni kellett a Videokártyát, mivel az újabb játékok többsége már lebutítva sem fut rajtuk elfogadható sebességgel.

Egyébként pedig az újabb Dx verziók mindig minõségi változást jelentettek. A kérdés az volt, hogy szükséged volt-e erre, avagy sem. Ha nem vagy hajlandó új kártyát venni csak azért, hogy mindent maxra húzva játszhass, és beéred medium vagy low beállításokkal, akkor nem kell kártyát cserélned.

[NST]Cifu
Érdekes kijelentés, mégis mire alapozod?

bakvarnyu
hát ez az mindig ez van
bár most az utóbbi pár évben már nem fejlõdik olyan rohamosan a számítástechnika mint elõtte (szerencsére).

zolo
Nem.Ha a játékba beleteszik a dx 9 opciót akkor semmi gond.Annyi hogy nem látod az összes effeketet amit beledobtak a fejlesztõk.Csak akkor van gáz, ha nem veszik a fáradtságot ,hogy belerakják.Így megy ez mostanában már, ezért kell nekem is majd vga-t cserélni.

http://flickr.com/photos/zolika90/

Mi van ha 2008-ra meg DX11 jön ki akkoe a régi kártyák mehetnek tüzelõnek?

Asus Radeon X1300 PRO (256MB DDR2 TV-Out + DVI PCI-Express, 3 év garancia). Áfával: 23 970 Ft

ez a kartya szerintem jo esellyel palyazik a worst buy -ra 😊 gyakorlatilag 2d-s videkoartya 24 ropiert.. Ennyibol mar majdnem egy 7600gs is kijon kb kb negyszer akkora sebesseggel.
Szóval azt mondjátok hogy ha várok a DX10-es karikig meg minden akkor addigra közel ilyen gépet mint most akarok össze tudok rakni ilyen áron?

DX10-re nincs mit kitalálni, ugyanis a DX10-et nem lehet emulálni DX9-es kártyán. A Vista-ban is ott lesz mind a két DX verzió, mert átjárhatatlanok egymásba.

AM2-vel addig érdemes várni, amíg ki nem jönnek rá a 65nm-es procik (év vége felé elméletileg).

Csomóan azt mondják hogy az am2 nem sokkal jobb mint a 939. Igaz hogy a 939 kimegy meg mifene de szerintem max a vga-val lenne gond de biztos kitalálnak valamit a dx10-re hogy ne kelljen mindenkinek új kártyát vennie.

Driver kérdés. Ha van hozzá MCE driver, akkor kompaatibilis.

Azt honnan lehet tudni, hogy melyik VGA kompatibilis az Xp Media Center Edition-el?

PSN: HUNkypr PS3, Thrustmaster T500RS kormány, Playseat A1GP White cockpit

IMYke2.0.0.0
Nem azt mondtam, hogy az a legolcsóbb, amit én állítottam össze - ugye, sehol sem szerepel ez - , de én, "vidékiként" ott vásárolnék, rendelnék.
Ráadásul, az üzlet marketingje szimpatikus számomra, a válaszlevelük mindenre kiterjedõ, profi volt.

kiskerarak/depo.hun kilehet nézni a legolcsóbb helyeket. onnan érdemes

http://thenamelessphoto.com/

Sir Quno Jedi
Én nem vennék AMD-t, de az én vagyok... (sznob tudom) 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3