5974
  • TommyC
    Aha, megyeket...
    6.14es driver van fent hozzá...de nem tudom honnan tudnék ujjabbat szedni rá,mert az ati.com-on azt írja, h az Acer-t nem támpgatja...
    most keresem az acer.global.com -on, de nem sok sikerrel...
  • Inquisitor
    Nincs mit. Nekem Vista alatt jól muzsikál, még ha nem is noti, de hát ugyan az a chipset, akkor XP alatt se lehet gond.
  • Inquisitor
    A WCG hivatalos VGA-ja lesz az X1650Pro, és cinkess lenne ha kint lenne alig drágábban egy 3x gyorsabb középkategóriás ATI.
  • TommyC
    Kösz szépen Inquisitor!
    Profi vagy

amúgymeg felraktam a megfelelő drivereket [ollie]
  • Inquisitor
    ATi X1650XT and X1950Pro launch date will be delayed to Oct 30, that is end of this month. - OCWorkbench
  • Inquisitor
    Catalyst Beta 6.10 Display Driver for Folding@Home Client

Gyári modifikált 6.10-es Catalyst, X1900/1950 szériás kártyákból GPGPU-t csinál, legalább is Folding-at-Home témában. Ja, meg ellentétben a 6.9-el, ez támogatja az X1950XTX-et. Elvileg harmincorosára növeli a számítási teljesítményt, mármint a Folding-at-Home számításokét.
  • Inquisitor
    megérni megérné "csak" 2000-ért az 512MB memória, HA nem lenne az ilyen kártya SOKKAL lasabb. Szóval NE vedd meg, szerintem.
  • Inquisitor
    Próba cseresznye, keress olyan beállítást, hogy Alternate Pixel Center és kapcsold át.
  • Inquisitor
    Nem vertek át, az X200-as chipsetet átnevezték Xpress 1100-nak, a Crossfire képes veriókat meg X1600-nak. Ennyi. Nem árt hozzá friss Catalyst, régieknél külön volt az IGP-s változat, de tudtommal 6.8-tól egyben van a Radeon driver és az IGP verzióé. Hogy könnyebb legyen követni, X200-vől RS480M, RS482M, és RS483M is. Elvileg emelkedő sorrendben a teljesítményük. Na most ez igaziból semmit se jelent, mert mind atomlassú (mint összes integrált VGA) és +1-2% nem sokat javít ezen.
  • ollie
    Talán ha feltennéd a chipset drivert, még fel is ismerné jól.
  • CSOCSO
    amig nem tettem fel az ati drivert addig tok fasza volt minden.. most meg felteszem es minden betu tiszta gusztustalan meg homaly. ha bekapcsolom a cleartypeot csak kerekebb lesznek a betu sarkai de semmi mas... mi lehet abaj?
  • TommyC
    Sziasztok!
    Nemrég vettem egy vadi új laptopot, és elméletileg Radeon Xpress 1100-nak kéne lennie benne, ugyanis így hirdették, ez van a laptopon lévő rendszerleíró cínkén, valamint van egy kis "Graphics by ATi Radeon XPRESS 1100" embléma rajta. A könyvében is azt írja, h ezen szériába csak 1100 asok vannak!
    De mikor felraktam az XP-t a laptopban lévő ideilenes tárolóról, az ATi Radeon X200M ként ismerte fel...és a windows eszközgeleőben, valamint a rendszerleíró progi amit használok, szintén ezt írta..
    Mi lehet itt a difi?
    Van valami szorosabb kapcsolat az 1100 és a 200M között?
    Az 1100at mindenhol Xpress 1100nak írják, és soha X1100nak...viszont 200Met mindig X22Mnek látom és soha Xpress 200Mnek...ez jelentet valamit?
    Átvertek?:S

szerintetek?
    előre is kösz!
    TmS
  • dara
    Ha most az SM3-ra gondolsz, akkor azt az X1800/GF7800 alatti kártyákon nem is igazán lehet normális sebességen használni. Azaz csak dísznek van.
  • macleod2005
    Atinál azt mondom hogy az x1800 as széria alatt nem éredemes, mert nagyon hogyismondjam "anyaghiányosak", inkább vegyél ilyen árkategóriában Nvidiát, sokkal több mindent kapsz a pénzedért.
  • Zsoldos
    Ennyi penzert megeri vegulis. Alternativakent vedd szamba a geforce 7600gs vagy gst-t, hasonlo sebesseg meg olcsobban.

Az 512mb-nak semmi ertelme jelenleg sztem. Most meg nincs, aminek kelljen, ami lesz, annak meg keves lesz egy ilyen kategorias kartya.
  • Vadi
    Sziasztok!

Hamarosan vennék egy videókarcsit, igazándiból többen voksoltak mostanság a barátaim közül az ATI gyártmányokra. Kinéztem egy ilyet: Gigabyte Radeon X1600XT 256MB TV+DVI PCI-E ez úgy 25 ropi körül van. Viszont láttam kb 2 ezer Ft.-tal drágábban egy hasonló kártyát, az meg 512 MB-os. Érdemes-e többet költeni ennyivel csak, vagy konkrétan tudnátok ajánlani olyan terméket, ami 256-512 MB-os (főleg passzív hűtős) és 25ezer Ft. környékén mozog? Köszi!
  • NeoMaN
    Nem.
  • macleod2005
    semmiképpen se cseréljél, én most raktam vissza a régi x800xl emet, mert az 1600 olyan mértékben lemarad mögötte, hogy úgy gondoltam az sm3 nem ér ennyit, ebből a kártyából még 4 is kevés lenne....
  • Inquisitor
    Sapphire Radeon X1300 XT Overclock Edition video card review (GDDR3 575/695MHz) - Elitebastards.com
  • Inquisitor
    Sapphire Radeon X1650 PRO video card review (GDDR3 600/700MHz) - Elitebastards.com
  • Inquisitor
    Szerintem állatira nem éri meg, a tesztek szerint CF-ben elég siralmas 2db 128 bites VGA, és ha összerakod őket akkor is csak 2x4 pipe lesz a 16db helyett. Talán pixelshader éhes játékoknál gyorsabb lehet ...
  • Inquisitor
    Srác a PH-n vesztegetet valami "régi" MSI-t 20e körül (RD482-es chipsettel) ha jól emlékszem.
  • Evogordon
    thx megnézem
  • Evogordon
    Van egy x850xt-m. Szerintetek megérné ha 2 db x1600xt-re lecserélném?
  • izb
    Asus a8r-mvp.most adtam éppen el egy ilyet...
  • Evogordon
    Hy
    Tudnátok nekem mondani egy crossfire támogatású alaplapot ami 939-es és 20-30 között van? Mert én nem találtam.
  • Inquisitor
    ATI leads the way with industry's first graphics hardware certified for Windows Vista
    ATI leads the way with industry's first graphics hardware certified for Windows Vista'TM'
    Driver for ATI's award-winning line of graphics processors certified with Windows Hardware Quality Lab 'WHQL' to ensure optimum performance and reliability

MARKHAM, ONTARIO, Sep 26, 2006 (CCNMatthews via COMTEX News Network) -- Underlining the company's leadership in developing hardware and drivers to support Microsoft Corp.'s Windows Vista operating system, ATI Technologies Inc. (TSX:ATY)(NASDAQ:ATYT) today announced that its driver has been granted the graphics industry's first Windows Hardware Quality Lab (WHQL) certification for Windows Vista by Microsoft. WHQL certification sets a high bar for quality and reliability, and is considered essential by many business and home users.

Windows Vista is the first version of the Microsoft operating system that requires hardware for 3D acceleration. WHQL certification reassures businesses and consumers that ATI graphics processors are fully ready to unlock the stunning graphical features of the powerful Windows Vista platform, including Windows Vista Premium(1).

"ATI is working closely with Microsoft to ensure the best performance and most reliable Vista experience through our top-to-bottom line of graphics processors," said Ben Bar-Haim, vice president of software, ATI Technologies Inc. "With Windows Vista, 3D graphics now matter to everyone and ATI's WHQL certification gives businesses and consumers alike the confidence that their ATI system is ready for Vista."

(1) Currently shipping ATI boards certified for Windows Vista Premium include the X1300, X1350, X1400, X1600, X1700, X1800, X1900 and X1950.
  • Zsoldos
    + dx7 alatt a dx7-ben specifikalt feature set is lehet ertendo, akar ogl az api, akar dx.
  • Zsoldos
    De o abban akarja hasznalni, szoval akkor olyan cuccot kene vennie ami abban gyors. Persze mar annyira kinezte maganak azt az x1600-ost hogy ugyis megveszi :)
  • Inquisitor
    RV6x0 generation is DirectX 10 - With unified shaders
    ATI IS STILL to introduce its 80 nanometre based RV560 and RV570 chips and that will likely happen on the 17th of October at what will probably be ATI's last launch party ever.

Still, we wanted to look beyond horizon and to find out what is hiding behind those ridiculous names that we mentioned here.

These chips won't see the light of the day before late Q1 or Q2, we reckon, but we hear that all flavours of RV6X0 will end up having DirectX 10 support and will all support unified shaders.

Nvidia is also working hard on its G80 derivates for the mainstream and entry-level market but we can only guess that these will be called G83 and G84.

Of course we will try to find more about it, but Nvidia is super tight-lipped.

Francba, közép és alsókategória megint csúszik vagy 3-4 hónapot.
  • Inquisitor
    Onnan, hogy a DirectX verziók sokak hitével ellentétben nem csak a Direct3D-t tartalmazzák, hanem pl. DirectSound-ot, DirectInput-ot és egyebeket, csak azért írtam oda megjegyzésnek. Mert például ilyesmi miatt írhatnak olyat egy OGL játék mellé, hogy DX8 vagy DX9 kell hozzá. :)
  • dara
    Na mondjuk az OGL része igaz. De mintha pont a fejlesztők mondták volna, hogy egy nagyon átgyúrt Q3 motorra épül.

Ez a "egér/billentyű/Lan kezelés" honnan jön? Az eredeti hsz-ban nem látok utalást rá.
  • Inquisitor
    Tudtommal a Cod2 nem Q3 motort használ, de ha még is, akkor a Q3 az OpenGL motor és semmi köze a DX7-hez GFX szinten. (Ellenben gondolom a DX7 beállítás nem az egér/billentyű/Lan kezelést butítja vissza.)
  • dara
    Megoldás: nem DX7 módban kell használni. Bár szerencsétlen Q3 motor nem nagyon tud többet, akármit foltozgatnak rajta.
  • Inquisitor
    Na igen, de mennyiért? Előrendelésben van 136-138 euroért, de rájön a postaköltség, stb. Picivel többért meg már X1900GT van ... :(
    Csak mindíg van valami egy picivel többért ugye.
  • ollie
    X1650XT-t vegyél, hamarosan lehet kapni. Ennek már dupla annyi pipeline-a lesz.
  • Zsoldos
    Bizony. Plane mert cod2-ben is gyengen szerepel.. kulonosen, ha tenyleg dx7 modban akarod hasznalni, az x1600-asok lassuak dx7-ben. Nagyon keves pipelineja van ( csak ott tud kibontakozni ahol sok dx9 pixel shader kell )
  • zolo
    Igen, ezen Gddr3-as ramok vannak, nem ddr2-esek , ezért nagyobb a ram órajel....
    Ezzel a kártyával nem jársz jól a 6600Gt után.Nem sokkal jobb , nem éri meg.Inkább vegyél 7600gst-t vagy 7600gt-t.
    De ez már másik topikban is le lett írva, egyszerűen NEM ÉRI MEG!
  • David8
    Nekem is elfut a mostani videókarimon is minden (MSI GeForce 6600 GT 128 mb)
    De van egy játék: a neve CoD2 :)
    Neten jáccok 200 FPS-el és egy új karit szerretnék venni amivel több FPS-em lenne és viszinylag olcsó is.
    Ezért gondoltam erre: Powercolor X1600 XT
    Fontos hogy XT nem pro és fontos hogy Nem sima Radeon hanem ez a Powercolor kicsit megtuningolhatta mert ahogy néztem az adatait sokkal jobbak mint a simának.
    Tehát nekem game-re kéne a kártya és azért kérdeztem meg h vkinek van e ilyen kártyája vagy tud e róla vmit.
    Aazért köszi a tanácsot de ez teljesen más mint a Sima Radeon X1600 pro
  • Inquisitor
    ATI has daft codenames for RV6x0 chips
    IF YOU think this is some kind of a joke, well, it isn't. ATI made up silly codenames for the three upcoming chips expected in 2007. They are all DirectX 10 parts probably with unified Shaders as well but, since they have a V in the codename they won't be the high-end chips.

The first one is codenamed RV610 or, as the engineers codenamed it, Bum. The second one is RV630, or engineering codename Shaka, and the last one RV660 is codenamed Laka.

When you put these three codenames together you get Bum Shaka Laka, which is, of course, richly amusing. Who said that engineers don't have the sense of humour?