5974
  • ajem kisa
    Dávid,nekem x1600pro 256mb-m van de minden fut vele hiba nélkül magas min.-ben!
    De a HDTV-out,azt akkor fogom kihasználni,ha...
  • David8
    Hello, ha vki rendelkezik a következő kártyával az pls. írjon nekem, nagyon megköszönném a véleményét:

PowerColor Radeon X1600XT Bravo 256MB HDTV-Out

Persze, ha vkinek van véleménye erről azt is meghallgatom szívesen...
    Köszi hello!
  • GanXstaZoleeWrk
    Az viszont érdekes hogy a konfigom siman elszaladgál a chieftec 420as táppal amikor most nezem a kártyához min. 450-et ajanlanak :)
  • Inquisitor
    Ha GDDR3-as, akkor se adj többet érte 25-28.000-nél. Bár utóbbi esetben már nem picit sokkal jobban jársz egy GF7600GS/GST kártyával. Sajnos :(
    Ha meg DDR2 van rajta, akkor meg kerüld el!
  • Inquisitor
    Képek az új Rev2-es X1900GT-ről, természetesen X1950pro referencia nyákon van, és HIS gyármány ...
    http://overclockers.ru/hardnews/23417.shtml
    Az eredeti Neweggs link, kemény 199USD ...
  • Zsoldos
    Biztos nem rossz, de ilyen kategoriaju kartyat en nem vennek ventivel.. Inkabb a gigabyte passziv, heatpipeos megoldasa.
  • Zsoldos
    es valoban nem megy tok ugyanugy egy 256mb -s kartyan?
  • David8
    Hali! mi a véleményetek erről a kariról?
    PowerColor Radeon X1600XT Bravo 256MB HDTV-Out
    Ha vki tud róla vmit az írjon köszi
  • hykao #4446
    512 témakörhöz: Én eddig csak a Doom3-ban találkoztam ilyen opcióval (mert kevés játék érdekel), de simán elindult az 512 ramos kártyákhoz szánt maximum beállítással egy 128 megás kártyán a játék (csak kicsivel többet swappelgetett...) Szal ennyit erről egyelőre... Főleg a mostani multiplatformos időkben, amikor egy játékot egyszerre fejlesztenek pc-re és konzolokra, és a legritkább esetben csinálnak részletesebb textúrákat a PC-s verzióhoz... Persze akinek annyi pénze van, hogy tökmindegy számára mennyit fizet ki egy kártyáért, az nosza vegyen! :)
  • bakvarnyu
    sikerült lefeszíteni
  • Evogordon
    Vannak.. Pl a call of juarez is.
  • Zsoldos
    letezik jatek, aminek 512 kell?
  • bakvarnyu
    nem tudnatok segiteni , a most vásárolt uj hűtőt akarom ratenni a kartyara:

azt a fekete rácsos izét hogy lehet leszedni?
    a pörgő részt már kicsavaroztam belőle, de a fekete rács nem jön le!
  • ollie
    Ja, meg nem állíthatod a játékokat olyan részletes grafikára (elsősorban textúra felbontás), mint ahogy azt az 512-essel tehetnéd.
  • GanXstaZoleeWrk
    Nah sikerült beszerezni az 1900xt-m ami 72 ropi volt igaz 256megás csak, de épp ésszel nem tudom felfogni hogy mi a tökömért van 30 ezer különbség az 512es és a 256os között. Teljesitményben biztos nincs 40-50% max 10 ahogy a teszteket néztem.
  • Inquisitor
    R600 to clock at more than 700MHz - Has 64 unified Shader units
    R600 is hot and late. But at least it will have high frequency and a 64 unified Shader units. This means that in the best case scenario you will be able to count on roughly 60 Shaders and some vertex information per clock.

The best thing is the clock claim where ATI hopes to get the final chip at a frequency higher than 700MHz. At this point people don’t know the exact frequency as the final silicon is still not out but the estimation targets at more than 700MHz.

This chip is 80 nanometre and scheduled for January/February time. To try to be more corporate precise you should be able to buy one in Q1 2007 and it will probably come shortly after Vista. ATI will struggle to launch it as soon as they have enough cards ready in production.

It still looks that G80 will be the first next generation chip on market.
  • Pill
    Helló!
    AtiTool nem jó mert a videókártyán nincsen speed control.
    Igazából egy jó bios editor kellene de, se a RADedit, de a RADbit nem működött. Nvidiánál nem volt nehét az Nbitor nevű programmal.
  • Sir Quno Jedi
    Ja az aránylag jó ár/teljesítmény.
  • vg
    Tegnap vettem x800XL-t cuccot, kurvajó! 512mem, 16pipa, dual256meminterface... 40é-ért simán megérte!
  • Lammer
    a pofatlan arressel
  • Inquisitor
    Te mivel magyaráznád a Kiskerárak.hu oldalon fellelhető 80.000 közeli árakat? Postaköltséggel?
  • Inquisitor
    Aham, mer' a magyar boltos biztos német kiskerből veszi, és FedEx-el hozatja be? :)
  • Sir Quno Jedi
    AtiTool
  • Lammer
    meg mindig free shippingel rendelsz a netrol? :o :P
  • Inquisitor
    Az lehet, de a 169 júró az meg olyan 45.000 :)
  • Pill
    Halihó!
    Van egy radeon x1300as kártyám amin nagyon hangos a ventillátor. Lehetséges az hogy úgy mint az Nvidiánál, módosítsam a bioszt és csökkentsem a fordulatszámot? Ha igen tudnátok ajánlani valami progit amivel lementem, módosítom és visszaflashelem?
  • Guer
    parancsolj.....
  • CUCLI
    hol? :O
  • Guer
    53ért lehet vadiuj HIs-t venni....
  • Lammer
    hmmm en nem kotok kompromisszumot... konzolon sem huzok le semmit, hogy jatszak(lol is lenne) ^^ szal ez a penztemeto nekem mar nem modi :P
    btw szamold hozza meg a csomagolast is(shipping dij) maris ott vagy, hogy a 169 euros kartyadbol jo esetben is 189-209 lesz ^^
  • Inquisitor
    El fog menni a Crysis egy 6600Gt-n is, és még "lebutítva" is jobban fog kinézni mint a farCry. :)

Amúgy találtam valami német oldalon 169 euroért Club3D X1900GT-t, csak sajnos külföldre nem szállítanak. Meg máshol 233-235 körül Power Color X1900Xt-256 kártyát ... esnek az árak. Végre.
  • Lammer
    nade igy hoty fox a krájzissal a megjelenes napjan jacccccani???
  • Sir Quno Jedi
    Namost én ígyse-úgyse fogok ilyet venni, mert drágállom az ilyen baromságokat és már van egy faja AGP-s karim köszi! :D
  • Inquisitor
    Ha R580XT mag van rajta (R580XL/LE nem nyert), és 7 Mofset van a kártya végén felforrasztva, és átíros a Biost a megfelelő helyen, akkor van minimálisan esélyed rá. Na most a fenti feltételnek a kapható kártyák 99%-a kapásból nem felel meg, a maradékon meg lehet hibás a GPU, hiszen nem viccből adják olcsóbban a kártyát.
  • Inquisitor
    Annyira nem kell örülni, állítólag ugyan ez a cég beharangozta egy éve az AGP-s X1800-as kártyát, aztán azóta is jön ... de októberben kiderül :)
  • Lammer
    jaja szoktam nezni, mondjuk mindig rohogok, hogy nextgen opcio(+felbontas) mellett a felmilkas geped nem tud kinyomni szakadt 60FPSt túmbréderben-e! :D
  • thomasthomas
    hi!

mennyit lehet moddolni ezt a kártyát?(pci-e):
    HIS Excalibur X1900GT,256MB GDDR3, DL-DVI,VIVO

előre is kösz a segítséget..
  • Sir Quno Jedi
    Ideje lenne rájönniük, hogy a fogyasztók telisdeteli vannak még AGP-s deszkákkal és nemfogják csakazért lecserélni az egész jól működő rendszerüket, mert a tisztelt markecing szakemberek nem hagyják AGP-s karikat gyártani a cégeiket.

AGP-s karik kellenek (!), a PCIE egy nagy faszság, főleg, hogy jön a 2. Aki újat vesz, annak jó a PCIE, akinek már megvan a komplett cucca, annak meg felejtős.
  • izb
    az csak az Intel problematikáját tükrözi,bár ajánlott ezt a cikket elolvasni.
    sok mindenre fény derül...
  • Lammer
    AGPs x1950, huha nem semmi :D de szerintem agp fronton mar inkabb proci(-chipset) limit lesz... bar lehet tevedek...
    (hint: hamar 3dmark buzulunk, sajat tapasztalat: 2200Mhzen ketyego s462es procival, nf2vel, agps 6800GTvel kozel ezer ponttal kevesebbet kaptam 05ben, mint az s939es 2200Mhzen ketyego, nf4es lap, pci-es 6800Tmmel...) :D