RADEON X Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az X1300 AIW azért nem olyan régi. A kérdezõ pedig arra volt kíváncsi, mit is jelent egyáltalán az All in Wonder.

Legutolsó Catalyst az ATI oldaláról miért is nem jó?

Ja, értem, csak valaki keresett AIW cuccokat, és kiderült, hogy eredeti ATI ugye nincsen hivatalosan EU-ban, a "többiek" meg csak régieket csináltak ...

Igen megõszültem volna, mire az összes eddig gyártottat felsoroltm volna. Ez csak egy lenyomat volt.

hello radeon 9600Xt 256mb-s kártyára mleyik a legjobb catalyst olyan ahol midnent belehet állitanni kösz a választ..

My CPU: AMD Athlon 64(tm) 3200+,2GB DDR Ram,Ati X1600Pro 512Mb, Genius 5.1(hangfal)BenQ FP737s-D 1W(80Gb)2W(120Gb)

Van X1900AIW is, de az igazából egy 1900GT, és elég drága.

CSOCSO
tok jo😞
TommyC
aha...
"Az ATI Technologies bemutatta az AMD mobil processzorai alá szánt lapkakészleteinek új, Radeon Xpress 1100 nevet viselõ sorozatát. A grafikus vezérlõt is magukban foglaló chipsetek 3D-s megjelenítésben a korábbi generációhoz, a Radeon Xpress 200M-hez képest a gyártó ígérete szerint akár 33 százalékos gyorsulást hozhatnak"
Forrás:prohardver.hu
Szóval az X1100 az X200m utódja?mert akkor "nemcsoda" h "összetéveszti"..de van emiat teljesítmény különbségem?

dixitque deus fiat lux

Ez van. Az LCD-k esetén normális minõségû képet csak a natív felbontásban kapsz.

TommyC
Szerintetek az h x200m-ként ismrei fel, hatással van a teljesítményre?...

dixitque deus fiat lux

TommyC
nekem is WXGA van =)

dixitque deus fiat lux

TommyC
miaz a "all-in-wonder"?

dixitque deus fiat lux

CSOCSO
ugy nez ki hogy felbontas kerdese... 1200*768 rol attettem 960 ra vagy mire es most jo....

de tokom kivan hogy huzott/nyomott az egesz (szelesvasznu moncsim van 1440 es felbontas lenne az idealis de az tul kicsi😞
TommyC
nos rákerestem a googleben a "6-9-igp_xp-2k_dd_ccc_wdm_sb_gart_enu_35774.exe" és talátam, szal szedem...

dixitque deus fiat lux

TommyC
toom,toom nagyon kedves tõled, de nem müxik sajna...
de lefordítom:
"Néhány rendszer helytelenül jelentheti a video lapkakészletet, mint M200as széria az X1100 helyett."
és ezt az asoire 3100ra írja,nekem az van...
és ien azt írja, h az Ati chipset(lapkakészlet) drivert frissítsem...
csak sehol se kapok egyet se...:S

dixitque deus fiat lux

Én nem t'ok angolul, de itten nem azt írja, hogy töltsd le a legutolsó chipset drivert? Mert azt linkeltem alant ... 😞

TommyC
ja, aspire 3100am van...

dixitque deus fiat lux

TommyC
Hmm...figyi ...ezt találtam

dixitque deus fiat lux

Nálam igen.

TommyC
az elsõ még mindig u.a., a másodk meg : "Unauthorized download" :S
nálad müködnek?...

dixitque deus fiat lux

TommyC
jah..
a linet elindítottam,de elõjött egy oldal, amin ezt írja:
"Your support portal session has expired due to inactivity and the requested action has not been completed. If you entered data in the previous screen and would like to save it, please follow these steps. "
ás hiába nyomok a strart new session gombra, nem lesz semmi.

dixitque deus fiat lux

Amit lentebb linkeltem nem megy fel rá, vagy csak nem próbáltad?
(Ezek belsõ verziószámok, és a jó Isten se tudja már számontartani õket ...)

TommyC
na szal kép

dixitque deus fiat lux

TommyC
nem ez?

dixitque deus fiat lux

TommyC
Nekem csak enyit ír a lnknél:
"Your support portal session has expired due to inactivity and the requested action has not been completed. If you entered data in the previous screen and would like to save it, please follow these steps. "

dixitque deus fiat lux

Ha ráteszed ezt, ami X200-as alaplapokhoz van, ez miért nem jó?
Erõsen kétlem, hogy nagyban különbözne szoftver szinten a két chipset, sõt talán még HW is ugyan az.

Az érdekes (6.14), mert az utolsó béta is csak 6.10-es. 😊

TommyC
Aha, megyeket...
6.14es driver van fent hozzá...de nem tudom honnan tudnék ujjabbat szedni rá,mert az ati.com-on azt írja, h az Acer-t nem támpgatja...
most keresem az acer.global.com -on, de nem sok sikerrel...

dixitque deus fiat lux

Nincs mit. Nekem Vista alatt jól muzsikál, még ha nem is noti, de hát ugyan az a chipset, akkor XP alatt se lehet gond.

A WCG hivatalos VGA-ja lesz az X1650Pro, és cinkess lenne ha kint lenne alig drágábban egy 3x gyorsabb középkategóriás ATI.

TommyC
Kösz szépen Inquisitor!
Profi vagy <#eljen>

amúgymeg felraktam a megfelelõ drivereket

dixitque deus fiat lux

ATi X1650XT and X1950Pro launch date will be delayed to Oct 30, that is end of this month. - OCWorkbench <#falbav>

Catalyst Beta 6.10 Display Driver for Folding@Home Client

Gyári modifikált 6.10-es Catalyst, X1900/1950 szériás kártyákból GPGPU-t csinál, legalább is Folding-at-Home témában. Ja, meg ellentétben a 6.9-el, ez támogatja az X1950XTX-et. Elvileg harmincorosára növeli a számítási teljesítményt, mármint a Folding-at-Home számításokét.

megérni megérné "csak" 2000-ért az 512MB memória, HA nem lenne az ilyen kártya SOKKAL lasabb. Szóval NE vedd meg, szerintem.

Próba cseresznye, keress olyan beállítást, hogy Alternate Pixel Center és kapcsold át.

Nem vertek át, az X200-as chipsetet átnevezték Xpress 1100-nak, a Crossfire képes veriókat meg X1600-nak. Ennyi. Nem árt hozzá friss Catalyst, régieknél külön volt az IGP-s változat, de tudtommal 6.8-tól egyben van a Radeon driver és az IGP verzióé. Hogy könnyebb legyen követni, X200-võl RS480M, RS482M, és RS483M is. Elvileg emelkedõ sorrendben a teljesítményük. Na most ez igaziból semmit se jelent, mert mind atomlassú (mint összes integrált VGA) és +1-2% nem sokat javít ezen.

ollie
Talán ha feltennéd a chipset drivert, még fel is ismerné jól.

CSOCSO
amig nem tettem fel az ati drivert addig tok fasza volt minden.. most meg felteszem es minden betu tiszta gusztustalan meg homaly. ha bekapcsolom a cleartypeot csak kerekebb lesznek a betu sarkai de semmi mas... mi lehet abaj?
TommyC
Sziasztok!
Nemrég vettem egy vadi új laptopot, és elméletileg Radeon Xpress 1100-nak kéne lennie benne, ugyanis így hirdették, ez van a laptopon lévõ rendszerleíró cínkén, valamint van egy kis "Graphics by ATi Radeon XPRESS 1100" embléma rajta. A könyvében is azt írja, h ezen szériába csak 1100 asok vannak!
De mikor felraktam az XP-t a laptopban lévõ ideilenes tárolóról, az ATi Radeon X200M ként ismerte fel...és a windows eszközgeleõben, valamint a rendszerleíró progi amit használok, szintén ezt írta..
Mi lehet itt a difi?
Van valami szorosabb kapcsolat az 1100 és a 200M között?
Az 1100at mindenhol Xpress 1100nak írják, és soha X1100nak...viszont 200Met mindig X22Mnek látom és soha Xpress 200Mnek...ez jelentet valamit?
Átvertek?:S

szerintetek?
elõre is kösz!
TmS

dixitque deus fiat lux

Ha most az SM3-ra gondolsz, akkor azt az X1800/GF7800 alatti kártyákon nem is igazán lehet normális sebességen használni. Azaz csak dísznek van.

macleod2005
Atinál azt mondom hogy az x1800 as széria alatt nem éredemes, mert nagyon hogyismondjam "anyaghiányosak", inkább vegyél ilyen árkategóriában Nvidiát, sokkal több mindent kapsz a pénzedért.

Ennyi penzert megeri vegulis. Alternativakent vedd szamba a geforce 7600gs vagy gst-t, hasonlo sebesseg meg olcsobban.

Az 512mb-nak semmi ertelme jelenleg sztem. Most meg nincs, aminek kelljen, ami lesz, annak meg keves lesz egy ilyen kategorias kartya.
Vadi
Sziasztok!

Hamarosan vennék egy videókarcsit, igazándiból többen voksoltak mostanság a barátaim közül az ATI gyártmányokra. Kinéztem egy ilyet: Gigabyte Radeon X1600XT 256MB TV+DVI PCI-E ez úgy 25 ropi körül van. Viszont láttam kb 2 ezer Ft.-tal drágábban egy hasonló kártyát, az meg 512 MB-os. Érdemes-e többet költeni ennyivel csak, vagy konkrétan tudnátok ajánlani olyan terméket, ami 256-512 MB-os (fõleg passzív hûtõs) és 25ezer Ft. környékén mozog? Köszi!

NeoMaN
Nem.

macleod2005
semmiképpen se cseréljél, én most raktam vissza a régi x800xl emet, mert az 1600 olyan mértékben lemarad mögötte, hogy úgy gondoltam az sm3 nem ér ennyit, ebbõl a kártyából még 4 is kevés lenne....