5974
  • Inquisitor
    Nem ismerem részletesen a programot, csak nekem sokan írnak olyat bizonyos játékokról, hogy maximum qualityre állították, mikor az adott vas =memória/VGA) nem is engedi. Pl. Doom3 motor 512MB-os VGA-val engedi a max. textúrákat, vagy a FEAR, van ahol a memória függvénye (is) a részletesség, vagy csak simán nem tud egy halom efektet a kártya.
    (Lásd amikor DX7-es MX440-en gyorsabbak a játékok, csak éppen se árnyék, se fényefektek, se normális textúra ...)
  • Gascan #4813
    azt nembiztos, hogy el kéne hinned... nekem pl. a GRAW a jelenlegi konfigommal 1280*1024en sztem kb. olyan 3-7 fps -t adhatott szintúgy a Cod2vel.... mindent rátettem fullra amit csak lehetett... :)
  • Landren
    jó lesz az még tovább is...
  • Evogordon
    Akkor még nekem is érdemes volt megvenni ezt a kártyát.. :)
    Majd egy fél év múlva veszek egy dx10-es radeon-t addig jó lessz ez :)
  • Inquisitor
    Nehéz ügy, mert a Ghotik 3 egy bughalom és optimalizálatlan, a CoD2-ről meg valaki írta, hogy neki GF7900GTX-el valami kemény 10FPS volt valami dombtetőn lévő házban, szóval azt is marha jól megírták. A GRAW1 meg szintén egy látványhoz képest túl erős vasat igénylő program volt, ezért előre félek milyen lesz az R6 Vegas és a GRAW2 ... :(
  • Gascan #4809
    köszi az infót mindekinek
  • grebber
    Oblivion X1950Proval

Itt egy másik

Igaz ezekben a tesztekben brutálabb vas dolgozik :D
  • grebber
    Mondom én hogy elfut rajta jól!
  • Landren
    Az Oblivion X1900 GT 1280x1024 4xAA,16xAF játék közben városban kb. 58fps, erdőben 25fps

az x1950pro kicsit talán jobb
  • grebber
    Ghost Recon Advanced Warfighter 2 ezt nemtudom még nem jelent meg :D ,de a többi lazán fog futni rajta.

Gothic 3 akadni fog de nem a géped miatt hanem a rossz memoriakezelése miatt!
  • Gascan #4804
    Hát én ilyen Rainbow Six Vegas meg Ghost Recon Advanced Warfighter 2, Call of Duty 2, Gothic 3 és még sok egyéb érdekes programokra gondoltam amit szeretnék emeltebb szintű élvezettel futtatni
  • grebber
    Szerintem Oblivion is vigan futna.
  • Gascan #4802
    Egyébként gondoljátok, hogy a konfigommal és egy x1950pro-val már minden játékot tudnék full detailon futtatni 1280*1024-en? Persze az ilyen gothikok meg oblivionok kivetelt képeznek, de ennyi.
  • Gascan #4801
    nekem az sok pénz :) (egyetem mellett nehézkesen tudok összekuporgatni valamit)
  • ollie
    Kidobni? 45k-ért hatalmasan jó vétel.
  • Inquisitor
    R600 will have more transistors than G80 (Inquirer)
    Courtesy of 80nm process at TSMC

R600 IS SCHEDULED for debut in January and details of the upcoming graphics chip are slowly slipping out of the company.

The 500+ GFLOPS-producing monster chip is manufactured on a 80nm manufacturing process, which allows the chip maker to squeeze more transistors on the silicon.

While Nvidia was told by TSMC that the highest margin for 90nm process is 700 million, Nvidia pulled a wizard out of the hat and placed TMDS and HDCP logic on a separate chip. Sadly, the wizard also managed to break the NVIO1 chip, so you can forget about running 1080p video on your freshly-bought G80-based product.

ATI on the other hand, took the risky road, pulled 80nm manufacturing process from the drawing board onto silicon and produced a 720-million transistor monster that is currently seeking its final clock speed.

Regardless of the approach, in the end both products will be more similar than the companies are willing to admit.
  • Inquisitor
    Senki se tudja milyen gyors ez az R600, ill. nem sokan, de ők január 20-ig kussolni fognak :)
    100K felett meg sose érte meg venni semmit (szerintem még 50-60K felett sem), de igazad van.
  • Gascan #4797
    teljesen egyet értek veled, az nvidia 88xx szériát teljesitményben úgyis nehéz lenne lekörözni és ostoba stratégiai döntés is lenne az Ati részéről, ha ezzel próbálkozna... inkább árban kéne konkurálni, ennek értelmében pedig egy jó középkategóriás karit kéne januárban bemutatniuk, kis fogyasztással és jó hűtéssel. (az nvidia me megba..hatja a gtx/gts -t ott ahol van mert 150e-rér senki se fog karit venni)
  • Inquisitor
    Nem fognak, ahová a srác kitette a képeket (kínai fórumra) ott arról regéltek ha jól tudom, hogy a gyártók majd 2007 elején kapják meg a GPU-t és a referencianyákokat is. Biztosan van sample kártya, de az meg valószínűleg állati hosszú és iszonyat hűtés van rajta, ezt nem akarják megmutatni mert állatira rontaná a presztizst. (Más kérdés, hogy mi van akkor, ha a végleges is olyan?)
    Emlékezzünk csak a G80/GF8800 refrencia nyák képeire, már mindenki találgatta, hogy vízhűtéses lesz, stb.
    Százezrekért úgy is kevesen vesznek VGA-t, én jobban örülnék ha közép és alsókategóriában beérné a konkurenciát végre az ATI.
  • Gascan #4795
    hát annak én is, már nem vagyok biztos, hogy jó ötlet -e most kidobni 45 000 forintot x1950pro-ra
  • czky
    Én jobban örültem volna ha vmi kész karit mutatnak...
  • Evogordon
    R600
  • Attila8805
    hi srácok nekem van egy olyan gondom most nagybátyámtól elhoztam a 9600pro-ját és előtte jáccottunk nála még vagy 2 órát egyfolytába de amikor beraktam az én gépembe amikor bekapcsoltam elkezdett zúgni aztán megállt a zúgá majd félóra múlva megint zúgott vagy fél percig.
    Mi lehet a baj előre is köszi.
  • Gascan #4791
    ezért szeretnék ujitani, meg akarom váltani magam :) kb. 50 000Ft-re fogok kijönni + egy új táp(Thermaltake thoughtpower 600W 20 000Ft)
  • hykao #4790
    Ha 60 körül veszel egy X1950PRO-t, akkor nem hinném, hogy bármiképp is rosszul járnál...(x550 után egy megváltás lesz...sőt még a HDR-t és az élsimítást is tudod majd egyszerre használni, melyeket eddig külön-külön sem igen tudhattad az x550-en...)
  • Gascan #4789
    rendben csak ha már ennyi pénzt kiadok akkor nem szeretnék rosszul járni ha nem muszáj
  • hykao #4788
    Akkor vegyél X1950PRO-t. Nem kell ezen annyit variálni.
  • Gascan #4787
    nézd meg ezt és most mondj véleményt http://techreport.com/reviews/2006q4/radeon-x1950-pro/index.x?pg=1
    én ezt tökre nem értem.....
  • Anotino
    ugyanazon az aron inkabb 7600gs
  • hykao #4785
    Hát szerintem pont úgy van a "jósági" sorrend, ahogy sorban írtad őket...(legjobbal kezdve :D) :)
  • Gascan #4784
    melyik a jobb, az x1900GT vagy az x1950pro vagy a 7900GS, indoklást is kérnék ha lehet... Azért kérdezem mert néztem teszteket ahol az x1950pro leverte mindkét karit(kivéve tuningban) de akkor pl. az x1900GT miért drágább ha a pro egyszerűen jobb?
  • ajem kisa
    Nekem zafir x 1600pro 256mb-m van, de ha játszani kell, akkor vegyél erősebbet!
    Nekem is nemsokára lesz újítás, mert(ugyan 1024-en mennek, amivel játszom) kevés lesz!
  • marci25
    Üdv!

Szerintetek egy radeon x 1600 pro 512 mb rammal (agp) jó kártya?
    Proci: 3 ghz intel pentium 4
  • ajem kisa
    Jó játék
  • Gascan #4780
    nemtudja egészen véletlenül valaki, hogy a PCIE ASUS x1950PRO 256 CrossFire karihoz Ghost Recon Advanced Warfighter -t adnak, esetleg ha van valakinek tapasztalata akkor leirhatná.... Köszönöm
  • bazza
    az enyém max 85Hz-et bír :D
  • Inquisitor
    Bizonyos nem annyira márkás vagy csúcs monitoroknál előfordul, hogy tud mondjuk 100Hz képfrissítést teszem azt 1024-ben, de ha így használod, akkor homályosodik a kép (vagy a közepén, vagy éppen a széleinél), ilyenkor vagy 85Hz vagy 96Hz képfrissítést ki kell próbálni, mert lehet jobb képet ad! A drága grafikus monotorokra, amik akár 200Hz frissítést is tudnak nem véletlenül 85Hz az ajánlott, ott állatira fontos, hogy NE legyen homályos ... Próbáld ki, hátha.
  • ollie
    Viszont így is sokkal olcsóbban megúszom, mint ha új gépet kéne vennem.
  • kircso13
    Sziasztok!

Segítséket kérnék, hogy 6 polusú tápcsatlakozót honnan lehetne beszerezni?
  • bazza
    1024*768