RADEON X Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem állatira nem éri meg, a tesztek szerint CF-ben elég siralmas 2db 128 bites VGA, és ha összerakod õket akkor is csak 2x4 pipe lesz a 16db helyett. Talán pixelshader éhes játékoknál gyorsabb lehet ...

Srác a PH-n vesztegetet valami "régi" MSI-t 20e körül (RD482-es chipsettel) ha jól emlékszem.

Evogordon
thx megnézem

Evogordon
Van egy x850xt-m. Szerintetek megérné ha 2 db x1600xt-re lecserélném?

Asus a8r-mvp.most adtam éppen el egy ilyet...

Evogordon
Hy
Tudnátok nekem mondani egy crossfire támogatású alaplapot ami 939-es és 20-30 között van? Mert én nem találtam.

ATI leads the way with industry's first graphics hardware certified for Windows Vista

ATI leads the way with industry's first graphics hardware certified for Windows Vista'TM'
Driver for ATI's award-winning line of graphics processors certified with Windows Hardware Quality Lab 'WHQL' to ensure optimum performance and reliability

MARKHAM, ONTARIO, Sep 26, 2006 (CCNMatthews via COMTEX News Network) -- Underlining the company's leadership in developing hardware and drivers to support Microsoft Corp.'s Windows Vista operating system, ATI Technologies Inc. (TSX:ATY)(NASDAQ:ATYT) today announced that its driver has been granted the graphics industry's first Windows Hardware Quality Lab (WHQL) certification for Windows Vista by Microsoft. WHQL certification sets a high bar for quality and reliability, and is considered essential by many business and home users.

Windows Vista is the first version of the Microsoft operating system that requires hardware for 3D acceleration. WHQL certification reassures businesses and consumers that ATI graphics processors are fully ready to unlock the stunning graphical features of the powerful Windows Vista platform, including Windows Vista Premium(1).

"ATI is working closely with Microsoft to ensure the best performance and most reliable Vista experience through our top-to-bottom line of graphics processors," said Ben Bar-Haim, vice president of software, ATI Technologies Inc. "With Windows Vista, 3D graphics now matter to everyone and ATI's WHQL certification gives businesses and consumers alike the confidence that their ATI system is ready for Vista."

(1) Currently shipping ATI boards certified for Windows Vista Premium include the X1300, X1350, X1400, X1600, X1700, X1800, X1900 and X1950.

+ dx7 alatt a dx7-ben specifikalt feature set is lehet ertendo, akar ogl az api, akar dx.
De o abban akarja hasznalni, szoval akkor olyan cuccot kene vennie ami abban gyors. Persze mar annyira kinezte maganak azt az x1600-ost hogy ugyis megveszi 😊
RV6x0 generation is DirectX 10 - With unified shaders

ATI IS STILL to introduce its 80 nanometre based RV560 and RV570 chips and that will likely happen on the 17th of October at what will probably be ATI's last launch party ever.

Still, we wanted to look beyond horizon and to find out what is hiding behind those ridiculous names that we mentioned here.

These chips won't see the light of the day before late Q1 or Q2, we reckon, but we hear that all flavours of RV6X0 will end up having DirectX 10 support and will all support unified shaders.

Nvidia is also working hard on its G80 derivates for the mainstream and entry-level market but we can only guess that these will be called G83 and G84.

Of course we will try to find more about it, but Nvidia is super tight-lipped.

Francba, közép és alsókategória megint csúszik vagy 3-4 hónapot.

Onnan, hogy a DirectX verziók sokak hitével ellentétben nem csak a Direct3D-t tartalmazzák, hanem pl. DirectSound-ot, DirectInput-ot és egyebeket, csak azért írtam oda megjegyzésnek. Mert például ilyesmi miatt írhatnak olyat egy OGL játék mellé, hogy DX8 vagy DX9 kell hozzá. 😊

Na mondjuk az OGL része igaz. De mintha pont a fejlesztõk mondták volna, hogy egy nagyon átgyúrt Q3 motorra épül.

Ez a "egér/billentyû/Lan kezelés" honnan jön? Az eredeti hsz-ban nem látok utalást rá.

Tudtommal a Cod2 nem Q3 motort használ, de ha még is, akkor a Q3 az OpenGL motor és semmi köze a DX7-hez GFX szinten. (Ellenben gondolom a DX7 beállítás nem az egér/billentyû/Lan kezelést butítja vissza.)

Megoldás: nem DX7 módban kell használni. Bár szerencsétlen Q3 motor nem nagyon tud többet, akármit foltozgatnak rajta.

Na igen, de mennyiért? Elõrendelésben van 136-138 euroért, de rájön a postaköltség, stb. Picivel többért meg már X1900GT van ... 😞
Csak mindíg van valami egy picivel többért ugye.

ollie
X1650XT-t vegyél, hamarosan lehet kapni. Ennek már dupla annyi pipeline-a lesz.

Bizony. Plane mert cod2-ben is gyengen szerepel.. kulonosen, ha tenyleg dx7 modban akarod hasznalni, az x1600-asok lassuak dx7-ben. Nagyon keves pipelineja van ( csak ott tud kibontakozni ahol sok dx9 pixel shader kell )
zolo
Igen, ezen Gddr3-as ramok vannak, nem ddr2-esek , ezért nagyobb a ram órajel....
Ezzel a kártyával nem jársz jól a 6600Gt után.Nem sokkal jobb , nem éri meg.Inkább vegyél 7600gst-t vagy 7600gt-t.
De ez már másik topikban is le lett írva, egyszerûen NEM ÉRI MEG!

http://flickr.com/photos/zolika90/

David8
Nekem is elfut a mostani videókarimon is minden (MSI GeForce 6600 GT 128 mb)
De van egy játék: a neve CoD2 😊
Neten jáccok 200 FPS-el és egy új karit szerretnék venni amivel több FPS-em lenne és viszinylag olcsó is.
Ezért gondoltam erre: Powercolor X1600 XT
Fontos hogy XT nem pro és fontos hogy Nem sima Radeon hanem ez a Powercolor kicsit megtuningolhatta mert ahogy néztem az adatait sokkal jobbak mint a simának.
Tehát nekem game-re kéne a kártya és azért kérdeztem meg h vkinek van e ilyen kártyája vagy tud e róla vmit.
Aazért köszi a tanácsot <#worship> de ez teljesen más mint a Sima Radeon X1600 pro

Asus P5B Deluxe | Intel Core2 Duo E6300 @ 2,8 ghz | BFG GeForce 8800 GT OC2 | 2X1 GB Kinsgston HyperX Samsung 2253 LW

ATI has daft codenames for RV6x0 chips

IF YOU think this is some kind of a joke, well, it isn't. ATI made up silly codenames for the three upcoming chips expected in 2007. They are all DirectX 10 parts probably with unified Shaders as well but, since they have a V in the codename they won't be the high-end chips.

The first one is codenamed RV610 or, as the engineers codenamed it, Bum. The second one is RV630, or engineering codename Shaka, and the last one RV660 is codenamed Laka.

When you put these three codenames together you get Bum Shaka Laka, which is, of course, richly amusing. Who said that engineers don't have the sense of humour?

<#vigyor>

ajem kisa
Dávid,nekem x1600pro 256mb-m van de minden fut vele hiba nélkül magas min.-ben!
De a HDTV-out,azt akkor fogom kihasználni,ha...

David8
Hello, ha vki rendelkezik a következõ kártyával az pls. írjon nekem, nagyon megköszönném a véleményét:

PowerColor Radeon X1600XT Bravo 256MB HDTV-Out

Persze, ha vkinek van véleménye errõl azt is meghallgatom szívesen...
Köszi hello!
<#worship>

Asus P5B Deluxe | Intel Core2 Duo E6300 @ 2,8 ghz | BFG GeForce 8800 GT OC2 | 2X1 GB Kinsgston HyperX Samsung 2253 LW

GanXstaZoleeWrk
Az viszont érdekes hogy a konfigom siman elszaladgál a chieftec 420as táppal amikor most nezem a kártyához min. 450-et ajanlanak 😊

GanXstaZolee#2709

Ha GDDR3-as, akkor se adj többet érte 25-28.000-nél. Bár utóbbi esetben már nem picit sokkal jobban jársz egy GF7600GS/GST kártyával. Sajnos 😞
Ha meg DDR2 van rajta, akkor meg kerüld el!

Képek az új Rev2-es X1900GT-rõl, természetesen X1950pro referencia nyákon van, és HIS gyármány ...
http://overclockers.ru/hardnews/23417.shtml
Az eredeti Neweggs link, kemény 199USD ...

Biztos nem rossz, de ilyen kategoriaju kartyat en nem vennek ventivel.. Inkabb a gigabyte passziv, heatpipeos megoldasa.
es valoban nem megy tok ugyanugy egy 256mb -s kartyan?
David8
Hali! mi a véleményetek errõl a kariról?
PowerColor Radeon X1600XT Bravo 256MB HDTV-Out
Ha vki tud róla vmit az írjon köszi

hykao
512 témakörhöz: Én eddig csak a Doom3-ban találkoztam ilyen opcióval (mert kevés játék érdekel), de simán elindult az 512 ramos kártyákhoz szánt maximum beállítással egy 128 megás kártyán a játék (csak kicsivel többet swappelgetett...) Szal ennyit errõl egyelõre... Fõleg a mostani multiplatformos idõkben, amikor egy játékot egyszerre fejlesztenek pc-re és konzolokra, és a legritkább esetben csinálnak részletesebb textúrákat a PC-s verzióhoz... Persze akinek annyi pénze van, hogy tökmindegy számára mennyit fizet ki egy kártyáért, az nosza vegyen! 😊
bakvarnyu
sikerült lefeszíteni

Evogordon
Vannak.. Pl a call of juarez is.

letezik jatek, aminek 512 kell?
bakvarnyu
nem tudnatok segiteni , a most vásárolt uj hûtõt akarom ratenni a kartyara:

azt a fekete rácsos izét hogy lehet leszedni?
a pörgõ részt már kicsavaroztam belõle, de a fekete rács nem jön le!

ollie
Ja, meg nem állíthatod a játékokat olyan részletes grafikára (elsõsorban textúra felbontás), mint ahogy azt az 512-essel tehetnéd.

GanXstaZoleeWrk
Nah sikerült beszerezni az 1900xt-m ami 72 ropi volt igaz 256megás csak, de épp ésszel nem tudom felfogni hogy mi a tökömért van 30 ezer különbség az 512es és a 256os között. Teljesitményben biztos nincs 40-50% max 10 ahogy a teszteket néztem.

GanXstaZolee#2709

R600 to clock at more than 700MHz - Has 64 unified Shader units

R600 is hot and late. But at least it will have high frequency and a 64 unified Shader units. This means that in the best case scenario you will be able to count on roughly 60 Shaders and some vertex information per clock.

The best thing is the clock claim where ATI hopes to get the final chip at a frequency higher than 700MHz. At this point people don’t know the exact frequency as the final silicon is still not out but the estimation targets at more than 700MHz.

This chip is 80 nanometre and scheduled for January/February time. To try to be more corporate precise you should be able to buy one in Q1 2007 and it will probably come shortly after Vista. ATI will struggle to launch it as soon as they have enough cards ready in production.

It still looks that G80 will be the first next generation chip on market.

Helló!
AtiTool nem jó mert a videókártyán nincsen speed control.
Igazából egy jó bios editor kellene de, se a RADedit, de a RADbit nem mûködött. Nvidiánál nem volt nehét az Nbitor nevû programmal.

Sir Quno Jedi
Ja az aránylag jó ár/teljesítmény.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tegnap vettem x800XL-t cuccot, kurvajó! 512mem, 16pipa, dual256meminterface... 40é-ért simán megérte!
Lammer
a pofatlan arressel <#ravasz1>

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Te mivel magyaráznád a Kiskerárak.hu oldalon fellelhetõ 80.000 közeli árakat? Postaköltséggel?

Aham, mer' a magyar boltos biztos német kiskerbõl veszi, és FedEx-el hozatja be? 😊

Sir Quno Jedi
AtiTool

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Lammer
meg mindig free shippingel rendelsz a netrol? :o 😛

Az lehet, de a 169 júró az meg olyan 45.000 😊

Halihó!
Van egy radeon x1300as kártyám amin nagyon hangos a ventillátor. Lehetséges az hogy úgy mint az Nvidiánál, módosítsam a bioszt és csökkentsem a fordulatszámot? Ha igen tudnátok ajánlani valami progit amivel lementem, módosítom és visszaflashelem?

Guer
hol? 😮

http://thenamelessphoto.com/

Guer
53ért lehet vadiuj HIs-t venni....

Lammer
hmmm en nem kotok kompromisszumot... konzolon sem huzok le semmit, hogy jatszak(lol is lenne) ^^ szal ez a penztemeto nekem mar nem modi 😛
btw szamold hozza meg a csomagolast is(shipping dij) maris ott vagy, hogy a 169 euros kartyadbol jo esetben is 189-209 lesz ^^