5974
  • pihi
    Hello, ati radeon 9800 prom van.
    Játék közbe összecsuszik a kép megfagy a játék, utána elsötétedik a képernyő és csak ugy van..ujrainditok utána megin jó elinditom a játékot és kb 15 perc után megin ugyanez..
    Vki nekem még régebben aztmonta h video modot kell átálítani..de hogy?
    Catalyst control center van fenn.
    Vki help? Thx.
  • Sir Quno Jedi
    Őőőőő, danke, de nagyker nincs?! (nem szeretni kisker)

No mind1, akkor megkérdem a beszerzőimet, hogysmennyiért hoznak, hátha már hivatalosan is becsordogál(t).

Köszi!
  • izb
    GeCube Radeon X1950 PRO 256 MB AGP 64k 2év ga
    Itt rendelhető

prohardver
  • Sir Quno Jedi
    Üdvözletem csillagvadászok! Kérdésem, hogy az x1950pro AGP kapható már valahol, illetve milyen áron??? Nagyhirtelen nem találtam a neten boltot, ahol lehetne már kapni, lehet még ki sem jött?!!

Ja és egy x800pro AGP-nél hány %-kkal gyorsabb szerintetek?!
  • ZÓÓÓcsi
    Kösz a segítséget!
  • Inquisitor
    Hát még szivárogtatott infó se lesz január elejéig szerintem. De úgy általában a két gyártó csúcsmodelljei között nem szokott lenni még 20% difi sem, tehát mondjuk hasraütés szerűen max. ennyivel lehet lasabb vagy gyorsabb. A saját csúcskártyánál szokot a következő max. 1,5x gyorsabb lenni, már persze ha el nem szúrták :)
    De addigra úgy is jön egy gyorsabb GF8, és így tovább ...
  • ZÓÓÓcsi
    Bizony, ezzel már egyetértek!
    És az új Ati kártyákról mit lehet tudni? Gyorsabbak lesznek, mint a mai csúcs Geforce-ok?
  • Inquisitor
    Amit eddig beharangoztak "DX10"-nek azok jórésze igen, de azokat hívjuk mondjuk "részlegesen" DX10 játékoknak. Az igazi DX10 cuccok sokkal késöbb jönnek majd. (Lásd DX8, DX9 esetét.)
  • ZÓÓÓcsi
    Tehát te azt mondod, hogy 2007 közepe fele fognak megjelenni az első DX10-es játékok?
    Az előző kérdés hülyeség volt, bocs!
    Én csak azt mondom, hogy a februárban elvileg megjelenő R600-as kártyák sokkal drágábbak lesznek a 8.xxx-es GeForce-oknál, tehát jobban megéri Geforce-t venni.
  • Inquisitor
    Erősen kétlem, hogy nagyon lemenne, másrészt nem értem a kérdést a várakozásról. Szerintem 2007 közepéig legalább nem érdmes DX10 kártyára költeni, ha csak nem a szuper DX9 teljesítményét akarod, mert addig senki se fogja tudni mit tudnak DX10 alatt.
  • ZÓÓÓcsi
    Aha! Tehát akkor nem érdemes várni? Mert addigra a 8.xxx-es GeForce-ok ára lemegy a megfizethető kategóriába?
  • Inquisitor
    Pontosan nem tudni, a titoktartási NDA 2007 január 20-ig tart (ha meg nem hosszabítják, mint az X1950 esetén), utána valós formában 2-6 héten belül várható fizikailag is a cucc. Legtöbben február végét tippelnék.
  • ZÓÓÓcsi
    Helló! Mikor jönnek az R600-as kártyák?
  • Evogordon
    Aha kössz.
    Elég ez a sebesség úgyis a játékokhoz :)
  • Inquisitor
    Nem, a Sapphire Ultimate kártyáján nem sima memória van, hanem sokkal gyorsabb GDDR3, valami olyasmi mint az X1950XT-n ...
  • Evogordon
    Állítólag nagyon jól húzhatóak az x1950pro kártyák memóriái.. Mert pl a sapphire ultimátnak 1600Mhz-en megy. Szerintetek ami nekem van azt is fellehetne úgy húzni? :S
  • uzsidoboz
    ok köszi! abból tudnál egy két jót belinkelni?
  • Inquisitor
    Ilyen teszt még nincs szerintem, de nézz meg egy bármilyen PCI-E-s tesztet, annál pár százalékkal lehet csak lasabb.
  • uzsidoboz
    Hello!

Tud vki mutatni x1950pro agps tesztet nvidia kártyákkal szemben , vagy 3d mark vagy ilyesmi, állítólag brutkó kis kártya... :)

Köszi

uzsi
  • ollie
    Ez dícséretes. Egyébként nem kell feltenni a CCC-t (lehet válazstani), és akkor ott a jó öreg ATT.
  • Inquisitor
    Tegnap éjjel ezt leltem fel:

http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeon-prer300-xp.html

[URL=https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/6-11-pre-r300_xp-2k_dd_ccc_wdm_38185.exe]ATI Catalyst 6.11 "régi" Dx7-Dx8 Radeonokhoz![/URL]

Persze CCC-s, tehát kell hozzá DotNet (1.1, 2.0), de aki ügyes az visszaműti a CP-t vagy használ "geyébb" lehetőségeket. Mivel elvileg hónapok óta "nincs" régi radeonokhoz új Catalyst, eléggé meglepődtem ezen. Aztán lehet csak átneveztek valami régebbit?
  • Landren
    szerintem teljesen jó az ASUS is, pontosabban annyival nem jobb a sapphire mint amennyivel drágább teszt
  • Gascan #4832
    én ASUS -t szeretnék venni, esetleg a sapphire de az már drága nekem és csak 1-3 fpsel teljesit jobban, ahogy néztem a teszteket.... mit gondoltok?
  • Evogordon
    ;)
    Amikor nekem megjött összehasonlítottuk a billentyűvel és kb a feléig ért a vidikari :D
    A súlyáról neg inkább nem is mondok semmit xD
    dupla tápcsatlakozó kell arra készűlj fel :)
  • Landren
    nem, nekem is MSI jön, csak a 256-os verzióban
  • Evogordon
    Milyet veszel? Sapphire? Megnézném hogy teljesít egy ultimate zalman hűtővel :)
  • Landren
    hát ja, én is nagyon várom már, hogy végre megérkezzen az enyém :)
  • Gascan #4827
    lol, nem :) x1950pro-t akarok vagy abban az ár/teljesitmény kategóriában
  • Landren
    Én is komáromi vagyok :)
    nem kell egy x800gto2 olcsóért?
  • GanXstaZoleeWrk
    erről van szó :)
  • Gascan #4824
    :)
  • Inquisitor
    AZért nem vesz, mert egyrészt aránytalanul drága, másrészt bő félév mire lesz olyan program ami kihasználja rendesen a többmagos cuccokat. Mármint játékokból. :)
    Addig meg "eldöcög" kétmagossal is a gép bőven ;)
  • Gascan #4822
    látom te nem szarakodsz, miért nem veszel egy quad core-os procit a gépedbe? :) hol is laksz? én komáromi vagyok...
  • Inquisitor
    Nos én boltit (MSI) és bontatlant tudok 69.990-ér, de erre 1 év gari van. :)
  • GanXstaZoleeWrk
    nekem van és ennyi az ára áfával, 2 hetes, dobozban 1x volt kipróbálva, 2 év garival.
  • Gascan #4819
    el tudnád küldeni a linket, hogy kinek van az? esetleg, hogy az a 65k tartalmazza e az áfát v. sem?
  • GanXstaZoleeWrk
    65k-ert van itt egy elado 1900xt 256
  • Gascan #4817
    minden bizonnyal, csak nekem ennyi pénzem nincs.... meg ha lenne is ami egyenlőre kilátástalan akkor inkább már ott a 8800GTS
  • Inquisitor
    Az X1900XT/1950XT-256Mb is jó ár/arányban, csak drágák :)
  • Gascan #4815
    természetesen én is csak olyan full detail feltételekről beszélek amit a szisztéma megenged, állithatom én a shader detailt fullra de ott már szar az egész..... szerintem azért az x1950pro jelenleg a legjobb ár/teljesitmény vétel.... Te, hogy gondolod? (u.i. volt mx440em és a vietcong 1et tudtam vele nyomatni fullba 1024*768on egy Duron 700mhz társaságában... ha jól emlékszem :)