5974
-
#4894 Off:
Jön az Ati 2GPU-s kártyája
2db X1950 egy nyákon nem hangzik rosszul. -
#4893 35-36 nettoért van MSI-be ha rendeled, ASUS-ban is 1-2ezressel drágább csak. Ha szerencséd van 1 héten belül megjön, most mivel karcsony van lehet több, de legrosszabb esetnbem is 3 héten belül megjön. Persze ha limitált a pénzed vagy nem vagy türelmes típus, akkor vegyél x1650xt-t, az se rossz kari. -
Anotino #4892 40-nel olcsobban nem nagyon latni, de meg az is feher hollo -
#4891 nem, mert netto 34 környékén már kapsz X1950por-t is, ami sokkal erősebb. -
Anotino #4890 Sapphire x1650xt netto 30-ert megeri szerintetek? -
#4889 Kurvajó árak de 1 évre nem éri meg nekem :( -
#4888 mit keresel itt:-)
az nvidia forumba is azt írják 70000Ft körüli árban az ati a jóbb mindenben tegnap olvasgattam
amúgy prohardveres kolegáknál hugyért sz@rért vannak az 1950Pro-k
msi 43000Ft ilyet azért ne vegyetek mert ez a cég rendesen belebutít a vgaiba
sapphire x1950pro 45000Ft
x1950xt csak 65000Ft szal vegyétekpiros betűseket nézegessétek -
#4887 én már multkor megmondtam ne vegyél olyat
most meg elfütyült az ideje
LOL -
#4886 nehéz eladni az x700Pro-t -
#4885 Ami nekem van videókártya meglehetne oldani hogy grafikus programokban besegítsen a renderelésbe? Mint pl a FireGL mert azt tudom hogy a 6800-as nvidiával meglehetett csinálni nem kellet venni quatro-t vagy mi az :D -
Inquisitor #4884 "ja és a hűtés jó..vagyis a ventilátor forog"
Nem jelent SEMMIT. Ha nm forog elég gyorsab, túl sok por van a bordák között vagy a hőátvivő kiszáradt, ne adj Isten nem fekszik fel a borda, akkor még lehet forró. Vagy simán öreg a kártya és befáradt.
De ennyi erővel lehet szofver probléma. Legjobb lenne egy teljes "szűz" újratelepítés. Esetleg egy drivercleanerrel leszedni az ATI drivereit, feltenni frissebb chipset drivert, friss DX9-et (decemberi az utolsó) és arra telepíteni egy új Catalystot. Hátha. -
#4883 ja és a hűtés jó..vagyis a ventilátor forog:S -
#4882 '' Hello, ati radeon 9800 prom van.
Játék közbe összecsuszik a kép megfagy a játék, utána elsötétedik a képernyő és csak ugy van..ujrainditok utána megin jó elinditom a játékot és kb 15 perc után megin ugyanez..
Vki nekem még régebben aztmonta h video modot kell átálítani..de hogy?
Catalyst control center van fenn.
Vki help? Thx.''
Vpu-t kinyomtam de a játék igyis megfagy, vagyis nem a játék fagy meg, hanem csak a kép.. -
Inquisitor #4881 Ellenben láttam gyári X1900XT MSI kártyákat, amibe rossz biost raktak gyárilag és 102MHz-el lasabban ment a GPU és a memoria is. Persze javítható hiba volt, de kínos. -
Inquisitor #4880 Az ATI kártyák is visszaveszik 2D alatt az órajelet mge jó esetben a ventit is persze :) -
Anotino #4879 2d/3d alatt hasznalt frekvencia eltero lehet. Atinal nem vagyok biztos(nekem most csak low ATI kartyam van), de NV nel eleg elterjedt. -
#4878 Egy kérdés:
Most vettem egy X1950XT-t. A fúrcsa az, hogy mindenhol azt írják a kártyáról, hogy a GPU 625MHz a memory meg 900MHz-en ketyeg. Mikor megnézem az Atitool-al akkor meg defaulton 500/594-et mutat, de az overlock-olás meg GPU-nál 621-ről memoryknál meg 900-ról indul. Ez normális?? Ati legfrissebb 6.12-es driver van fenn. -
#4877 szóval 2,4gigás ddr4-es memóriák fognak rajta üzemelni -
Inquisitor #4876 R600 has 512-bit external memory bus, Orton promises it takes no prisoners
Speaking at yesterday's AMD Financial Analysts Day, Executive Vice President of Visual and Media Businesses, Dave Orton, appeared to throw down the performance gauntlet in favor of AMD's upcoming R600 GPU. Having had over a month to study NVIDIA's G80, Orton did not seem the least bit intimidated. In a slide entitled "R600: Why we lead in graphics", Orton promised that even if the name of the company had changed, that the commitment to GPU performance leadership had not. He promised a "take no prisoners" approach to performance leadership for AMD's new GPU.
More interestingly, in his verbal remarks Orton reported (at roughly the 1:22:30 mark of the webcast) that one of R600's key advantages would be "new levels of memory bandwidth to the graphics subsystem, and bandwidth is critical to graphics performance." As all graphics geeks know, AMD pioneered the move to GDDR4 memory with the Radeon X1950 XTX, which gave them a temporary advantage in bandwidth. However, in the period since NVIDIA has released the 384-bit GeForce 8800 GTX, whose memory bandwidth crushes the X1950 XTX by 86.4GB/s to 64.0GB/s. It is impossible that AMD could regain a significant enough advantage in bandwidth to be cited by Orton as a major competitive advantage without following NVIDIA north of the 256-bit bus that has been a mainstay of the ATI/AMD high-end products since 2002's Radeon 9700 Pro.
R600 will therefore feature a 512-bit external memory bus, likely using 1.2GHz GDDR4 for ~153GB/sec from memory pool to chip, to back up the smack AMD's Executive Vice President laid down.
In other tidbits, Orton also vowed to be first to the 65nm technology process, but did not disclose which product he had in mind for the honor, nor even product type, GPU or chipset. Our graphics-oriented notes (and a few selected slides) on the rest of the conference are included inside, if you dare to take the red pill.
Fő a magabiztosság. -
#4875 Ha nem hagytak volna ki a normalis cd-rom vezerlo utasitasokat a sata utasitaskeszletbol, meg talan meg is baratkoznek vele :) -
izb #4874 hát a sata vinyó és a windows feltelepítése az adott sata vinyóra igencsak szarul sikeredett.
Mondjuk lásd a Raptor sorozatot hogy még mindig sata 1-es vinyókat preferálják talán nem véletlenül. -
#4873 Lerágott csont, hogy mi a különbség a PCI-E és az AGP között:
1.: PCI-E alá nagyobb a választék, és általában olcsóbbak kicsivel a kártyák.
2.: A PCI-E akárhogy is nézzük, átvette az AGP helyét. Már jóideje nem készülnek AGP-s alaplapok a nagyobb gyártóknál. Fejlesztés terén tehát előrelátóbb a PCI-E cuccok felé nézni.
3.: A PCI-E rugalmasabb platform, lásd SLI vagy Crossfire.
4.: Elvileg egyetlen PCI-E vezérlővel megoldható az összes periféria lekezelése, nem kell külön AGP vezérlés, külön PCI vezérlés. (elvileg, mert pl. a mai napig nem nagyon látni PCI-E csatis hangkártyákat, mivel a gyártók lazyznek...)
Ami a PATA vs. SATA-t illeti, ott is egyfelől a rugalmasság az előny (mennyivel egyszerűbb úgy berakni egy új vinyót, hogy csak fogsz egy kábelt, bedugod az alaplapba és a vinyóba, 'oszt már működik is, nem kell jumperrel szórakozni, nem kell amiatt aggódni, hogy elér-e az IDE kábel oda, továbbá kiegészítőkártya nélkül is lehet több vinyód, stb.), másfelől igaz, hogy hajdan a SATA még nem jelentett nagyobb sebességet, de most már a SATA-II. vinyóim megeszik sebesség terén reggelire a PATA vinyóimat... -
izb #4872 csak a pénz hajhászása volt.
Ha nem az lett volna,akkor kapnánk is valami plusszt a pénzünkért.. -
Anotino #4871 Azert nem olyan elmeleti az.. legalabb 0.5-1% -al gyorsabb :)
Amugy merheto teny, a legtobb mai kartyanak meg egy 4x agp is eleg, hogy kozel teljes hatekonysaggal menjen. De valoszinuleg nem is a sebesseg volt az egyetlen tenyezo mikor a szabvany cserelese mellett dontottek. Sot meg az sem biztos, hogy osszeeskuves :) -
izb #4870 valszeg arra készült eleve.arra van optimalizálva...fene sem tudja egyébként -
izb #4869 szerintem orbitális baromság...az a gyorsaság elméleti...
kb olyan parasztvakítás mint a ata és a sata erőteljes erőltetése... -
#4868 De pl. az én x800pro-m a hivatalos tesztek szerint is jóval gyorsabb, mint a PCIE-s verziója, ki tudja miért... -
#4867 Márminthogy a PCIE-shez képest lassúbb szerintük (szerintem is hülyeség, mert max. a kari és a fizikai RAM közti műveletek lehetnek lassúbbak). -
izb #4866 hát azért ezzel a lassúsággal vitatkoznék.....
de a te dolgod.. -
#4865 Lehet mégis PCIE lesz belőle, meg új alaplap, de azt már nagyon-nagyon meg kell gondolni. -
#4864 Jaja. Bár óva intettek a srácok, hogy AGP-set vegyek, mert lassúbb és drágább. -
izb #4863 Simán elég!
Neked is 4862-es hozzászólás és link ajánlott. -
izb #4862 Ezt cáfolom,részlet a prohardverről...
"Úgy tűnik, hogy tesztsorozatunk első részében tett megállapítások itt is érvényesek lesznek. A GeForce 7900 GT mellé akkor egy 3,2 GHz körül Pentium 4-et vagy 2–2,4 GHz körüli Athlon 64-et ajánlottunk, amivel a kártya teljes kihajtását valószínűsítettük. Ezúttal is csak ismételhetjük önmagunkat, a GeForce 7900 GT mellé játékhoz „felesleges” ennél gyorsabb processzort venni, mert a kártya egyszerűen annyit tud, amennyit ezekkel a processzorokkal bőven ki tudunk hajtani; egy drágább processzor csak pénzpazarlást jelentene ebben az esetben. Ugyanez igaz a kétmagos processzorokra is, tehát széttuningolhatjuk a 7900 GT alatt található Core 2 Duónkat, a játékok ettől nem fognak gyorsulni (már persze ha nem 640x480-as felbontásról van szó). "
És a Link
Tehát a konklúzió az hogy a te 2,8-as CPU simán elég egy 1950pro karesz mellé. -
Gascan #4861 szerintetek a procim elég lesz ASUS EAX1950Pro-hoz(Rainbow Six Vegas, Double Agent és ilyenek..:)? egy chieftec 450W tápot veszek hozzá... mit gondoltok? -
#4860 Gyorsaság mellett van még egy-két dolog, ami lényeges lehet. Pl: az X800 nem "tudja" az SM 3.0-t (és van már olyan játék, aminek alapkövetelménye az SM 3.0-t tudó kártya, különben el sem indul), valamint az X19XX kártyák már képesek az élsimítás és a HDR egyidejű alkalmazására is (nV-ből csak a 8800 tudja ezt). -
#4859 Oké, ezt én is észben tartom mindég. Obliban sokat tesztelgettem, hogy hol procilimites, hol videólimites a gamma és valóban sok helyen procilimites inkább. Azon már nem segít a videókari, de term. a videóhiányos helyeken bevadulhat. -
#4858 Az, hogy az adott VGA milyen jól muzsikál az adott CPU mellett, az erősen játékfüggő, tehát szvsz hülyeség az, hogy XY procihoz már nem éri meg jobb videókártyát venni, mert "úgyse hajtja ki". A másik fele, hogy képminőségjavító effektek (mint az anisotropic filtering és a full screen anti-aliasing) esetében abszolute nem számít, hogy milyen CPU van alatta, ezek csak és kizárólag a videókártyától függenek. -
#4857 Ja, csak még nem értem el a srácokat. Majd. Bár többen mondták, hogy minek a 2.8Ht mellé x1950pro, nem lesz sokkal gyorsabb mint az x800pro... -
izb #4856 ati vpu recoveryt állítsd be hogy jelentsen ha valami gondja van.
Ha ezek után is ugyanezt míveli akkor az első tippem a hűtés nem kielégítő működése. -
izb #4855 Nagykerből hozzák a prohardveres arcok is.
Hogy boltban miért nincs, na ez egy jó kérdés...