5974
  • killer123
    Már most mondom hogy kevés a tápod.
  • CSONTI123
    Nah hát ezen a téren kicsit sötét vagyok de remélem jókat írok, vagyis inkább remélem, hogy jó képet raktam be... Sorry de ezzen a téren sötét vagyok :P :( Egyébként bedugtam az extra tápcsatit..

• Anotino
    Csak a unified shaderarhitektura is egy szep kis ujitas, az 512bites memoriavezerlo csak hab a tortara. Valoszinuleg meglatszik majd az eredmenyeken. A felepitese miatt a shaderintenzivebb jatekokat valoszinuleg jobban nyomja majd, mint az NV, a tobbit pedig gyengebben.

Erre a tesztre mondjuk nem epitenek, de majd meglatjuk ha lesz par rendes teszt.. Arhitekturaban mindenesetre szimpatikusabb, mint a 8800gtx.
  • Gabesz amd64
    középkategória az mindig is siralmas volt nekik:x600/x700 széria
    egyedül talán a 9600Xt volt a jó...
  • ollie
    Bedugtad az extra tápcsatit? Milyen a tápod? Lehet, hogy nincs benn elég kakaó (márka, teljesítmény).
  • CSONTI123
    Sziasztok kis help kéne.. Nem régiben vettem egy X1600Pro vidikarit, és a fő gondom az, hogy már mikor elindítom a gépet, akkor fehér csíkok jelennek meg, illetve (máramikor) az xp elindul akkor ott is csíkos, csak akkor átmegy lilába.. Hozzáteszem, néha belökődik és akkor facán működik, mert 2-3 napig tudtam vele nyomulni, csak most megadta magát... :(

Régebben egy 9600-os volt benn azzal semmi gondom nem volt, viszont a 9700-esnél már igen.
    Azt, hogy milyen a gép ne nagyon kérdezzétek mert nem értek hozzá, csak annyit tudok, hogy egy Nforce3-as alaplap.. Illetve a vidikari AGP-s..
    Ha esetleg van ötlet, hogy ennek mi lehet az oka, vagy, hogy mi a megoldás megköszönném :)
  • ollie
    Szerintem tutira nem lesz rossz az R600, az eddigi évek is azt mutatják, hogy a csúcskategóriában nem rossz az ATI. Valszeg a közép és alsókategóriában lesz megint siralmas, hacsak nem tanultak végre az X1600 PRO/XT bukásából.
  • ollie
    Ez a referencia órajel. Nálam is ennyi, sajna nem DDR3-at tettek rá.
  • Gabesz amd64
    rengeteg újjítást? LOL

1Gb v 2Gb memcsi(de minek 2 Gb??),64 egyesített shader
    és a kedvencem a fogyasztás: 230 W
    hát ez télleg rengeteg újjítás
    talán az 512bites memcsivezérlő ami új :D

ez piskóta az Nvidia újjításához

de majd kiderül ugyis,mi lesz ennek a vége
    ugyis azt viszek az emberek ami nem drága és nem fogyaszt sokat...De mondhatám azt is h itt már tökmindegy melyik csúcskártyát veszi meg az ember(ha megteheti),mert mindegyik brutál kártya(lesz: R600) és minden elfut rajt "addig" míg a DX10-es játékok meg nem jellenek,mert csak ott kezdődik el a "harc" igazán.
  • Inquisitor
    Nem, a DDR2-es kártyának ennyin kell mennie. Viszont van olyan gyártó akinél lasabban megy, az effektív 800MHz az a referencia.
  • Taptarap
    hali, nem kevés ez a memoria órajel?

• dolfy #4923
    Az b...mi nagy megmértem és éppen,hogy csak beférne. Át kéne szerelnem egy szinttel a vinyót.
    Két tápkábelt kell rá kötni, hogy elég naftát kapjon.
  • Drizzthsz
    Jó kérdés, 9,5", azaz kb. 24 centi hosszú a kártya. A 2+1 tápcsati, ami kellene neki, azt hogy kell érteni? Kell neki 2 nagy csati, vagy micsoda?

Az én alaplapom felépítése elég szar, meg a házam is gagyi, de lehet megpróbálok beletuszkolni egy agp-s cumót...
  • Evogordon
    ATI R600 tesztek a neten
    [2007. január 01. @ 13:04 - Chesario]
    A Level 505 szerkesztői kitettek az oldalukra egy cikket, amiben a 2007-re ígért DirectX 10-es ATI kártyát tesztelték.

Az ATI R600 rengeteg újítást hordoz majd magában, ám jócskán lemaradva jelenik majd meg, mint az NVIDIA DX10-es kártyája. A tesztek során jó pár játéknál erősen elhúzott az NVIDIA 8800GTX kártyája elött az ATI új jövevénye, legalábbis a játékok terén, ám azt semmiképp sem szabad elfelejteni, hogy ez még nem lehetett a végleges hardver, amit beteszteltek!

LINK
  • ollie
    Annyit tuti megér én ennél többért vettem x1600pro-t, és annál sokkal jobb az x1650xt.
  • tmisi
    Az attól függ, hogy melyik gyártótól van, ergo milyen hosszú a kártya.
    Esetleg a memóriák okozhatnak gondot, ha túl közel vannak az AGP porthoz.
    Nemtom a proci elég-e ennek a karinak, de egy kis tuning akkor is ráférne, a Kingstonok is biztos bírják majd.
  • dolfy #4918
    Sziasztok!

Egy sapphire x1950pro AGP csatolófelületű kari szerintetek gond nélkül belefér egy asus p4p800se alaplapba?
  • Guer
    ennyiért télleg nehéz lessz....
  • Evogordon
    Azt.
  • macleod2005
    miyen drivert használsz? 6.12 es catalyst?
  • Evogordon
    Én nekem az van és a játékot végig vittem ezzel a kártyával de nem tapasztaltam ilyet.
  • macleod2005
    Akinek van x1950 pro-ja (pci os) és játszik a Splinter Cell Double Agentel és tapasztal olyan jelenséget hogy a játék menet közbe megadja magát (hang van kép nincs,Vpu recoveri talán visszahozza), és tudja a probléma megoldását írja le nekem plz!
  • Zsoldos
    az csak arra valo, hogy ne veszitsd el egy tapkabelt a vga miatt. (radughatsz meg vinyot stb-t)
  • tom235
    csá. nemrég vettem egy radeon x800 gto-t. van rajta egy y alakú tápkábel. Namármost én csak az egyik végére kötöttem be a tápot, a másik szabadon van, de így is megy. mire jó a szabadon hagyott kábel? vagy kettőt kéne rákötni? a használati utasításban 9 nyelven van leírva hogyan telepítsem a catalystot, de ez sajna kimaradt.
  • hykao #4910
    Igen, jelenleg az X1950PRO a leggyorsabb AGP-s kártya. Viszont szerintem legalább 400W-os táp kéne neki. Igaz ugyan, hogy a kártya kevesebbet fogyaszt a 80nanométeres gyártástechnológia miatt, mintha 90-es lenne, de azért így is kettő darab plusz tápcsatlakozót kell rádugni, olyannyira nem elég neki az AGP csatolón kapott áramellátás... :)
  • dolfy #4909
    Hali!
    Először is Boldog Karácsonyt minden kedves fórumozónak!
    Felkeltette az érdeklődésemet egy x1950pro kari, eddig ugyan geforce-os voltam de sajnos az agp lassan leáldozik és gongoltam szép zárás lenne ha kipróbálnék egy ati-s kértyát is. Meg hát jelenleg ez a leggyorsabb agp-s cucc nem? Kérdésem a következő: elég ennek a kártyának egy 350w-os táp vagy nagyobbra kell cseréljem?
  • hykao #4908
    Hát az én procim is elég gyengének számít ma már (2600+ Barton).
  • Anotino
    Hat korulneztem partucat helyen, meg prohw-s "boltokban" is, nem nagyon lehet latni altalad emlitett arakat. Tulzottan nem akarok rakolteni, igy maradt az x1650xt, 35 bruttot megert sztem. Nagyjabol hasonlo az ar/teljesitmeny aranya mint az x1950pronak.
  • Landren
    Itt egy másik teszt, na itt már azért elfogadható az AGP-s teljesítménye, sőt...
    Itt már azért jól látszik a különbség a 7800gs-hez képest.

Asszem az előző tesztben a nagyon gyenge proci miatt szerepelhetett ennyire gyengén az x1950pro 512-es.
  • Landren
    Igen, azok a karik mind PCI-E -sek, csak gondoltam azért jelzés értékkel leírom.

Azt a 3dmark05 ben csinált 6814 pontot tartom nevetségesnek. Az én Powercolor karim csinál 8300 pontot alapon, egy elég gyenge procival.
  • hykao #4904
    Amúgy köszi a linket. Pont ilyen tesztet kerestem, amiben a mostani kártyám is szerepel (7800GS). Már egy ideje dilemmázom azon, hogy érdemes lenne-e lecserélnem egy X1950PRO-ra (AGP-s az alaplapom, és ha nem muszáj, nincs kedvem lecserélni még). A baj csak az, hogy állandóan ezeket a Quake4, meg FEAR stb. teszteket erőltetik, engem meg az ilyesmik pont nem nagyon érdekelnek... :) De úgy hallottam, hogy az újabb játékokban még jobban domborítanak az X1XX kártyák, mint a hasonszőrű nV-k (X360 portokban meg méginkább), szóval talán érdemes lenne, tekintve, hogy szerintem 50-ért el tudnám adni a mostani még bő egy év garis Club3D-s 7800GS-emet - főleg, hogy AGP fronton nincs túl sok alternatíva.
  • hykao #4903
    Ez igaz, de azért kicsi az esély, hogy pont egy szart fogsz ki. Amúgy direkt AGP-sre vonatkozott a kérdésem. Ha jól értem a gyári hibás 256-os témák meg PCI-E-sek, nem?

Melyik részét nem akarod elhinni? :)
  • Landren
    Hát jah, csak az a gond, hogy pl. a PH-n meglepően sokaknak gyárilag hibás a Sapphire x1950pro 256 -os karijuk, még az ultimate verzióban is találtak. Tehát ha egy ilyen külföldről behozott karinak lesz gondja, nem lesz egyszerű sem olcsó a gariztatása.

Itt van egy teszt Sapphire X1950pro 512mb igaz agp-s. Na azt ami itt szerepel nem akarom elhinni.
  • hykao #4901
    Na ez az... Itt pl: KATT csak 215€ az 512MB-os Sapphire (ami ráadásul gyárilag valamivel magasabb órajeleken üzemel a referenciához képest)
    4-5 vásárló emberke összeáll, és egy kisfogyasztású dízellel bőven olcsóbban jönnek ki, mintha itthon vennék meg... :)
  • Inquisitor
    Kiskerben még nem, PH arcoknál csak 256-os GeCube-ot meg tán Powercolort.
    Jó drága lehet, mert egy 256-os is vagy 65K ...
  • hykao #4899
    Sapphire Radeon X1950Pro 512MB-GDDR3 AGP - ilyet látott már valaki kiskerben? Elméletileg néhány nagykernél már van.
  • Inquisitor
    Szép tanács, de elvileg nem volt belőle DDR3-as. (Gyakorlatilag egy féle igen, itthon sose árulták és csak 128MB-os.)
  • Landren
    DDR2-es rammal ne vegyél semmilyen videókarit
  • p377y4
    Szerintetek ezt érdemes lenne megvenni HIS X1600Pro IceQ 512/256MB DDR2 AGP???? vagy inkább másik tipust? PLS PRIVIBE ÍRJATOK RITKÁN NÉZEM A SG-t
  • Evogordon
    Nem lessz rossz. Az nvidia quad kártyájának ellenfele lessz.