5974
  • Landren
    igaz
  • timantes
    Olvastam valahol hogy ez a kártya 36 pixel shader egységgel van felruházva , igaz ez ?????????

X1950GT Super 512 DDR3
  • oneal1
    nekem is ez volt, feltettem minden frissítést meg framework 2.0 át már indul a cc
  • lybrahu
    Köszi a gyors segítséget, máris nekilátok.
    Remélem sikerrel járok!!
  • ollie
    A CLI-hez a .net framework kell, microsoft-tól letöltheted, tedd fel az 1.1-et és a 2.0-át is.

Aztán csináld ezt:

Decane
    Maha Guru

CLI.exe is a process which used to be associated with the proper functioning of CCC. It used to be a process which would either need to be present, or need to be started each and every time you would open CCC. Now, since you are getting an error stating that CLI.exe cannot be found, I'm assuming that your registry entries are pointing at the wrong value.

So, my solution: Reinstall the drivers, but do it exactly as I describe below:

1) Go to Add/Remove Programs and uninstall the driver components in this order! Don't reboot before I tell you to.

a) Catalyst Control Center
    b) ATI Display Driver
    c) ATI - Software Uninstall Utility

2) Download and install CCleaner. It is a nifty program which I'll trust over RegSupreme any day. It is not bloated, and if you don't wish to keep it after we're done, you can safely uninstall it without having to worry of it having left anything behind.

3) Reboot your PC.

4) Go to Safe Mode, by tapping F8 during the black screen with ~4 or 5 lines of text which comes before the Windows loading screen, and then selecting Safe Mode as the startup type, and Windows XP for the OS.

5) Log on to an administrator account (doesn't matter which one, but I'd suggest you use your own), and once at your desktop, start Driver Cleaner Pro.

6) In the Cleaning selection, tick "Select multiple cleaning filters" and choose the following:
    - ATI
    - ATI CCC
    - ATI Uninstall Utility
    - ATI WDM
    Then press the "Start" button, and after it's done cleaning, close the program.

7) Start CCleaner and go to the "Issues" section.

8) Tick all of the filters, and run the scanner, remembering to create a registry backup when it automatically prompts you to.

9) Run the scanner again as many times as needed until nothing shows up at the screen.

10) Reboot and install your drivers in normal mode as you usually would.

*Notice: You should perhaps use ATI Tray Tools instead of CCC. It's much better in every aspect. Also, you do not need to ever install WDM drivers if you have a card that is not VIVO compliant.
  • lybrahu
    Van egy másik figyelmeztetés is :(
    Valaki esetleg...??

• lybrahu
    Üdvözlet!
    Remélem jó helyre írom a kérdésemet. Szal újratelepítettem az xp-t alaplap és proci csere miatt.Van egy X700-as PCI kártyám amihez letöltöttem a legújabb (asszem 7.2-es) Catalystot. Induláskor viszont mindig ez a kép fogad, és nem indul CCC. Mi lehet a gond?

• ollie
    Az Oblivion szerintem nem fog maxon menni.
  • Evogordon
    Én is mikor kijön az r600-as ezt a kártyát egyből cserélem le mert ha tovább várok nagy összeget fogok ezen a kártyán bukni.
    Csak remélem nem lesz valami 160e ft-os ára..
  • Sir Quno Jedi
    Menni menni fog...
  • Evogordon
    A crysis megy majd dx9-es kártyákkal is.
  • timantes
    nem dx10-re kell ez a karesz , lényeg hogy az EDDIG megjelent játékokat , beleértve az elkövetkezendő 1 év terméseit is JÓL VIGYE!
    tehát az eddigi reakciókból ítélve a kártyát érdemes megvenni DX9-es játékokhoz ? ( függetlenül a többi hardvertől ami a gépben van )
  • Sir Quno Jedi
    Meg ez nem DX10-es kari nemdenem, így aztán felejtős Crysis-ban...

A proca meg harmatos.
  • Evogordon
    Hát az unreal 3-al meg a crysis-al nem fogsz maxon játszani de a rainbowsix meg az obliviont játszva viszi full grafikán.
  • Anotino
    Fullon nem hiszem, meg aa nelkul sem.

Egy 8800gts -el esetleg. Nomeg a p4 sem egy eros gamer proci.
  • Gabesz amd64
    hát fullon biztos nem tudsz maj játszani
  • timantes
    Hello! Tanácsotokat kérném!
    Egy Palit X1950GT Super 512 DDR3 PCI-E kártya vásárlása mellett tettem le a voksomat!

hivatalos oldal

A kártyát csakis és kizárólag JÁTÉKRA fogom használni , kérdésem hogy ezzel a kártyával maxon tudok e R6 VEGAS , OBLIVION , összes unreal engine 3 ( !! ez a léyneg !! ) , CRYSIS játékokkal játszani ???????

A gépem többi részével nem lesz gond ( 560W táp , 2048MB DDR II KINGMAX , Intel P4 3400 ........ )
  • oneal1
    oké köszi! holnap próbálom, most épp megy...:)
    de ha újra indítanám lehet nem menne...
  • ollie
    Hátizé, csak találgatni és próbálkozni lehet.

1. Ha bármi húzva van a gépedben, tedd alapra (mindent)
    2. Kapcsold ki (vagy éppen be) a fast writes-t
    3. Kapcsold ki (vagy éppen be) a GPU recovery-t
    4. Tedd "gyári"-ra a memóriák késleltetését.
    5. Stb, stb.
  • oneal1
    hali!

Olyan a kártya ha indítom a windowst egyszer ad képet egyszer meg nem...
    ha már elindult egyszer akkor utána fut rendesen minden, úgyhogy nem értem mi a baja....próbáljam esetleg másik driverrel?

annyit vettem észre hogy néha úgy vált felbontást hogy nem rakja ki az egész monitorra a képet.

help:)
  • ollie
    hogyan?
  • Risu Führer
    okké köszi már megoldódott
  • XuChi
    Sziasztok.

Van egy kis gondom. Van egy Sapphire x1950xt-m 256mb pci-e.

És ilyeneket müvel néhány programban. Mi lehet ez???
    Még annyit hogy nincs húzva és nem babráltam rajta semmit sem még a hütö is a gyári.[IMG][/IMG]
  • Me0w
    Valoszinu, hogy a 9700 mas orajelen jaratja magot es a memoriat es ezert kockasodik a kep. Vagy visszarakod az eredeti biost - Ati bios collection@techpowerup - vagy a mostanit editalod mondjuk RaBit-al az eredeti orajelre.
  • ollie
    Ha a softmod bios cserét jelent, akkor vissza kéne tenni az eredeti biost.
  • Risu Führer
    lehet nem itt kellene kérdeznem de most kaptam egy ati radeon 9500-as kártyát ami softmoddolva van 9700-ra és amióta megvan mindegyik játéknál valamikor bekockul a kép.nem annyira észrevehető de engem azért már idegesít.jó lenne ha tudnátok segíteni.
  • ollie
    És hol vetted? Nyomsz egy privit?
  • oneal1
    duplamagos jaja
  • oneal1
    50
  • ollie
    Öööö, most nézem, neked AGP-s 1950-ed van? Mennyibe került?
  • ollie
    Szerintem csodára ne számíts. Majd ha duplamagra lesznek a játékok optimalizálva, sokkal jobb lehet. Ugye za A64 3800+ duplamagos? Ha nem akkor vegyél inkább egy C2D E4300-t. Igaz, kicsi az órajele, de az 50%-os tuning garantált.
  • oneal1
    hali!

1 krédésem lenne:
    Most az aláírásoban lévő proci mellett van az 1950pro-m!
    Nemsokára veszek egy athlon64 3800+ os procit.
    Ez mennyivel fogja jobban kihajtani a kártyát??

köszi
  • Inquisitor
    Most már a fene se tudja.
    Április 17-én jön a GF8800 Ultra, 8600GT/GTS, meg a 8300-as család. Elvileg addigra (+/- 1 hét) ki kéne jönnie a "gagyibb" RV610 és RV630nak ... viszont most azt pedzegetik, hogy májusban jön az összes kártya, egyszerre az R600-al. Az R600 viszont még se 80 nanos lesz, hanem 65 nanométeres.

[URL=http://www.youtube.com/watch?v=EJ6aMxPh6k0]ATI R600 "Ruby 4" techdemo[/URL]
    Addig is itt egy low quality video a techdemójukból. Szépnek nem olyan szép, de van benne pár érdekesség, pl. a poligonszám. (2-2,5Millio/frame!)
  • uborka666
    ATi új sikervárományos kártyái, X1950GT-X1950PRO teszt, nVidia hasonló árkategóriás 7600-7900-esei ellen, érdekes teszt, nagyon jól megirva!
  • ollie
    senki sem tudja
  • Evogordon
    hi
    Pontosan mi a megjelenési dátuma az R600-as családnak épenségel?
  • ollie
    aha
  • Inquisitor
    A Vista drivernek égadta világon SEMMI köze az XP driverhez, ezért logikus, hogy a két driverben való optimalizálás full független. És azért a Vista gyorsítás, mert abban eddig használhatatlan volt az OpenGL szinte.
  • ollie
    Basszus, elkerülte a figyelmemet:

Performance Improvements

Open GL performance improves for all ATI Radeon™ X1000 series products. Gains of up to 25% in Doom 3, 48% in Quake 4 and 21% in Prey can be seen on a variety of ATI Radeon™ X1000 cards. These performance gains are noticed under the Windows Vista operating system.

B@sszák meg, nem igaz, hogy ilyen szemetek legyenek.
  • ollie
    Lehet, de az ATI release notes-ban nincs benne, hogy Vista alatt gyorsult az ogl, hanem hogy általánosságban gyorsult (oprendszer mgejelölése nélkül). Egyébként meg nem is érteném, ha csak Vista alatt gyorsulna. Az azt jelentené, hogy az új optimalizációkat csak Vista driverbe tették volna bele.