5974
![](\"http://www.ati.com/designpartners/media/images/x800_logo_H.jpg\")
-
Inquisitor #5214 Gondoltam hátha érdekel valakit akinek Mobility cucca van és/vagy vásárolni szeretne ...
Összes eddig kijött Mobility VGA tulajdonságai ...
Az oldal koreai (Atimania.com), de a halom táblázat angol! Benne van szinte minden lényeges adat.
Itt meg az eredeti Tech ARP cikk, ahonnan másolták. -
Inquisitor #5213 Ezért használnak mások régi Control panelt és/vagy ATT-t. Persze Vista alattnem tudom hogyan lehet majd kicselezni?
Az Inquirer nem írta szerintem, hogy csak Vista alatt, de más oldalak szerint meg csak Vista alatt gyorsult. ott meg nem nehéz, mert mindkét gyártónál voltak gondok az OGL sebességével. -
Inquisitor #5212 Gamestar megint 4 nap késésben van?
Amúgy hivatalos dátum nincs, van egy kósza infó március 30-ról. A kártya valódi kiadása meg eleve áprilisra volt várható, hivatalos dátum meg sose volt. -
f@sza
igy most tovább kell várni h csökkenjenk az Nv VGA-i :( -
Hátizé.
Előszőr is, a release notes-ban egyáltalán nem írják, hogy az ogl csak Vista alatt javult. Ez már megint inquirer hülyeség. Azt igenis írják, hogy jelentősen javult, és fel is hozzák példának a doom3-at, a prey-t (hurrá, ez is doom3 motor), és mégvalamit, amire nem emléxem. Én fel is tettem, kipróbáltam az NWN alatt (kövezz meg, de ez a legújabb ogl-es játékom jelenleg), és nem nagyon tapasztaltam különbséget az X1600pro-mon. Lehet, hogy gyorsult mondjuk 10%-kot, de én ezt nem nagyon veszem észre, mert 1280x1024-ben, 2xAA és 8xAF alatt 20-25 fps az NWN, igaz valami új mod-val, ami eléggé gépigényes. És itt ugye a 10% 2 fps-t jelent, ami nem igazán tűnik fel.
Viszont van egy komoly bug, el sem tudom indítani a CCC-t advanced módban, rögtön basic-ben jelenik meg, és nincs átkapcsológomb rajta. És ott is csak a felbontást tudom állítani, meg forgatni a desktopot.
Úgy látszik, hogy ATI-ék még mindig nem tanultak meg rendes Control Panel-t készíteni. -
Késnek az új ATI kártyák
[2007. február 22. @ 14:06 - Berkenye]
A techPowerUp! értesülései szerint az ATI/AMD áttolta a március 11-ére tervezett nagy sajtótájékoztatóját 2007. második negyedére.
Ezen az Editor's Day elnevezésű rendezvényen mutatták volna be az R600 kódnevű új grafikus kártyacsaládot. Így aztán a hamarosan megrendezésre kerülő idei CeBIT kiállításon várhatóan nem lesz túl nagy felhajtás a vállalat standjánál.
info: Gamestar -
Inquisitor #5208 AMD releases speedy OpenGL drivers
Catalyst 7.2, officially
DAAMIT has released a new, monthly version of its Catalyst drivers. Catalyst version 7.2 supports Windows XP, Vista, and Linux.
The highlight of the release is the improved speed of OpenGL applications under Vista. AMD claims it will increase the speed of Doom 3 by a quarter, boost Prey by 21 per cent while Quake 4 will be better by half.
These claims are based on the current speed of these apps with ATI Radeon X1000 series, but did not go into detail about how fast is this compared to default speed in Windows XP. AMD does not want to spoil Microsoft's fun with launching Vista all over the world.
Other features include new Catalyst Control Centre for Windows XP (the same as one released with 7.1 for Vista) - load times have been massively improved, so you no longer have time to start making coffee while CCC loads.
A less 3D enthusiast crowd can enjoy a 3D static preview.
Valaki meg tudná ezeket erősíteni, mert momentán semmi új OGL cucc sincs a gépemen ... -
miért ne működne? működik -
Inquisitor #5206 OFF: Thanx, és működik a crack gyári programmal is? (Vagy hülye kérdés?) -
LOL
Maszka barátom szereti fényezni az AMD/ATI-t és azé nem irta be azt h szabna :DDDDDD -
figyi, és szövegszerkesztés közben nem szab? :) -
hol van 8900GTX? :DDDDDDD -
most néztem utána amit vettem sapphire x1950pro-t annak az alap órajelei 575/1380 az enyém pedig gyárilag 581/1404 MHz-n mennek ez már az újabb kisdobozos sapphire amibe nem csomagolnak DefincsiKód DVD-t meg PowerDVD-t se meg nincs rajta átlátszó ablak amibe kibontás nélkül látni a kártyát a doboz kb akkora mint amikbe régen a Savage4-ket csomagolták szal mikor előszőr megláttam azt hittem x1300-ast hoztak nekem:-)
ja és az ára sem elhanyagolható: 41900Ft prohardver.hu mikádó&laci06-nál vettem félnaposszállítással:-)
Full Default (AMDAthlonX23800+2x512MBKingmaxMarsDDR800AbitKN9Ultra1.0Bios1.7Catalyst7.1Nforce6.19AMDDual-Core Optimizer1.1.1RealtekR1.54):
3DMark2000 1.1 17981
3DMark2001 SE 3.3.0 23574
3DMark03 3.6.0 14513
3DMark05 1.2.0 9266 (Az X700Pro-m Sempron2800+ itt húzva 3600 tudott)
3DMark06 1.0.2 4604
3DMark06 1.1.0 4614
AquaMark 3 Ati Patch 76583
Winrar 3.62 925
CPUmark 99 1.0 237
azt vettem észre ha C'n'Q be van kapcsolva akkor sokkal kevesebb pontot kaptam a régi 3DMarkokba
Ja és ez a 6. AMD-s Abit alaplapom (KG7#KD7-Raid#NF7-S2G#NV8#KV8Pro)eddig mindig meg voltam elégedve velük: nem túl drágák és jól lehet tuningolni sok cucc ot adnak hozzá soxor van frissítés:-) Haweroknak(NF7-S#NF8-V#KV8Pro)
Videokarikból a Connect3D-t (9600#9550) szerettem de sajna x1XXX-ből nem láttam
a játékokról(szimulátorok) annyit hogy AA és AF nélkűl faszán futnak de amint bekapcsolod (Level1-2-3 van az Rfactorba) nekiállnak szabni 1-2 körig, kicsit kevés a ramom de hawernak Inno7900GS-e van 2GB rammal - neki ugyanúgy szab ide még a 8900GTX is kevés:-), a WTCC 06 akadozik a legjobban Level 2-vel amikor vagy 25 autó van a MonteCarlo szerű pályán de csak a box-nál, LCD moncsim van tehát 1280-1024 5:4-be játszok V-Sync On Full Max Grafikával. Azt hozzá kell tenni hogy én még a 2ms és a 4ms LCD-t is meg tudom különböztetni SASszemű vagyok 2méterig:-)
A WTCC 06 x700Pro-val(kb6600GT) már játszhatatlanul futott kb 25fps azért cseréltem le.
Ha valaki nem hissz nekem az próbálja ki a saját gépén a LADA Racing Club-ot ott kiderül kinek milyen bika gépe van (kb olyan mint a Street Legal Racing Redline amikor ekőször megjelent) szerintem ez CoreDuo28800GTX-en is szab:-(
Az FPS-ek(Half-Life2Ep1,Prey1.1) azok még AA AF-el is simán futnak de én mostanába csak szimekkel játszok(GTR2, LFS)
szövegszerkesztés közben 47 fokos hangja olyan közepes(gigabytex700pro) de rivatunerrel kipróbáltam a ventit 100%-on úgy marhahangos kb 40db 1m-re(nyáron gáz lesz)
25%-on úgy még halk kb 13db filmnézés közbe így használom (10decibel = 2x-es hangnövekedés) -
A másik topikban válaszoltam. De ezek szerint nem fogadja el lemeznek a DVD-t? Akkor az egyedüóli megoldásnak a no-cd cracket tartom. gamecopyworld.com -
Inquisitor #5200 GeCube X1950XT 256MB AGP ...
X1950XTX órajele FÖLÖTT! -
Inquisitor #5199 Dungeon Siege az ATT kilövése után megy ... egészen a karaktergenerálásig, annak végén kéri a gyári CD1-et. Na igen, csak ez DVD-s verzió! Elvileg 1.11-es, így pont nem megy rá egyik gyári patch sem, sz'al nem tudom mit csináljak ... -
Inquisitor #5198 Nem hallottam ilyenről senkitől, az órajel elvileg csak a 2D/3D váltáskor változhat nagyon ... X1900XT-ből láttam olyan MSI-t aminek rossz Biost égettek be és lasabban ment, de azok Bios frissítéssel javíthatóak voltak. -
Inquisitor #5197 Japánban már előrendelhető a Powercolor X1950XT 256MB AGP(!!!) verziója ...
Elvileg 299USD körüli áron van. PCI-E fronton az 512-es kerül ennyibe. -
Nem egészen értem mire gondolsz ezzel, mit értesz cicergés alatt? Az órajelek változnak, amikor nem futtatsz 3d-t akkor lejebb veszi az órajeleit. Erre gondoltál? -
ent #5195 Van vkinek problémája sapphire x1950xt-vel? Cicergés, órajelek változása, gyári sebesség változik, csökken... stb. -
Inquisitor #5194 Off
Ne nevess ki, de nem volt időm tesztelni, hogy megy e. Semmi mást se futattam a kártyán azóta. -
Inquisitor #5193 Vagy 2,5 centi ... -
Inquisitor #5192 A kereskedelmi XTX kártya, bármi is lesz a számozása, az 241mm hosszú lesz ha jól értettem, kb. 3 centivel rövidebb mint a jelenlegi 8800GTX. -
Ezzel a hűtővel. De majd lessz a 9colos változat. -
de hosszabb.. 12 inch -
Nem hosszabb.. -
zoolee #5188 Hali, kérdezhetek valamit???
Sokan panaszkodtak a 8800gtx miatt.
Akkor emiatt hányanfognak????
Ez mannyivel hosszabb???? -
off
megy a dungeon siege?
/off -
Inquisitor #5186 Fogyasztási adatokra meg No comment. A GeForce 8 szériára is 2x akkora fogyasztásokat pletykáztak, mint ami volt neki végül. -
Inquisitor #5185 A megadott adatok alapján 24cm lesz a hossza és valami olyasmi kinézete van, mint egy X1950XTX-nek, max. lehet a hűtés picit komolyabb. -
Jah,és elfelejtettem kérdezni,h igaz,h az R600-asnak 700MHZ lesz a magórajel,2200 meg a RAM-oké? -
VR-Zoneos képecske.Nem sok minden van rajta de lényeg,h a Retail kareszról van:
-
Inquisitor #5182 Mint az párezerszer le lett írva, ezek OEM kártyák, "márkás" gépek gyártóinek, mint DELL, HP/Compaq és Tsa.
Az ilyen kártyák általában ekkorák szoktak lenni, lásd lépeket OEM GF4200, 6800, 6800U, és 7900GTX-ről is.
A boltban kaphato változat SOKKAL rövidebb, igaz nem sokkal eszik kevesebbet. :( -
Inquisitor #5181 A tippek szerint a normális 9-9.5"-os KERESKEDELMI kártyákon egy olyasmi hűtés lesz, mint a jó öreg GF7900GTO/GTX-en, max. nagyobb ventivel. -
Inquisitor #5180 The four flavours of DAAMITs R600 detailed
UFOs exist
LAST WEEK, WE GOT the R600 driver code that we dissected and inside we found four cards based on DAAMIT chip. We wrote about it here and here.
Now we may have figured out what all four cards are but now it looks now there will be even more than four. If ATI makes the Uber edition water-cooled card we are looking at five cards. Let's first talk about the four we can confirm.
Dragonshead is R600XTX and is a full-length 12.4-inch card with 1024MB memory for OEMs. We wrote more about it here.
The second card is Dragonshead 2 with the same clock as the R600XTX 12.4 inch card. The only difference is that this card ends up being 9.5 inches long and needs 240W power. It still has 1024MB memory and 512Mbit memory controller. It comes with two 2x3 pins power connectors that we already saw at Geforce 8800 GTX.
The third card is codenamed Catseye and comes with R600XT chip clocked 10 to 15 percent slower than the R600XTX. It comes with 512B of GDDR3 memory and is 9.5 inches long and occupies two motherboard slots. In metric world it is about 24 cm long. It eats up 240W and has two power connectors, 2x3 pin ones. It should see the face of the market in April. The first three cards have dual DVI and VIVO option.
The fourth R600 based card that we can confirm is codenamed UFO. We wrote about it here. The clock speed will be smaller than R600XL version and the card comes with 512 MB of GDDR3 memory. It has dual DVI and TV out but no Vivo. It is nine inches long and has dual slot cooler. It consumes 180W and has a single 2x3 power connector. It is scheduled for production in April.
-
Anotino #5179 Sajnos a tendencia ez. Ha megnezed pl egy regi csucskategorias r8500 huteset, ugyszolvan semmi. Miniatur pargrammos borda es egy kis venti.
Mostmar egy kozepkategorias kartyaknak is otromba nagy hutese van, ezek a szornyetegek meg.. Nagy a verseny es gyorsabban akarnak fejlodni, mint a gyartastechnologia. -
Remélem nem ilyenek lesznek a jövő kártyái, mert ilyen otromba karit még poénból sem tennék a gépembe. -
Hát ez eléggé vicces
ATI-nál eljött az FX széria??? LOL -
Inquisitor #5176 ATi 65nm RV610/RV630 Cards Info
VR-Zone has gotten some concrete information on the process technology and memory interface of RV610 and RV630. Both will be based on 65nm process technology from TSMC. RV610, the low end version will only have 64-bit memory interface and we have told you earlier that there will be 2 variants at launch; RV610LE which is DDR2 based and RV610PRO which is DDR3 based. The RV610LE card has 4 layers and consumes 25W of power while RV610PRO has 6 layers and consumes 35W of power. RV630, the mainstream version will have 128-bit memory interface and comes in 3 variants; DDR4, DDR3 and DDR2. The power consumption stood at 128W, 93W and 75W respectively. There will be samples in March and expected launch in April.
-
Inquisitor #5175 R600 Uber edition confirmed
Water cooled is the secret
WE CAN now divulge details of the third of the four R600 versions ATI is preparing for consumers. One is DDR3, one is DDR4 - the long one - and the third one is now known as the Uber edition.
We broke the news about the four different versions here.
R600 Uber edition will end up as the fastest R600-based card of the first batch on the shelves. The key secret is a water cooler. We heard that two companies are competing to make the cooler. One is Aavid , which we have already seen on many graphic cards and the second is Denmark-based Asetek.
We hear that the water cooler has both water pump and the reservoir on the radiator. So the card will look similar to the other cards, just with bigger radiator, powered with fan, and a reservoir.
You should not end up with lot of wires and tubes from and to your card. It should be the fastest card around but we will have to hold our breath for a while more yet.
Meanwhile, we'll try to sniff out what flavour the fourth implementation will come in. And that's without delving into the professional world, as Theo has here