5974
  • ent
    Szerinted mért kérdeztem nagyokos?:D Általában, ha olvasol readme.txt fájlokat, (és naná hogy van a refreshfixnek is) ott le van írva, hogy mik azok a dolgok, mely bekavarhat a beállításánál. DDC is fel van sorolva! CSak idáig a kedves fórumozó nem jutott el, hogy elmondja, van vagy nincs! És persze én se voltam!:D:D:)
  • [Jakuza]
    Ha DDC nincs bekapcsolva, ugy jo a 85Hz megadasa, amugy ha bevan kapcsolva a DDC akkor a monitorbol veszi a frekijeleket.
  • illidian
    Mégegyszer köszi most éppen tesztelek.
  • illidian
    Figyelj csak és ha ott DDc -nél alegmagasabb felbontásnál és képfrissitésnél a monitor legmagasabb értékét adom meg az ugy jó lesz?
    Jelen esetben nálam az lg-m 1024*768 -at tud,85 hz-n.
  • [Jakuza]
    Rem3ljuk.
    Bar altalaban, a segitseget kapo userek, nem igazan szoktak visszaterni, hogy megosszak velunk, hogy mi a fama.
  • illidian
    Köszönöm megtaláltam ott egy magasabb érték szerepelt,amikor a pipát kivettem belöle,beállitottam ahogy mondtad az asztal frissitésével és felbontásával azonosra.Remélem mükszik csak nem ertem hogy ott alapbol miert a legmagasabb érték volt?
  • [Jakuza]
    Minek az a refreshfix ?
    Catalystbol belehet szepen allitani.
    Irany a VGA beallito menuje, majd -> Megjelenito eszkozok -> A monitornal raklikkelni a megjelenito reszre, majd DDC informacio kikapcs es a jobboldalt beallitani a frissitesi frekvencia felulirasanal, a megegyezik az asztallal.
    Es voila mar muxik is.
    Monitornal meg megadod a megfelelo felbontasnal a kivalasztott frissitesi erteket es kesz is van.
    Nem kell semmifele refreshfix vagy egyeb mas program.
  • illidian
    DE cat 5.5 van fent es a probléma még mindig fent áll.Van vmi más ötleted?
  • ent
    Ezek szerint nincs: refreshfix.exe
    cat 5.5?
  • Narancs
    refresh --> képfrissítés
  • illidian
    A legujabb catalyst drivert használom,es nem tudom mit értesz refresh alatt?
  • arnyek1000
    Nekem néha a 9800 prosom is ezt csinálja és nem nagyon segített eddig semmi és senki mondjuk nekem 939es A64 van drivert már rengeteget cserélgettem segített 1 kicsit a hangkártya csréje de a problémát nem oldotta meg csak ritkábban csinálja ja és nálam a frissítést nem változtatja
  • ent
    Milyen drivert használsz? És van e feltelepítve Refresh?
  • illidian
    Sziasztok!
    Segitségeteket szeretném kérni egy olyan problémában amit nem tudok megoldani.
    A kártyámat lecseréltem egy x800xt-re es olyan képernyövel találkozok/csak játék közben/hogy elsötétül és utána kikapcsol.A képernyő frissités megváltozik.Resetelés után a monitor beállitásnál 72 herzet találok 85 herz helyett./1024*768-ban/Alapbeállitásnál.A configom hátha segit:
    asus p4 p800se
    gigabyte x800xt platinum
    2*400 herzes 512 ddr brand memoria
    chieftec 460w táp
    2db winchester
    3.0 prescott intel proci

Elöre is köszönök bármit még az ötleteket is mert én már kifogytam belölük.
  • steweee
    ja, hát ez olyan dolog hogy a konfigom:
    athlon 1700+
    radeon 9500
    4 nagy vincseszter (2*60gb+2*80gb)
    dvd olvasó
    dvd író
    cd író
    és 300w táppal is simán ment (egy ócska kodegen volt a régi 4 évvel ezelőtti toronyházamban,akkor még az is nagy számnak számított méretileg és férőhelyileg)
    és úgy hogy cd-t, dvd-t írok közben filmet futtatok az olvasón, kitömörítek két vincseszter között, a harmadikra letöltés megy netről, a rendszervincsesztert a net böngészése miatti swappelés bizgatja is hibátlanul elment.minő csoda.csak az új geforcéknak iszonyat a fogyasztása, na abból tényleg nem jó kettő,mire meg a legnagyobb amd-k elavulnak annyira és lemegy az áruk hogy érdemes legyen többet is egy gépbe rakni akkorra a tápoknak is felmegy a teljesítményük és lemegy az áruk
  • HITMorpheus
    Hali!
    Honnan tudnék letölteni ATI Mobility U1-hez drivert? Nem tudok DVD-t nézni, mert valami hibát ír ki, és megpróbálkoznék valami drverfrissítéssel.
    Az www.ati.com nem jön be nekem...
  • Gabesz amd64
    amire Te megvennél még egy procit(már elavult a géped azaz 2év múlva) addigra már megint kijön egy új proci,VGA, meg sorolhatnám...

Punkernak meg igaza van fogyasztás...mennyi tápot rakjak a gépbe? ha bövitem a gépet még egy procival ,VGA-val akkor még egy táppal is bővítenem kéne? LOL
  • MasterJay
    Ergo plussz ventik nagyobb zaj nagyobb táp. Szóval a végére lehet, hogy nem is úszod meg olcsóbban mire megveszed hozzá a kütyüket.
  • Punker
    gondolkozz 4 proci 4x annyi fogyasztás és annyi hőt termel hogy tuti nem kell télen fűtened :)
  • steweee
    miért is? mert a windows xp home edition nem támogatja,pontosabban tök mindegy neki mert nem tudja kihasználni. még a windows nt-nél működött a dolog.és elsősorban videokártyáról beszéltem, olyan meg vagy geforceban.és ha csak a teljesítmény ár arányt vesszük prociknál akkor:
    sempron 2400-as - bruttó 13.000
    athlon xp 3200-as - bruttó 28.000
    és megfelelő oprendszer támogatás alatt két sempron jóval erősebb mint a jelenlegi csúcskategóriás amd proci.és ha már korábban vásárolt vki akkor még drágábban egy 2400-es sempront, most egy kisebb befektetéssel erősíthetné a konfigját.aki meg most vesz drágán egy athlont,az később vehetne bele még egy ua procit, amikor már az is olcsóbb. számunkra ez lenne a kedvező. miért érné meg a gyártóknak is?mert nagyon sokan akik nem ilyen fos országban élnek fos fizetésekkel rögtön a legerősebb legdrágább prociból vennének kettőt ha már bele lehetne rakni az alaplapba és támogatná az oprendszer is
  • Gabesz amd64
    ez hülyeség lenne :)

már van/volt többprocis alaplap(szerverek)felesleges olyan alaplapokat senki sew fog késöbb venni még egy úgyanolyan procit(ha csak így tudják megoldani)
    na mindegy
  • steweee
    egy furcsa kérdést vetek fel. technikailag ugye lehetséges hogy két videokártya egyszerre számoljon, így majdnemhogy megduplázva a grafikus teljesítményt. ha jól tudom az nvidiának van is ilyen kártyája hogy össze lehet őket kötni. na most felvetődik a kérdés hogy miért nem megy el olyan irányba a fejlesztés az alaplapokkal és egyebekkel, hogy ez támogatva lenne? gondoljunk csak bele, nemhogy bevételkiesést hanem még növekedést is okozhatna a dolog, hiszen jelenleg a középvásárlói réteget leginkább az tartja vissza egy drága csúcskategóriás kártya megvásárlásától hogy nagyon hamar sokat veszít az árából, és persze hamar jönnek az újabb erősebb cuccok. viszont így már az idő elteltével is mellé lehetne venni egy másik kártyát ami akkorra már ugyan egyesével nem csúcskategória, de dualban az, és nyilván a második kártyát már jóval olcsóbban vásárolná az ember.ua processzoroknál, bár ott a többmagos technológia vmennyire kiváltja a dolgot, de én pl nem bánnám ha olyan oprendszerem lenne ami támogatja a többprocesszoros alkalmazásokat, és akkor először vennék bele 1-et, majd mikor már avul a teljesítménye és jelentősen leesett az ára még egyet, mikor már kifutóban van a széria még kettőt(monjuk 4 proci lenne a felső limitje az otthoni gépeknek)így elnyújtva az élettartamot
  • Gabesz amd64
    muszáj az ATI-nak bevárni az Nvidiát
  • Gabesz amd64
    nincs mit
  • MasterJay
    szerintem már mindenki várja, hogy milyen lesz.
  • Morpheus
    Szia!

Köszönöm szépen!:)
  • Gabesz amd64
    így van...biztos jó lesz
  • B@dsector
    G70-re gondolsz? Arra én is kíváncsi vagyok, hogy mire lesz képes.
  • Gabesz amd64
    nana ennyire azért ne szeress!

Én azért várom mert akkor adják ki az új Nvidia-t és arra leszek én kiváncsi...
  • B@dsector
  • Gabesz amd64
    Én is várom már hidd el
  • B@dsector
    Már alig bírom kivárni
  • Gabesz amd64
    jah érdemes volt!

már csak azt nem tudom hogy érdemesebb-e 2*6600Gt-t vagy 1*6800Gt-t venni...

árban a 2*6600Gt olcsobb,de a 6800Gt ben nagyobb a kraft.

Nem tudom mi tévő legyek,majd amikor veszek VGA-t!
  • Punker
    én 9800Pro-t cseréltem 6600GT-re mert nem volt raktáron a nagykerben se PCI-E -es X700XT, nagyobbra meg nem volt pénzem, megérte bőven váltani sokkal jobb a kártya.
  • Gabesz amd64
    Őszre halasztották az ATI új grafikus processzorát
  • MasterJay
    És ha rendelne mennyibe kerülne és mennyivel lenne jobb mint a mostanui karim?
    Megéri-e lecserélni?
  • Punker
    senki se rendelt még.
  • MasterJay
    Nálatok van X700Pro AGP-s? És ha van akkor mennyibe kerül?
  • Gabesz amd64
    jah úgy igaz!

még nincs elterjedve a PCI-ex
  • Punkerwork
    nem, minden VGA-ra gondoltam.